Winter 17 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Elo, PS5 Pro idzie do Żyda, więc zamierzam przenieść się gruntownie na PC. Jakiś konkretny zestawik by się przydał. CPU raczej AMD, GPU dowolnie. Coś polecicie? 1 1
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Za tyle to można samochód kupić , albo kolega ma za dużo kasy , mam przeczucia, że to po prostu bait, . Kto dziś składa komputer za 20K ?? przy cenach RAM i GPU z innej galaktyki . Już widziałem podobny temat na forum i nagle taki sam i cena taka sama hmm ???
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Ja bym się wstrzymał z odpisywaniem, bo zaraz pewnie znowu konto usunie 2
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Ja bym się wstrzymał z odpisywaniem, bo zaraz pewnie znowu konto usunie No i cena troszkę za wysoka jak dla mnie ktoś wygrał w totka albo to podpucha , widziałem już taki temat na forum wczoraj tak około 14 może 15 i też było pisane o PS5 Pro i nagle kilka godzin później taki sam temat z taką samą ceną . Widać że nowe konto tylko 2 posty i założone 4 godziny temu . Coś za dużo tych fake kont ostatnio
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Tematu nie widziałem, ale patrząc po nicku i temacie, sądzę że to jest ten Winter który już dwa razy konto usuwał? A jak nie dwa, to na pewno raz także spokojnie z odpisywaniem.
Winter 17 Opublikowano 16 Lipca Autor Opublikowano 16 Lipca 31 minut temu, ChudyXp napisał(a): Za tyle to można samochód kupić , albo kolega ma za dużo kasy , mam przeczucia, że to po prostu bait, . Kto dziś składa komputer za 20K ?? przy cenach RAM i GPU z innej galaktyki . Już widziałem podobny temat na forum i nagle taki sam i cena taka sama hmm ??? Jestem tym lekarzem bez specjalizacji z 2 bańkami na koncie. A teraz złóż mi kompa 😁
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 13 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Tematu nie widziałem, ale patrząc po nicku i temacie, sądzę że to jest ten Winter który już dwa razy konto usuwał? A jak nie dwa, to na pewno raz także spokojnie z odpisywaniem. Administracja o tej godzinie to już dawno sobie drzemie jak widać , czyli temat można omijać szerokim łukiem. @AndrzejTrg ciekawe kto da więcej niż 20k czekam na (takie tematy) propozycje
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Ja się czasem ludziom dziwię jak widzą podobny temat, z kwotą z "kosmosu" do tego jedno czy dwu postowiec i zaczynają pomagać, a kończy się zazwyczaj tak, że autor tematu przepada po pierwszym poście, a użytkownicy drukują czasem i nawet dwie strony. Szkoda Waszego czasu czasami
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Ja się czasem ludziom dziwię jak widzą podobny temat, z kwotą z "kosmosu" do tego jedno czy dwu postowiec i zaczynają pomagać, a kończy się zazwyczaj tak, że autor tematu przepada po pierwszym poście, a użytkownicy drukują czasem i nawet dwie strony. Szkoda Waszego czasu czasami Szkoda kliknięć w klawiaturę przecież każda ma swoją żywotność liczoną w kliknięciach . 1
wamak 372 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) Masz już wyświetlacz (jeśli tak, to jaki), czy to też jest do kupienia? Inaczej mówiąc, chodzi o samą skrzynkę, czy monitor/TV + peryferia też są w tej kwocie? Edytowane 16 Lipca przez wamak
Oldman 579 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 9 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Tematu nie widziałem, ale patrząc po nicku i temacie, sądzę że to jest ten Winter który już dwa razy konto usuwał? A jak nie dwa, to na pewno raz także spokojnie z odpisywaniem. na *uj on te konto usuwał a teraz znowu założył, ma jakieś ADHD czy inną dolegliwość? 9 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Ja się czasem ludziom dziwię jak widzą podobny temat, z kwotą z "kosmosu" Z tą kwotą z kosmosu to bym polemizował, składałem ostatnio konfig do pracy dla znajomego i ze słabą kartą graficzną (bo nie trzeba było mocnej) wyszło 10 tys, jakbym dołożył mocną karte to by pękło 15 tys. a jak jeszcze dołozymy jakis dodatkowy dysk albo lepszą budę (np bigtowera za 1500zł) i lepszą klawiature myszke , monitor to i 20 000 przekroczymy lekko. 1
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca @Oldman ja Ciebie rozumiem, ale tu na forum czasem lepiej odpuścić jeszcze "jednopostowiec", przeszłość dziwna, także tak tylko mówię. Ale co mu dolega to nie wiem, lekarzem nie jestem. Mi się od razu temat skojarzył z takimi co wbijają, zakładają konto, jeden post i nara
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): @Oldman ja Ciebie rozumiem, ale tu na forum czasem lepiej odpuścić jeszcze "jednopostowiec", przeszłość dziwna, także tak tylko mówię. Ale co mu dolega to nie wiem, lekarzem nie jestem. Mi się od razu temat skojarzył z takimi co wbijają, zakładają konto, jeden post i nara Już tu miałem takiego nowego co chciał kupić komputer za 400-500 zł a sprzedać za 800-1000 zł jak mu napisaliśmy ceny z Allegro to że ona badał rynek i jego nie interesują wyniki z AI a pisał jakieś masło maślane typu ("Boost do 4 GB na rdzeń") jak się okazało że to on korzystał z AI to cisza i to my na forum nic nie potrafimy 4 godziny temu, j4z napisał(a): Jeszcze do polityki poleciał. Jakoś trzeba sobie nabić posty prawda ?? 1
AndrzejTrg 3 475 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca (edytowane) 5 godzin temu, j4z napisał(a): Jeszcze do polityki poleciał. Proszę o usunięcie konta za 3,2,1 😁 @ChudyXpcoś widziałem ale szkoda już było się udzielać. Edytowane 16 Lipca przez AndrzejTrg 1
ChudyXp 56 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca 16 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Proszę o usunięcie konta za 3,2,1 😁 @ChudyXpcoś widziałem ale szkoda już było się udzielać. To tak samo będzie z tym tematem my coś złożymy napiszemy litanię na 5 stron A4 a się okażę że kolega badał rynek i lepiej się zna . bo muszą być wiatraki dużej mocy (musiałem) . A za taką kwotę to można kupić już gotowca w sklepie np od Cleo nie trzeba się bawić w grzebanie i szukanie 1
AudRob 495 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca W dniu 16.07.2026 o 02:54, ChudyXp napisał(a): Za tyle to można samochód kupić , albo kolega ma za dużo kasy , mam przeczucia, że to po prostu bait, . Kto dziś składa komputer za 20K ?? przy cenach RAM i GPU z innej galaktyki Nie przesadzajmy z tym samochodem. Co do komputera , jeżeli składamy zestaw od podstaw, na dobrych markowych podzespołach, to kwota 20k wcale nie jest taka duża. Normalny pieniądz za dobrej klasy komputer , jak jeszcze kupić monitor, dźwiękówkę , klawiaturę itp. to aby tyle starczyło. Jeden składa za 1000 i chwali , drugi za 20-30 . Grunt że każdy zadowolony. Kolega za samą kartę dał 17 koła
j4z 1 873 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Kto dzisiaj składa? Ktoś kto ma pieniądze i chcę jak najmniej kompromisów... Kupuje 5090 za 18k xd Takie czasy 1
oldfashioned 867 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca W dniu 16.07.2026 o 02:54, ChudyXp napisał(a): Kto dziś składa komputer za 20K ?? W sumie to ledwo na 5090 wystarczy, a gdzie dobry monitor, ram... dobrze ze 9800x3d tanie.
Qrdello 1 255 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Dokładnie. Montowałem dzieciakowi w rodzinie ostatnio ot przeciętniaka - 9600X/B850/16gb/5060Ti16/2tb + jakiś przeciętny lcd 27 cali. Ponad 7k wyszło. 10K za 9800x3d + 32 + 5070ti - a to wciąż raptem deptanie po high endzie w kontekście wydajności, bo zawsze można kupować ROGa zamiast zwykłych Primów i zwiększać sobie limit wykładniczo. Tyle w kontekście cen. Co do tematu, tak, to już któryś z kolei.
ChudyXp 56 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 3 godziny temu, Qrdello napisał(a): Co do tematu, tak, to już któryś z kolei. Dokładnie to 3 taki sam temat od tego samego autora dwa poprzednie skasowali admini widać to że temat jest dla beki W dniu 16.07.2026 o 02:26, Winter napisał(a): Jestem tym lekarzem bez specjalizacji z 2 bańkami na koncie. A teraz złóż mi kompa 😁 Nikt normalny by nie pisał czegoś takiego jak by chciał złożyć komputer za 20 k tylko by się pytał o CPU , GPU , Zasilacz itp a nie polegał tylko na forum , ja jak składałem swój pierwszy komputer to podałem na forum DP co mi wyszło i czekałem na poprawki zestawu od użytkowników forum DP . A tu widać ktoś czeka na gotowe .
Winter 17 Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca Wybaczcie, ale 20 tys to wcale nie jest dużo przy obecnych cenach.
CLOWN 7 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 6 minut temu, ChudyXp napisał(a): Nikt normalny by nie pisał czegoś takiego jak by chciał złożyć komputer za 20 k tylko by się pytał o CPU , GPU , Zasilacz itp a nie polegał tylko na forum , ja jak składałem swój pierwszy komputer to podałem na forum DP co mi wyszło i czekałem na poprawki zestawu od użytkowników forum DP . A tu widać ktoś czeka na gotowe . Ja mam wrażenie, że tych normalnych na forach to już jest do policzenia na jednej ręce. Reszta to już w ogóle nie wiadomo co to i kto to i czy ich nie wypuszczono skądś. W internecie teraz więcej wszelkiej maści Pato niż kiedykolwiek wcześniej i to nawet nie wiadomo jakiej Płci kociej, tyranozaurem czy co kolejek innego. Jeszcze 10 lat temu na większości for wymagało się minimum kultury, a dzisiaj jak do świnii w chlewie: "Elo". 4 minuty temu, Winter napisał(a): Wybaczcie, ale 20 tys to wcale nie jest dużo przy obecnych cenach. Odkąd wymyślili komputery nikt nikomu nie bronił mieć komputera nawet za 100 tysięcy, tyle, że bez kółek niestety.
Pan Mateoo 780 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca dobra stop spam. albo na temat piszecie albo spaduwa
Rekomendowane odpowiedzi