Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Chyba że ma założone LPG albo jeździ na taxi to co rok.

Nie udało mi się znaleźć tego posta, ale sporo dotyczących elektroniki widziałem. Trochę przypomina to pandemiczne egzemplarze VW i Skody. Tam też było wtedy sporo takich problemów. 

Ale urwanych osi nie było :E 

Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

@Krzysiak jak z ciekawości bym sobie podjechał do Ciebie zbadać hamulce i wyszło by że im brakuje połowy wymaganej skuteczności to Ty musisz jakoś interweniować? Przegląd mam ważny jeszcze rok. 

Pewnie jak byś oficjalnie przyjechał na przegląd, ot kaprys, to nie uzyskałbyś badania

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

A nie ma teraz kamer i w przypadku kontroli jest lipa? 

nie wiem w sumie :D 

dawno nie byłem na SKP z jakimiś "fuchami". 

PS. Chociaż byłem, jak wymieniałem żarniki to byłem ustawić światła to gość po prostu do łapy wziął 20zł i nigdzie nie wpisywał :P 

Edytowane przez Gret
Opublikowano (edytowane)

@GordonLamemannie ma wymogu kamer, więc większość stacji ich nie ma...żaden właściciel nie strzeli sobie w stopę montując je bez przymusu/potrzeby :E 

1 minutę temu, Gret napisał(a):

PS. Chociaż byłem, jak wymieniałem żarniki to byłem ustawić światła to gość po prostu do łapy wziął 20zł i nigdzie nie wpisywał :P 

Najlepsze z lampami jest to, że wedle przepisów nam na przeglądzie ich nie wolno ustawiać, mamy dać negata, poza przeglądem też nie wolno :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Gret napisał(a):

wziął 20zł i nigdzie nie wpisywał :P 

Przecież oni tak biorą poza "przeglądem właściwym,, ja raz chciałem spod auta obejrzeć na SKP i gość mi dał wjechać na kanał za dwie dyszki, jeszcze zawieszenie na szarpakach sprawdził.

Opublikowano (edytowane)

@bbandi

Nie wiem czy to lokalne zwyczaje ale w Kielcach to na większości skp przed przeglądem można podskoczyć, sprawdzić co do zrobienia i albo się płaci co łaska albo wcale. Jak coś stuka czy puka tez można na ścieżkę zdrowia wjechać.

Ja zawsze jeździłem kilka tyg przed przeglądem na weryfikację. Albo flaszka albo 20-30zl albo "bezpiecznej drogi" :)

Edytowane przez Petru23
Opublikowano
45 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Skąd ten test? Chciałbym może do taczki swojej porównać 

Z grillowania ZS na pepper :E są inne ciekawe historie o chińczykach, jak np. specyficzne składanie się konstrukcji przy dzwonie ;)

Nie mogę znaleźć źródłowego komentarza, za dużo ich już jest 

https://www.pepper.pl/promocje/samochod-mg-zs-15-vti-tech-exclusive-dwa-przeglady-gratis-karta-paliwowa-na-10000-km-o-wartosci-4147-zl-gwarancja-7-lat-1176228#comments

Opublikowano
17 godzin temu, Kyle napisał(a):

Zgadza się. Więc jak to statystycznie procentowo wygląda, taka OMODA vs Skoda?

Wróć z tym pytaniem za 10 lat. Jak można cokolwiek mówić o awaryjności o autach które dopiero weszły na rynek a sprzedaż jest na znikomym poziomie względem wspomnianej skody???

17 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem, ale nie słyszałem o żadnym przypadku Octavii czy Superba, które ściągałyby w prawo i których serwis nie umiałby naprawić. A byłem do neidawna na wszystkich grupkach OCtavii i Superba. 

Balkan w swoich publikacjach nie raz zwracał uwagę, że chińskie auta prowadza się niepewnie przy wyższych prędkościach.  Tego łysy  czy inny pajac z jutuba nie powie, tak samo jak potrafili przemilczeć absurdalne spalanie czy fatalna obsługę multimediów.

• Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O tym ściąganiu Omody 9 w prawo to sporo się w sumie pisze. 

Jeździć, obserwować, nabijać się z europejskiego premium! :lol2: 

Europejskie nie-premium po 15 latach lepiej hamuje... 

22 minuty temu, Gret napisał(a):

Ale 14% to chyba tam grubo jest cos nie tak, ciekawe jak to na drodze hamowało. Pewnie jak przeladowany Żuk.

Dopóki nie ma sytuacji awaryjnej to zapewne nie czuć problemu. A że tymi autami się szybko nie jeździ bo słabo się prowadzą to problem widać dopiero jak już jest za późno :E 

• Haha 1