Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie to co wczoraj pisałem:

https://wiadomosci.wp.pl/zbigniew-ziobro-i-republika-bananowa-opinia-7120153929042752a

Ale nie jestem autorem tekstu... :)

Popisywanie się władzą przez g. mogącą komisję sejmową przez Panią Srokę... I igrzyska dla ludu.

Na marginesie dodam, że zwykłych obywateli: policja, prokuratura i sądy traktują 100xgorzej... To co pokazuje np audyt obywatelski (też mamy o tym wątek na forum) to czubek góry lodowej bo w przypadku podejrzanych to już w ogóle nie ma żadnych praw. A sądy wszystko przyklepują...

Ale no cóż to Polska... Tu byle moderator na forum popisuje się władzą. Ogólnie na forum (nie tu - bo tu jest ogromny liberalizm). Tu władzą popisuje się ekspedientka w sklepie, woźny w szkole itd itd więc w tym kontekście to nie dziwi to co robi ta g. mogąca komisja...

Paliwo dla pisowców.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Która to już kompromitacja wybawicieli polski od pisiorów? Przestałem liczyć po 10 :E 

Ta komisja to jest wisienka na torcie. Każdy z czołowych polityków z pisu, który tam był ich ośmieszył i ograł - nawet Jarek, który już traci jasność umysłu. Głosujcie dalej na POPIS,  bo macie rozrywkę w postaci takich teatrzyków. Kiedyś ze strony pisowców a teraz platformersów. Obrady zamknięte, można wracać do klękania przed zachodnim wasalem :dj:

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Która to już kompromitacja wybawicieli polski od pisiorów? Przestałem liczyć po 10 :E 

Ta komisja to jest wisienka na torcie. Każdy z czołowych polityków z pisu, który tam był ich ośmieszył i ograł - nawet Jarek, który już traci jasność umysłu. Głosujcie dalej na POPIS,  bo macie rozrywkę w postaci takich teatrzyków. Kiedyś ze strony pisowców a teraz platformersów. Obrady zamknięte, można wracać do klękania przed zachodnim wasalem 

Niestety, to wciąż lepsze niż przyjaciele PiS z Konfederacji :) 

Ci sami, którzy już teraz nie chcą rozliczania PiS :E 

Ale są fatalni - to prawda. Tylko, że nikogo lepszego po prostu nie ma. 

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Cytat

Arsenał broni w mieszkaniu ochroniarza, który groził Owsiakowi

Pokaźny arsenał znaleziono w mieszkaniu mężczyzny, który groził szefowi Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jerzemu Owsiakowi. Mieszkaniec Łodzi usłyszał na razie zarzuty gróźb karalnych, jednak mogą one zostać rozszerzone.

Edic6Zd.png

000KIZN29ISFTURC-C123-F4.jpeg

2Ob1j9O.png

FSNyPuu.png

https://www.rmf24.pl/regiony/lodz/news-arsenal-broni-w-mieszkaniu-ochroniarza-ktory-grozil-owsiakow,nId,7903209#crp_state=1

Cytat

Poważny terrorysta to i arsenał poważny.
- karabin czarnoprochowy, każdy może coś takiego kupić bez żadnego zezwolenia, z jakoś fantastycznie zamontowaną lunetą czy też tylko położoną obok dla lepszego efektu na zdjęciu
- pistolet sądząc po nabojach gazówka albo na ślepaki
- parę jakichś petard i innego śmiecia.

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ale są fatalni - to prawda. Tylko, że nikogo lepszego po prostu nie ma. 

Wg mnie nie należy premiować nieudacznictwa na zasadach "mniejszego zła". Są nieudolni - niech giną. Mam nadzieję, że na miarę moich skromniutkich możliwości się do tego przyłożę. Ich gierki mnie nie już interesują. To mogło być celowe w pierwszych miesiącach rządzenia, ale nie po roku.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, adashi napisał(a):

Wg mnie nie należy premiować nieudacznictwa na zasadach "mniejszego zła". Są nieudolni - niech giną. Mam nadzieję, że na miarę moich skromniutkich możliwości się do tego przyłożę. Ich gierki mnie nie już interesują. To mogło być celowe w pierwszych miesiącach rządzenia, ale nie po roku.

Okej, tylko czy to jest powód, aby bardziej podpalać kraj dając władzę np. konfie? ;)  Albo Konfie z PiSem?

Ja uważam, że nie i mam na to szereg argumentów. 
Ale bezmyślność jełopów z KO i przystawek jest frustrująca. Ja bym to ogarnął w 15 minut, bo znam procedury i można łatwo się domyslić co zero zrobi. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 4
Opublikowano

Ja z konfą mam taki kłopot, że tam biorą każde szuriackie śmieci, byle tylko dobrać kilka promili poparcia. I można się z nimi obudzić w państwie, w którym każą wyznawać wiarę w Anunnaki oraz czcić chemtrailsy. Może Konfa po przewidywanej klęsce Brauna się trochę ucywilizuje - zobaczymy. Na teraz niestety jedyną realną alternatywą jest powrót PiS. Oni przynajmniej byli konsekwentni w tym co robili. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

To jest po prostu dramat. Czy polska polityka kiedykolwiek po 89 stała na tak niskim poziomie. Z jednej strony złodzieje i populiści z PiS, z drugiej strony niedasiści i nieudacznicy z KO. Jak żyć Panie prezydencie Komorowski? Raka oczu od oglądania tego można dostać. To już chyba dla KO byłoby lepiej gdyby zero zwiał na Węgry. Może byłoby lepiej jakby wszyscy z listy do rozliczenia gdzieś uciekli. A najlepiej by było, gdyby PAD wzorem Joe Bidena powydawał przed końcem swojej kadencji ułaskawienia in blanco dla posłów PiS którym nie postawiono nawet jeszcze zarzutów. No co? Skoro Biden może to co? PAD nie może? Walić różnice w systemach prawnych. KO przynajmniej nie musiałoby sie kompromitować swoim nieudacznictwem.

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ja bym to ogarnął w 15 minut, bo znam procedury i można łatwo się domyslić co zero zrobi. 

A co zrobi i jak byś to ogarnął?

56 minut temu, adashi napisał(a):

Oni przynajmniej byli konsekwentni w tym co robili. 

I jednak skuteczniejsi. Ciężko znaleźć coś trudniejszego do zaakceptowania niż nieudacznictwo. Też jeszcze tylko trochę i pęknę jak balon spuszczając na wyborach KO do kibla.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)

Temu gościowi serio powinni zatrudnić dobrego doradcę, z którym za każdym razem będzie omawiał co chce powiedzieć.

Bo można mieć swoje poglądy i swoje metody działania, ale jak ktoś się powołuje na "common sense", to dobrze aby w jego wypowiedziach tez był "common sense".

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

A co zrobi i jak byś to ogarnął?

Było jasne, że on się kręci w okolicy i powinni zagrać w jego grę - wpuścić na salę, wypytać dlaczego nie stawił się o terminie i nałozyć karę porządkową za spóźnienie. A później albo kontynuować albo odroczyć z terminem i pouczeniem.

To co zrobili było najgorszym wyjściem, co pokazuje że siedzą w tej komisji ludzie o intelekcie niewielkim. W najlepszym przypadku :E 

38 minut temu, hwdp43 napisał(a):

dawaj , idz do polityki ...

Na początku za mało płacą i niestety za dużo trzeba w Warwszawie siedzieć :) 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Coś mi się usłyszało, że podobno pomysłem na obniżenie cen energii jest powrót do handlu węglowodorami z Rosją. Prawda to?

Nas to raczej nie będzie dotyczyć. U nas będzie nacisk na kupowanie od USA ewentualnie od źródeł przez USA wskazanych. Ale takie Niemcy mają większy dylemat, więc kto wie. Mogą wrócić do handlu bezpośredniego. My nawet jeśli to tylko przez pośredników, tak jak i teraz.

Opublikowano
5 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

To jest po prostu dramat. Czy polska polityka kiedykolwiek po 89 stała na tak niskim poziomie.

Dzisiaj słuchałem Gawkowskiego, który w TokFM bronił Kotuli. 

Dziennikarka się świetnie przygotowała, bo pytania były bardzo konkretne i poparte dowodami. 

Dramatycznie wyglądała ta obrona i naprawdę przypomniało najgorszy ściek za PiSu, gdzie czasami irracjonalna obrona różnych wałów była poza jakąkolwiek skalą. 

Nie wiedziałem też (umówmy się, człowiek nie śledzi jakichś mniejszych portali, gazetek itp) że Kotula tyle razy i tak bezpardonowo kłamała. Ilość kłamstw dotyczących szkoły i spraw z nią związanych była wręcz niewiarygodna, a ta dziewoja wręcz sama chętnie wymyślała kolejne historie i omawiała je w udzielanych wywiadach. 

Wierzycie w ogóle w jakąkolwiek klasę polityczną w naszym kraju? Pytam serio, pokładacie nadzieję w choćby jako takiej sprawczości i nie robieniu z mordy cholewy? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pojedyncze marki można jeszcze z jakimkolwiek skutkiem próbować bojkotować. Koniec końców proszek A czy proszek B to dalej proszek.

Ale te próby bojkotu całych sklepów? Nawet wśród betonu, procent ludzi którzy zrezygnują z całego sklepu to promil promila.

Decathlon jakoś nie upadł jak ogłosił, że zostaje u ruskich.

Prawacka wersja lewackiego slacktivism'u.

Edytowane przez crush
Opublikowano
44 minuty temu, jan_dzban napisał(a):

to powinno być k**wa zdelegalizowane

racho.jpg

Wówczas osiągniesz odwrotny efekt.