Skocz do zawartości

The Blood of Dawnwalker  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak daleko jesteś w grze?

• Ukończyłem grę
    • Jestem w drugiej połowie
    • Jestem w pierwszej połowie
    • Jestem w prologu/dopiero zacząłem
    • Porzuciłem grę
    • Nie grałem
  2. 2. Czy system presji czasu się sprawdził?

• Zdecydowanie tak
    • Raczej tak
    • Mam mieszane odczucia
    • Raczej nie
    • Zdecydowanie nie
    • Za wcześnie, żeby ocenić
    • Nie dotyczy - nie grałem
  3. 3. Jak oceniasz system walki?

• Zdecydowanie na plus
    • Raczej na plus
    • Neutralnie
    • Raczej na minus
    • Zdecydowanie na minus
    • Nie dotyczy - nie grałem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

MY6HAldjco536B_CJTq8mGypUQr7qhRBBil7Osqw

1 mln w dwa dni, niby spoko. Tylko ciekawe ile wtopili. :E Bez znajomości budżetu ciężko powiedzieć, czy to sukces finansowy czy flop. 
Ciekawe, ile muszą sprzedać, żeby sfinansować całą zapowiadaną trylogię.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Jaycob napisał(a):

1 mln w dwa dni, niby spoko. Tylko ciekawe ile wtopili. :E Bez znajomości budżetu ciężko powiedzieć, czy to sukces finansowy czy flop. 
Ciekawe, ile muszą sprzedać, żeby sfinansować całą zapowiadaną trylogię.

Myślę, że wydali 200 milionów i że 75% już im się zwróciło. No bo swoją działkę musi wziąć jeszcze Namco Bandai.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, bbandi napisał(a):

Tak się wszyscy śmiali z DLSS5 a tu proszę większość instaluje i już filterki nie przeszkadzają i spory spadek klatek 🙂 wręcz grać się bez tego już nie da ... 

Ja gram bez i nie jest mi to potrzebne, w sumie to bardziej cieszy ten odblokowany MFG

2 godziny temu, zozolek napisał(a):

Nie wgrywajcie zadnego tweaka na hdr - ta gra wyglada na sdr o wiele lepiej niz na protezie.

Bo od początku była robiona pod SDR a nie HDR

1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

szczerze? wypróbowałem ten DLSS5 w 3 grach, i w żadnej nie zrobił na mnie wrażenia. 

Ubijacz klatek i tyle 

Opublikowano

Idę do tej Anki i dojść nie mogę, bo co rusz znajduję coś/kogoś po drodze - quest, nauczyciela, damę w opresji, albo jakiś transport krwi. 

Gra ma bardzo wiedźminowy klimat, jest fajna ciężka atmosfera, muza w tle robi robotę. Ciężko mi na ten moment powiedzieć coś odnośnie questów, bo na ten moment trafiam głównie na ubisoftowe typu beczki/krew/obóz itd. Trochę brakuje jakiegoś elementu wow, wszystko jest takie standardowe, przewidywalne, liczę że gra jeszcze mnie zaskoczy. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Jaycob napisał(a):

A masz jakieś źródło na te liczby, czy po prostu wróżysz z fusów? :E Bo publicznego budżetu tej gry chyba nikt nie podał.

Wywróżyłem ze strzępów danych. Główne pieniądze na grę wyłożył chiński Netease, wcześniej na rozruch studia dał swoją gotówkę Konrad Tomaszkiewicz, który ma połowę udziału w spółce. Obiło mi się o uszy, że Netis wydał około 100 milionów na udziały w Rebel Wolfs. Tak sobie myślę, że koło 200 milionów mogli wydać na produkcję, no może 300.

8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Trochę brakuje jakiegoś elementu wow, wszystko jest takie standardowe, przewidywalne, liczę że gra jeszcze mnie zaskoczy. 

Dla mnie takim wow DownWalkera jest świetny dubbing polski w połączeniu ze świetną mimiką i wyglądem twarzy napędzanych dlss 5.

Dubbing postaci tła wydaje mi się, że jest lepszy niż w grach CD Projektu.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tgolik napisał(a):

Dla mnie takim wow DownWalkera jest świetny dubbing polski w połączeniu ze świetną mimiką i wyglądem twarzy napędzanych dlss 5.

No tak, czyli chwalimy grę za mody i ulepszacze, ciekawe.

Czyli brawa mają iść do kogo - do studia czy gości z GitHuba? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, tgolik napisał(a):

@Element Wojny

W sumie tak ale projekty źródłowe twarzy wykonali jednak graficy Rebel Wolves i to one są bazą dla efektu DLSS 5. Gra nie zmienia charakteru po implementacji neura rendering po prostu wygląda ładniej i ciekawiej

Kwestia gustu. Grzebałem w tym DLSS5, nic specjalnego, ale za to migotanie obrazu zwiększyło się 10-krotnie w custcenkach. 

W ogóle ktoś opanował to migotanie? G-Synca wyłączyłem, kombinowałem z ograniczeniem na sztywno z fps'ami, V-sync i te sprawy - zero poprawy. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Idę do tej Anki i dojść nie mogę, bo co rusz znajduję coś/kogoś po drodze - quest, nauczyciela, damę w opresji, albo jakiś transport krwi. 

Gra ma bardzo wiedźminowy klimat, jest fajna ciężka atmosfera, muza w tle robi robotę. Ciężko mi na ten moment powiedzieć coś odnośnie questów, bo na ten moment trafiam głównie na ubisoftowe typu beczki/krew/obóz itd. Trochę brakuje jakiegoś elementu wow, wszystko jest takie standardowe, przewidywalne, liczę że gra jeszcze mnie zaskoczy. 

Są trudne tematy i zaskakujące roztrzygnięcia.

Opublikowano
12 minut temu, tgolik napisał(a):

Wywróżyłem ze strzępów danych. Główne pieniądze na grę wyłożył chiński Netease, wcześniej na rozruch studia dał swoją gotówkę Konrad Tomaszkiewicz, który ma połowę udziału w spółce. Obiło mi się o uszy, że Netis wydał około 100 milionów na udziały w Rebel Wolfs. Tak sobie myślę, że koło 200 milionów mogli wydać na produkcję, no może 300.

Czyli sam przyznajesz, że to wróżenie. :E 

"koło 200 milionów mogli wydać na produkcję, no może 300."
No tak, co tam 100 mln w tę czy w tamtą. :E 

Może przestańmy strzelać, bo nic nie zostało potwierdzone. Można tylko mieć nadzieję, że im się to wszystko finansowo zepnie.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Odpaliła się walka z niedźwiedziem i zwiałem:hmm:

Nie mówię, że się nie da, a mówię, że się buguje.

Potestowałem Neural Rendering. Szczerze powiedziawszy teraz nie wyobrażam sobie gry bez tego :D 
FPSy spadły bo ze ~110+ z FG mam okolice 90
, ale płynność i tak jest przyjemna, a oświetlenie dużo lepsze.

W spoilerze kilka przykładów z NR.

Spoiler

Dawnwalker2026-09-0512-22-09.thumb.png.6ade2c46561a6dc1faf4158ab0f6c277.pngDawnwalker2026-09-0512-22-00.thumb.png.43f22ebe63742861f070f2761172fd28.png

Spoiler

Dawnwalker2026-09-0512-25-16.thumb.png.9cbdfd97782ea8127a95f530aa314b2a.pngDawnwalker2026-09-0512-25-10.thumb.png.cb7a0002d7e641a8ed287f2c4cff6a01.png

Spoiler

Dawnwalker2026-09-0513-08-59.thumb.png.b0ff00d3aececa51c2980266d2b1a4ca.pngDawnwalker2026-09-0513-09-05.thumb.png.30613f34578641c53829005fb5b45324.png

Edytowane przez ztx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

image.png.f888fcc6eacfb5f989f95fc036766ad0.png

jest jakiś error NO NR FEATURE MATCHED  a na dole NGX Failure

Walczyłem z tym od wczoraj dopiero dziś odnalazłem rozwiązanie

Usunąć wszystkie pliki z folderu x64 i dociągnąć nowe

I jeszcze to co na screenie:

IMG_20260905_185208.jpg

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Też nie umiem wywołać takiego menu.
Ja odpuszczam. Po wczorajszym zachwycie DLSS5 Sweeperem - od kopa poszlo ReShade + NR (i 75 fps w pięknie wyglądającej grze), zachciało mi się kombinować, że tak ją skopałem, ze teraz mam 50 fps nawet na low. FUCK!
Nie wiem, gdzie te softy jeszcze zapisują w systemie swoje śmieciuchy, ale pół soboty walcze, by zagrać w grę i odkręcić to, co zakręciłem. :(

właśnie tego sie boje, ze gdzieś porobi takie kwiatki, ze caly weekend będzie naprawiane, za to kochamy pecety, za walkę, za wyzwania 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

W ogóle ktoś opanował to migotanie? G-Synca wyłączyłem, kombinowałem z ograniczeniem na sztywno z fps'ami, V-sync i te sprawy - zero poprawy. 

Odpaliłem grę na starych sterownikach sprzed 2 miesięcy- zero migotania. Zainstalowałem nowe, bo nie widziało mi gry w nvidia app, a chciałem  tam sobie cos poprzestawiać i w jednej z początkowych lokacji miałem dyskotekę. Mi pomogło włączenie w monitorze opcji anti flicker i po restarcie gry zero problemów 🤷‍♂️

Edytowane przez Wuadator
Opublikowano

Ogólnie gra mi się świetnie, questy ciekawe , jakieś poboczne historie również , czuć że goście z Wieśka 3 przy tym maczali palce, no ale nie mogę przeboleć tych debilizmow, zbadaj jaskinie - 3 segmenty czasu w pizdu, zniszcz beczki - to samo , OTWARCIE CELI I UWOLNIENIE WIEZNIOW - 3 SEGMENTY :E co za typ po fisstechu to wymyślił 

• Like 4
  • Haha 3