Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Skończone.

No cóż mamy tu przykład symulatora zagadek z okazjonalną walką i dobrą fabułą.

Wolę jednak odwrotne proporcje tak jak było w F. Od biedy dali jeden etap z masakrą strzelbą.

Zagadki nierówne. Od pomysłowych po kompletnie nieczytelnych w których walczymy nawet ze skopanym sterowaniem.

Optymalizacja słaba jak większość gier na tym silniku.

7.5/10.

Screenshot_2026-09-25-11-50-59-44_a5f05134355d0c28d0e7113add1d3465.jpg

Screenshot_2026-09-25-12-01-23-41_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

image.png.6b60da6fbfa5832bde12b7228d6422ca.png

Dobrze było. Prawie mesjasz horrorowego gejmingu. Daje 9/10

Zabieram  za UE5 i traversal stuttering i za za dużo skradania, moglio dac alternatywe brute force. 

Ale eskpolarcja outerworld i samego miasta super, pelno zakamarkow, troceh znajdek. Wszedzie mgla i doskonala atmosfera. 

Udźwiękowienie sztos, gralem na kinie domowy i doznania super. 

Sama grafika bardzo dobr ai lepsza jeszcze z dlss5 :P

Zagadki genialne i ciekawie zaprojektowane, chociaz na na koncu z pompami troche mozg usmazyla. 

Na pewno w wolnej chwili zrobie NG+ i inne zakonczenia.

Polecam jak ktos lubi walking sim + horror. 

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 2
Opublikowano

Oglądam jak gra Tamae, tzn. leci w tle jak robię masę innych rzeczy i powiem tak, z tego co widziałem eksploracja spoko, walka jak to w Silencie, ale nie powiem dźwięk jest naprawdę bardzo dobry, już ze dwa razy mną tak zatrzepotało że nie wiedziałem co się dzieje :D w ogóle odnoszę wrażenie że niektóre motywy dźwiękowe zalatują mi na SH2. 

• Upvote 1
Opublikowano

Gra ma dużo nawiązań do dwójki, małe smaczki. Walka jest fatalna, ale całkiem się sypie jak pojawiają się przeciwnicy, których atakiem jest QTE. Przeciwnik łapie, QTE, atak, kontra, QTE. I nie to nie tak jak np. w RE4. Na tym momencie chyba bym już pierdzielnął grą. Nie wiem dlaczego twórcy dalej uważają, że QTE to jest coś dobrego. Ten patent powinien do lamusa już dawno odejść.

Do tego przeciwnicy mają pajęczy zmysł i potrafią zauważyć postać za ścianą/inną zasłoną albo jak gracz jeszcze go nie ma w polu widzenia a on już gracza widzi.

Opublikowano
2 godziny temu, Necronom napisał(a):

Gra ma dużo nawiązań do dwójki, małe smaczki. Walka jest fatalna, ale całkiem się sypie jak pojawiają się przeciwnicy, których atakiem jest QTE. Przeciwnik łapie, QTE, atak, kontra, QTE. I nie to nie tak jak np. w RE4. Na tym momencie chyba bym już pierdzielnął grą. Nie wiem dlaczego twórcy dalej uważają, że QTE to jest coś dobrego. Ten patent powinien do lamusa już dawno odejść.

Do tego przeciwnicy mają pajęczy zmysł i potrafią zauważyć postać za ścianą/inną zasłoną albo jak gracz jeszcze go nie ma w polu widzenia a on już gracza widzi.

Walka to żadne wyzwanie. Większość idzie olać. Zagadki trudniejsze.

Opublikowano
48 minut temu, Tankietka napisał(a):

Pierwszy raz słyszę, że to nieinteraktywny walking sim. Czyli do śmietnika.

A gdzie ja napisalem ze jest nieiteraktywny? Gra jest nastawiona na eksploracje na nozkach i skradanie. Walka to ostatecznosc. Chyba, ze dla Ciebie walking sim to rzeczywisice tylko chodzenie i ogladanie. Prawie kazda gra horror indie czy nie indie jak np Visage to walking simy sa przeciez.