Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, AudRob napisał(a):

No to się zaczyna temat na miesiące🤣

Już prawie jak telenowela  się temat ciągnie, z jednym aktorem w roli głównej.

@Lameismyname eeeh , jak nie karta, to z zakupem procesora problem, teraz znowu karta ciekawe jaki będzie dalszy ciąg historii:hihot:

Co zrobisz, że chłopa karma prześladuje. Sam sobie uczynił ten los :E

21 minut temu, Kadajo napisał(a):

"fast startup" w Windows 11 to czyste zło, nigdy się tego nie powinno używać.

Więcej zad jak walet :/ Słuszna uwaga.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

OOO telenowela wraca po wakacjach.... :rotfl2:

A mówiąc poważnie - odszczekajcie teraz wszyscy to co pisaliście złego jakoby OP sprzedał uszkodzoną kartę!!! Jak widać nie sprzedał i karta była w pełni sprawna, a wyzywaliście go od oszusta. Przeprosić ładnie prosimy... :hihot:

@userKAMIL od samego początku stawiałem na płytę główną. Ponieważ zrobiło się to po jakimś czasie na zupełnie nowej karcie może na stykach na pł głównej wchodzić jakiś brud albo jakieś utlenianie. A może też jakiś kondensator puchnie co nawet nie widzisz albo jakaś ścieżka koroduje...

Ja bym po prostu kupił nową płytę główną i założył wszystko na nowo. Też od nowa OS i format jakby była wina softu. Na nic już bym więcej nie czekał. Wiem, że bolesna operacja ale jedyna.

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Opublikowano

miałem ten sam problem z kartą karta PNY RTX 5070 Ti (czarny ekran i wentyle na full raz dziennie a czasem raz na tydzień)  - zabawa kablami,  "ddu" i inne "metody" nie pomagały.   Świeża instalacja windy 11 rozwiązała problem :) 

Opublikowano
24 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@userKAMILZnajdz porzadny serwis i oddaj ten komputer, niech Ci naprawia. Bez sensu sie rozpisywac, bo pisza Ci co zrobic, a Ty i tak tego nie robisz.

To jak grochem o ścianę , on nie potrafi ogarnąć podstawowych spraw związanych z komputerem, na kartę ma ale na serwis już nie . Szkoda czasu na pisanie i doradzanie.:hihot:

23 minuty temu, łukasz850 napisał(a):

Gdybym odesłal karte na gwarancje to by pewnie powiedzieli ,ze jest ok i tyle.

To wyślij do Pawła ,i ci sprawdzi kartę dokładnie ale to kosztuje , nikt za darmo nie będzie siedział parę dni nad kartą.

4 minuty temu, Johny72 napisał(a):

miałem ten sam problem z kartą karta PNY RTX 5070 Ti (czarny ekran i wentyle na full raz dziennie a czasem raz na tydzień)  - zabawa kablami,  "ddu" i inne "metody" nie pomagały.   Świeża instalacja windy 11 rozwiązała problem :) 

Jemu to prawie wszyscy mówili , ale wątpię że to zrobił😉

O płycie też była mowa ,ale po co wymienić , lepiej ciągnąć pusty temat. 

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, AudRob napisał(a):

Jemu to prawie wszyscy mówili , ale wątpię że to zrobił😉

MNS.jpg.431d717bd758abb0f196b09269d696e0.jpg

Świeżutki system od podstaw, to dobry start.

Można z wejścia przejść z problemów softowych na hardware'owe.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, AudRob napisał(a):

Przecież tutaj do wymiany może być praktycznie dowolna część. Wcześniej wszyscy niemal zgodnie mówili, że to na bank karta. Czas pokazał, że jednak nie.

Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Przecież tutaj do wymiany może być praktycznie dowolna część. Wcześniej wszyscy niemal zgodnie mówili, że to na bank karta. Czas pokazał, że jednak nie.

Diagnozowanie online jest mocno ograniczone tak jak kazali zmienić zasilacz bo też powoduje tego typu problemy.

Jak ktoś ma w rękach sprzęt to go zdiagnozuje. Tylko oczywiste problemy można diagnozować z duża pewnością online.

Generalnie to jest robota na 1dzień roboczy mając części na podmiankę wykluczając najpierw problemy programowe. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Boli Cie format?

W pierwszej wiadomości po otwarciu tematu masz, ze stawiam system na nowo w tym tygodniu.

Za dużo mam rzeczy na dysku i musze to przejrzeć\pozgrywać. Wrócę na pewno jak sytuacja po formacie się powtórzy.  

18 minut temu, sideband napisał(a):

Generalnie to jest robota na 1dzień roboczy mając części na podmiankę

Nie wiem jak Ty to sobie wyobrażasz? Ten czarny ekran pojawia się losowo w nawet kilkutygodniowych odstępach. Przypomnę jak karta była ponad miesiąc na gwarancji to nic się nie działo. To nie jest tak, że ktoś sobie podmieni płytę czy cokolwiek innego i potestuje dzień i ok wszystko działa.

7 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale co tu gadać, pół roku temat, a nawet Windows do dzisiaj nie przetestowany na świeżo :E 

Bo problem znikł po wymianie karty. Nie widziałem potrzeby na nowo stawiać systemu aż do dziś.

Edytowane przez userKAMIL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...