Doamdor 2 823 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Końcówka meczu najlepsza, Argentyna zremisowała, a w doliczonym czasie gry pokonała swoich rywali. Może Anglicy się podniosą w meczu z Francją, ale ciemno to widzę. Mam nadzieję, że Messi będzie strzelał gole w finale.
Reddzik 3 838 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Póki co można zapytać Como estas Anglia?(jak się masz Anglia) Nie rozumiem tej gry Anglików, myślałem, że wyciągnęli wnioski z poprzednich meczów Argentyny, gdzie Argentyna goniła wynik. Tutaj mieliśmy ten sam motyw "gonienia wyniku", a oni jak jacyś amatorzy wrócili się pod swoje pole karne czyniąc haniebny błąd. Myślałem, że Anglicy są mądrzejsi, ba są lepszymi piłkarzami co poprzednie drużyny grające przeciw Albicelestes ale to pokazało, że Anglicy nie wyciągnęli wniosków, nie potrafili zmienić oblicza meczu od 65 minuty, wyglądali jak zwykli amatorzy broniący bramki i bojący się wziąć na swoje barki przetrzymanie piłki, jakąkolwiek organizację akcji. Synowie Albionu zostali stłamszeni przez obrońców tytułu, czy to wina trenera? Pewnie tak, po części to on odpowie i raczej będzie OUT. Może to zmęczenie? Wydaje mi się, że nie. Kibicuję Hiszpanii- Vamos Espania. Mam nadzieję, że to będzie świetny finał i wygra lepszy, ten który na to zasłuży. Hiszpania jest drużyną, widać boiskową jakość, siłę w grze. Tutaj Argentyna może nie mieć tak łatwo w odrabianiu wyniku, jeśli ponownie do tego dojdzie. Wydaje mi się, że jest piłkarsko na innym poziomie i nie będę stać jak Anglicy( zdjęcie do wglądu i nauki jak nie grać w piłkę nożną)
Fatality 841 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) W dniu 16.07.2026 o 10:54, Reddzik napisał(a): Nie rozumiem tej gry Anglików, myślałem, że wyciągnęli wnioski z poprzednich meczów Argentyny, gdzie Argentyna goniła wynik. Oglądam mundiale prawie 30 lat i czy była kiedyś sytuacja, że się nie zfrajerzyli albo zaliczyli flopa turnieju? Co 4 lata to samo. Włosi w sumie chyba tylko lepsi, ale oni stwierdzili że albo wygrywamy albo się nie kwalifikujemy Taki finał obstawiałem, taki jest. Chociaż z drugiej strony bez emocji bo kto nie wygra będę zadowolony. Argentyna mimo wszystko na farcie, miała kilka meczy gdzie grali taki piach, że brak słów Edytowane 18 Lipca przez Fatality 1
Reddzik 3 838 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Anglicy są "genialni" w swoim rodzaju. Myślałem, że są lepsi w tej robocie, przecież Premier League samo z siebie nie jest najlepszą ligą i najlepiej opłacaną, tam za TV są kolosalne pieniądze. To nie była 85 minuta, a coś ok 65 min oni już zaczęli się poddawać argentyńskiej grze, którą musieli przewidzieć gdy się przygotowywali do meczu, analizy wykonane przez scoutów i analityka( vide CM/FM). Oni powinni tą piłkę wyprowadzić na połowę Argentyny, przetrzymać, zrobić kontrę, spróbować pograć, do takiej gry o której piszę i mam w głowie to oni mają piłkarzy, to nie jest Cape Verde czy Egipt albo inni "słabeusz", spokojnie powinni sobie z tym poradzić, i ograniczyć liczbę strzałów czy niebezpiecznych akcji do minimum, a tu Kane, który ganiał przed własnym polem karnym, to jest kuriozum. Nie jestem jakimś trenerem ale lubuje się w piłce, lubię też w ten sposób analizować takie mecze, i grywać od czasu do czasu w FM na kompie. Każdy z nas oglądając ten mecz musiał łapać się za głowę widząc grę Anglików, w piłce nożnej nie kibicuję Anglikom ani Niemcom ale tutaj liczyłem, że utrą nosa Messiemu, co niestety się nie stało, a sami się skompromitowali. Dziś mamy mecz o 3 miejsce, nie wiem kto wygra, Francja ma lepszy skład ale tak samo jak Anglia dali się zrobić w balona w 1/2 finale. W finale jestem za Hiszpanią ale jak wygra Messi i spółka to cóż, widocznie nie ma na nich mocnych, oby tylko sędzia nie zawalił meczu, bo gorszego to już nie mogli wybrać.
Grolshek 1 227 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca @Reddzik Mam syna piłkarza, kibicuję piłce kopanej od brzuszka Mamy. W momencie jak ta namiastka trenera wprowadziła piątego obrońcę mówię Młodemu: chyba go pogrzało? Prosi się o kłopoty. Jak wprowadził szóstego stwierdziłem: no to po meczu. No i było po meczu niestety... 1
Liber8 207 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Super, że się jaramy kto wygra mecz o 3 miejsce, podziwiamy, dyskutujemy, obstawiamy, a oni? A oni (te ku*wa święte krowy w du*ie mają i nie chcą grać o 3 miejsce ) Zapowiedzieli, że nie chcą grać o 3 miejsce. Może za mało im płacą, (skromne te miliony, wiec chyba to to), a może się im nie chce bo za mały prestiż 3 miejsce? https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/mistrzostwa-swiata-2026/te-dwa-kraje-nie-chca-juz-grac-na-ms-nawet-sie-z-tym-nie-kryja/x5vbmte https://www.sport.pl/mundial/7,154361,32916619,absurd-meczu-o-trzecie-miejsce-na-ms-anglicy-i-francuzi-nie.html https://sport.rp.pl/pilka-nozna/art44843101-francja-anglia-najbardziej-niechciany-mecz-mundialu https://sport.wprost.pl/mundial-2026/12390942/mecz-ktorego-nikt-na-mundialu-nie-chce-koszmarne-doniesienia.html 1
hubio 1 345 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca (edytowane) To takie pie.... Jak kiedyś Holandia co wypuszczała przed meczem plotki jak to bardzo nie chce się im grać, a potem przez "przypadek" wygrali z Brazylią 3:0... Edytowane 18 Lipca przez hubio
Doamdor 2 823 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Piękny grad goli w meczu Francja 4 - 6 Anglia. 1
ghostdog 1 149 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Dzisiejszy mecz lekko usypia człowieka. I jeszcze ta przerwa, stara baba i Bimber. Żenujący przerywnik.
Wu70 970 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Baba daje radę, te mundialowe piosenki robią klimat Ale smuty bimbra to nie wiem kto to wymyślił..
Doamdor 2 823 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Wczoraj był mecz goli, dziś jest mecz fauli. 1
ghostdog 1 149 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Sędzie jest taksłaby, że szkoda gadać. Najbardziej żal, że Egipt nie dowiózł wyniku, a tak musimy się męczyć oglądając tą Argentynę. 1 1
Doamdor 2 823 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Hiszpania walczyła konsekwentnie i wygrała, tylko jeden stracony gol na tym mundialu robi wrażenie. Argentyna grała brutalnie, sporo faulowała, w piłkę zaczęli grać po stracie bramki. Finałowy mecz tego Mundialu był nudny i drugi raz bym go nie obejrzał. 1
hubio 1 345 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) Najsłabszy finał MŚ jaki oglądałem... Jeden z gorszych meczów z całego mundialu. Edytowane 19 Lipca przez hubio
larry.bigl 696 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Argentyna pokazała co sobą reprezentuje. Prymitywny, chamski futbol. Messi zrobił kompletnie zero żeby ten mecz wygrali. Stal większość meczu jak dzban czekając na piłkę na tacy. Hiszpania pokazała klasę, dojrzałość i moim zdaniem zagrali naprawdę piękna piłkę mimo ciągłych fauli. A sędzia? To powinien być jego ostatni mecz tego szczebla. W ogóle nie potrafił zapanować nad agresja Argentyny. Zamiast wlepić na start dwie żółte kartki to pozwolił na żenująca, brutalna i nieczysta grę niemal do końca. Wstyd. 2 1
GordonLameman 10 154 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca FIFA wepchnęła argentyne do finału, ale różnicy klas nie udało im się sędzią zniwelować. Nawet tak beznadziejnym sędzią. Powinno się posypać sporo zawieszeń dla tych ponazistowskich odpadów. 2
AndrzejTrg 3 404 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Jeszcze ten pierdzielony atencjusz trumpek... z funflem impotento, zrobili z piłki show i kolesiostwo. Najbardziej żenujący mundial w historii. 2 1
Grolshek 1 227 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca (edytowane) Finał był piękny i cudowny w sobotę o 23:00. Piękno, radość, bramki, akcje. To co wczoraj miałem nieprzyjemność obejrzeć to pokaz jak zabić futbol. Żenujący sędzia, żenująca organizacja, banda prymitywów mających za cel zrobić krzywdę przeciwnikowi. Enzo nie powinien zobaczyć drugiej żółtej tylko bezpośrednią czerwoną, Paredes po 15 minutach powinien pod prysznicem się odchamiać, banda buraków i tyle. W Hiszpani zszedł Olmo skończyła się gra. Polecam natomiast na tvp.sport.online wersję "atmosfera". Nie ma tam idiotycznych komentatorów z zachwytami lub nie. To co widzisz to masz, nikt nie musi opowiadać jaki ktoś jest cudowny. Edytowane 20 Lipca przez Grolshek 3 1
Malinaa 3 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Pięknie jest wstać następnego dnia wiedząc że Argentyna przegrała a wygrała Hiszpania i futbol 1
AndrzejTrg 3 404 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Nie widziałem zbyt dużo meczów Argentyny, ale jedno się tylko nasuwa że to są prostaki i zwykłe chamy. A za zachowania po ostatnim gwizdku komentować już nie będę. Powinni następny mundial oglądać na kanapach w domu. 2
Rekomendowane odpowiedzi