Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat

Fabuła Tomb Raider: Catalyst pozwala wcielić się w Larę Croft, która przybywa do Indii w obliczu mitycznego kataklizmu; ten ujawnił starożytne sekrety i obudził strzegące ich tajemnicze siły. Kiedy najsłynniejsi poszukiwacze skarbów z całego świata przybywają do regionu, Lara ściga się z czasem, by odkryć prawdę ukrytą pod zrujnowanym krajobrazem i powstrzymać tych, którzy chcieliby wykorzystać jej moc dla własnych korzyści.

https://www.miastogier.pl/encyklopedia,pc,23644.html

Jak nie było Tomb Raiderów, to teraz od razu dwa zapowiedzieli! :D Od różnych studiów. Fajnie, ale mnie osobiście bardziej kręci Atlantis - Lara tam też, ale plus taki, że to nie będzie remake/remaster, tylko całkiem nowa przygoda.

Trzeba poczekać na gameplaye, żeby w pełni ocenić. 

Premiera przewidziana na 2027, czyli rok później. 

• Like 2
Opublikowano

Nie podoba mi się, że znów z Tomb Raidera robią na siłę Uncharted, gdzie walczymy z jakąś organizacją militarną, zamiast skupić się wyłącznie na eksploracji, odkrywaniu tajemnic i starć z kreaturami :heu:.

Dobrze, że będzie remake jedynki :bandyta:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobrze, że to robią, oby kolejne części nie były tak nijakie jak ostatnia część nowej trylogii 

Jak bym chciał pograć w przygodówkę albo innego walking sima z zagadkami, to w segmencie indie jest ich na pęczki. 

Nie podoba mi się tylko, że nowa część to przeskok czasowy i powrót do starej serii, Liczą pewnie na zainteresowanie zgredów, ale obawiam się, że mogą się przeliczyć. Shadow też miał zbić kokosy na powrocie do źródeł, bo zgredy wcześniej narzekały... a finalnie i tak nie kupiły :)

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Tak, warto poczekać, wątpliwe żeby na tym etapie już zapadły jakieś decyzje.

Złote czasy dla fanów Tomba, dwie duże odsłony w drodze. Ja obecnie ogrywam remaster 1-2-3 i w sumie nawet nieźle to wygląda. Czuć klimat oryginału, bo i  zmiany nie są duże. 

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Fuj, jak już, to z Azjatką! No, i ona może mieć wiadomo co... bo takie to fajne są, najlepsze. :E 

Za to jeśli chodzi o walory Lary, to ja akurat mam wrażenie, że je (niepotrzebnie!) powiększyli... Same zmiany na gorsze jednym słowem. Dlatego jakoś nie kupuję tego hajpu. Lara ze starej trylogii to był przecież ostry cringe. Chyba nawet Ksena Wojownicza Księżniczka wypadała lepiej (Cholera, i nikomu wtedy silne, niezależne lesbijki nie przeszkadzały! Ale może to dlatego, że Amazonki... Albo że bardziej przekonujące niz te dzisiejsze, i niż Lara też, oczywiście.)?

No cóż, miałem to (nie?)szczęście ze hajp na Tomby mnie ominął i teraz jestem outsiderem, któremu siadły jedynie dwie części nowej trylogii... :(

Biednemu to zawsze wiatr w oczy, nawet w okularach. 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Spokojnie, nawet stronki na Steamie jeszcze nie ma, a starsze odsłony TR od Crystal Dynamics miały przecież polskie napisy.

Jest już na Steam i na ten moment nie na PL, mam nadzieję, że jednak pojawi się z czasem, bo lubię grać z napisami i nie pójdą w ślady CAPCOM, który nagle olał nasz język w ostatnich Resident Evil . Jak mówisz do tej pory wszystkie TR od Crystal Dynamics miały napisy, a Shadow miała nawet dubbing. Wydawcą jest Amazon, więc jest szansa, bo oni nawet te swoje MMO tłumaczyli na nasz język co w tym gatunku się rzadko zdarza.

https://store.steampowered.com/app/3558670/Tomb_Raider_Legacy_of_Atlantis/?curator_clanid=44339928

@edit

Sorry pomieszałem i wkleiłem linka  do Remake jedynki, czyli Legacy of Atlantis :boink:

Edytowane przez skunRace