Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Grał ktoś już może? 

Ja zacząłem i w porównaniu do pierwszej części jakoś nie mogę się wkręcić.

No i ten UE5, piękne z daleka, fatalne (ok, może nie fatalne ale nie urywa jaj) z bliska i działa jakby było poskładane na ostatnią chwilę.

Zrzut ekranu 2026-02-16 003601.png

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Drogo w cholerę niestety. Na enebie chyba około 190zł. 

Pograłem troszkę dalej, podmieniłem DLSS, pomieszałem z presetami i ze wszystkim na max z DLSSQ i FGx2 mam około 150fps w 1440p. Da się grać płynnie. 

Zaczęło mi się nawet podobać i od razu po tym zaczęły się schody w stylu głupie niepotrzebne zagadki i łamigłówki do zrobienia by przejść dalej.

Zaczynam bawić się jak w Doomie, napierdalanka z ładnymi kolorami i nagle zacinam się bo muszę połączyć to z tamtym ze sramtym i radość z gry znika :hmm:

Opublikowano

Nie dość, że masz prawie taką samą kartę, jaką ja będę kiedyś miał w kompie, to jeszcze podejście do gier widzę takie samo :piwko:

A mógłbyś sprawdzić 1% lub najlepiej 0,1% lows w niższej rozdziałce, ale bez FG?

Pytam, bo gierka jest na liście "może być bardzo fajna", ale martwię się czy 9800x3d + 5070ti wystarczą, żeby pograć w VR, gdzie nie dość, że potrzeba utrzymać FPS bardzo wysoko (minimum 90fps, niby da się ustawić mniej, np 75 ale w strzelance... eee... ) to jeszcze dodatkowo dochodzi ciężar zrobienia z tego obrazu dla VR i wrażliwość na lag, czyli 100fps w płaskiej formie może nie wystarczyć do 90fps w VR.

Niższą rozdziałkę, bo chciałbym zobaczyć jak z procem w tej grze. Masz w stopce tylko 5800x3d, a ja będę miał 7500f lub coś z X3D, ale to sobie w głowie poprawię Twoje wyniki, by zgadywać czy gra pójdzie dobrze przez UEVR czy nie. Rodziałka będzie tragiczna po rozciągnięciu obrazu na więszy FOV w VR, ale no trudno, jakoś przeboleję. Za to jak gra nie da rady trzymać nawet 75fps bez reprojekcji to po prostu nie będę w  to grał wcale.