Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Być może nie każdy polski obywatel to Polak, wiele na to wskazuje. Podobnie nie oczekiwałbym takiej postawy od pogrobowców akcji "Wisła", a z potomkami to już liczba idąca w setki tysięcy, może nawet więcej.

Badanie dotyczy Polaków a nie Twojej prywatnej definicji prawdziwego Polaka, patrioty. Nie zgadzam się z wynikiem, więc to nie Polacy to nie argument, tylko kiepski fikołek.

1 minutę temu, Seyren napisał(a):

Łatwo się deklaruje i wypowiada piękne słowa w czasie pokoju. 

Oczywiście, w rzeczywistości chętnych byłoby znacznie mniej. 

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
29 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

ja od zawsze na zimne dmucham, oby do takich prowokacji nie dochodziło. 

Ale jakich kurcze prowokacji? Bo te urojone chochoły o "prowokacjach" to widać głównie w prawicowym necie.

Interwencje policji i potem zarzuty prokuratorskie, a z czasem wyroki, są za konkretne czyny, dla ciężkich przypadków skrajnie prawicowych patusów.

Opublikowano (edytowane)

A wystarczyłoby żeby ukraińcy i ich rząd nie szkalowali Polski, Polaków, polskiej historii, Polski jako kraju, polskich polityków. Czy takie akcje patusów pojawiły się bez powodu? Oczywiście, że nie. Stety lub niestety - jeśli pojawia się jakieś ogólnopolskie poruszenie - polaryzacja to dochodzi do takich a nie innych sytuacji. Ludzie ulegają emocjom, a najgorzej jak emocje dojdą do mniej zrównoważonych ludzi.

Oczywiście najgorsze jest w tym, że ze względu na banderowski rząd cierpią najbardziej niewinii którzy nie mają z nimi nic wspólnego. Ciekawe jest ile sytuacji teraz w zakładach pracy w Polsce itp gdzie ukraińcy są szkalowani dzięki swojemu rządowi i swoim prowokatorom. Jedni dalej będą pluć, drugich deportują. Ci którzy chcą normalnie żyć będą mieć pod górkę i z czasem też się zaczną radykalizować. Taki zamknięty krąg

Plusem takiej sytuacji jest to, że jako społeczeństwo tak łatwo nie dopuścimy do zalewu murzynów, którzy będą się bezkarnie panoszyć po kraju. Mamy swoją patologię, która zrobi z nimi porządek i zabije w zarodku. 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Mamy swoją patologię, która zrobi z nimi porządek i zabije w zarodku. 

Póki co to ta patologia jest sukcesywnie wylapywana przez policję, więc jedyny porządek jaki będą mogli zrobić to jak będą myć szczoteczką kible w pierdlu. 

Poza tym nie zauważyłem, żeby Ukraińcy w Polsce szkalowali Polaków. Kijów? Owszem, ale to debile i rozumiem, że większość Ukraińców nie chce być utożsamiana z nimi. 

Spójrz na prezydenta Polski, typ nazwał ustawki formułami szlachetnych walk a to nie oznacza, że większość Polaków myśli tak samo. 

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym nie zauważyłem, żeby Ukraińcy w Polsce szkalowali Polaków.

dlaczego nie zauważyłeś?

ja wrzucałem przynajmniej dwa przypadki w tym miesiącu, jeden malował mury jakimiś banderowskimi bohomazami a drugi nawoływał do zabijania (jak dobrze pamiętam) na jakimś marszu odnośnie Wołynia czy jakoś tak. 

Opublikowano
9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

dlaczego nie zauważyłeś?

ja wrzucałem przynajmniej dwa przypadki w tym miesiącu, jeden malował mury jakimiś banderowskimi bohomazami a drugi nawoływał do zabijania (jak dobrze pamiętam) na jakimś marszu odnośnie Wołynia czy jakoś tak. 

To są jednostkowe przypadki. Tego co przeklinal Polaków na jakimś marszu czy tam zgromadzeniu już deportowali. I bardzo dobrze, antypolskie bydło trzeba brać za ryj, deportować I nie wpuszczać ponownie. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://www.faktykaliskie.info/artykul/58465,dlaczego-mlody-ukrainiec-zaatakowal-znamy-okolicznosci-napasci

No ale ataki na Ukraińców to też są jednostkowe przypadki. Przecież nie masz trzydziestu dziennie

Ale ataki na Ukraińców już zdarzają się codziennie. Trzeba to zatrzymać zanim się rozkręci bo trend jest niebezpieczny. Już uważam, że na początek należałoby podnieść kary za ataki na tle ksenofobicznym. 

Co do tego co zalinkowales, takich powinno się srogo ukarać, deportować i zakazać wjazdu do Polski, najlepiej dożywotnio. 

Zero tolerancji dla agresji, nie ważne kto jest sprawcą. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Ale jakich kurcze prowokacji? Bo te urojone chochoły o "prowokacjach" to widać głównie w prawicowym necie.

Interwencje policji i potem zarzuty prokuratorskie, a z czasem wyroki, są za konkretne czyny, dla ciężkich przypadków skrajnie prawicowych patusów.

Nic na to nie poradzę. Napisałem że mogą teraz soe tworzyć różnorakie prowokacje ze względu na to jaka jest teraz nagonka na Polaków prześladujących Ukraińców tyle. I nie tworzę chochołów (takie słownictwo akurat pasuje do ludzi z gromdy :E ) napisałem że mogą się tworzyć prowokacje. Mogą ale nie muszą.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

@AndrzejTrg Ale to jakieś Twoje urojone chochoły właśnie. Sam sobie to wymyśliłeś i się tego obawiasz, nawet nie wiedząc precyzyjnie czego. Na tym polega urojenie ;) 

W artykule który zalinkowałem masz dane o ilości przestępstw wobec Ukraińców. Niemała część to właśnie ataki na nich czy to werbalne czy nawet fizyczne.

To nie są jednostkowe przypadki, dlatego jest reakcja prokuratury w skali całego kraju i powołanie wielu zespołów do tępienia skrajnie prawicowej patusiarni.

Opublikowano
21 minut temu, Winter napisał(a):

Ale gdyby to był Izrael to już nie byłoby problemu. Sikorski pokazuje kolejny raz, że nie nadaje się na żadną wyższą funkcję. To zawsze będzie tylko mąż pani Applebaum.

Moim zdaniem w tym przypadku ma rację, 100% racji. Normalni ludzie to rozumieją a najglupsi, zakompleksieni Polacy by chcieli, żeby cały świat się kręcił wokół nich. Problem w tym, że nic nigdy nie będzie się kręcić wokół nich bo niczego sobą nie reprezentują. Polacy mają kompleksy i robią z nich problemy gigantycznych rozmiarów. 

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/wroclaw/jest-decyzja-sadu-ws-adama-c-prokuratura-wnioskowala-o-areszt-7312681827989984a

Też bardzo słabo z powodu różnicy wieku... 45 letni byczej bije 20 letnie dzieciaki... Jak dla mnie to ten napastnik był pod wpływem jakiś substancji. Na trzeźwo nie sądzę aby nawet takiemu patusowi włączyła się taka agresja. 45latek obyty po zakładach karnych, mających taki wiek to nie małolat bez zastanowienia nad konsekwencjami. Niestety tego się nie da ustalić bo złapano ich w następny dzień więc jak sami nie powiedzą czy coś spożywali, a raczej nie powiedzą to nie będzie wiadomo. Ale z treści postów w tym wątku, że np dziewczyna pokazała środkowy palec i bez zastanowienia skoczyła do patusów to mi wychodzi na to, że całe towarzystwo było lekko lub mocniej naprute + Żabka w niedzielę ok 18 co już pisałem po co tam się chodzi... :) 

Tips dla fanatyków brauna  ;D - sprawdźcie czy po przyjęciu do szpitala tej pary były wykonywane badania krwi, a jak tak czy może coś wykryło w sensie etanolu... Bo to raczej norma, że robi się takie badania....

@areczek1987 tematy ci się pomyliły z natłoku wrażeń :) To nie temat polityczny... ;D

Edytowane przez hubio
Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Moim zdaniem w tym przypadku ma rację, 100% racji. Normalni ludzie to rozumieją a najglupsi, zakompleksieni Polacy by chcieli, żeby cały świat się kręcił wokół nich. Problem w tym, że nic nigdy nie będzie się kręcić wokół nich bo niczego sobą nie reprezentują. Polacy mają kompleksy i robią z nich problemy gigantycznych rozmiarów. 

Jakoś Niemcom wojna nie przeszkadzała z ekshumacjami swoich ludzi leżących na Ukrainie.

Moim zdaniem infantylne było myślenie, że jak będziemy Ukraińcom ciągle w dupkę wchodzić to nas pokochają i będą pamiętać naszą pomoc przez dziesięciolecia. Należało pomóc militarnie i tylko ile można uchodźcom, ale nie tworzyć jakieś ukraińskie rada, telewizje, napisy w reklamach, mówić "w Ukrainie". Mamy ponad tysiąc lat historii, szanujmy się.

Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Jakoś Niemcom wojna nie przeszkadzała z ekshumacjami swoich ludzi leżących na Ukrainie.

Moim zdaniem infantylne było myślenie, że jak będziemy Ukraińcom ciągle w dupkę wchodzić to nas pokochają i będą pamiętać naszą pomoc przez dziesięciolecia. Należało pomóc militarnie i tylko ile można uchodźcom, ale nie tworzyć jakieś ukraińskie rada, telewizje, napisy w reklamach, mówić "w Ukrainie". Mamy ponad tysiąc lat historii, szanujmy się.

Winter, ale ja nie twierdzę, że Polska jako kraj postąpiła dobrze, nigdy niczego takiego nie powiedziałem a nawet nie pomyślałem. 

Mi chodzi o co innego. Załóżmy, że po chodniku w Poznaniu idzie sobie Sasza i Natasza, z naprzeciwka idzie dwóch karków, słyszą ukraiński/rosyjski czy w ogóle wschodni zaciąg i leją ich bo w internecie przeczytali komentarze o dzieciach przybijanych gwoździami do ścian. Przecież Sasza i Olja chcą normalnie żyć a jacyś debile ich nienawidzą za coś co stało się w 1943 roku, jakieś 60 lat zanim ci się w ogóle urodzili. 

Pretensje można mieć do rządu Ukrainy i do tych Ukraińców, którzy chwalą UPA a nie do tych, którzy normalnie żyją w Polsce. 

Nigdy nie będziemy mieć lepszych imigrantów, takich, którzy po krótkim czasie w Polsce mówią już w naszym języku, wysyłają dzieci do naszych szkół i przyjaźnią się oraz nawet pobierają się z Polakami. We wszystkim musi być równowaga. 

Ja gardzę Nawrockim I prawakami I nie chcę, żeby ktokolwiek mnie z nimi łączył bo jestem z Polski. Tak samo nie ma co przypisywać wszystkim Ukraińcom tego co pieprzy zelenski. 

Te ekshumacje to jest realny problem ale to trzeba załatwiać dyplomatycznie a nie jak Nawrocki odbierający ordery jak dziecko. 

No i pretensje do Ukraińców w Polsce o to, że polski rząd im coś dał to absurd. Pretensje można mieć do rządu. 

Ja jestem przeciwny 800 plus w obecnej formie, mam iść pierdalnać matkęz która to pobiera czy zaprotestować przeciwko rządzącym? 

Bądźmy dorośli, bądźmy dojrzali. 

A co do mówienia "w Ukrainie" to mi to powiewa, czy powiem "w" czy "na", co za różnica? Raptem jedna literka 😁

A to, że Polska polityka względem Ukrainy jest tragiczna i frajerska to prawda, ale to polityka i nie jest to wina Ukraińców w Polsce. 

24 minuty temu, Badalamann napisał(a):

To nie temat polityczny tylko o patusach.

To się laczy, polityka napędza patusow. 

Opublikowano
11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Winter, ale ja nie twierdzę, że Polska jako kraj postąpiła dobrze, nigdy niczego takiego nie powiedziałem a nawet nie pomyślałem. 

Mi chodzi o co innego. Załóżmy, że po chodniku w Poznaniu idzie sobie Sasza i Natasza, z naprzeciwka idzie dwóch karków, słyszą ukraiński/rosyjski czy w ogóle wschodni zaciąg i leją ich bo w internecie przeczytali komentarze o dzieciach przybijanych gwoździami do ścian. Przecież Sasza i Olja chcą normalnie żyć a jacyś debile ich nienawidzą za coś co stało się w 1943 roku, jakieś 60 lat zanim ci się w ogóle urodzili. 

Pretensje można mieć do rządu Ukrainy i do tych Ukraińców, którzy chwalą UPA a nie do tych, którzy normalnie żyją w Polsce. 

Nigdy nie będziemy mieć lepszych imigrantów, takich, którzy po krótkim czasie w Polsce mówią już w naszym języku, wysyłają dzieci do naszych szkół i przyjaźnią się oraz nawet pobierają się z Polakami. We wszystkim musi być równowaga. 

Ja gardzę Nawrockim I prawakami I nie chcę, żeby ktokolwiek mnie z nimi łączył bo jestem z Polski. Tak samo nie ma co przypisywać wszystkim Ukraińcom tego co pieprzy zelenski. 

Te ekshumacje to jest realny problem ale to trzeba załatwiać dyplomatycznie a nie jak Nawrocki odbierający ordery jak dziecko. 

No i pretensje do Ukraińców w Polsce o to, że polski rząd im coś dał to absurd. Pretensje można mieć do rządu. 

Ja jestem przeciwny 800 plus w obecnej formie, mam iść pierdalnać matkęz która to pobiera czy zaprotestować przeciwko rządzącym? 

Bądźmy dorośli, bądźmy dojrzali. 

A co do mówienia "w Ukrainie" to mi to powiewa, czy powiem "w" czy "na", co za różnica? Raptem jedna literka 😁

A to, że Polska polityka względem Ukrainy jest tragiczna i frajerska to prawda, ale to polityka i nie jest to wina Ukraińców w Polsce. 

To się laczy, polityka napędza patusow. 

Nigdzie nie winię Ukraińców, cały czas w myślach mam polski rząd, szczególnie poprzedni. Prowadziliśmy i nadal prowadzimy naprawdę infantylną politykę względem nich. Zacznijmy od tego, że Zelenski nie powinien w ogóle tego orderu dostać, ale Duda, jak to Duda uwielbia się ściskać i zachowywać, jakby był walnięty.

A co do stosunku Polaków do Ukraińców to powtarzam jeszcze raz. To jest efekt dużego pobłażania Ukraińcom. Przypomnij sobie koncert na Narodowym w Warszawie, gdy jakiś typ wyciągnął banderowską flagę. Sami pracowali na to, żeby ludzie ich znienawidzili. A jeszcze do tego orderu wracając to wystarczyło go tylko odebrać, a wiele znanych ukraińskich publicystów zaczęło w nas bić. Wolskiego, którego ciężko oskarżyć o antyukrainizm, wyzywali od nazistów. No wiesz to jednak jest lekkie przegięcie. Dalej idąc masz tego cwaniaczka Sadowego. Facet nam się śmieje w żywe oczy, okradł naszą firmę i jak gdyby nigdy nic przyjeżdża sobie do Polski i nas oczernia. Ludzie mają prawo się zdenerwować.