Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś udało się to w końcu odpalić. A jak? Kurwa nie wiem do końca, heh.

Wypisałem się z kanału beta, pobrało ponownie aktualizację 25H2, dociągnęło jeszcze jedną poprawkę i XFSE się pojawił tak z dupy. Znowu zapisałem się na betatestera, zassałem ten najnowszy preview update i XFSE zamienił się w Xbox Mode.

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Lypton napisał(a):

Jakoś udało się to w końcu odpalić. A jak? Kurwa nie wiem do końca, heh.

Wypisałem się z kanału beta, pobrało ponownie aktualizację 25H2, dociągnęło jeszcze jedną poprawkę i XFSE się pojawił tak z dupy. Znowu zapisałem się na betatestera, zassałem ten najnowszy preview update i XFSE zamienił się w Xbox Mode.

I jak wrażenia 🤔? Daj jakieś screeny jak to wygląda 😉

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zdążyłem tylko trochę poklikać i tak:

- nie trzeba rezygnować z pinu do logowania, ekran początkowy ogarnia pada - cyferki są przypisane do przycisków na padzie, więc jest to szybkie i sprawne

- sam Xbox Mode to po prostu pełnoekranowa apka Xbox - w przyszłości podobno będzie można ustawić inną na tą docelową, choć ta jest bardzo wygodna i ogarnia z automatu gry z innych platform, jak i skróty do tychże platform/innych aplikacji

- po ustawieniach systemu również da się śmigać na padzie

- zysku na ramie aż tak dużego nie zauważyłem jak niektórzy youtuberzy (400 mb mniej niż na explorerze), ale sporo rzeczy już wcześniej wywaliłem z autostartu/powyłączałem usługi windy

Mały update: o ile "na pulpicie" różnice w wykorzystaniu ramu nie były znaczące, to w grze - a konkretnie Aliens: Dark Descent - znaczące już były. "Normalnie" zżerała 12,5 gb, w Xmode zeszła do 11,1. Na vramie też 300 MB udało się zaoszczędzić - z 8 na 7,7.  Sprawdzone GPU-Z i wbudowanym w xmode monitoringiem.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1