Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

W internecie rzeczywiście odnoszę wrażenie, że dużo osób ma dość Ukraińców ale tak jest dlatego, że tutaj widać tych zjebów co najgłośniej szczekają. Na żywo w ogóle tego nie zauważam.

Oczywiście, że są patusy pokroju tego grubasa z autobusu czy pajaca z gromady z kolegami, ale z moich obserwacji wynika, że ogólny odbiór jest neutralny. Na tym forum też jest kilku idiotów od których wieje naziolstwem ale to są jednostki. Najważniejsze to wyłapywać każdego bandziora, który podnosi rękę na obcokrajowców, żeby wiedzieli, że na to nie ma i nie będzie przyzwolenia. Póki co policja działa bardzo skutecznie, więc nie ma na co narzekać. Powinni jeszcze podnieść kary za ataki na tle narodowościowym żeby brunatna fala się nie rozkręcała i będzie gitara. 

Złamał prawo i swirowal pawiana z bronią to niech teraz gnije w pudle. 

Od używania broni są odpowiednie służby, on bawiąc się w szeryfa mógł postrzelić osobę postronną, zabić albo okaleczyć. Prawo jest po to, żeby go przestrzegać. Dlatego uważam, że on teraz się znajduje dokładnie tam gdzie powinien być. 

Nadal łamiesz regulamin i obrażasz innych użytkowników forum , gdzie jest czołowy tropiciel mowy nienawiści dlaczego nie reaguje @Zhao ?

Edytowane przez voltq
  • Odpowiedzi 668
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

@Fatality O tutaj skłamałeś : "w ciągu ostatniego pół roku, było więcej przypadków pobić, ugodzenia nożem, bujek, wandalizmów ze strony ukraińców, niż w ostatnich 5 latach razem wziętych".

Oczywiście że media krajowe nie informuja prawie o żadnych drobnych przestępstwach. Ani dokonywanych przez Polaków ani Ukraińców. Nawet loklane mało sie interesują, jesli nie było wyjątkowo brutalne.

Z tego banalnego powodu że z statystyki policji za 2025 :

"kradzież cudzej rzeczy – mniej o 39.605 (spadek z 280.709 do 241.104), w tym kradzieży samochodów – mniej o 9.245 (z 30.529 do 21.284),
· kradzież z włamaniem – mniej o 32.156 spadek z 173.762 do 141.606),
· rozbój, wymuszenie rozbójnicze i kradzież rozbójnicza - mniej 0 7.545 (spadek z 35.182 do 27.637), w tym z użyciem broni lub niebezpiecznego narzędzia – mniej o 987 (spadek z 2.952 do 1.965 ),
· oszustwo kryminalne – mniej o 2.259 ( spadek z 37.034 do 34.775),
· fałszerstwo kryminalne – mniej o 10.703 (spadek z 54.361 do 43.658),
· krótkotrwały zabór pojazdu – mniej o 855 (spadek z 6.606 do 5.751).

Mamy z 400 kradzieży z włamaniem, i z 75 rozbojów i kradzieży rozbójniczych oraz ok 650 "zwykłych" kradzieży DZIENNIE.

Mamy w Polsce ok 15 mln dorosłych Polaków mężczyzn i ok 500-600 tys Ukraińców(też mężczyzn). Stanowią ok 3% mężczyzn. Zakładając że popełniają podobną ilość przestępstw co Polacy to sami Ukriańcy popełniają ok 10-12 kradzieży z włamaniem, 2 rozboje oraz 20 kradzieży "zwyklych" DZIENNIE.

To że wydaje Ci się że Ukraińcy popełniają dużo, czyli jakoś więcej niz Polacy i jeszcze że teraz nagle popełniaja ich kilka razy więcej niz 2-3 lata temu, to wyłącznie wynik ruskiej propagandy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Może nie widzisz albo nie chcesz widzieć ale w ciągu ostatniego pół roku, było więcej przypadków pobić, ugodzenia nożem, bujek, wandalizmów ze strony ukraińców, niż w ostatnich 5 latach razem wziętych. Subiektywne odczucie bo oczywiście nie liczyłem, ale tych przypadków było mnóstwo. To jest naturalna reakcja na takie czyny. Naturalna z perspektywy społeczeństwa-ogółu (a nie człowieczeństwa) bo nie wolno bić ludzi nawet jak oni (czyt. ta sama nacja) bije ciebie

Bazujesz na danych czy to jest kolejna bzdura jak wcześniej twierdzenie, że 50% amerykanek w wieku 18-26 lat sprzedaje się na onlyfans?

Zresztą nie będą pytać ciebie o dane bo to nie ma sensu, ty nie bazujesz na danych. To co piszesz nie ma potwierdzenia w dostępnych oficjalnych statystykach. Nie znalazłem żadnych danych Komendy Głównej Policji ani innych instytucji, które by to potwierdzały. Skąd się bierze u ciebie takie przeświadczenie? Bo każdy, nawet najmniejszy występek Ukraińców jest w ostatnich miesiącach nagłaśniany przez prawicowe konta społecznościowe. Sam czytam X i widzę, że konta konfiarzy nagłaśniają teraz dosłownie wszystko, nawet rzeczy o których roku temu nikt by nie pisał. 

Z oficjalnych danych wynika, że Ukraińcy popełniają na głowę mniej przestępstw niż Polacy, dane wkleiłem w tym temacie kilka dni temu. 

36 minut temu, voltq napisał(a):

Nadal łamiesz regulamin i obrażasz innych użytkowników forum , gdzie jest czołowy tropiciel mowy nienawiści dlaczego nie reaguje @Zhao ?

Kogo konkretnie obraziłem tym wpisem? 

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kogo konkretnie obraziłem tym wpisem?

Skoro go uraziło, to chyba możemy się domyślić :E

3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zresztą nie będą pytać ciebie o dane bo to nie ma sensu, ty nie bazujesz na danych

Dokładnie, subiektywne odczucia ważniejsze :E

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Z oficjalnych danych wynika, że Ukraińcy popełniają na głowę mniej przestępstw niż Polacy, dane wkleiłem w tym temacie kilka dni temu. 

Czekam na fikoly w temacie 

Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tak, tylko....
to oni sa w gosciach ;) tutaj sie chyba pojawi ten glowny problem, ktory nam zaburza percepcje i nakreca spirale nienawisci.

To ze ja u siebie, na dywan, zesram sie 5 razy w roku, nie boli mnie tak bardzo jak to, ze Ty wpadlesz w piatek i sie zesrales raz. ;)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Tak, tylko....
to oni sa w gosciach ;) tutaj sie chyba pojawi ten glowny problem, ktory nam zaburza percepcje i nakreca spirale nienawisci.

To ze ja u siebie, na dywan, zesram sie 5 razy w roku, nie boli mnie tak bardzo jak to, ze Ty wpadlesz w piatek i sie zesrales raz. ;)

Czyli przyznajesz, że problemem nie są przestępstwa, tylko narodowość sprawcy.

11 minut temu, huudyy napisał(a):

Skoro go uraziło, to chyba możemy się domyślić :E

Voltq ? Niemożliwe, co Ty :E

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano

Przyznaje, ze inaczej sie ocenia siebie - a inaczej druga osobe. Tutaj jest akurat szerszy kontekst: Polak vs obcokrajowiec.
Zawsze tak bylo i jeszcze troche bedzie, dopoki UE do konca nie zaora pojecia identyfikacji narodowej. Taki paradygmat na tle narodosciowym jest coraz rzadzszy w krajach multi-kulti.

Opublikowano

z tymi przestępstwami to niezłe brednie. 
Ukraińcy wiedzą co im grozi i pilnują się jak mogą. Za różne przestępstwa jest deportacja i front. To może oznaczać oddział karny a życie w takim nie jest długie. 

Szuria i ruskie znowu nakręcają nagonkę.

Opublikowano
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

z tymi przestępstwami to niezłe brednie. 
Ukraińcy wiedzą co im grozi i pilnują się jak mogą. Za różne przestępstwa jest deportacja i front. To może oznaczać oddział karny a życie w takim nie jest długie. 

Szuria i ruskie znowu nakręcają nagonkę.

Nagonkę nakręcają praktycznie wszyscy od lewej do prawej, bo to jest klikalne. Czy to normalne, że przez 2 tygodnie trąbili o jakimś chłopie co nakrzyczał na jakieś dziecko, albo jak trzech patusów pobiło parkę. To są sytuację, które zdarzają się codziennie, myślę że każdy z nas albo spora większość miała podobne zdarzenia w przeszłości... 

Opublikowano
21 minut temu, matakujce napisał(a):

To są sytuację, które zdarzają się codziennie, myślę że każdy z nas albo spora większość miała podobne zdarzenia w przeszłości... 

Nie miałem i nie znam nikogo komu coś takiego się przytrafiło. 

O tym jest głośno bo to się zdarza codziennie a nie powinno. Dlatego powstaly specjalne zespoły prokuratorskie, dlatego te sprawy są medialne a sprawców doprowadza się do prokuratury czy do sądu w świetle reflektorów. 

Ty próbujesz normalizować przemoc pisząc, że to się przecież zdarza codziennie. Przemocy nie można normalizować, trzeba ją tępić tak długo, aż najgorsze patusy będą w pudle a reszta patusów będzie wiedzieć, ze nie wolno się tak zachowywać bo konsekwencją jest pudło. 

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie miałem i nie znam nikogo komu coś takiego się przytrafiło. 

O tym jest głośno bo to się zdarza codziennie a nie powinno. Dlatego powstaly specjalne zespoły prokuratorskie, dlatego te sprawy są medialne a sprawców doprowadza się do prokuratury czy do sądu w świetle reflektorów. 

Ty próbujesz normalizować przemoc pisząc, że to się przecież zdarza codziennie. Przemocy nie można normalizować, trzeba ją tępić tak długo, aż najgorsze patusy będą w pudle a reszta patusów będzie wiedzieć, ze nie wolno się tak zachowywać bo konsekwencją jest pudło. 

Nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Pisałem o nagonce przez kogoś, w jakimś konkretnym celu. Tylko nie mów, nigdy nie dostałem opierdzielu z okna za włażenie po piłkę, jazdę rowerem po trawniku czy wrzaski za dzieciaka, pod klubem nie zaczepił Cię jakiś kark?

Opublikowano

@Henryk Nowak niektórzy chyba myślą, że mamy dalej lata 90. gdzie jak idzie dres, to trzeba mu zejść z drogi, bo inaczej można zebrać po gębie, bo mu się nie spodoba że się spojrzało na niego. Zamiast dusić takie zachowania, bo one nie są normalne to niektórzy jeszcze nawołują żeby nie reagować.

Potem konsekwencje są dwie:

1. Powstaną z powrotem grupy które będą robiły co chcą, bo przecież nikt nie zareaguje

2. Zostanie wzmożona działalność policji i zostanie zaostrzone prawo i będą narzekali na państwo policyjne, na lewactwo i na wszystko inne. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

@matakujce 

Chcesz mi powiedzieć, że ataki na tle narodowościowym to są codzienne sytuacje? niestety to jest ten moment w którym upór do symetryzmu nie zadziała, bo to nie jest symetrystyczna sytuacja. 

No właśnie istotą rzeczy jest fakt, że jest to atak na tle narodościowym, fajnie to polaryzuje społeczeństwo. Codzienne sytuacje czyli bójki, czy jakieś obelgi są na porządku dziennym. Teraz trzeba dodać efekt skali, jeśli mamy w Polsce już ponad 1 mln Ukraińców to siłą rzeczy częściej dochodzi do takich zdarzeń. 

Edytowane przez matakujce
Opublikowano
2 minuty temu, matakujce napisał(a):

Tylko nie mów, nigdy nie dostałem opierdzielu z okna za włażenie po piłkę, jazdę rowerem po trawniku czy wrzaski za dzieciaka

Czy zwyzywał Cię wtedy ktoś od kobiet lekkich obyczajów, ale w sposób wulgarny na "k"? Czy kazał Ci wypierniczać do swojego kraju? Czy groził Ci w jakiś sposób? 

6 minut temu, matakujce napisał(a):

pod klubem nie zaczepił Cię jakiś kark?

No zaczepił i co? Jakoś nigdy od takich nie dostałem mimo iż nie robiłem tak jak sugeruje np. @Mar_s by kulić ogon i schodzić z drogi. 

Inna sprawa taka, że chociażby w latach 90. trzeba było też wiedzieć na jakie dzielnice się nie wybierać, żeby na większą grupę nie trafić, która potrafiła za sam fakt z jakiej dzielnicy jesteś, dać po ryju. Tylko czy dalej żyjemy w latach 90.? Czy kolejne pokolenie dalej jest takie tępe pod tym względem, a ci co są starsi dalej mentalnie nie dorośli?

8 minut temu, matakujce napisał(a):

No właśnie istotą rzeczy jest fakt, że jest to atak na tle narodościowym, fajnie to polaryzuje społeczeństwo. Codzienne sytuacje czyli bójki, czy jakieś obelgi są na porządku dziennym. Teraz trzeba dodać efekt skali, jeśli mamy w Polsce już ponad 1 mln Ukraińców to siłą rzeczy częściej dochodzi do takich zdarzeń. 

Ja myślałem że jesteśmy już na tyle dojrzałym społeczeństwem, które po 30 latach przemian potrafiło zostawić mentalną dzicz za sobą. Jak widać jeszcze wiele jest do zrobienia i to czy to na tle narodowościowym czy nie nie ma znaczenia, bo nie ma przyzwolenia na przemoc i w tej kwestii wyraziłem ostatnio swoje zdanie. Jakbyś teraz nie próbował obrócić mojej wypowiedzi, nie zmieni to mojego zdania, które wyraziłem tutaj:

Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Czy zwyzywał Cię wtedy ktoś od kobiet lekkich obyczajów, ale w sposób wulgarny na "k"? Czy kazał Ci wypierniczać do swojego kraju? Czy groził Ci w jakiś sposób? 

No zaczepił i co? Jakoś nigdy od takich nie dostałem mimo iż nie robiłem tak jak sugeruje np. @Mar_s by kulić ogon i schodzić z drogi. 

Inna sprawa taka, że chociażby w latach 90. trzeba było też wiedzieć na jakie dzielnice się nie wybierać, żeby na większą grupę nie trafić, która potrafiła za sam fakt z jakiej dzielnicy jesteś, dać po ryju. Tylko czy dalej żyjemy w latach 90.? Czy kolejne pokolenie dalej jest takie tępe pod tym względem, a ci co są starsi dalej mentalnie nie dorośli?

Ja myślałem że jesteśmy już na tyle dojrzałym społeczeństwem, które po 30 latach przemian potrafiło zostawić mentalną dzicz za sobą. Jak widać jeszcze wiele jest do zrobienia i to czy to na tle narodowościowym czy nie nie ma znaczenia, bo nie ma przyzwolenia na przemoc i w tej kwestii wyraziłem ostatnio swoje zdanie. Jakbyś teraz nie próbował obrócić mojej wypowiedzi, nie zmieni to mojego zdania, które wyraziłem tutaj:

Kompletnie mijasz się z tym co napisałem wcześniej. Ja doskonale wiem jakie mam normy, że lata 90' mamy za sobą, a raczej powinnyśmy mieć.   Istotą tych wydarzeń jest papka medialna, wpisz sobie w Internecie pobicie i podaj dowolne miasto. Czy jakikolwiek temat grillowali tygodniami? To jest pożywka dla polityków i influencerów i kiepskich mediów TV. No to gratulację, że twardo wchodziłeś w drogę dla osiłków naszpikowanych anabolikami tylko to o niczym nie świadczy, bo oni im nie ustąpili i dostali

Opublikowano

@matakujce Problem w tym że ataki na tle narodowościowym na Ukraińców stały się na tyle częste wiosną tego roku, że trzeba było podjąć działania, konkretnie przeciwko tego typu przestępstwom.

Efektem jest powołanie ok 100 zespołów w prokuraturach, złożonych z dodatkowo przeszkolonych prokuratorów, celem tępienia skrajnie prawicowej patusiarni napadającej na Ukriańców.

Media tez robią swoją część i nagłaśniają przypadki napaści oraz rekację policji i prokuratury. Tak by patusiarnia konfederuska i brauniarska zaczęła się bać szczekać na ludzi i do nich skakać z łapami.

Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

@matakujce Problem w tym że ataki na tle narodowościowym na Ukraińców stały się na tyle częste wiosną tego roku, że trzeba było podjąć działania, konkretnie przeciwko tego typu przestępstwom.

Efektem jest powołanie ok 100 zespołów w prokuraturach, złożonych z dodatkowo przeszkolonych prokuratorów, celem tępienia skrajnie prawicowej patusiarni napadającej na Ukriańców.

Media tez robią swoją część i nagłaśniają przypadki napaści oraz rekację policji i prokuratury. Tak by patusiarnia konfederuska i brauniarska zaczęła się bać szczekać na ludzi i do nich skakać z łapami.

No właśnie tu jest problem, zbijanie elektoratu na takich zdarzeniach, tutaj nie mówię tylko o konfederacji, bo pis i po działa symetrycznie i wykorzysta każdą okazje do zaistnienia. 

Opublikowano
34 minuty temu, matakujce napisał(a):

Nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Pisałem o nagonce przez kogoś, w jakimś konkretnym celu. Tylko nie mów, nigdy nie dostałem opierdzielu z okna za włażenie po piłkę, jazdę rowerem po trawniku czy wrzaski za dzieciaka, pod klubem nie zaczepił Cię jakiś kark?

Zrozumiałem i uważam, że piszesz bzdury. Nikt mnie nie wyzywał od kurew, nikt nie kazał mi wypierdalać z trawnika itp, nikt nie był wobec mnie tak wulgarny jak polskie bohatery są wobec Ukraińców. Nigdy. 

Ataki na tle narodowościowym trzeba tłumić w zarodku żeby nie stały się normą i na szczęście to się dzieje, czy tego chcesz czy nie. Po to powołano 100 zespołów prokuratorskich i dlatego policja przeczesuje internet w poszukiwaniu treści antyukrainskich, czy tego chcesz czy nie. 

36 minut temu, LeBomB napisał(a):

(...)

2. Zostanie wzmożona działalność policji i zostanie zaostrzone prawo i będą narzekali na państwo policyjne, na lewactwo i na wszystko inne. 

Prawo trzeba zaostrzyć na wczoraj a patusy niech narzekają. 

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zrozumiałem i uważam, że piszesz bzdury. Nikt mnie nie wyzywał od kurew, nikt nie kazał mi wypierdalać z trawnika itp, nikt nie był wobec mnie tak wulgarny jak polskie bohatery są wobec Ukraińców. Nigdy. 

Ataki na tle narodowościowym trzeba tłumić w zarodku żeby nie stały się normą i na szczęście to się dzieje, czy tego chcesz czy nie. Po to powołano 100 zespołów prokuratorskich i dlatego policja przeczesuje internet w poszukiwaniu treści antyukrainskich, czy tego chcesz czy nie. 

Nie wiem może i masz rację, może jej nie masz. Moje zdanie jest takie, że afery są rozdmuchane do granic absurdu... ciekawe czy właśnie przez pryzmat właśnie tych dwóch zdarzeń nie "powołano 100 zespołów prokuratorskich" i przeszukają Internetu, który w przyszłości będzie pretekstem do szukania innych rzeczy, bo to jest precedens. 

Opublikowano
12 minut temu, matakujce napisał(a):

Nie wiem może i masz rację, może jej nie masz. Moje zdanie jest takie, że afery są rozdmuchane do granic absurdu... (...)

Są rozdmuchane, to prawda. Niemniej ja się cieszę bo w tym wypadku może wyjść z tego coś dobrego. Każde ograniczenie przemocy i zmiana myślenia Polaków będzie na plus. 

Opublikowano

@matakujce Jest problem z napaściami na tle narodowościowym na Ukraińców i jest też wdrożone skuteczne rozwiązanie. Opisałem je we wcześniejszym wpisie.

Nie bardzo już wiem o co Ci chodzi.

P.S. Osobiście licze jeszcze i czekam na zatrzymania tych patusów z gromdy, organizatoró i fighterów, którzy nawoływali do napadania na Ukraińców. Zakładam że są rozpracowywani i za kilka dni będzie news na onecie o zatrzymaniach.