Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doszedłem do pierwszej walki (samouczka) i na razie brak stutteru... Ale klatek malutko bez FG, bardzo malutko. :kwasny:

Fabuła dla mnie zapowiada się ciekawie, uwielbiam tę tematykę. Chyba nie bede skipować scen, jak to mam w zwyczaju. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czy jej twórcy klepią coś nowego?

W tym roku wydali Aphelion - średniawy symulator chodzenia.

Poza tym za niedługo studio pewnie zostanie zamknięte.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Że co?:hmm:  Nie rozumiem jak można omijać.

Bo ja dobrej fabuły oczekuję od filmów, nie od gier. W grze przede wszystkim gameplay ma mi się podobać. Czy jest to zrozumiałe dla Ciebie?

Opublikowano (edytowane)

Radość opadła.. Gdy otworzył się świat w grze.. To nic innego jak Far Cry czy Asasin. Nie będę spojlerował ale sami zobaczycie.. Chamskie zagranie ze strony twórców. Poszli na łatwiznę. 

Fabuła trzyma poziom (oklepana i wtórna do bólu ale przyzwoita jak Kino klasy B). Fajne Cut-scenki ale o grze szybko się zapomni.

Edytowane przez CavieZ
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, j4z napisał(a):

Czy jest to zrozumiałe dla Ciebie?

Takie bezmyślne klikanie nie wiadomo po co, czasem też występują różne samouczki itp. Dodatkowo zmienia się kompozycja, czas i miejsce po takim przerywniku i nie wiemy co się stało, czemu nagle np jest zakrwawiony, czemu siedzi w kiciu albo cholera wie, może nogę mu urwało. 
Nie raz mi się kliknęło i nie wiedziałem co się stało, nagle inna lokacja, inna postać itp. 
Dla mnie to jest dziwne, fabuła może się nie podobać ale lubię wiedzieć co się dzieje i co mnie czeka. Krótko- nie grać po omacku. 

edit
Szczególnie, że owa gra chwali się fabułą gdzie mamy 30dni na uratowanie, więc chyba dobrze wiedzieć po cholerę wybieramy jeden dialog czy drugi i po co to robimy?! 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 6
Opublikowano
35 minut temu, slafec napisał(a):

W tym roku wydali Aphelion - średniawy symulator chodzenia.

Poza tym za niedługo studio pewnie zostanie zamknięte.

A wystarczyło sieknąć Vampyra 2 czy Banishers 2 i dalej na fali, te gry przyjęły się całkiem nieźle jako grywalne średniaki.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, CavieZ napisał(a):

Radość opadła.. Gdy otworzył się świat w grze.. To nic innego jak Far Cry czy Asasin. Nie będę spojlerował ale sami zobaczycie.. Chamskie zagranie ze strony twórców. Poszli na łatwiznę. 

Fabuła trzyma poziom (oklepana i wtórna do bólu ale przyzwoita jak Kino klasy B). Fajne Cut-scenki ale o grze szybko się zapomni.

Mapa ze wszystkimi aktywnościami jest już od dawna dostępna. 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, j4z napisał(a):

Doszedłem do pierwszej walki (samouczka) i na razie brak stutteru... Ale klatek malutko bez FG, bardzo malutko. :kwasny:

Fabuła dla mnie zapowiada się ciekawie, uwielbiam tę tematykę. Chyba nie bede skipować scen, jak to mam w zwyczaju. 

Dziwne masz podejście, to tak jakbyś czytając książkę wyrywał po stronie co jakiś czas i czytał dalej. :E 

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, j4z napisał(a):

A ja czasem mam to totalnie gdzieś. Nie wszyscy muszą mieć tak jak ty lub większość. Życie

Też czasem nie interesuje mnie fabuła w grze. 

Ale akurat na tę grę bez fabuły to bym nawet nie spojrzał.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, caleb59 napisał(a):

Dziwne masz podejście, to tak jakbyś czytając książkę wyrywał po stronie co jakiś czas i czytał dalej. :E 

Książkę czyta się dla fabuły, nie gameplayu. 

8 minut temu, tgolik napisał(a):

akurat na te grę bez fabuły to bym nawet nie spojrzał

Aż tak zły gameplay? 😅

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, j4z napisał(a):

Książkę czyta się dla fabuły, nie gameplayu. 

Aż tak zły gameplay? 😅

Kupiłem przede wszystkim ze względu na polski dubbing. Liczę na dobra fabułę. Zbyt skomplikowana walka odrzuciła mnie już w samouczku. Na szczęście można wyłączyć parowania kierunkowe.

• Like 1
Opublikowano

Ja się pytam po co Oni publikują te rozszerzone wymagania, skoro to stek bzdur?

RTX 4060 8 GB VRAM według nich nadaje się do grania w 1440p na ustawieniach Wysokich w 60 klatkach?

A ta grafa to wyciąga ledwo 60 klatek ze spadkami w 1080p na Low.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, j4z napisał(a):

A ja czasem mam to totalnie gdzieś. Nie wszyscy muszą mieć tak jak ty lub większość. Życie

Jest dużo filmików ale jest dubbing to można pisać na fonie na forum:lovin:

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ja się pytam, dlaczego użytkownicy w ogóle się sugerują tym stekiem bzdur? Kurcze, w świecie PC jestem może od roku, może dłużej, a już dawno nie sugeruje się wymaganiami, które publikują.

Opublikowano
1 minutę temu, j4z napisał(a):

Ja się pytam, dlaczego użytkownicy w ogóle się sugerują tym stekiem bzdur? Kurcze, w świecie PC jestem może od roku, może dłużej, a już dawno nie sugeruje się wymaganiami, które publikują.

Przeważnie były podawane wymagania minimalne/rekomendowane, które są stekiem bzdur.

Ale po kiego grzyba podawać wymagania pod konkretny poziom szczegółów/rozdzielczość/ilość klatek jeśli to taki sam bullshit jak w przypadku minimalnych/rekomendowanych?

W takim wypadku masz czarno na białym, że kupujesz produkt, który na taki sprzęcie ma chodzić w określony sposób. I jak tak nie chodzi to zasługuje na negatywa/zwrot.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Szambo napisał(a):

jak tak nie chodzi to zasługuje na negatywa/zwrot

Z tym się w 100% zgadzam. 

PS

na 5080, w 4k, z dlss b, bez FG, żeby otrzymać 116kl, musiałem zjechać na najniższe ustawienia xd

Edytowane przez j4z
  • Like 1