Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Fatality napisał(a):

Jedne zbrodnie wojenne są be, drugie gut. Izrael zrobił niewyobrażalnie większe zbrodnie na malutkim terenie w porównaniu do Rosji, ale to Rosję się bardziej szkaluje bo żydzi rządzą mainstreamem - change my mind.

Rosja jest napastnikiem, Izrael nie. To jest decydujące w ocenie sytuacji.

Ale to już nawet nie chodzi o Tuska ale też inne kraje, które nie respektują wyroków ws. żyda i Putina.

I właśnie na to liczy każdy bandyta. Jak przegra oczekuje, że jego poczynania będą mierzone dokładnie tą samą miarą, co jego ofiara, która po prostu okazała się zbyt silna.

Ale to już nawet nie chodzi o Tuska ale też inne kraje, które nie respektują wyroków ws. żyda i Putina. Trybunał Karny w Hadze traci moc i nikt nawet się nie skarży, trochę przykre. Wyobraźmy sobie wojnę na szeroką skalę Rosji, która zrzuca atomówki które zabijają 100mln+ ludzi a pozniej Putin sobie lata na herbatkę do Berlina.

Gdyby to Ukraina rozpoczęła wojnę i sama pierwsza walnęła atomówką, to Putin mógłby sobie latać gdzie chce i robić wszystko co uzna za stosowane w celu obrony swoich obywateli. Winny jest napastnik. Kropka.

27 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

@Suchy211 Mam podobne zastrzeżenia jak ty. Zresztą Hamas to skutecznie wykorzystuje, np. jak z tymi słynnymi szpitalami. Sry, ale ja myślę, że Zachód jest zwyczajnie za miękki. Za dużo też jest patrzenia przez różowe okulary. Izrael sam się jednak nie zbombardował. Wykorzystanie miejscowej ludności przez terrorystów też z czegoś wynika.

A dzieci? Dzieci giną też np. pod kołami polskich kierowców, a mimo to samochód nadal jest najbezpieczniejszą metodą, by kogoś zabić i nie ponieść za to zbytnio konsekwencji. Taka anegdotka.

Ergo, każda akcja budzi reakcje. Cenę płacą wszyscy, także matki z dziećmi. Swoją drogą, życie facetów jest tak mało warte, że to nikogo nie oburza? Zawsze mnie to zastanawiało.

Dodaj do tego, że Izrael jest po prostu fizycznie mały, dość nieliczny i znajduje się w bardzo niebezpiecznym otoczeniu. Ich brak zdecydowania w obronie własnej może oznaczać ich anihilację i to w stosunkowo niedalekiej przyszłości. Zresztą zawsze atakuje się łatwiej kogoś, kto zwyczajnie nadstawia tyłka i nie wykazuje zdecydowania we własnej obronie.

@Kamiyanx biorąc pod uwagę jak duży elektorat ma PiS, jest bardzo wielu ludzi co mają gdzieś co dany polityk ma za uszami. Liczy się wyłącznie co obieca i jakie ma poglądy. Co ukradł i przeskrobał to detale.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Coś jeszcze?

https://tvn24.pl/swiat/strefa-gazy-zolnierze-izraela-mieli-zaatakowac-na-terenie-katolickiej-parafii-i-zabic-dwie-kobiety-st7547849
https://kresy.pl/wydarzenia/izraelscy-zolnierze-ostrzelali-katolicka-parafie-w-gazie-zastrzelili-dwie-kobiety/

https://dorzeczy.pl/swiat/526677/strefa-gazy-zolnierze-izraela-zabili-dwie-kobiety-w-kosciele.html

https://polskieradio24.pl/artykul/3301674,vatican-news-armia-izraela-zabila-wiernych-w-katolickiej-parafii-w-strefie-gazy

https://www.wprost.pl/swiat/11517418/izrael-zaatakowal-katolicka-parafie-w-strefie-gazy-zginely-dwie-kobiety.html

https://opoka.org.pl/News/Swiat/2023/atak-wojska-izraelskiego-na-terenie-parafii-swietej-rodziny-w

https://www.fronda.pl/a/Izraelscy-zolnierze-wtargneli-do-katolickiego-kosciola-Zamordowali-dwie-kobiety,224210.html
https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art39582521-izraelski-snajper-zabil-dwie-kobiety-w-parafii-swietej-rodziny-w-gazie

41 minut temu, crush napisał(a):

Sprawa jest prosta. Jeśli zagrażasz moim bliskim to nie interesuje mnie kto z tobą się chowa w jednym budynku. Twoja matka, siostra czy syn.

Zmiotę was wszystkich z planszy przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Zabawna sprawa, że te same prawackie cepy które płaczą o propagandzie Ukrainy, kupują każdy anty-pejsaty kawałek jak pelikany. 😆

Jesteś człowiekiem chorym z nienawiści. Powiedziałbym brutalniej, ale nie wiem jak moderacja by zareagowała.
Nie pierwszy i nie ostatni to stwierdzam, że twoje wypowiedzi są nacechowane agresją i jadem.
Lecz się człowieku bo ktoś inny się weźmie za twe leczenie. Jednak wtedy to pewnie nie będą już argumenty słowne.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Dodaj do tego, że Izrael jest po prostu fizycznie mały, dość nieliczny i znajduje się w bardzo niebezpiecznym otoczeniu. Ich brak zdecydowania w obronie własnej może oznaczać ich anihilację i to w stosunkowo niedalekiej przyszłości. Zresztą zawsze atakuje się łatwiej kogoś, kto zwyczajnie nadstawia tyłka i nie wykazuje zdecydowania we własnej obronie.

No i właśnie w tym upatrywałbym problemu. Główny problem jest taki, że zachodnie wartości utrudniają skuteczną obronę. A gdyby zamienili się stronami, to Hamas i Palestyna w miły i humanitarny sposób eksterminowałaby Izrael? xD

Swoją drogą, wy macie nawet na przykładzie Ukrainy, czym się kończy takie pobłażanie napastnikom. Gdyby Ukraina faktycznie dostała zgodę na wjazd rakietowy w Rosję na pełnej, to ta wojna mogłaby inaczej wyglądać. A nie ciągłe, że tego nie można, tamtego nie można. Damy wam broń, ale nie walcie za mocno. Coś w tym stylu.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Umpero napisał(a):

Lecz się człowieku bo ktoś inny się weźmie za twe leczenie. Jednak wtedy to pewnie nie będą już argumenty słowne.

A kto? Ty?

Ty to co najwyżej możesz spróbować wyleczyć konfederuskich podludzi.

Tylko dla JKM możesz być za stary, a na brownie pamiętaj żeby nie używać zębów i go nie obrzezać przez przypadek. xD

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Camis napisał(a):

Takiej ilości bluzgów na koalicje jeszcze nie widziałem jak dziś. 

Ile z tego to wyborcy lewicy?

Taka okazja do dogryzania, a tu PiS musi cicho siedzieć. 😆

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, crush napisał(a):

Taka okazja do dogryzania, a tu PiS musi cicho siedzieć. 😆

To fakt, ale pomyje wylewają na rezydenta  :rotfl:

Cytat

Jak MTK wydawało nakaz na Netanjahu, to któryś rozmówca Rosiaka (pewnie ktoś z OSW) wspominał, że Polska ma szansę być jednym z pierwszych krajów, które mogą stanąć w obliczu tego dylematu.
Minęło pół roku i Tusk obudził się z ręką w nocniku i jeszcze brudzi tym Bodnara. Ja rozumiem, że na zatrzymanie Netanjahu nie możemy sobie pozwolić (bo trump), ale nie musimy wychylać się przed szereg.
Wystarczyło uruchomić kanały dyplomatyczne i ustalić z Izraelem skład delegacji niezawierający Netanjahu.

Tusk kolejny raz już wywołuje dramę, którą nic nie zyskuje, ale za to dużo traci. Zachodnie standardy piękna wciąż interesują część obywateli, a Tusk raz po raz pokazuje, że woli je poświęcić na poczet wewnętrznej napierdalanki - a to wyroki etpcz są ignorowane, a to zawieszamy prawo do azylu, a to olewamy mtk. Kaman, czegoś innego się spodziewałem po przewodniczącym rady europejskiej.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-szokująca-skala-represji-politycznych-reżimu-tuska.2410635/post-191576122

Cytat

Jak sobie człowiek przypomni jakie to były zapowiedzi po powrocie Tuska z Brukseli, jaki to polityk światowego formatu się zrobił, jak to teraz wszystko już będzie ogarniał, jak będzie rozdawał karty w polskiej polityce, to człowieka pusty śmiech ogarnia. Typ się wykłada koncertowo na każdym temacie, na którym można się wyłożyć.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-szokująca-skala-represji-politycznych-reżimu-tuska.2410635/post-191576381

Cytat

MSZ: "Polska jest bezpiecznym krajem, każdemu przywódcy przybywającemu do Polski przysługuje ochrona przyznawana przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych".

czyli jak przyjedzie Putin to nie dość, że go nie aresztują to jeszcze przyznają mu ochronę? 🤬

Ale tym ruchem Tusk mnie naprawdę wkur... Nie przesądzamy o winie Netanjahu, ale w końcu uznajemy unijne i międzynarodowe standardy prawne czy nie. I jak on teraz chce gadać o praworządności :unsure:😕

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-szokująca-skala-represji-politycznych-reżimu-tuska.2410635/post-191576438

Cytat

Myślę, że dziś jednak coś pękło.

Szczególnie u ludzi, którzy ogarniali jakoś ten bajzel prawny czy dziennikarzy, którzy żyli tą wizją przywrócenia praworządności.

dla pisu cała taka akcja była neutralna (bo oni tak mieli wszystko w dupie), ale PO mocno stracilo.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-szokująca-skala-represji-politycznych-reżimu-tuska.2410635/post-191577194

Spoiler

vv18UdO.png

1736462359223-png.8538782

Edytowane przez Camis
Opublikowano
12 minut temu, crush napisał(a):

Kup gaśnicę i idź pobawić się w twojego psychicznie chorego guru.

Później możecie razem wystąpić u Sołowjowa. 

Nie odpisuj mi już bo nie chce mi się reagować na popłuczyny gościa który popiera dzieciobójstwo.

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć o co ta rozróba skoro w uchwale nie pada ani razu nazwisko Netanjahu, który do Polski i tak miał nie przyjechać, a najwyższym zgłoszonym urzędnikiem w izraelskiej delegacji jest ichniejszy minister zdrowia?

Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A swoją drogą, jakie są zasadniczo kompetencje MTK? Bo jak ja kojarzę, to przecież Demokraci też stanowczo zabronili jego aresztowania.

Takie jak ONZ. Mogą pogadać.

Opublikowano

Niestety ale temat tego całego nakazu jest naprawdę śliski. Jestem jak najbardziej za jego wykonaniem ale nie na takiej zasadzie, że druga strona będzie sobie chodzić wolno. Niech aresztują zarówno Netanjahu jak i lidera Hamasu i niech się tłumaczą przed niezawisłym sądem ale nie żeby tylko premier Izraela miał ewentualnie ponieść konsekwencje.

Opublikowano

@Kris194Jak najbardziej, ale możemy to zrobić tylko wtedy, gdy Pan lider Hamasu przybędzie do Polski. Ale po pierwsze chyba nie żyje, a po drugie i tak by się do Polski nie wybierał bo w przeciwieństwie do Netanjahu, nigdy nie udawał normalnego polityka.

Jeśli żyje i woli gnić u siebie, to taki sam los powinien spotkać Netanjahu.

Opublikowano

No i w tym cały problem, MTK może sobie wydać nakaz ale nie ma zbytnio instrumentów do jego wyegzekwowania. Doczekamy się Putina przed MTK? Jakoś nie sądzę. Prawdziwi zbrodniarze będą się uchylać a Ci, którzy się bronili choć może nie do końca zgodnie z prawem mają siedzieć? Chyba nie po to został powołany MTK.

Opublikowano (edytowane)

Wątek nie do końca związany z polityką, ale gamoń związany z polityką... Elon Musk.

Otóż wyszła ostatnio we wczesnym dostępie taka gra jak Path of Exile 2. Elonek jako fan tego gatunku gier i rzekomy król Diablo 4 zaczął grać i piąć się w rankingu... Albo i nie. Bo mitoman odpalił streama na którym okazał brak wiedzy niemożliwy przy tym poziomie rozgrywki. Nie będę się tu wdawał w szczegóły bo nie każdego ten tytuł interesuje ale to jest dosłownie poziom elektryka który twierdzi, że jest inżynierem, a myli wolty z amperami.

Po prostu przed streamem ktoś grał za niego.

Jak można być najbogatszym człowiekiem świata, mimo wszystko inteligentnym i wykształconym... A jednocześnie taką *********** umysłową? xD

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano

Widocznie mozna nie umiec grac w POE2, a potrafic zarzadzac firma od rakiet i elektrykow przy okazji byc jednym z glownych inzynierow na poczatku powstawania firm :) Wrzucilbys konkret snapy albo przyklady, bo w jego przypadku mowa o myleniu voltow z amperami... no troche niezbyt :P

Ja oczywiscie w jego przypadku calkowicie separuje ostatnie lata polityczne od tematow inzynieryjnych, bo inaczej sie nie da.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, ryba napisał(a):

Widocznie mozna nie umiec grac w POE2, a potrafic zarzadzac firma od rakiet i elektrykow przy okazji byc jednym z glownych inzynierow na poczatku powstawania firm :) Wrzucilbys konkret snapy albo przyklady, bo w jego przypadku mowa o myleniu voltow z amperami... no troche niezbyt :P

Ja oczywiscie w jego przypadku calkowicie separuje ostatnie lata polityczne od tematow inzynieryjnych, bo inaczej sie nie da.

Ale po co zmyślać? Brakuje mu osiągnięć i sławy do tego stopnia, że musi udawać bycie dobrym w jakiejś grze?

To jest naprawdę żałosne.

Ampery i wolty to była analogia dla ludzi niezainteresowanych POE.

No on np. mówił o własnych itemach, które każdy kto rzeczywiście grał tyle ile sugeruje jego konto uznałby za dobre, a skupiał się na kwestiach które nie są istotne. 

Po twitterze latają filmiki i komentarze wyjadaczy aRPG.

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma znaczenia dlaczego to zrobili. 
Istotne jest że doszło do zbrodni wojennych i należy je wyjaśnić a winnych ukarać. 

Oczywiście, że tak.

6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zaczyna się robić niebezpiecznie, bo wszystkie kraje idą drogą Rossji - przestają uznawać wszystkie międzynarodowe organy.

Tylko co my z tym możemy zrobić? Przysłowiowy gołąb przewrócił pionki, nasrał na szachownicę a my możemy sobie jedynie pomachać tym czy innym artykułem. Prawo ma sens gdy jest respektowane przez wszystkich albo przynajmniej egzekwowalne gdy ktoś się do niego nie stosuje.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

A swoją drogą, jakie są zasadniczo kompetencje MTK? Bo jak ja kojarzę, to przecież Demokraci też stanowczo zabronili jego aresztowania.

Nie bez powodu jest to trybunał w Hadze, w Europie. Amerykanie jeśli nie mają czegoś u siebie to olewają całą resztę. Poza tym Żyd rządzi światem i widać to najlepiej na polskim przykładzie. Jesteśmy kukoldem narodów. Nikt się z nami nie liczy, nikt nas nie szanuje. Teraz tylko czekać aż pojawi się Netanyahu tradycyjnie coś rzuci, że tu obok są mordercy tych, którzy zginęli w Auschwitz. Republic of Bolanda pełną gębą.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Oczywiście, że tak.

Tylko co my z tym możemy zrobić? Przysłowiowy gołąb przewrócił pionki, nasrał na szachownicę a my możemy sobie jedynie pomachać tym czy innym artykułem. Prawo ma sens gdy jest respektowane przez wszystkich albo przynajmniej egzekwowalne gdy ktoś się do niego nie stosuje.

Sam nie wiem.

Na początek na pewno nie wybierać ludzi, którzy nie respektują prawa. 
Na to jednak nieco za późno, bo jesteśmy na chwilę po PIS, a czeka nas kolejny raz Trump. 

Pozostaje chyba liczyc na kosmitów :E 

Edit:

Kojarzycie tego łysego śmiecia z tyłu?

Tak, to ten do którego kilka lat temu tak ochoczo do Moskwy pojechał niejaki Braun. Tak, to ten co mu sfinansował tą wycieczkę :) 

image.thumb.png.84b8c1499b164ecccfbc91728fdc1b8c.png

Edytowane przez GordonLameman