Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. Kupię używaną kartę najchętniej do kwoty z tematu ale do czegoś ciekawego mogę ździebko dołożyć. Najchętniej lokalnie z odbiorem osobistym Trójmiasto i okolice do + 50-70km

Edycja - Zwiększam budżet do 900 i to górna granica, powyżej to wole już bieda nówkę.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Keleris napisał(a):

Dzień dobry. Kupię tanią kartę najchętniej do kwoty z tematu ale do czegoś ciekawego mogę ździebko dołożyć. Najchętniej lokalnie z odbiorem osobistym Trójmiasto i okolice, w środę mogę odebrać na tarasie Cieszyn - Katowice - Łódź - Trójmiasto +/- 50km do odbicia bez problemu. 

Ja bym wylistował RTX 3060 12GB na OLX i czekał. Może coś się trafi... Jakieś 700pln całkiem realne. Co ma działać na tej karcie bo może jakiś tani RTX 2060 by wystarczył?

Edytowane przez Grolshek
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Komputer dodatkowy pod fhd więc 8gb niestraszne, z nowości Gothic remake spokojnie nisko-średnie w +/- 45/60fps wystarczy, a tak to starsze tytuły.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano
11 minut temu, Keleris napisał(a):

Komputer dodatkowy pod fhd więc 8gb niestraszne, z nowości Gothic remake spokojnie nisko-średnie w +/- 45/60fps wystarczy, a tak to starsze tytuły.

To ja bym oblukał internet czy RTX 2060S nie wystarczy i poszukał fajnej wersji. Mój Młody śmiga na takiej: https://www.x-kom.pl/p/504676-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-2060-super-gaming-x-8gb-gddr6.html i to jest bajka a nie karta za te pieniądze.

Opublikowano

Dobrze wypada w tej grze 5700xt (wydajność rtx 2080 super) ale jak na laptopie odpaliłem fsr 3 po dlss 4.5 to wyglądało to przeciętnie, a fsr 4 to trzeba szukać rx7600. Rtx 3070 to też fajna wydajność ale żeby znaleźć za 800zł w średniej/lepszej wersji jeszcze lokalnie to mogę trochę poczekać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Keleris napisał(a):

Dobrze wypada w tej grze 5700xt

to są stare rumple, szukaj sobie możliwie jak naświeższej karty

mój młodszy ma 3060 12GB , wszystko na tym chodzi naprawdę spoko, znajdziesz jeszcze z gwarancją, ceny wywoławcze to tylko życzenie sprzedawcy, trzeba negocjować

Opublikowano (edytowane)

Obecnie masz marne ceny, najlepiej było kupić gdy pojawiały się mocne promocje na rtx5060ti 8gb i wtedy można było ostro negocjować.

Próbuj negocjować mówiąc że znacznie wydajniejszy rtx5060ti bywa za 1100-1200 zł z gwarancją, ale trudno będzie osiągnąć cenę poniżej 700 zł, a za 12GB ludzie liczą premium. :E 
Może rozejrzyj się za rtx4060 do <750 zł? Jest pole do negocjacji, bo jest nieco gorszy od 3060ti, a ceny walą jak za 5060 lub 5060ti. Za to pobiera ~90W po UV, może mniej po większych testach. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Co z tego ze gorszy jak nowszy :) A gorszy tylko w rastrze ale nadrabia DLSS bo o MFG to wstyd wspominać i nie wiem czy na 8GB VRAMu to to w ogóle działa :)

Edytowane przez Yedi
Opublikowano
2 godziny temu, Keleris napisał(a):

Może nie jestem na bieżąco ale intel nie błyszczał w starych grach dx9-11.

Intel non stop grzebie to nie wiadomo jak to jest teraz. Poza tym do Intela musisz mieć platformę z RB inaczej lipa z wydajnością. Ale wsparcie RB można dodać poprzez modyfikację biosu ;)

Poza tym jak jest jakiś problem to zawsze można spróbować wykorzystać DXVK ;)

Opublikowano

Nie robi mi stary kapeć i duży pobór, to i tak dodatkowy pc więc zbyt często nie będzie używany, z nowości tylko gothic remake, a 1200zł nie chcę wydawać.

Na ten moment mam znalezione 2070 super 700zł, 2060 super 650zł i 5700xt 550zł - wezmę tą z kim dogadam się co do ceny.

Opublikowano (edytowane)

Hejo mam na sprzedaz EVGA 2070S Black Gaming oraz blok wodny za karte 750zl a blok 300 zl jakby cie interesowalo. Ps oryginalne chlodzienie praktycznie nie uzywane. 

Edytowane przez Tooth
  • Keleris zmienił(a) tytuł na K>karta graficzna - 850zł
Opublikowano

Odświeżam, zwiększam kwotę do maks 900zł ale to za jakiś ciekawy model 3070, mile widziany komplet z pudełkiem - najlepiej lokalnie trójmiasto i okolicę z odbiorem i płatnością gotówką. 

• Keleris zmienił(a) tytuł na K>karta graficzna - 900zł
Opublikowano (edytowane)

Do zamknięcia - kupiona lokalnie 3070 TUF.

Ładna skubana i gabarytem podobna do starego gtx 970.

Karta wymaga przeglądu ale z tym się liczyłem przy tak wiekowym modelu.

IMG_20260726_195054898.jpg

rtx3070.thumb.JPG.986a3f20980e9c8578d461dd0c785382.JPG

Edytowane przez Keleris
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Kupił rx9070xt i chciał szybko sprzedać - tak obstawiam.

Po rozmowie w mojej opinii nie była to osoba co grzebie w sprzęcie, a raczej go tylko używa.

Edytowane przez Keleris
  • Like 1