Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Send1N napisał(a):

Ważne że nie Bella Ramsey

jak dalej tak się będzie przepoczwarzać to zagra  spasionego Voldemorta bez charakteryzacji :stukniety:

Edytowane przez miro
  • Haha 2
Opublikowano
W dniu 29.05.2025 o 08:10, AndrzejTrg napisał(a):

Gdzie Ty widzisz problem 🙂 

Rzecz w tym że nie wiedzę, nie rozumiem o co się czepiałeś.

Nie pisze tego by się drażnić. Rozumiem że rasistom nie podoba się aktor grający Snapea, ale tu nie mam pojęcia o co chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Serial ma być jak to samo HBO powiedziało wierną adaptacją, więc ze Snapem już odklejka straszna, i nje nie jestem rasistą slucham czarnej muzy, lubię Jordana, nawet z obywatelami Neapolu zbijam piątki w robocie 🙂. A w Hermionie mi chodziło o zęby, chyba że już na tej focie jest po "zabiegu"🙂 no ale Ty wszędzie doszukujsz się jak to określiłeś "rasizmu" powtarzam "wierna adaptacja".  Nie szukaj czegoś na siłę i nie dopowiadaj swoich teorii, ponieważ jest to śmieszne 😉

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
W dniu 29.04.2025 o 08:56, bourne2008 napisał(a):

Ale cringe :blant:

Mina "Regisa" mówi wszystko. :E Ten serial stał się karykaturą, a przecież od początku jego poziom był, łagodnie mówiąc, dyskusyjny. Nie wiem po co to ciągnąć, widocznie cyferki jeszcze się zgadzają.

Opublikowano

@Badalamann

Czasami nie wszystko jest takie jak się wydaje 🙂. Choćby czarny charakter Snape który robi takie wrażenie na początku historii, a którym później okazuje się że nie jest.

Wiesz hbo napisało wierna adaptacja a już na początku trochę odbiegają od wiernej adaptacji, ale pożyjemy zobaczymy, oglądać oglądne ponieważ lubię te uniwersum.

Opublikowano
W dniu 28.05.2025 o 09:18, AndrzejTrg napisał(a):

Widzieliście kto będzie grał w serialu o Harrym Potterze? Czarny Snape to jeszcze wuj, ale widzieliście Hermionę? Haha to się musi udać 😆 i się potem będą dziwić czemu serial okazał się klapą...

images?q=tbn:ANd9GcR1fL5hxr_yi9fbZ_7r_sh

Jestem zszokowany, że aż dwoje bohaterów zostało białych - spodziewałem się, że tylko Slitherin i od biedy Roy będzie biały :E 

Opublikowano
28 minut temu, Vulc napisał(a):

Mina "Regisa" mówi wszystko. :E Ten serial stał się karykaturą, a przecież od początku jego poziom był, łagodnie mówiąc, dyskusyjny. Nie wiem po co to ciągnąć, widocznie cyferki jeszcze się zgadzają.

Możliwe że został ograniczony budżet, tak by był dostosowany do oglądalności.

Dobrze że prowadzą serial do końca. To duży plus dla platformy. 

Np Amazon teraz po trzech sezonach porzucił Koło Czasu ;/ Nie zekranizowano większej części historii.

Opublikowano

W przypadku Koła Czasu, dziwne że w ogóle powstały 3 sezony. Serial przeciętny, średnio zgodny z oryginałem, który swoją drogą - choć to już tylko moja opinia - jest mocno przereklamowaną serią książkową. W bólach wymęczyłem 3 tomy i powiedziałem sobie dość.

Opublikowano

jako sie nie jaram mocno tym kolejnym sezonem STRANGER THINGS , wg mnie 1 sezon był swietny  i dopracowany a potem było stopniowo coraz gorzej, czulem mocne zmęczenie materiału w pomysłach, dialogach fabule., uwazam ze pomysł na ten serial był fajny ale na tyle sezonów, twórcy starali sie niby coś tam wymyslać w kolejnych sezonach ale to były pomysły niskich lotów szczerze mówiąc (tzn wszystko to już gdzieś widzielismy)

1 sezon - jeden mały potwór 
2 sezon - wiele potworów (oczywiscie słabszych i głupszych niż ten jeden co był wczesniej czyli zabieg znany z serii Aliens)
3 sezon - jeden bardzo duży potwór ale niezbyt bystry
4 sezon - skoro bardzo duży ale niezbyt bystry już był to teraz damy bardziej inteligentnego przeciwnika moze widzom sie to spodoba

i tak to sie kręci, moze sie miło zaskocze, ale na razie bez entuzjazmu.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie super, że serial. Im więcej Aliena tym lepiej. Budżet widać, showrunnerem jest gość od seriali Fargo Legion. Co tu może się nie udać? Dla tego uniwersum będzie tym, czym dla Star Wars był Andor - czyli najlepszym co wyszło od drugiej części serii.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jason Momoa nazywa serial historyczny Wódz wojownik swoim Braveheartem. W ten sposób nawiązuje do hitu Mela Gibsona z lat 90., dziś uważanego za przełomowy klasyk kina. Projekt osadzony jest na Hawajach w XVIII wieku i oparty na prawdziwych wydarzeniach. Momoa jest współtwórcą, producentem i reżyserem finałowego odcinka, a całość zrealizował we współpracy z Thomasem Pa‘a Sibbettem. Dla obu twórców to najważniejszy i najbardziej osobisty projekt w ich karierach.

Edytowane przez Oldman
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

zważywszy że kupił sobie ranczo 6666 i tam ma zamiar robić ( pomijając epizody we wcześniejszych ) mnóstwo seriali itd, to chyba będzie musiał swoją własną stację streamingową otworzyć :rotfl:

ma być 1944, 6666  i właściwie dalszy ciąg Yellowstone z Beth i Ripem "Dutton Ranch"

A tu jeszcze Tulsa, dla mnie pierwszy sezon był super, drugi to totalna popierdółka, miałem nadzieję że trzeci nigdy nie powstanie, ale tam Stallone ciągnie...

To jest Ameryka

szkoda tylko że Sheridan nie pociągnął 1883 dalej..