Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety, tak to właśnie wygląda. 

Tzn. ja się zgodzę, że lekki katar to absolutnie nie jest powód do zwolnienia lekarskiego, sam takowego nigdy w podobnej sytuacji nie biorę, bo idiotyczne jest samo zawracanie d...y lekarzowi, skoro katar przejdzie za kilka dni, a objawy na czas pracy można spacyfikować jedną dawką sprayu do nosa.

Pytanie, czy koledzy wyżej faktycznie mieli na myśli lekki katar albo drapanie gardle, czy sytuację, gdy jest już konkretny ból, gorączka, kaszel - wtedy przychodzenie do pracy jest faktycznie nie tylko nieodpowiedzialne, ale też zwyczajnie wk...e, bo siedzi taki ananas i naprawdę naraża innych na zarażenie - znacznie bardziej, niż gdyby spotkać go tylko przelotnie na ulicy czy w autobusie, dlatego że w pracy jesteśmy non-stop kilka godzin i taki stachanowiec rozsiewa zarazki cały czas w jednym pomieszczeniu. Pół biedy, jeśli jest to jakaś wielka hala produkcyjna/magazynowa z wydajną wentylacją/ciągle otwartymi wrotami do załadunku. Ale są też biura itp...

Opublikowano

Jak był covid to była taka psychoza że jak jeden kichnął to od razu były złowrogie spojrzenia w jego kierunku i prawie na stos by go wysłali :P  wszystko trzeba z głową czyli nie siedzieć na siłę ledwo żywym jak i nie iść na L4 przez pierdnięcie.

Mi się tak poszczęściło że przez lata nie miałem cięższych przypadków choroby. Często jest tak że jak ktoś jest kiepskim pracownikiem to dużo kombinuje z wolnymi i zna regulaminy wszelakie na wylot, ale na robocie się nie zna. 

Opublikowano (edytowane)

tacy ludzie musza dawac z siebie 110% zeby utrzymywac system ktory pompuje i pozwala krasc tylu ludziom

zawsze mi najbardziej szkoda tych co ciezko pracuja, najuczciwsi w nagrode maja najgorzej

Edytowane przez kubikolos