Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ok, więc pytanie skąd ten film z okna? Coś im nie pykło? Bo ten pierwszy z tych które zamieściłem pięknie potwierdza jej teorię, że dostała w twarz na dzień dobry, na drugim już widać rzeczy które z jej wersją się nie pokrywają.

• Odpowiedzi 670
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Paralizatora użyła ofiara do obrony przed napaścią. Nic w tym dziwnego, po to się nosi taser oraz gaz, by zastosować to do obrony wlasnej czy innych ludzi.

Z tego co kojarzę z mediów z wczoraj, to najpierw doszło do ataku ręką, sprawca się oddalił i wrócił ponoc z kastetem. Wówczas napadnięty bronił się paralizatorem. 

Ale to wciąż info z mediów na szybko po sprawie. Szczegółowy przebieg zdarzenia będzie pewnie znany i potwierdzony jak będzie proces.

Zarzuty są solidne i będzie kilka lat odsiadki, przynajmniej dla tego bandyty recydywisty z gromdy. Choć chyba pozostałych dwóch prawicowych patusów uczestniczących w tej napaści tez wyłapie odsiadkę.

Opublikowano

Drugiego filmiku nie widziałem, dobrze że jest nagonka na tych typów, ale troszkę tutaj rzeczy też nie pasuje... babka wielce wystraszona i bojąca się jest w stanie faka pokazać... a jak już faka pokazała to pewnie coś pyskować zaczęła, może myśląc że partner ma paralizator to się jej chojrak włączył a tutaj zonk :E 

Tak sobie tylko gdybam, ale wiem co kobiety potrafią zrobić i nawet jak chłop ją uspokaja to jak szał pi*dy się włączy to już koniec. 

Opublikowano

@AndrzejTrg Tutaj masz sytuację z paralizatorem, około 5 sekundy go słychać.

@Badalamann Zaraz ta baba stwierdzi że facet po granatnik poleciał, widać że narracja jest już ustalona, a tych rzekomych aktów nienawiści jest ostatnio podejrzanie dużo.

A paralizatora nie możesz użyć ot tak, tylko dlatego że facet się do ciebie zbliża z groźną miną, tak samo jak nie możesz każdemu lać gazem po oczach.

Opublikowano

Głośników nie mam w robocie :) 

A ten w żółtej koszulce i jego paniusia z jakże pięknym pieskiem... patologią to już z daleka śmierdzi. 

Wyjaśnić można się na solo, ale we 3 atakując typa nawet jak się próbował bronić paralizatorem to jest urestwo bez honoru. 

Opublikowano
5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak sobie tylko gdybam, ale wiem co kobiety potrafią zrobić i nawet jak chłop ją uspokaja to jak szał pi*dy się włączy to już koniec. 

Kiedyś za granicą zdarzyło mi się lekko zajechać komuś drogę. Nic wielkiego, ale turasom załączył się agresor i mnie na zjeździe z autostrady zatrzymali. Wyskoczyło dwóch z auta, a moja była wyskoczyła do nich i chciała się z nimi nap*rdalać. Prawie straciłem wtedy szybę =) 

Opublikowano

@AndrzejTrg Ale ja nie bronię patologii, tylko że pojawiają się dwa filmy, jeden bardzo dziwny i pokazujący Polaków z jeszcze gorszej strony, drugi nagrywany z okna i kompletnie nie spinający się z tym pierwszym (nie wiem jaka była ich kolejność zaistnienia w sieci, odnoszę się do kolejności w jakiej ja je wkleiłem).

Widzimy że znowu Ukraińcy święci, Polacy patusy co kobiety biją.

A moim zdaniem w najlepszym przypadku to były dwie patologie, nasza i ukraińska, tylko że nasza miała przewagę liczebną.

Jest jeszcze wersja że to było sprowokowane, i miało się wpisać w ten rzekomy ksenofobiczny zwrot w zachowaniu Polaków jaki ostatnio mamy, no ale to już spiskowe teorie.  :E 

Opublikowano (edytowane)

Teraz takie historie będą na porządku dziennym. Nagrywanie wszystkiego, wyrywanie scen z kontekstu, zmanipulowane materiały za pomocą ai. A spirala będzie się nakręcać.

Edytowane przez Seyren
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Seyren napisał(a):

Kiedyś za granicą zdarzyło mi się lekko zajechać komuś drogę. Nic wielkiego, ale turasom załączył się agresor i mnie na zjeździe z autostrady zatrzymali. Wyskoczyło dwóch z auta, a moja była wyskoczyła do nich i chciała się z nimi nap*rdalać. Prawie straciłem wtedy szybę =) 

Ja kiedyś stanąłem w obronie dziewczyny którą jej chłopak potraktował soczystym liściem... gość dostał, a laska na mnie z pazurami :E za moment ich koledzy przybiegli, a po chwili policja była... a najlepsze że gdyby nie monitoring to ja byłbym oskarżony o napaść, bo laska zeznała że ja ją uderzyłem :E 

@Mar_s

Ja nic nie napisałem że bronisz patologii, baaa nawet tak nie pomyślałem. 

Ale jak mówisz z Ukraińców robi się świętych a też mają za uszami. Oczywiście patologia to patologia i nie ma znaczenia jakiej jest narodowości. 

Takie zachowania trzeba piętnować bez dwóch zdań.

@Kris194 na poprzedniej stronie wrzuciłem :) to już też trzeba mieć z delklem... napisałem że jak to wakacje to mam nadzieję że przedłużą mu o pół roku . 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

@hubio @Henryk Nowak @huudyy dlatego właśnie takim Brauna rośnie a ludzie coraz bardziej nienawidzą Ukraińców , brak symetrii jak mordują  i atakują Polaków obcokrajowcy to jest cisza ,  jak jest odwrotnie i atakują obcokrajowców to wszystkie antypolskie media nadają przekaz 24/7 i sam premier zabiera głos , w  sprawie w której tak mocno się tutaj część osób awanturowała i nawet dostałem tymczasowego bana to wyszło na to że miałem rację co przyznali ostatnio sami Amerykanie, róbcie tak dalej to Brauny będą mieć większości 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

@Mar_s Nie wiem jaka baba co stwierdzi wg Ciebie. Pisałem o tym co wiadomo na pewno - info od policji o zatrzymaniu i chyba z prokuratury jaka jest kwalifikacja czynów, stąd moja opinia że będa wyroki bezwzględnego więzienia.

Pisałem też o opisie wydarzeń z poważniejszych mediów. W tym był opis że są dwa filmy z zdarzenia, jeden z początku gdzie dochodzi do napaści fizycznej z bez użycia "narzędzi" oraz kolejny, gdy sprawcy wrócili w tym jeden prawdopodobnie z kastetem, być może innym przedmiotem.

Oczywiście, że nie można każdemu lać gazem po oczach czy razić taserem. Nikt niczego podobnego nie sugeruje, ani nie miało to miejsca w opisywanej sytaucji.

Można, a moim zdaniem wręcz trzeba, natomaist tego użyć do obrony gdy jesteś atakowany i sprawca lub sprawcy się do Ciebie zbliża z zamiarem ataku. Zamiar oceniasz po groźbach słownych czy innych; jak to nazwałes "groźnym spojrzeniu". Bo gdy już zaatakuje i dojdzie do zwarcia czy wylądujesz na ziemi to już za późno.

Tutaj mamy napaść i pobicie. Konkretnie patusy mają zarzuty pobicia o charakterze huligańskim oraz znieważenia na tle narodowościowym. 

Opublikowano (edytowane)

Poruszona została "obrona konieczna". Chciałbym wrócić do sytuacji z kwietnia tego roku z Bystrzycy Kłodzkiej. Ogólnie broń palna, pozwolenie na broń sportową/kolekcjonerską, zasługuje na dodatkowy temat, aczkolwiek patus został odstrzelony i dla podejrzanego wygląda to źle. Jest szansa na zmianę zarzutów?

https://www.radiowroclaw.pl/articles/view/161991/Borys-B-kolejne-3-miesiace-spedzi-w-areszcie-Kilkadziesiat-osob-protestowalo-przed-sadem

Edytowane przez Seyren
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

róbcie tak dalej to Brauny będą mieć większości

Jestem na etapie, że mam to już w dupie, niech brunatni rosną w siłę, niech świat widzi co tu się dzieje ¯\_(ツ)_/¯ 

Godzinę temu, voltq napisał(a):

ludzie coraz bardziej nienawidzą Ukraińców

Jakim zjebem trzeba być, żeby NIENAWIDZIĆ nacji, która nie robi ci nic złego? Co ci taki Saszka z fabryki smrodu pod Radomiem zrobił, że musisz go nienawidzić? 

1 godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Polacy patusy co kobiety biją.

A co, może nieprawda? XD 

2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

A paralizatora nie możesz użyć ot tak, tylko dlatego że facet się do ciebie zbliża z groźną miną, tak samo jak nie możesz każdemu lać gazem po oczach.

W którym momencie można się bronić? Jak patus już zdąży wybić ci zęby? 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

@huudyy a może liczy się pierwsze wrażenie?

Wiesz jak zaczęła się inwazja kacapów to większy % Ukraińców to była typowa patologia, w robocie wwuja lecieli, w parkach z alkoholem przesiadywali, zaczepiali do tego stopnia że wieczorem przez często uczęszczany park kobiety i dzieci bały się chodzić... także dużo ludzi sobie taki stereotyp wypracowało. 

Teraz jest zupełnie inaczej, ale początek zjazdu Ukraińców do naszego kraju nie był kolorowy i to trzeba sobie dać powiedzieć, a że ludzie pamiętają tylko złe rzeczy to mamy co mamy. 

Ale już nienawidzić kogoś za narodowość czy kolor skóry czy wyznanie, jest po prostu debilne i nie przystoi cywilizowanemu i inteligentnemu człowiekowi. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wiesz jak zaczęła się inwazja kacapów to większy % Ukraińców to była typowa patologia, w robocie wwuja lecieli, w parkach z alkoholem przesiadywali, zaczepiali do tego stopnia że wieczorem przez często uczęszczany park kobiety i dzieci bały się chodzić... także dużo ludzi sobie taki stereotyp wypracowało. 

Mieszkam w Łodzi, takiej patologii to ja nawet nie zauważam, bo to nasza codzienność  :E zwłaszcza w wykonaniu przez pijaków/ćpunów/bandytów w dresach z kotwicą PW albo Wołyń pamiętamy ¯\_(ツ)_/¯

Przez moje dorosłe życie może z 3 razy groziło mi obskoczenie wpie**olu przez łysych, bez wyjątku wszyscy wysławiali się po polsku.

Teraz jest zupełnie inaczej, ale początek zjazdu Ukraińców do naszego kraju nie był kolorowy i to trzeba sobie dać powiedzieć, a że ludzie pamiętają tylko złe rzeczy to mamy co mamy. 

Serio, czy ja mieszkam w jakimś innym świecie? Bo oprócz grupek hałaśliwych dzieciaków z Ukrainy, to nigdy nie miałem żadnej negatywnej interakcji z nimi, a wręcz przeciwnie.

Ale już nienawidzić kogoś za narodowość czy kolor skóry czy wyznanie, jest po prostu debilne i nie przystoi cywilizowanemu i inteligentnemu człowiekowi. 

hehehe, powiedz to kilku osobom z naszego forum :E

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
17 minut temu, huudyy napisał(a):

A co, może nieprawda? XD 

A Ukraińcy to tchórze co przed wojną do Polski uciekają! Co może nieprawda? Taka sama ocena, tylko na większej próbce wypracowana bo dekowników masz u nas tysiące, a w zęby babie od nas dał jeden.  :P 

Opublikowano
52 minuty temu, Seyren napisał(a):

Poruszona została "obrona konieczna". Chciałbym wrócić do sytuacji z kwietnia tego roku z Bystrzycy Kłodzkiej. Ogólnie broń palna, pozwolenie na broń sportową/kolekcjonerską, zasługuje na dodatkowy temat, aczkolwiek patus został odstrzelony i dla podejrzanego wygląda to źle. Jest szansa na zmianę zarzutów?

https://www.radiowroclaw.pl/articles/view/161991/Borys-B-kolejne-3-miesiace-spedzi-w-areszcie-Kilkadziesiat-osob-protestowalo-przed-sadem

Nie. To co opisały media wskazuje na to, że intencjonalnie wziął broń. I intencjonalnie jej użył. 

Przewalił sobie życie chwila uniesienia i zabawy w szeryfa.

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Mieszkam w Łodzi, takiej patologii to ja nawet nie zauważam, bo to nasza codzienność  :E zwłaszcza w wykonaniu przez pijaków polaków w dresach z kotwicą PW albo Wołyń pamiętamy ¯\_(ツ)_/¯

Ja znowu w małym miasteczku, i akurat taka patologia to ma "swoje" miejsca, a ta ukraińska panoszyła się gdzie popadnie. Teraz to jest ok, bo te całe dziadostwo poszło gdzieś dalej. Czy to dobrowolnie czy trzeba było pomóc, ale jest spokojniej.  

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. To co opisały media wskazuje na to, że intencjonalnie wziął broń. I intencjonalnie jej użył. 

Przewalił sobie życie chwila uniesienia i zabawy w szeryfa.

Co nie zmienia faktu, ze tamta okolica jest lepszym miejscem po jego interwencji. 

Mozna zlamac prawo, a zrobic dobrze lokalnej spolecznosci, ot taki paradoks. 

Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Co nie zmienia faktu, ze tamta okolica jest lepszym miejscem po jego interwencji. 

Mozna zlamac prawo, a zrobic dobrze lokalnej spolecznosci, ot taki paradoks. 

Tego nie neguje. 
Ale no zrobił to bardzo głupio. Bardzo bez sensu. 

Mógł iść na polowanie i pomylić z dzikiem :E 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mógł iść na polowanie i pomylić z dzikiem :E

Albo ogarnąć jakiegoś amstaffa czy innego świnio podobnego kundla 

12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przewalił sobie życie chwila uniesienia i zabawy w szeryfa

Dosłownie.