userKAMIL 1 256 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) OK! Teraz rozumiem... W sumie jak po tym serwisie na gwarancji nic nie wymyślą. To już tylko On zostanie. Coraz ciekawiej się tu robi. XD P.S. Jak czytam opinie na google to może ja od razu do Niego powinienem tą kartę wysłać. Co za postać! On ma tu konto? Edytowane 27 Kwietnia przez userKAMIL
ODIN85 4 926 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Lepiej się dowiedz od forumowych ekspertöw jak uwalić kartę bez podejrzeń bo serwis nic nie znajdzie a do typa czeka się miesiącami. Dostaniesz kasę albo nową kartę i każdy happy.
AudRob 495 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Lepiej się dowiedz od forumowych ekspertöw jak uwalić kartę bez podejrzeń No porada zasługująca na miano mistrza, a co będzie jak dojdą że specjalnie uwalił i odmówią gwarancji? Zwrócisz koledze kasę za kartę , bo pomysł dałeś? 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): do typa czeka się miesiącami. Z tymi miesiącami nie przesadzaj , można się dogadać , czasami masz w tydzień do odbioru. Edytowane 27 Kwietnia przez AudRob
ODIN85 4 926 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Ale przecież tu się każdy na wszystkim zna więc na pewno dostanie skuteczną radę z zerowym ryzykiem. Edytowane 27 Kwietnia przez ODIN85
AudRob 495 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 35 minut temu, ODIN85 napisał(a): na pewno dostanie skuteczną radę z zerowym ryzykiem. Nie ma czegoś takiego jak zerowe ryzyko, po prostu ryzyko zawsze jest.
userKAMIL 1 256 Opublikowano 27 Kwietnia Autor Opublikowano 27 Kwietnia Wrócę jeszcze do tej diody na karcie. Nie wiem czy to ma znaczenie czy nie ale raz mignie a raz nie przy wyłączeniu. Teraz na kilka ostatnich wylaczen nic nie miga. 🤷
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 3 godziny temu, AudRob napisał(a): Z tymi miesiącami nie przesadzaj , można się dogadać , czasami masz w tydzień do odbioru. Jak ma czas, to zrobi szybko, mi zrobił w tydzień kartę, dopłaciłem 150zł za usługę ekspresową, ale u mnie była prosta sprawa, wymiana złącza zasilania i wyczyszczenie pcb karty zasyfionego różową thermal putty. 7 minut temu, userKAMIL napisał(a): Wrócę jeszcze do tej diody na karcie. Nie wiem czy to ma znaczenie czy nie ale raz mignie a raz nie przy wyłączeniu. Teraz na kilka ostatnich wylaczen nic nie miga. 🤷 Zapalenie tej diody oznacza problem z zasilaniem, jak będziesz wysyłał do serwisu, zaznacz to, najlepiej wyślij ten filmik, może gdzieś na złączu lut puścił i losowo wywala zabezpieczenie, jak straci styk. Na moim 4090, w którym Ostrówka wymieniał złącze 12vhpwr pogiąłem piny sense i bez nich też dioda się świeciła, bo karta nie miała sygnału, jaki kabel jest podpięty. Możesz ewentualnie przy uruchamianiu kompa wejść do biosu i na włączonym kompie delikatnie poruszać kablem zasilającym do karty, jak znowu sie wywali z diodą to będziesz wiedział ze jest problem z gniazdem na karcie, a jak nie to serwis będzie musiał sprawdzać dalej układ zasilania na karcie 1 1
AudRob 495 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 22 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Zapalenie tej diody oznacza problem z zasilaniem Tak pisałem . Podejrzewam że Paweł na bank tą kartę ogarnie. @SylwesterI. Tak z ciekawości czemu zmieniłeś 4090 na gorszą 5080? 1
lukadd 3 763 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia @AudRob Ma w stopce, poszedł w Mini ITX. 1
SylwesterI. 1 345 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 3 godziny temu, AudRob napisał(a): @SylwesterI. Tak z ciekawości czemu zmieniłeś 4090 na gorszą 5080? Jak pisał @lukadd zmiana budy na jeszcze mniejszą wymusiła kompromis, mniejsza wydajność, za mniejsze rozmiary i zużycie W 1
AudRob 495 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 1 godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): , mniejsza wydajność Rozumiem dobrego i bezawaryjnego użytkowania życzę. Też myślałem o 5080 kiedyś, ale decyzja przesiadki z 4080 na 4090 był dobrym wyborem nawet że ta była droższa.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) 6 godzin temu, userKAMIL napisał(a): Wrócę jeszcze do tej diody na karcie. Nie wiem czy to ma znaczenie czy nie ale raz mignie a raz nie przy wyłączeniu. Teraz na kilka ostatnich wylaczen nic nie miga. 🤷 Bo to jest najprawdopodobniej dioda "ostrzegawcza". Gdy pasi = jest wygaszona. Gdy pojawia się anomalia prądowa, aktywuje się. Tak myślę. Trzeba by poczytać instrukcję tego konkretnego gpu. Edytowane 27 Kwietnia przez JeRRyF3D
sideband 3 101 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Jest problem świeci. Przy wł/wył tego typu proste ukladziki świrują dlatego dioda może mrugnąć na chwilę. W praktyce to nie jest żadne zabezpieczenie nie podłączysz kabla to będzie świecić. Edytowane 27 Kwietnia przez sideband
miro 1 244 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia za rededit : Dioda LED znajdująca się przy wtyku zasilania 12VHPWR na karcie Gigabyte RTX 4090 GAMING OC 24GB jest wskaźnikiem diagnostycznym zasilania (Power Indicator). Służy do informowania użytkownika o stanie dostarczanej energii. Oto co oznaczają poszczególne stany tej diody: Migająca dioda (flashing/blinking): Oznacza nieprawidłowe zasilanie lub nieprawidłowe podłączenie kabla 12VHPWR. Jeśli dioda miga podczas pracy lub gry, sygnalizuje to niestabilne napięcie, problem z zasilaczem (PSU) lub niedociśnięty kabel. Stałe światło (gdy PC jest wyłączony): Wiele kart Gigabyte (w tym z serii RTX 40) ma diody, które świecą światłem ciągłym, gdy zasilacz jest wyłączony, co informuje o tym, że karta wciąż otrzymuje napięcie czuwania (+5VSB). Brak światła: Oznacza prawidłowe działanie zasilania pod obciążeniem. 1
AudRob 495 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Pisałem to wcześniej, to chyba jest jasne jak długa co sygnalizuje dioda. Ameryki tu nie odkryłeś Edytowane 27 Kwietnia przez AudRob
userKAMIL 1 256 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Opublikowano 28 Kwietnia Dostałem formę do RMA. Zerkniecie czy coś tu jeszcze dodać zanim puszczę?
userKAMIL 1 256 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja (edytowane) Dobra karta wysłana. Dostałem od znajomka RTX 2060 więc w tym czasie na tym będę i zobaczymy czy sytuacja z czarnym ekranem się teraz powtórzy. Edytowane 7 Maja przez userKAMIL 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Nie lepiej było zrobić to PRZED akcją reklamacyjna?
userKAMIL 1 256 Opublikowano 7 Maja Autor Opublikowano 7 Maja (edytowane) 8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Nie lepiej było zrobić to PRZED akcją reklamacyjna? No właśnie nie do końca. Problem pojawia się tak sporadycznie, że 2 tygodnie potrafi być ok. W tym czasie zanim karta wróci to sobie potestuje. Mało prawdopodobne, że akurat im to znowu wyskoczy. Mało też prawdopodobne, że wyskoczyłoby i u mnie czy na innym komputerze. W sumie to dla świętego spokoju już wysłałem aby z tej gwarancji na koniec skorzystać. (karta ma ponad 3 lata) Niech tam u siebie posprawdzają i będę myślał dalej... Edytowane 7 Maja przez userKAMIL
Kadajo 9 968 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Jak się planety ułożą a wiatr zawieje z Japońskiej góry Fuji to jeszcze ci odeślą 5090 2
userKAMIL 1 256 Opublikowano 21 Maja Autor Opublikowano 21 Maja Wrzucę mały update. Od dwóch tygodni z RTX 2060 na pokładzie i zero problemów. Zapomniałem o czarnym ekranie. W między czasie dostałem potwierdzenie przyjęcia karty 15 maja i mam uzbroić się w cierpliwość. 5 1
lukadd 3 763 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Standardowa procedura Dopóki całkiem nie padnie to działa.
Qrdello 1 255 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 25 minut temu, userKAMIL napisał(a): Jedno wielkie XD Ups. To odeślą Ci czarny ekran przedśmierci... Jak wróci spróbuj jej ciut zegary zbić na vram i core. Albo może w sumie w drugą stronę? To padnie szybciej. Bo jej koniec jest widać bliski, ale dla serwisu ciągle daleki. A może im i czarny mignął ale jak instalowali nowe drivery to tam nV pisze że: Screen may flicker and go dark. No to went dark i oni stwierdzili że tak ma być
userKAMIL 1 256 Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja Nie wiem co sensownego jeszcze mogę zrobić. Z tym RTX 2080 mam zero problemów przez cały ten czas. Jeżeli po włożeniu 4090 problem znowu zacznie się powtarzać (co pewnie prędzej czy później nastąpi) to jest sens jakoś telefonem to nagrać i pchać z takim nagraniem dalej na tą gwarancje? Najlepiej jakby na amen już padła i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi