Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chery Tiggo 9 PHEV - Porady, Leasing, Pomoc PL:

Cytat

RS · o͏e͏S͏s͏r͏p͏n͏d͏o͏t͏1͏7͏3͏i͏1͏6͏g͏f͏l͏c͏3͏a͏5͏g͏g͏.͏m͏9͏l͏5͏ ͏0͏u͏t͏8͏g͏1͏f͏4͏6͏c͏h͏l͏g͏7͏z͏6͏8͏d͏g͏o͏l͏6͏3͏0͏7͏6͏t͏2͏7͏  ·

Czy Wam też zdąża się nie wraca fotel po naciśnięciu guzika powrotu ?? Chodzi o oczywiście o 3 rząd.

SK

·

U mnie się w ogóle nie składa i też nie wiem co zrobić. Może klemy ?

RS

·

SK mnie się składają zawsze ładnie oba ale nie wraca pasażera wraca co któryś raz

Cytat

MZ  · p͏t͏S͏n͏r͏o͏e͏o͏d͏s͏2͏3͏p͏r͏c͏9͏u͏a͏2͏t͏l͏4͏h͏0͏m͏i͏h͏ ͏i͏g͏o͏6͏ ͏f͏0͏s͏1͏:͏ ͏6͏5͏9͏a͏1͏1͏n͏e͏u͏1͏6͏h͏a͏9͏2͏5͏i͏f͏9͏0͏5͏  ·

Witam

Taki przypadek miałem na autostradzie: tryb inteligentny, HEV a przestało mi ładować akumulator. Chwilowo zeszło mi na 12%, po przełączeniu na tryb wymuszony to samo. Pomogło dopiero zatrzymanie auta i wyłączeniu go o ponownym uruchomieniu.

Jakieś sugestie?

T JS S

·

Mam tak w 7. Auto drugi raz na serwisie

Omoda 5 2025

Cytat

OMODA 5 2025 Polska

Krystyna Ciesielska ·d͏e͏r͏n͏o͏p͏S͏o͏t͏s͏ ͏3͏8͏0͏c͏9͏m͏o͏c͏9͏9͏1͏ ͏r͏4͏a͏l͏7͏g͏1͏0͏2͏7͏5͏9͏s͏6͏i͏g͏1͏i͏:͏n͏a͏8͏5͏h͏6͏h͏3͏5͏e͏1͏1͏0͏ ͏7͏2͏p͏t͏ ·

Dzień dobry , proszę o poradę. Omoda 5 benzyna 2025. Auto od miesiąca w moim posiadaniu, raptem 400 km przejechane. Problem polega na tym że przy wyjeździe z parkingu na wstecznym przy skręcie kół auto dziwnie się zachowuje, słychać trzeszczenie jakby coś się bardzo mocno naciągalo, z resztą jazda do przodu również przy minimalnej prędkości to samo. Dodam jeszcze że auto ściąga w prawo. Zdaję sobie sprawę że przyczyn może być wiele ale czy można jeździć tym autem waszym zdaniem ,czy lepiej poczekać do momentu oddania do serwisu ( sobota) . Proszę o wszelkie wskazówki i porady jeżeli ktoś miał taki problem. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Omoda Jaecoo Polska

·

·

Zapraszamy na wizytę serwisową Pani Krystyno. Nasi technicy sprawdzą, co może być przyczyną niepożądanych dźwięków.

Odpowiedz

Edytowano

Sebastian Mazurek

·

Geometria kół, u mnie pomogło

Odpowiedz

Artur Czop

·

Jedź na serwis

Odpowiedz

Kamila Dula

·

Jak nie ma pani pewności to ja bym nie jeździła do czasu serwisu, tez mam od miesiąca nic się nie dzieje

Odpowiedz

:lol2: 

Cytat

Tomek Czaban ·r͏d͏t͏S͏o͏n͏s͏e͏o͏p͏6͏7͏7͏4͏n͏1͏4͏2͏m͏7͏9͏i͏l͏1͏ ͏0͏i͏i͏ ͏l͏i͏m͏o͏4͏f͏l͏4͏8͏r͏a͏s͏5͏g͏c͏p͏1͏e͏0͏9͏h͏a͏:͏1͏ ͏0͏0͏1͏g͏t͏i͏ ·

Witam,

Serwis 30tys zrobiony, tego samego dnia stuki w silniku przy schodzeniu z obrotów.Auto czeka w ASO na decyzję producenta.Czy ktoś miał podobny przypadek? Co mogło pójść nie tak podczas serwisu,zimny olej na rozgrzany silnik?

Odpalone auto na suchym silniku?

Marcin Kubrak

·

Nawet wtryskiwacz może cykać

Odpowiedz

Leszek Sadowski

·

To sa uroki chinskich samochodów. Niestety będzie coraz czesciej

Tez sie przymierzalem ale po kilku rożnych dziwnych awariach tez u moich znajomych wybralem Lexusa

Odpowiedz

Marcin Kowalski

·

Zimny olej na ciepły silnik to na pewno nie, ja mam 100km do serwisu, przyjechałem na 9:00, a o 9:43 już był do odbioru samochód, więc na pewno lali zimny olej na gorący silnik 

Odpowiedz

Marek Szydłowski

·

Jest wiele czynników, gdzieś serwisant popełnił błąd, lub wada ukryta w silniku, która się dopiero uwidoczniła. Wlewanie zimnego oleju (w temperaturze pokojowej) do rozgrzanego silnika podczas wymiany jest standardową procedurą na całym świecie. Blok silnika oddaje ciepło powoli, a olej spływa do miski, nie powodując szoku termicznego zdolnego uszkodzić metalowe części. Tak że z tym zimnym olejem to mit.

Cytat

Przemek Rogala

·

Witam mam cały czas problem z akumulatorem.

27-31 lipiec serwis sprawdzenie pomiary robione akumulatora niby wszystko ok.

4.08.2026- pomiar akumulatora 12.4v nie działa system start stop.

5.08.2026-doladowany akumulator ma 12.62v

6.08.2026- pomiar akumulatora 12.45v samochód cały czas stoi.

7.08.2026- pomiar akumulatora 12.39v

Ładownie na uruchomionym silniku 14.64v

Dziś 11.082026 bateria rozładowana rozpocznij ładowanie.

Od 7.08-11.08 normalnie użytkowane

Macie jakiś pomysł co zrobić auto z 2025 benzyna a bardzo razi w oczy taki komunikat. A w sezonie zimowym praktycznie co dziennie

Cytat

Piotr Kopka

p͏e͏n͏o͏t͏o͏d͏s͏S͏r͏l͏:͏ ͏r͏9͏2͏4͏h͏4͏m͏t͏7͏3͏1͏8͏t͏n͏t͏a͏m͏h͏i͏0͏a͏ ͏1͏5͏1͏p͏9͏4͏a͏3͏s͏7͏6͏4͏h͏1͏8͏7͏c͏5͏ ͏l͏o͏i͏e͏l͏f͏ ·

Cześć, kiedyś już gdzieś widziałem post ale nie mogę znaleźć. Od temperatury plastik zaczął pracować i uszkodził lakier między grillem a zderzakiem, miał ktoś podobny problem? Reklamowaliście to i co na to aso bo ewidentnie zostawili za mała przerwę między tymi elementami.

Dzięki pozdrawiam

image.thumb.png.493b7ddf65f1bb0df286fccf63801e3e.png

Na szczęście to wszystko fejki i nieprawda! :E 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Serio, czy Ty nie widzisz co wypisujesz?

Jedynym fanatykiem jaki tu jest, to jesteś właśnie Ty. Pokaż jakiekolwiek posty wychwalające chińczyków w tym temacie.

Ludzie wrzucają przemyślenia, obawy, fakty, suche dane, a Ty ciągle bombardujesz spamem. Ciągle się śmiejesz z chińczyków jak to zachodnie są lepsze zlewając wszystko.

Wrzucasz po 5 razy to samo, piszesz po 5 razy to samo. Ignorujesz wszystkie argumenty.

A ten przykład z Nissanem jest już naprawdę mistrzostwem i to w jaki sposób się broniłeś. Piękny przykład fanatyzmu ;) 

Ja sam jestem na etapie rozważań nad nowym autem, gdzie wybiorę na 99% coś z VAGa. Chińczyka nie biorę pod uwagę.

I wyobraź sobie, że to mi nie przeszkadza w analizowaniu rynku. Obserwacji jak się rozwijają chińczyki. Interesowania się nimi od strony technicznej.

23 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Na szczęście to wszystko fejki i nieprawda! :E 

Skończyłeś? Czy mamy Ci na każdy podany przykład dać kontrprzykład z Nissanem?

Ale tak, pewnie to będzie musiał być ten sam model, rocznik i kolor jak Twój. A na koniec powiesz i tak, że jeden komentarz niczego nie świadczy, ale u chińczyka jeden komentarz, to już rzutuje na wszystkie samochody :E

Możesz wypisywać ile chcesz, ale rzeczywistości tym nie nagniesz. Rynek weryfikuje wszystko.

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, MaxaM napisał(a):

@GordonLameman

Serio, czy Ty nie widzisz co wypisujesz?

No wrzucam co ludzie napisali o swoich chińskich autach. Czemu to CIę tak boli? Może napisz do nich żeby tak brzydko o nich nie pisali...

Jedynym fanatykiem jaki tu jest, to jesteś właśnie Ty. Pokaż jakiekolwiek posty wychwalające chińczyków w tym temacie.

:lol2: 
Słodki jeżu ty tak na poważnie? każdy nie mój post wychwala chińczyki tutaj w zasadzie ;) 

Ludzie wrzucają przemyślenia, fakty, suche dane, a Ty ciągle bombardujesz spamem. Ciągle się śmiejesz z chińczyków jak to zachodnie są lepsze zlewając wszystko.

Wrzucasz po 5 razy to samo, piszesz po 5 razy to samo. Ignorujesz wszystkie argumenty.

Nie ma żadnych powtórzeń. Nie moja wina, że awarie chińczyków się ciągle powtarzają. Nie obrażaj się na rzeczywistość. :) 

A ten przykład z Nissaniem jest już naprawdę mistrzostwem i to w jaki sposób się broniłeś. Piękny przykład fanatyzmu ;) 

Żadnego fanatyzmu nie ma - mam to po prostu gdzieś. Dopóki mój grill nie stopnieje to mi to wisi, bo nei jestem fanatykiem marki. Nie boli mnie to, że koncern Nissana ma wpadki. Ciebie strasznie bolą chińskie wpadki. Tak bardzo, zę aż tupiesz nózką, kiedy je wrzucam. Tym sie różnimy :) 

Ja sam jestem na etapie rozważań nad nowym autem, gdzie wybiorę na 99% coś z VAGa. Chińczyka nie biorę pod uwagę.

I wyobraź sobie, że to mi nie przeszkadza w analizowaniu rynku. Obserwacji jak się rozwijają chińczyki. Interesowania się nimi od strony technicznej.

No i super. A ja Ci w tym przeszkadzam? :) 

Skończyłeś? Czy mamy Ci na każdy podany przykład dać kontrprzykład z Nissanem?

A dlaczego miałby mnie interesować "kontrprzykład z Nissanem"? Nie jestem fanatykiem marki - wrzucaj sobie takie przykłady ile chcesz. W odpowiednim temacie oczywiście, żeby nie spamować. :) 

Ale tak, pewnie to będzie musiał być ten sam model, rocznik i kolor jak Twój. A na koniec powiesz i tak, że jeden komentarz niczego nie świadczy, ale u chińczyka jeden komentarz, to już rzutuje na wszystkie samochody :E

Możesz wypisywać ile chcesz, ale rzeczywistości tym nie nagniesz. Rynek weryfikuje wszystko.

Rzeczywistość to właśnie ja wrzucam. A Ty się na nią obrażasz. :) 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

To taki sam spam jaki uprawia Team Choroszcz w temacie o cpu amd, parę sztuk się spaliło I krucjata anty amd, nie ważne co robi Intel.

Tu mamy powtórkę z rozrywki. 

Niech se pisze, po ilości spamu jaki produkuje widać że tylko to mu zostało i w tym się spełnia.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Rzeczywistość to właśnie ja wrzucam. A Ty się na nią obrażasz. :) 

Ja też się obraziłem? ;)

Wyraziłem się jasno - co ciekawe u konkurencji też jeden moderator nazwał takie wklejanie "meh"

Opublikowano
Teraz, Zhao napisał(a):

Ja też się obraziłem? ;)

Ty pisałeś o wrzucaniu 100 razy tego samego. A przecież tego nie robię :) 

Wrzucam dość świeże, sierpniowe informacje dot. usterek w niektórych chińskich autach. Temat odpowiedni, kwestia dość istotna, gdyby ktoś rozważał kupno. Nie wiem co tam konkurencja, ale śmieszy mnie, że kogoś to tak bardzo boli. Przecież przycisk ignoruj jest od czegoś, prawda? 

• Upvote 1
Opublikowano
17 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Że coś tam mocno dotowanego przez państwo komunistyczne, chwilowo się wybiło z ofertą dla jakiegoś tam procenta ludzi, o niczym nie świadczy, to nie jest wieloletni sukces, a z Chinami też nie wiadomo jak będzie, a mają swoje nie małe problemy. Ceny dumpingowe. Nie wiadomo jak to się będzie starzeć, czy będą warsztaty poza ASO, czy będą chętni kupować używane. Nie ma się czym podniecać. Bo moda jak moda może szybko przeminąć 

Jeszcze jedno, skoro teraz nie zarabiają albo na minimalnych lecą z dotacjami od komunistycznego rządu, to na czym oszczędzą gdy zaczną lub będą chcieli zarabiać? Będzie jeszcze gorsza jakość :E i gorsze materiały czy ceny przebiją te od europejskich producentów? 

Cytat

z Chinami też nie wiadomo

No właśnie, będzie jakiś kaprys, foch z ich strony i zakazik na dostęp do części i właściciele zostają z ręka w nocniku.przykład focha z leap i fabryką(montownią) w Polsce tego przykładem.

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Cappucino napisał(a):

No właśnie, będzie jakiś kaprys, foch z ich strony i zakazik na dostęp do części i właściciele zostają z ręka w nocniku.przykład focha z leap i fabryką(montownią) w Polsce tego przykładem.

Biorąc pod uwagę, że Chiny produkują chipy dla m.in aut europejskich, to wystarczy taki sam "zakazik" by uglebić ich produkcję (patrz przerwanie łańcuchów dostaw w czasie Covid i stojące fabryki SKODY w EUROPIE, które nie mogły wydać gotowego auta, bo brakowało jakiegoś układu produkowanego w Chinach).

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Cappucino napisał(a):

Jeszcze jedno, skoro teraz nie zarabiają albo na minimalnych lecą z dotacjami od komunistycznego rządu, to na czym oszczędzą gdy zaczną lub będą chcieli zarabiać? Będzie jeszcze gorsza jakość :E i gorsze materiały czy ceny przebiją te od europejskich producentów? 

Gdzieś widziałem szacunki, że do spalinowych rząd dopłaca 8% kosztów produkcji, przy czym chińczyki u nas potrafią mieć bardzo wysoką marżę (jak na branżę moto) w wysokości 15-20%. Mają jeszcze pole do manewrów.

Z kolei elektryczne mają dużo większe dopłaty, ale z kolei UE niweluje je cłami.

To są tylko szacunki, także trzeba brać te liczy z przymrużeniem oka.

8 minut temu, Kyle napisał(a):

Chiny produkują chipy dla m.in aut europejskich, to wystarczy taki sam "zakazik" by uglebić ich produkcję

Daleko nie szukać. Rok temu stanęły fabryki z powodu sporu holenderskiej firmy z Chinami.

https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/art43223291-nowa-fala-przestojow-w-niemieckich-fabrykach-motoryzacyjnych-znow-zapadnie-cisza

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,32350489,kryzys-ktorego-nikt-sie-nie-spodziewal-czy-stana-fabryki-samochodow.html

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
5 minut temu, Kyle napisał(a):

Biorąc pod uwagę, że Chiny produkują chipy dla m.in aut europejskich, to wystarczy taki sam "zakazik" by uglebić ich produkcję (patrz przerwanie łańcuchów dostaw w czasie Covid i stojące fabryki SKODY w EUROPIE, które nie mogły wydać gotowego auta, bo brakowało jakiegoś układu produkowanego w Chinach).

Tak, ale dotyczy to tylko produkcji nowych aut a ja piszę o częściach do tych które są już na rynku. A same chipy nie są jakoś największym problemem w autach używanych.

Opublikowano
6 minut temu, Kyle napisał(a):

To nie tylko szkoda, inne marki też kwiczały.

Jak Chiny miały by się obrazić to nie będzie na czym gotować,w czym schłodzić, w czym wyprać, czy co na grzbiet włożyć.

Ale patrioci nie będą wspierać wrogów posyłając w chińskich gaciach, bucikach itd.

Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

To są tylko szacunki, także trzeba brać te liczy z przymrużeniem oka.

No właśnie, tylko szacunki, koszty produkcji w chinach też będą rosnąć prędzej czy później bo kraj się bogaci,  Polska tez była kiedyś krajem z tanią siła roboczą.

Opublikowano
3 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Tak, ale dotyczy to tylko produkcji nowych aut a ja piszę o częściach do tych które są już na rynku. A same chipy nie są jakoś największym problemem w autach używanych.

Większość używanych aut jeździ na zamiennikach z chin, niektóre na "oryginalnych" też z chin.

Więc jak się chińczyki obrażą to szczególnie starych trupów nie będzie czym reanimować.

2 minuty temu, Cappucino napisał(a):

No właśnie, tylko szacunki, koszty produkcji w chinach też będą rosnąć prędzej czy później bo kraj się bogaci,  Polska tez była kiedyś krajem z tanią siła roboczą.

U nich w kilku miastach żyje wiecej siły roboczej niż w Polsce 

Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Większość używanych aut jeździ na zamiennikach z chin, niektóre na "oryginalnych" też z chin.

Więc jak się chińczyki obrażą to szczególnie starych trupów nie będzie czym reanimować.

W europie też są firmy produkujące zamienniki, a to, że dana firma posiada fabrykę w chinach nie oznacza, że to chiński producent. Ja nie wiem, wam sie wydaje, że cała produkcja świata jest w chinach a reszta tylko kupuje.

8 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

U nich w kilku miastach żyje wiecej siły roboczej niż w Polsce 

I co z tego? Produkcję tez mają dużo wyższą niż w Polsce czy Unii.

15 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Z dwojga złego, w razie takiego kryzysu, wolisz mieć auto w 100% zależne od chin czy jednak takie, gdzie tylko część podzespołów i to tez nie zawsze była wyprodukowana w chinach? 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Cappucino napisał(a):

W europie też są firmy produkujące zamienniki,

14 minut temu, Cappucino napisał(a):

Ja nie wiem, wam sie wydaje, że cała produkcja świata jest w chinach a reszta tylko kupuje.

Czemu ci się wydaje, że zamienniki do "chińczyków" nie będą produkowane w Europie?

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Z dwojga złego, w razie takiego kryzysu, wolisz mieć auto w 100% zależne od chin czy jednak takie, gdzie tylko część podzespołów i to tez nie zawsze była wyprodukowana w chinach? 

Z logicznego punktu widzenia. Gdyby przyszło coś do czegoś, to prędzej uwalą zachodnią motoryzację niż samych siebie.

18 minut temu, Kyle napisał(a):

Czemu ci się wydaje, że zamienniki do "chińczyków" nie będą produkowane w Europie?

Już europejski BLIC (części nadwozia), Brembo/Ferodo (hamulce), ZF/Sachs (zawieszenie), Mann/Filtron (filtry), Continental (rozrząd) produkują części do chińczyków.

Pewnie gdyby pogrzebać więcej, to znalazłoby się kolejne firmy.

A no i oczywiście wisienka na torcie, w chińczykach też są części od Boscha :)

Edytowane przez MaxaM
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ktoś na tym forum wstawiał kiedyś zdjęcie jaki to straszny syf jest po maską Tiggo 4, bo jest rzekomo słaba uszczelka pod maską czy coś takiego. No do dla kontrastu wczoraj złapała mnie intensywna ulewa podczas jazdy, czasem musiałem wjechać w dosyć głęboką kałużę i tak to teraz wygląda pod maską u mnie (nic nie czyściłem, nic nie wycierałem):

Tiggo4podmaskpoulewie.thumb.jpg.634074df40256fe9e98b94dcfcb02c87.jpg

Pod maską, po ulewie i brodzeniu w wodzie jak widać jest czysto.

- dodam, że mam wyłączone w aparacie odszumianie i ten cały rozmydlacz, który jest aktywny w 99,9% smartfonów, więc każdą plamę po kropelce widać jak na dłoni.

Edytowane przez Kyle
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

W europie też są firmy produkujące zamienniki, a to, że dana firma posiada fabrykę w chinach nie oznacza, że to chiński producent.

fabryka w chinach, nie oznacza, ze cos jest produkowane w chinach :hmm: co to za pokretna logika? czyli, ze logo VW na aucie wyprodukowanym w chinach, oznacza, ze wszystkie te wady o ktorych tutaj sie rozpisujecie, juz nie dotyczs tego auta?? przeciez to przyklad  hipokryzji opartej na podwojnych standardach i uprzedzeniach poznawczych.

Ja nie wiem, wam sie wydaje, że cała produkcja świata jest w chinach a reszta tylko kupuje.

blad poznawczy. ponad 1/3 swiatowego wolumenu produkcji to chiny, gdzie polowa tego to surowce przemyslowe.  biorac to uwage, oraz ze ok ok 20% to expot (reszta to rynek wewnetrzny ) mozna spokojnie zalozyc, ze jezeli dany produkt nie zostal calkowicie wyprodukowany w chinach, to po jego rozebraniu na "czesci pierwsze" znajdziemy tam czesci/podzespoly wyprodukowane w chinach. przy takiej skali chiny sa fabryka swiata

kolejny blad poznawczy. to co napisalem wyzej, obecnie nie ma realnej mozliwosci, aby "zastapic" chiny . nie przy tym poziomie uzaleznienia gospodarek swiatowych od chin oraz samego poziomu podazy-popytu (kupujemy i chemy ogromnych ilosci) . to nie jest likwiadacja zabki na osiedlu. ja rozumiem, ze trudno to sobie uswiadomic, gdy pojmowanie tego ogranicza sie tylko do "perpektywy z pudelka zapalek" i "zabki na osiedlu", ale takie sa obecnie realia rynku globalnego.

btw

Ceny nowych samochodów ostro w dół. Chińskie auta naprawiły cenniki

W lipcu, pierwszy raz w historii, w zestawieniu 20 największych marek motoryzacyjnych w Polsce znalazło się sześciu producentów z Chin.

Oznacza to, że lipcowa sprzedaż MG przekroczyła wyniki takich marek, jak Renault (1505 rejestracji; +17,8 proc. r./r.) i Peugeot (1320 rejestracji; +65 proc. r./r.). Z kolei dealerzy Chery, Omody, BAIC-a i Jaecoo dostarczyli w lipcu polskim nabywcom więcej nowych aut, niż wynosiła sprzedaż m.in. Opla (757 rejestracji; -17,5 proc. r./r.), Mazdy (739 rejestracji; +76 proc. r./r.), Citroena (641 rejestracji; -35,7 proc. r./r.), Suzuki (586 rejestracji; -8,6 proc.) czy Fiata (440 rejestracji; +34,6 proc. r./r.).

• Upvote 1
Opublikowano

@Cappucino i z czego się tak cieszysz? ... że kolejnego anty-chińskiego trola obnażyłem? Bo zgodnie z tym co pisał, to powinienem mieć strasznie pochlapane wnętrze pod maską, a tym czasem jest tak czysto, że można z tego jeść. Nie zdziwił bym się, gdyby było czyściej niż u Ciebie :) 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Cappucino napisał(a):

Ty zrozumiałeś w ogóle co napisałem?

Szczerze, nie widzę sensu w tym pytaniu. Zachodnia motoryzacja jest na tyle związana z Chinami, że nie będzie to robić różnicy.

Zresztą, ktoś kupuje nowe auto biorąc pod uwagę, że może Chiny za 10 lat zrobią kuku z powodów politycznych? No nie ;)

Jak będą problemy polityczne, to uwierz, Twoje auto będzie ostatnim problemem na liście zmartwień ;)

Mam wrażenie, że ciągle na siłę próbujesz znaleźć problemy. A sprostowania przechodzą Ci bokiem.

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kyle napisał(a):

@Cappucino i z czego się tak cieszysz? ... że kolejnego anty-chińskiego trola obnażyłem? Bo zgodnie z tym co pisał, to powinienem mieć strasznie pochlapane wnętrze pod maską, a tym czasem jest tak czysto, że można z tego jeść. Nie zdziwił bym się, gdyby było czyściej niż u Ciebie :) 

Wiesz, ja tez mogę wstawiać  fotki i twierdzić, że brodziłem w wodzie na metr głębokiej, czego się nie robi dla fanbojstwa, a jakie jest tu nastawienie niektórych widać aż nadto.

4 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Szczerze, nie widzę sensu w tym pytaniu. 

Pytanie jest bardzo dobre, ino jak widać niewygodne. Auto z niemiec naprawi mi niemal każdy mechanik a te z chin?:E

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

Wiesz, ja tez mogę wstawiać  fotki i twierdzić, że brodziłem w wodzie na metr głębokiej, czego się nie robi dla fanbojstwa, a jakie jest tu nastawienie niektórych widać aż nadto.

To co piszesz jest właśnie przykładem fanboystwa (a raczej fanatyzmu) - nie wolno nic dobrego napisać na "chińczyka" bo zaraz "fanboystwo", ale obrzucanie błotem, to już OK. To co prezentujesz, to hipokryzja.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Pytanie jest bardzo dobre, ino jak widać niewygodne. Auto z niemiec naprawi mi niemal każdy mechanik a te z chin?:E

Ehhh, przeczytaj ileś tam stron wstecz, bo nie chce mi się powtarzać po raz kolejny.