Qrdello 1 069 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No dokładnie, odczucia dźwięku są tak subektywne jak odbiorca. Wgl jak czasem oglądam recki np. słuchawek czy głośników i słyszę pros typu: głośno gra(ją), ale już rozpiętość tonalna nie istnieje i połowy dźwięków nie słychać to mi się scyzoryki otwierają a nie jestem jakimś audofilem wielkim. W wypadku śmigieł przy GPU często taka pierdoła jak pogięte lub nie finy potrafi zmienić obraz tego samego chłodzenia na różnych egzemplarzach tego samego GPU
Kadajo 8 433 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 29 minut temu, lukadd napisał(a): Fizyki nie oszukasz. Dla mnie to każdy po swojemu uznaje coś za ciche lub nie. Dla mnie ciche to gdy prawie nic nie wychodzi z kompa siedząc o 1+ w nocy gdzie wszyscy śpią i mamy najcichsze tło. @Kadajo też masz TUFa na relatywnie małych śmigłach pewnie 90mm, uznasz że jest stosunkowo cichy na 2200rpm? Czy nawet na 1800. Sam mam strixa 3080 na 95mm, na 1500 rpm jest on jak najbardziej słyszalny, głośny nie, ale to już nie jest cisza, chociaż jeszcze można to zaakceptować do tej granicy ~1400-1500. Ja się odnoszę do pomiarów techpowerup. Gdyby nie one tez bym uznał ze 1900 RPM to suszarka. A masz porównanie do mojego TUF'a. Ewidentnie ta MSI jest nietypowo cicha jak na swoje RPM. Raczej nie ma szans aby miała 31dBA przy 1900 RPM, ale jest możliwe ze nie przekracza 35 dBA co jest całkiem niezłym wynikiem. Przy takich wysokich obrotach to już szum powietrza generuje najwięcej hałasu dlatego obstawiam ze w MSI coś powoduje ze ten szum jest mniejszy. U mnie karta powyżej 1500 RPM robi się już zdecydowanie słyszalna a powyżej 1800 RPM zaczyna wyć.
Slayer 305 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu 14 godzin temu, Krzysiak napisał(a): @caleb59 ja tam go rozumiem, sam zmieniłem 9070xt ripera na 9070xt pure w sumie tylko dla wyglądu Choć fakt, że nie robiłem z tego epopei na pół forum...ale @Lameismynametak ma, przyzwyczaiłem się to tego, nie przeszkadza mi to A widzisz, good point. Ten chłop mam wrażenie, że powinien sobie dawkować to forum bo widać, że za bardzo się wczuwa/angażuje. Za dużo po prostu. Dla mnie jest to dziwne, to tylko forum w internecie. Co do zamiany to cóż, kto co lubi, dla mnie obydwie karty podobny standard. Miałem PNY ale akurat rtx 2070 super i była przeokrutna suszarka, wczesniej jakiegos 2060 od palita i też no szału nie było. Dopiero teraz przy ASUS TUF jestem naprawdę zadowolony z kultury pracy. 1
Rekomendowane odpowiedzi