Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Kurde ale na was zgarniają kapitał polityczny tym hejtem na ukraińców zarówno Prawica jak i Lewica. Tylko tym żyjecie, nawet o lekarzach co kradną miliony i mają wyjebongo jak im pacjenci giną na zawał na SOR tyle nie piszecie.

Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie priorytetem jest żeby jakiś patus/patusiara nie groził/a niewinnej osobie i nie naruszał/a jej nietykalności cielesnej. Ściganie złodziei w białych kołnierzykach jest bardzo ważne ale to jednak znacznie bardziej zaawansowany, czasochłonny proces, który może się spokojnie odbywać w tle i w zaciszu prokuratorskich gabinetów.

Edytowane przez Kris194
  • Odpowiedzi 668
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
40 minut temu, Winter napisał(a):

Za to wasza to ciągle wchodzenie w ukraiński tyłek. Oni nawet nie muszą się wysilać, bo mają tylu pożytecznych idiotów w Polsce.

Jak niby wchodzimy w ukraiński tyłek? Bo nie podoba nam się, ze ktoś bije Ukraińców w Polsce za to, że są Ukraińcami? Ty jesteś jakiś niedorozwiniety czy Ruski? Brak słów na ciebie, jesteś żenujący. 

Opublikowano
W dniu 29.07.2026 o 22:50, areczek1987 napisał(a):

Wstyd i hańba...

Typowy wąsaty Janusz pluje i rzuca kamieniami w kobietę. Gdybym nie widział filmu to bym pomyślał, że ma mniej niż 13 lat bo właśnie do tego wieku pasuje takie zachowanie...

Opublikowano
6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie priorytetem jest żeby jakiś patus/patusiara nie groził/a niewinnej osobie i nie naruszał/a jej nietykalności cielesnej. Ściganie złodziei w białych kołnierzykach jest bardzo ważne ale to jednak znacznie bardziej zaawansowany, czasochłonny proces, który może się spokojnie odbywać w tle i w zaciszu prokuratorskich gabinetów.

A dla mnie priorytetem jest aby (odpukać) w razie nieszczęścia zapewniono mi, lub komuś z mojej rodziny odpowiednią i godną opiekę. Mam nadzieję, że Ty również nie będziesz musiał poznawać tego systemu od środka.

Patologia była od zawsze, czy tego chcesz czy nie. Świat kolorowy nie jest i nigdy nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jak można porównać sytuację gdy osoba potrzebująca ratowania życia/zdrowia jest źle zaoopiekowana na SOR, służba zdrowia przeznacza prawei 90% bduzetu na wyplaty wynagroddzen ktore są w wielu przypadkach wyłudzone do tej sytuacji? 

Albo nie znasz całej sytuacji, więc przybliżę. ukrainka wyzywała tych patusów i pokazywała środkowy palec a facet do tego straszył ich paralizatorem. Włączył im się tryb nieśmiertelności chyba bo np. ja nigdy bym nie prowokował w taki sposób takich ludzi bo bym już dawno zębów nie miał. 

A wiesz jaka jest różnica? Tego pobicia można było uniknąć w prosty sposób - nie prowokować neizrównoważonych ludzi (co widać gołym okiem), a gdy idziesz ratować życie na SOR i mają cię w dupie to nie masz na to wpływu. Dlatego chyba priorytet jest jasny w tych dwóch sytuacjach - co w pierwszej kolejności należy "naprawiać"

Przemilczę już te wszystkie kolejne tiktoki jakie nagrywają po tym pobiciu i robią z siebei ofiary i nakręcają nastroje antypolskie, próbując na tym się wybić. Dlatego z dnia na dzień coraz mniej mi ich żal

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
47 minut temu, Fatality napisał(a):

Jak można porównać sytuację gdy osoba potrzebująca ratowania życia/zdrowia jest źle zaoopiekowana na SOR, służba zdrowia przeznacza prawei 90% bduzetu na wyplaty wynagroddzen ktore są w wielu przypadkach wyłudzone do tej sytuacji? 

Albo nie znasz całej sytuacji, więc przybliżę. ukrainka wyzywała tych patusów i pokazywała środkowy palec a facet do tego straszył ich paralizatorem. Włączył im się tryb nieśmiertelności chyba bo np. ja nigdy bym nie prowokował w taki sposób takich ludzi bo bym już dawno zębów nie miał. 

A wiesz jaka jest różnica? Tego pobicia można było uniknąć w prosty sposób - nie prowokować neizrównoważonych ludzi (co widać gołym okiem), a gdy idziesz ratować życie na SOR i mają cię w dupie to nie masz na to wpływu. Dlatego chyba priorytet jest jasny w tych dwóch sytuacjach - co w pierwszej kolejności należy "naprawiać"

Przemilczę już te wszystkie kolejne tiktoki jakie nagrywają po tym pobiciu i robią z siebei ofiary i nakręcają nastroje antypolskie, próbując na tym się wybić. Dlatego z dnia na dzień coraz mniej mi ich żal

:lol2: 

Wiesz, że można zajmować się dwiema sprawami naraz? 
Oficer prowadzący nie mówił? 

Opublikowano (edytowane)

wiesz że można nauczyć się czytać i zobaczyć do czego się odnosiłem? Chyba za trudne

To tak jakby w wątku o piłce nożnej napisał, że w danej sytuacji lepiej atakować niż bronić, a ty byś odpisał "ale przecież można atakować i bronić jednocześnie". ten sam tok myślenia

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

wiesz że można nauczyć się czytać i zobaczyć do czego się odnosiłem? Chyba za trudne

To tak jakby w wątku o piłce nożnej napisał, że w danej sytuacji lepiej atakować niż bronić, a ty byś odpisał "ale przecież można atakować i bronić jednocześnie". ten sam tok myślenia

Jak zawsze intelekt cię zawiódł. Piłka do kopania jest jedna więc nie można jednocześnie atakować i bronić. 

Ale tu widać doskonale różnicę - prokuratorzy mogą się zajmować różnymi sprawami. Ci ścigający lekarzy (przestepstwa gospodarcze) to nie są ci sami którzy się zajmują sprawami przestepstw takich jak pobicia, czy wyzwiska na tle narodowościowym.

Zebys zrozumiał: gdyby prokuratura była drużyna piłkarska to by mieli kilka piłek!!!! :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Kurde ale na was zgarniają kapitał polityczny tym hejtem na ukraińców zarówno Prawica jak i Lewica. Tylko tym żyjecie, nawet o lekarzach co kradną miliony i mają wyjebongo jak im pacjenci giną na zawał na SOR tyle nie piszecie.

Dziel i rządź wiecznie żywe. A Polakami manipuluje się bajecznie prosto. 

image.png.ee4f11d03997597df3b44eb7021e214e.png

PS a ten temat to pies, co nie? :E

10 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Prokuratura bierze się za patusów z gromdy

Miła informacja na wieczór. 

Liczę na kolejne etapy - info o tym że liderzy i członkowie tej bandy mieli poranne wjazdy kominiarzy i sa doprowadzani do prokuratury w celu przedstawienia im zarzutów :D 

Takich to trzeba zduszać w zarodku, zanim się to gówno rozleje.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Też nie znasz, bo to również są niezweryfikowane informacje, ponadto odbiegają od zeznań. Zatem nie można ani ich potwierdzić ani im zaprzeczyć i nie można ich uznać za pewny bieg wydarzeń.

Tego pobicia można było uniknąć w prosty sposób

Można też było nie wpierniczać się w kolejkę, trzymać się prostych zasad społecznych, a nie pokazywać się jako człowiek bez kultury.

Jeśli w kwestii prowokacji masz również na myśli film rzekomo ze sklepu, to wiedz że to fejk, bo tam wiele rzeczy się nie zgadza, a twarze celowo zostały zamazane. Więc do tej pory dalej nic nie widać gołym okiem prócz tego co zostało nagrane z okna.

Opublikowano
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Na patusów trafiam rzadko. U lekarzy jestem co najmniej 10 razy w roku. Z prywatnych doświadczeń to uczyłem w technikum Ukraińca który mając 16 lat oszukał wraz z kolegami z Ukrainy polskich emerytów na 60000 zł metodą na pracownika banku. Posiedział 3 mc w poprawczaku.

Opublikowano

a gdy idziesz ratować życie na SOR i mają cię w dupie to nie masz na to wpływu.

Ale czekaj czekaj, kto kogo ma w dupie i kto ratuje życie? Bo z tego zdania wynika że ktoś ma w dupie lekarza z SOR i on nie ma na to wpływu...

11 minut temu, huudyy napisał(a):

PS a ten temat to pies, co nie? :E

No widocznie nie podoba mu się, że w ostatnich dniach jest mniej wpisów :P 

9 minut temu, KiloKush napisał(a):

To teraz zobacz datę powstania obu tematów i ilość stron ;)

No i? Tam po prostu wszyscy jesteśmy zgodni, że coś z tą patologią trzeba zrobić, wszyscy wiemy co i tyle. 

Opublikowano
2 godziny temu, Seyren napisał(a):

A dla mnie priorytetem jest aby (odpukać) w razie nieszczęścia zapewniono mi, lub komuś z mojej rodziny odpowiednią i godną opiekę. Mam nadzieję, że Ty również nie będziesz musiał poznawać tego systemu od środka.

Patologia była od zawsze, czy tego chcesz czy nie. Świat kolorowy nie jest i nigdy nie będzie.

Czyli według tej logiki dopóki służba zdrowia nie będzie idealna, nie ścigamy bandytów? Absurd. Państwo ma obowiązek robić jedno i drugie. I trzecie i czwarte. Inne przestępstwa też należy ścigać. 

Poza tym patologia w NFZ też była zawsze, więc może teraz jest dobry moment, żeby zająć się zarówno tą patologią na ulicach jak i w NFZ. 

16 minut temu, KiloKush napisał(a):

Na patusów trafiam rzadko. U lekarzy jestem co najmniej 10 razy w roku. (...)

Na patusow trafiam rzadko, lekarzy widzę tylko na badaniach kontrolnych które mógłbym sobie na luzie opłacić prywatnie. Zlikwidujmy policję i NFZ.

Opublikowano
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czyli według tej logiki dopóki służba zdrowia nie będzie idealna, nie ścigamy bandytów? Absurd. Państwo ma obowiązek robić jedno i drugie. I trzecie i czwarte. Inne przestępstwa też należy ścigać. 

Poza tym patologia w NFZ też była zawsze, więc może teraz jest dobry moment, żeby zająć się zarówno tą patologią na ulicach jak i w NFZ. 

Jasne, że ma robić to wszystko. Mi chodzi o to, że media i politycy zrobili sobie pożywkę z tematu bicia Ukraińców w Polsce chociaż w drugą stronę też od dawna są ataki.

Co widać nawet po tym jakie emocje i ile dyskusji jest tutaj w temacie.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Według jakiej logiki? Napisałem co dla mnie jest priorytetem. Państwo w wielu kwestiach jest niewydolne, więc na początek warto zainwestować w środki ochrony osobistej dla siebie samego, oraz posiadać instynkt samozachowawczy. Będzie mniej ścigania i więcej zapobiegania.

Reszta jest oczywista. Ścigać każdy przejaw przestępstw. Jednak będąc zaatakowanym jesteś w stanie coś zrobić, a jak kiedy dopadnie Cię choroba jesteś skazany na patologiczną służbę zdrowia.

Edytowane przez Seyren
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, LeBomB napisał(a):

Też nie znasz, bo to również są niezweryfikowane informacje, ponadto odbiegają od zeznań. Zatem nie można ani ich potwierdzić ani im zaprzeczyć i nie można ich uznać za pewny bieg wydarzeń.

ukraińskie źródła potwierdzają zachowanie kobiety + to video gdzie facet wychdzi z auta z paralizatorem i coś krzyczy (a później nieudolnie próbuje go użyć co widać na filmiku, następnie zostaje mu on wyrwany i uderzony)

27 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ale czekaj czekaj, kto kogo ma w dupie i kto ratuje życie? Bo z tego zdania wynika że ktoś ma w dupie lekarza z SOR i on nie ma na to wpływu...

"idziesz ratować życie" - chory idzie na SOR ratować swoje życie

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jak zawsze intelekt cię zawiódł. Piłka do kopania jest jedna więc nie można jednocześnie atakować i bronić. 

XDDDDDDD

może twoje życie straci sens: w sumie to się da, ale nie ma co tłumaczyć komuś kto siedzi w piwnicy i klepie 10k postów na forum co roku.  Ale to i tak nie ma związku z postem do którego się odnosiłem i którego nadal nie potrafisz zrozumieć. Pewnie ktoś inny też coś napisał z ironią i IQ znowu nie wyrabia

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Fatality napisał(a):

"idziesz ratować życie" - chory idzie na SOR ratować swoje życie

Lekarz na SOR też idzie ratować życie - komuś. Masz przykład jak istotne jest dokładne pisanie. 

5 minut temu, Fatality napisał(a):

ukraińskie źródła potwierdzają zachowanie kobiety + to video gdzie facet wychdzi z auta z paralizatorem i coś krzyczy (a później nieudolnie próbuje go użyć)

Które?

https://www.pap.pl/aktualnosci/dezinformacja-wokol-pobicia-ukrainskiej-pary-we-wroclawiu

W toku postępowania i sprawy w sądzie dopiero zobaczymy co i jak.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

XDDDDDDD

może twoje życie straci sens: w sumie to się da, ale nie ma co tłumaczyć komuś kto siedzi w piwnicy i klepie 10k postów na forum co roku.  Ale to i tak nie ma związku z postem do którego się odnosiłem i którego nadal nie potrafisz zrozumieć. Pewnie ktoś inny też coś napisał z ironią i IQ znowu nie wyrabia

:lol2: 

Już nie płacz. Kiedyś może przestaniesz się kompromitować ignorancją w każdym poście ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

Lekarz na SOR też idzie ratować życie - komuś. Masz przykład jak istotne jest dokładne pisanie. 

Racja. W głowie miałem myśl i nie wyraziłem się jasno bo pisałem na szybko.

7 minut temu, LeBomB napisał(a):

Które?

Już rozpisuje wszystko, żeby nie było że zmyślam:

1) Zeznania ukrainki: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ty-jestes-ukrainka-kulisy-brutalnego-ataku-we-wroclawiu/ykgmg07?utm_source=search.brave.com_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic

2) Paralizator: też w artykule, też zeznania ukrainki. 

Mimo wszystko widać, że nie przedstawiła tu w 100% prawdziwej sytuacji tylko swoją wersje. Np. mówienie, że korzystali z tego paralizatora jako latarki w nocy to robienie z ludzi kretynów (tego akruat nie wiedziałem do tej pory, a śmieszne to jest)

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
8 minut temu, KiloKush napisał(a):

Jasne, że ma robić to wszystko. Mi chodzi o to, że media i politycy zrobili sobie pożywkę z tematu bicia Ukraińców w Polsce chociaż w drugą stronę też od dawna są ataki.

Co widać nawet po tym jakie emocje i ile dyskusji jest tutaj w temacie.

Przemoc wobec obcokrajowców jest nagłaśniana mocniej, bo oprócz samego pobicia mamy dodatkowy wymiar -  nienawiść wobec całej grupy i sygnał społeczny, że ktoś może być atakowany tylko za to kim jest. Dlatego zwraca się na to szczególną uwagę, żeby to się nie stało czymś powszednim. 

Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

. Mimo wszystko widać, że nie przedstawiła tu w 100% prawdziwej sytuacji tylko swoją wersje. Np. mówienie, że korzystali z tego paralizatora jako latarki w nocy to robienie z ludzi kretynów

I tym zasłużyli na to, żeby 3 byki ich brutalnie skatowaly? Nie, ale ty szukasz na siłę usprawiedliwienia tego co się stało. 

Opublikowano (edytowane)

Mam sobie wstawić w stopkę, że nie usprawidliwiam tych patusów? Pisałem już chyba z 5x że nie. Już wyżej napisałem dlaczego o tym wspominam. Wystarczy przeczytać cały ciąg, a nie 1 post.

Niżej kolejny który nie umie czytać.

Widzisz patusów = nie wchodzisz w pyskówkę i nie wyzywasz ich/straszysz paralizatorem. To jakiś instynkt samozachowania trzeba mieć a nie tryb nieśmiertelności. Normalny człowiek się z takiej sytuacji wycofuje, a nie konfrontuje gdy jest na straconej pozycji. Przemoc istnieje, patusy chodzą po ulicach. Po co sobie utrudniać życie. 

Okej, z drugiej strony "poświęcili" się dla większego dobra i tamci pójdą siedzieć. Też zrozumiem taki punkt widzenia. Wtedy nawet bym ich poparł (ukraińców)

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

teraz "już nie płacz" :E

Na siłę usprawiedliwiasz tych typów prowokacjami jak typowy ruski bot. Dosłownie taką narrację prowadza ruskie boty na X. A ty ją powtarzasz. 

Nie ma usprawiedliwienia dla tego co zrobili. Naruszyli prawo, wylądują w ciupie, a ty sobie płacz tam dalej.