sideband 1 997 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Platforma testowa: RTX 5090 Z690/13900K 8P+SMT OS: Win10 22H2 Test jest czysto zależny od GPU oraz w każdym wypadku działa DLSS Transformer. Testy dodatkowe RB 6 4
Send1N 4 743 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Szacunek za poświęcony czas i to jeszcze na urlopie Tak szczerze mówiąc to po tym co pisałeś w głównym temacie sterów spodziewałem się większych "fajerwerków" szczególnie po dowgrade sterów do dużo starszych względem nowych gdzie ta przykładowa różnica 11,9% w nobody wants to die się podziała far cry 5 w ogóle nie ma Edytowane 13 godzin temu przez Send1N
sideband 1 997 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu Pisałem o tym w temacie soft pokazywał bzdury Dlatego już wspominałem, że nie ma takich różnic Znajdziesz posty FC5 już sobie darowałem tam nie było żadnych większych różnic. Tak naprawdę między czasie testowałem wiele rzeczy i robiłem robotę dwa razy bo lepiej wszystko posprawdzać niż się wygłupić. Stricte od strony GPU Win10 22H2 aż do Win11 25H2 ta sama wydajność, Win10 21H2 ciut niższa wydajność ~2%. 1
Send1N 4 743 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Ok już wszystko wiem z wykresów wynika że jednak warto mieć świeże stery, więcej tytułów zyskuje zamiast tracić mimo że różnice są niewielkie
PaVLo 984 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przy zmianie sterów na nowsze, zaznaczałeś aby robił czystą instalację, używałeś DDU czy normalnie instalowałeś? Pytam bo ja przeważnie instaluję normalnie, a co kilka rewizji, zaznaczam, aby robił czystą instalację. DDU nie używam bo kiedyś tak mi wyczyścił, że nie rozpoznawał żadnej karty.
AndrzejTrg 2 878 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ja tam zawsze siedziałem na sterach co dana gra wymagała tzn. jak krzyczało że trzeba zaktualizować aby zagrać, to wtedy aktualizowałem. Raz kiedyś chyba na gtx460 zainstalowałem najnowsze i od tego momentu nigdy więcej tego nie zrobiłem. 1
Above 1 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Wszystko fajnie ale czemu nadal Windows 10? Ciekaw jestem wyników ale na Windows 11.
Merqus4 42 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, Above napisał(a): Wszystko fajnie ale czemu nadal Windows 10? Ciekaw jestem wyników ale na Windows 11. Raczej wątpię w jakieś diametralne różnice.
tomcug 2 657 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Above napisał(a): Wszystko fajnie ale czemu nadal Windows 10? Ciekaw jestem wyników ale na Windows 11. Masz napisane wyżej, brak różnic wydajności GPU między W10 a W11. Ja to potwierdzam, też u siebie nie widziałem, pomijając GPU Intela, bo tam wersja systemu potrafi mieć wpływ i warto mieć najnowszy.
Lameismyname 2 636 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu To hardware unboxed czarowali nt. wersji windowsa. Chyba się sami w tym wszystkim zamotali. A co do sterów, zawsze warto aktualizować moim zdaniem.
caleb59 1 706 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Obecnie u Nvidii to nie jest takie pewne. Dopóki nie trafisz na coś co nie działa specyficznie u Ciebie i zaczyna się tańcowanie z przywracaniem starszej wersji, szukanie czy inni mają takie problemy i ogólna sraczka bo gnoje programistyczne z Nvidii położyli lachę na gałąź 591.xx i nie zdziwię się jak cała seria aż do 592.xx będzie miała cały czas te same bolączki, czyli losowe black screeny przez zwaloną akcelerację sprzętową i niedziałający poprawnie Smooth Motion. Dużo ludzi narzeka też na problemy z HDR czy odwzorowaniem kolorów. 1
tomcug 2 657 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 40 minut temu, Lameismyname napisał(a): To hardware unboxed czarowali nt. wersji windowsa. Chyba się sami w tym wszystkim zamotali. Owszem, u nich wychodziły nawet po 30+% różnice między 23H2 oraz 24H2 zarówno na AMD oraz Intelu, co jest po prostu niemożliwe, bo Microsoft nie robi żadnych istotnych zmian wydajnościowych między wydaniami i nowsze są wręcz bardziej ociężałe. A tak naprawdę, to od strony CPU na Ryzenach wersja 23H2 z patchem jest szybsza od 24H2 1
Rekomendowane odpowiedzi