Skocz do zawartości

Grzybowóz do ~300k, priorytet komfort, cisza, wyposażenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Seeba03 napisał(a):

Co to za bzdury o dynamicznej wymianie oleju w DQ381? :E

Naciągactwo level expert, a gawiedź płacze po forach, że drogo. Grawitacyjna wymiana wraz z filtrem co 60tyś.km. za ok. 1800zł w ASO to taki majątek? :heu:

Standardowe straszenie “mechaników” na YT. :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Seeba03 napisał(a):

Grawitacyjna wymiana wraz z filtrem co 60tyś.km. za ok. 1800zł w ASO to taki majątek? :heu:

Tylko czy grawitacyjna wymiana oleju w skrzyni przyzwoicie ją wypłuka? Co do ceny wymiany przy wymianie dynamicznej (i statycznej):

Edytowane przez Kyle
  • Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Żebyś wiedział. Ja mam przez to takie przemyślenia ze wyjdzie na to ze  auta w ogóle nie zmienię... sie naogladam naczytam i mi przechodzi ochota na cokolwiek. A moze większość tych bzdur to faktycznie jakies trolle albo cholerna wie kto. 

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Tak samo jak ten łepek co straszy przed T-GDI, przecież tego jeździ mnóstwo po drogach i tak naprawdę tylko w odmianie 1.5 coś się działo, reszta jest bezproblemowa. 

Nawet nowy Nissan QQ e-power który jest hybrydą i będzie jeżdżony po mieście musi mieć wypalony GPF... 

Opublikowano
56 minut temu, galakty napisał(a):

Tak samo jak ten łepek co straszy przed T-GDI, przecież tego jeździ mnóstwo po drogach i tak naprawdę tylko w odmianie 1.5 coś się działo, reszta jest bezproblemowa. 

Tam pokazywał 1,6 z tego co mówił:

Opublikowano

Mnie majster (zapała pod Kielcami) mówił swojego czasu, przy okazji wymiany oleju w skrzyni w C-Max, że dynamiczna owszem ale tylko przy wcześniejszym regularnym serwisie. Inaczej prędzej zaszkodzimy niż pomożemy skrzyni.

Opublikowano (edytowane)

~100 kPLN, automat, głównie krótkie trasy, niezawodność i bezpieczeństwo (a może bezpieczeństwo i niezawodność) to priorytet. Najciekawsze to Toyota Yaris Cross i Chery Tiggo 4. Myślałem na początku o Opel Corsa, ale PureTech mnie skutecznie zniechęcił. Później Toyota Yaris, później Yaris Cross, a teraz Tiggo 4.

ps. ostatecznie doszedłem do wniosku, że wolałbym wolnossący silnik, wtrysk pośredni i skrzynię która lubi jazdę w korkach

Edytowane przez Kyle
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, nowy, na samym początku w ogóle chciałem używkę, ale jak zobaczyłem używkę Corsy za 56000 (w kabinie w dziwnych miejscach różne przetarcia - więc nie była to "igiełka" wbrew opisowi) a nówka była po 83000, to doszedłem do wniosku, że lepiej dołożyć do nowego.

Edytowane przez Kyle
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Kyle napisał(a):

Tak, nowy, na samym początku w ogóle chciałem używkę, ale jak zobaczyłem używkę Corsy za 56000 (w kabinie w dziwnych miejscach różne przetarcia - więc nie była to "igiełka" wbrew opisowi) a nówka była po 83000, to doszedłem do wniosku, że lepiej dołożyć do nowego.

zobacz nowe clio. z hybrydą w konfigu jest już za niewiele ponad 100k. co prawda w najniższej wersji ale auto wygląda fajnie i zapowiada się że będzie miało fajny silnik 

• Thanks 1
Opublikowano

No z poprzedniego auta to tu na forum wklejałem zdjęcie licznika (58000 było). Ile mam zamiar jeździć? - różnie może być, więc nie chcę kupować czegoś, co się szybko rozpadnie w mieście, bo np. teraz jeżdżę mało, no to "wystarczy".

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Kyle napisał(a):

~100 kPLN, automat, głównie krótkie trasy, niezawodność i bezpieczeństwo (a może bezpieczeństwo i niezawodność) to priorytet. Najciekawsze to Toyota Yaris Cross i Chery Tiggo 4. Myślałem na początku o Opel Corsa, ale PureTech mnie skutecznie zniechęcił. Później Toyota Yaris, później Yaris Cross, a teraz Tiggo 4.

ps. ostatecznie doszedłem do wniosku, że wolałbym wolnossący silnik, wtrysk pośredni i skrzynię która lubi jazdę w korkach

Hehehe ;)

uQExlQJkZ2OU4m0K (1).jpg

Edytowane przez Petru23
  • Haha 1