Kącik muzyczny - czyli co nam w duszy gra
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez sideband · Opublikowano
To karta dwa lata po premierze gry Wleciał QB msc po premierze 1080ti i już nie było czego zbierać z 1080ti -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Jak się nie mylę, to jest to najprawdopodobniej spowodowane tzw. "trenowaniem RAM-u" ale ja z prockami AMD nie mam do czynienia, także jak to skrócić to nie mam zielonego pojęcia. Poczekaj, a pewnie ktoś odpisze i wyjaśni o co chodzi i najwyżej mnie poprawi. Takie coś AI podpowiada " Trenowanie pamięci RAM to proces kalibracji, w którym płyta główna i kontroler w procesorze dopasowują napięcia oraz opóźnienia, aby zapewnić stabilną pracę modułów. [1, 2] Więcej szczegółów na temat tego procesu znajdziesz w artykule Czym jest trenowanie pamięci RAM i co można z tym zrobić? na ITHardware. Jak przebiega trening pamięci? Inicjalizacja: Płyta główna sprawdza parametry kości przy każdym starcie lub zmianie konfiguracji. [1, 2] Kalibracja: System dopasowuje sygnały elektryczne, co jest szczególnie ważne i czasochłonne przy szybkich pamięciach DDR5 oraz profilach EXPO/XMP. [1, 2] Problem długiego rozruchu: Na platformach takich jak AMD AM5 pełny trening przy każdym włączeniu komputera może wydłużać czas ładowania systemu. [1] Co można z tym zrobić? Włączenie Memory Context Restore: Opcja w BIOS/UEFI, która zapamiętuje wyniki kalibracji i skraca czas uruchamiania komputera. [1] Aktualizacja BIOS-u: Nowe wersje oprogramowania płyty głównej często poprawiają błędy związane z długim treningiem i stabilnością RAM-u. [1] Dyskusje użytkowników: Problemy i rozwiązania dotyczące długiego rozruchu i opcji EXPO można śledzić w wątkach społeczności, na przykład w dyskusji o Treningu pamięci RAM przy każdym uruchomieniu AM5 na Reddit." ale jak mówię, nie mam pojęcia czy to jest spowodowane przez to, tak tylko coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele -
Przez unadarek · Opublikowano
No można by rzec nic dodać nic ująć -
Przez maras2574 · Opublikowano
Moja EVGA 1080Ti FTW3 potrafiła łyknąć 340W -
Przez adashi · Opublikowano
Rozum wskazuje, że lepiej nie będzie. Niezależnie od tego kto w wyborach wygra. Koszty obsługi długu oraz bezpośrednie i pośrednie (np. NFZ) obciążenia pochodzące z Ukrainu nas dobiły. Chwilowo można jechać na ograniczeniu inwestycji, ale to będzie krótka podróż. Taka eskorta. Cenny ładunek. Ciekawe po ile murzyn.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi