Tomasz Niechaj 145 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia W dniu 23.08.2026 o 16:25, GordonLameman napisał(a): @Kyle czmeu w wątku o wadliwej wiązce w Toyocie ani ty ani nikt inny nie wrzucał informacji o tym że takie wady są też w innych markach? Jak myślisz? Bo członkowie grupki chińskiej adoracji nie są fanatykami toyoty. Za to fanatykami chińskich marek już tak Nim @Kyle odpisze, to może powodem jest to, że stosunkowo niewiele aut na rynku ma tego typu napęd na koła tylne. Jest trochę hybryd plug-in teraz, ale jeszcze 4-6 lat temu to było dosyć rzadkie rozwiązanie (chodzi mi o ogólną liczbę sztuk jeżdżących po drogach)
GordonLameman 10 308 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Teraz, Tomasz Niechaj napisał(a): Nim @Kyle odpisze, to może powodem jest to, że stosunkowo niewiele aut na rynku ma tego typu napęd na koła tylne z tak małym silnikiem elektrycznym przy tylnej osi. Może. Ale przede wszystkim poza chińskimi markami nie ma takich fanatyków, którzy atakują każdego kto napisze coś negatywnego. Taki fanatyzm należy zwalczać.
Kyle 658 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia 5 minut temu, GordonLameman napisał(a): czmeu w wątku o wadliwej wiązce w Toyocie ani ty ani nikt inny nie wrzucał informacji o tym że takie wady są też w innych markach? ... a są? Uważam, że można oczywiście przy okazji wrzucić info o innych markach, gdzie niewłaściwie rozwiązano owe podłączenie.
SylwesterI. 1 444 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, Tomasz Niechaj napisał(a): Nim @Kyle odpisze, to może powodem jest to, że stosunkowo niewiele aut na rynku ma tego typu napęd na koła tylne z tak małym silnikiem elektrycznym przy tylnej osi. W taczce bigster/duster jest też mały silnik el. napędzający tylną oś , ale do tej pory problemów nie było, nie wiadomo jak będzie w przyszłości. Generalnie korozja na wszelkich złączach to problem stary i znany. Choć analogicznych problemów do toyoty ciężko znaleźć. Edytowane 23 Sierpnia przez SylwesterI. 1 1
KaniaPC 59 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia W dniu 23.08.2026 o 16:29, Tomasz Niechaj napisał(a): Nim @Kyle odpisze, to może powodem jest to, że stosunkowo niewiele aut na rynku ma tego typu napęd na koła tylne z tak małym silnikiem elektrycznym przy tylnej osi. Teraz jest już trochę aut z silnikiem elektrycznym napędzającym tylne koła: wszystkie hybrydy plug-in Volvo, Stellantisy PHEV AWD, np. Alfa Junior Q4, nawet MINI PHEV i BMW X1 PHEV też mają taką konstrukcję 1
Tomasz Niechaj 145 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 13 godzin temu, KaniaPC napisał(a): Teraz jest już trochę aut z silnikiem elektrycznym napędzającym tylne koła: wszystkie hybrydy plug-in Volvo, Stellantisy PHEV AWD, np. Alfa Junior Q4, nawet MINI PHEV i BMW X1 PHEV też mają taką konstrukcję 14 minut temu, trepek napisał(a): Nawet Dacia takie coś ma Oczywiście zgadza się, ale dlatego mówiłem o "tak małych silnikach" Do tego Dacia ma to od bardzo niedawna.
KaniaPC 59 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, Tomasz Niechaj napisał(a): Oczywiście zgadza się, ale dlatego mówiłem o "tak małych silnikach" Do tego Dacia ma to od bardzo niedawna. nooooo..... ok ale akurat wielkość silnika nie ma tutaj istotnego znaczenia 1
Tomasz Niechaj 145 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 10 minut temu, KaniaPC napisał(a): nooooo..... ok ale akurat wielkość silnika nie ma tutaj istotnego znaczenia Racja, chodziło mi o pewien rodzaj konstrukcji, ale źle to ubrałem w słowa. Poprawię. 1
trepek 2 046 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Aż mi się przypomniał Frankenstein od Peugeota w postaci 508 - diesel z przodu, elektryczny silnik z tyłu 1
Rekomendowane odpowiedzi