Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1739552927159-png.8732056

1739552818243-png.8732048

:boink:

Cytat

"Sąd nakazuje Trumpowi wznowienie pomocy zagranicznej. Sędzia federalny w Waszyngtonie, Amir Ali, nakazał administracji prezydenta USA uchylenie zarządzenia wykonawczego, które zamroziło programy pomocy zagranicznej na 90 dni i wznowienie programów. Sędzia powołał się w swoim orzeczeniu na „rozległe szkody, jakie nagłe zamknięcie spowodowało dla organizacji” za granicą.

Urzędnicy administracji Trumpa wcześniej twierdzili, że muszą zatrzymać takie programy finansowania, aby dokonać przeglądu ich skuteczności. Jednak „nie przedstawili żadnego wyjaśnienia”, dlaczego całkowite wstrzymanie pomocy zagranicznej było jedynym rozsądnym rozwiązaniem i nie wykazali, że mieli powód, by zignorować wiele małych i dużych organizacji, które byłyby na skraju zamknięcia z powodu odcięcia finansowania, powiedział sędzia Ali"

źródło - Deutsche Welle

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No Panie @GordonLameman

Muszę przyznać, że po tym, jak Twój hentaiowo ołarzykowy guru, ogłosił hucznie wszem i wobec, dumny jak paw, współpracę z google o równowartości dorobku życiowego trzaskowskiego (tzn o równowartości 30x jego kibla postawionego w Warszawie)...

...Chyba jednak masz racje.  Jest to zbawienie dla naszego narodu. A ja głupi zawsze podważałem Twoje zdanie...

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

@hubio

Nie do końca znasz amerykański system sądowniczy, ale ok.

Prawnik w polsce, specjalista od AI, prawnik w Ameryce... kurcze - tak jak mowilem wcześniej, że człowiek orkiestra to chyba już wręcz uwłaczające określenie... Lista specjalizacji coraz dłuższa sie robi

4 godziny temu, Winter napisał(a):

Właśnie opisałeś europejskich polityków. Dziękuję za uwagę.

Wg Gordon tylko elita głosuje na PO. :rotfl:

Herr Tusk to nasz słońce narodu. a powiedz tylko coś złego na niego. To nasz najpopularniejszy przedszolak będzie Cie ze zmarłych summonował (@), żeby próbować Ci wcisnąć swoją pseudointerpretacje 

Kto na ithardware sie przeniósł ten w cyrku sie nie śmieje :rotfl2:

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

No Panie @GordonLameman

Ty To chyba lubisz obrywać merytorycznymi argumentami i uciekać na kilka tygodni gdzie pieprz rośnie leczyć wirtualne rany na twoim wrażliwym jak pupka niemowlęcia ego? ;) 

Muszę przyznać, że po tym, jak Twój hentaiowo ołarzykowy guru, ogłosił hucznie wszem i wobec, dumny jak paw, współpracę z google o równowartości dorobku życiowego trzaskowskiego (tzn o równowartości 30x jego kibla postawionego w Warszawie)...

Gdybyś czytał ze zrozumieniem wiedziałbyś, że Donald Tusk nie jest moim guru. Uważam go za szkodnika, ale trochę lepszego od PiS/Konfederacji. 

...Chyba jednak masz racje.  Jest to zbawienie dla naszego narodu. A ja głupi zawsze podważałem Twoje zdanie...

Zazwyczaj mam. Przyzwyczajaj się.

No, ale wiesz - zbawieniem narodu jest to, że zatrzymano pisowskie złodziejstwo - to samo, które ludzie inteligentni inaczej nazywali "mniejszym złem". :) 

Prawnik w polsce, specjalista od AI, prawnik w Ameryce... kurcze - tak jak mowilem wcześniej, że człowiek orkiestra to chyba już wręcz uwłaczające określenie... Lista specjalizacji coraz dłuższa sie robi

Wiesz, niektórzy ludzie mają konstytucję intelektualną i motywację do tego aby rozwijać swoje zainteresowania, kompetencje i wiedzę. Nie zawsze trzeba być wybitnym specjalistą w danej dziedzinie, aby wypowiedzieć się merytorycznie na forum. 

Obawiam się jednak, że Ty udowodniłeś, że Twoje kompetencje ogólne są tak wątłe, iż nie ma tutaj tematów w których mógłbyś się merytorycznie wypowiedzieć - stąd takie żenujące i ślepe ataki :) 

Herr Tusk to nasz słońce narodu. a powiedz tylko coś złego na niego. To nasz najpopularniejszy przedszolak będzie Cie ze zmarłych summonował (@), żeby próbować Ci wcisnąć swoją pseudointerpretacje 

No wiem, że Cię boli że Kuczmierowski, Romanowski, Szumowski i reszta tamtej ferajny już nie może okradać Polski i Polaków. Ale musisz wiedzieć - okradanie Polski i Polaków jest złe. Może kiedyś się nauczysz, chociaż wątpię. 

Kto na ithardware sie przeniósł ten w cyrku sie nie śmieje :rotfl2:

Nikt Cię tutaj nie trzyma, ale i tak pewnie będziesz uciekał teraz gdzie raki zimują. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie ma to jak niszczyć w wojnie hybrydowej Europę, ale przez swojego „sojusznika” :E Olaf jaki jest taki jest, ale nadal jest kanclerzem. 

Zrozumiałbym nawet spotkanie z najprawdopodobniej osoba która wygra wybory, a on poszedł rozmawiać do pachołków Putina żeby jeszcze bardziej destabilizować sytuację w Europie :) 

• Upvote 9
Opublikowano

Może nie tylko prawica co osoby niepotrafiące zrozumieć polityki. Bierze ich ekstaza kiedy oglądają House of Cards albo Suits, kiedy „gra” to tam skrada 90% show. I to czego się nie mówi. A właśnie gry polityczne to esencja polityki. Takie osoby lubią „szczery” przekaz polityków, co kłóci się z samą politykę per se. Czy Vance mógł spotkać się z Olafem a później po cichu rozmawiać z AfD? Mógł. Czy wydźwięk byłby inny? Owszem. Czy Vance nie potrafi być politykiem? Nie potrafi. 
No ale to oni są „oświeceni” bo Trump „mówi jak jest”. Kurczę, znam jednego gości co ma podobny przekaz, Putin. 

A później pikachu face jak się okazuje że to czysty populizm. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Bo Trump i jego świta to są szkodniki dla Europy.

uważaj, bo panowie symetryści znowu się zjawią :E nie można obrażać Pana Donalda, tak nie wolna #pdk

53 minuty temu, TheMr. napisał(a):

No ale to oni są „oświeceni” bo Trump „mówi jak jest”

Instytucja akademii chłopskiego rozumu ciągle popularna

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

na wszelki wypadek zrobię sobie screena tego, coś czuję, że przyda się jako dobra templatka do reakcji na pewne zachowania :E

Rób nawet dwa :E 

Ale mam z was polewkę, bo przeżywacie tego Trumpa, jak małe dzieci.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Winter napisał(a):

bo nie mieszkasz w Polsce tylko żeś wyjechał na saksy do Holandii, więc nie dziw nam się, bo to nie my będziemy w dupie w pierwszej kolejności.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą - i odezwały, nie zajęło to nawet 5 minut XD Ale w sumie czego ja wymagam od typa, co podświadomie łapie bonera na myśl o Trumpie. Poziom Mateckiego. Szkoda mojego czasu.

Edytowane przez huudyy
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

bo nie mieszkasz w Polsce tylko żeś wyjechał na saksy do Holandii, więc nie dziw nam się, bo to nie my będziemy w dupie w pierwszej kolejności.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą - i odezwały, nie zajęło to nawet 5 minut XD Ale w sumie czego ja wymagam od typa, co podświadomie łapie bonera na myśl o Trumpie. Poziom Mateckiego. Szkoda mojego czasu.

Poświęć go na przeszkolenie, bo podobno jutro Putin ma zaatakować Polskę. Tak Zelenski mówił, nie kłamię. :rotfl2:

Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Nie masz żadnej polewki.
Sam przeżywasz Trumpa tak, jakby on miał zrobić coś dobrego dla ciebie. On robi coś dobrego dla siebie.
Trump ze swoja administracją idzie na konflikt z Europą, rejonem z którego pochodzisz i w którym dalej mieszkasz, a ty się z tego cieszysz.
Kto tu jest jak małe dziecko?

• Upvote 10
Opublikowano

To i tak lepiej niż pewna osoba która wyjechała na zmywak do UK i wróciła z podkulonym ogonem do Polski bo języka zero, perspektyw zero, a wyrzucili go z UK Rumunii. Ci ambitniejsi. A później takie hasła jak stop imigracji :E Hipokryzja poziom PiS. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Cytat

Administracja Donalda Trumpa nakazała amerykańskim agencjom federalnym, takim jak FDA (Food and Drug Administration) oraz CDC (Centers for Disease Control and Prevention), dodanie nowych zastrzeżeń do stron internetowych, które zostały przywrócone na mocy niedawnego orzeczenia sądowego. Komunikaty te krytykują tzw. „ideologię płci” i zawierają stanowisko administracji na temat kwestii tożsamości płciowej.

xd

Cytat

oraz nowe regulacje dotyczące udziału osób transpłciowych w kobiecych zawodach sportowych.

a to jednak były takie osoby.

https://ithardware.pl/aktualnosci/rzad_usa_trump_usuwa_oficjalne_strony-39012.html

Opublikowano
8 minut temu, jagular napisał(a):

Nie masz żadnej polewki.
Sam przeżywasz Trumpa tak, jakby on miał zrobić coś dobrego dla ciebie. On robi coś dobrego dla siebie.
Trump ze swoja administracją idzie na konflikt z Europą, rejonem z którego pochodzisz i w którym dalej mieszkasz, a ty się z tego cieszysz.
Kto tu jest jak małe dziecko?

Już pisałem wielokrotnie, ale nadal nie dociera. Taki Trump to dobra okazja dla Europy na ogarnięcie się. Skoro nawet wybory nie potrafiły eurokratów usunąć ze stanowisk to najwidoczniej potrzeba większego wstrząsu.

Opublikowano
35 minut temu, Winter napisał(a):

Taki Trump to dobra okazja dla Europy na ogarnięcie się.

Do tego ogarnięcia się potrzebne jest porozumienie. Prawicowcy, a szczególnie odłam narodowościowy nie stworzy spójnej Europy, bo każdy będzie ciągnął w swoją stronę kosztem poszczególnych społeczeństw. Natomiast skrajna lewica nie stworzy Europy odpowiednio silnej. Już to było przerabiane wielokrotnie w Europie, ale widzę, że niektórzy niczego się nie nauczyli. Potrzebny jest dialog ponad podziałami politycznymi, dlatego oddawanie całkowitej władzy jakiejkolwiek skrajności czy to prawicowej czy lewicowej nie służy niczemu i do niczego nie prowadzi. Europa musi stać się jak najbardziej centrowa, żeby cokolwiek wspólnie osiągnąć, bo tylko tam jest znane coś takiego jak kompromis. Niestety skrajna lewica i skrajna prawica mają z kompromisem i wyważeniem polityki bardzo duży problem. 

• Upvote 6
Opublikowano

@LeBomB Zauważenie problemu oczywiste, ale w Europie zrobił się taki bałagan polityczny że nawet odrobina lewej strony jest uznawana za skrajność, chociaż kiedyś nazywałoby się to umiarkowane centrum. Z kolei prawica nie ma żadnego centrum, są same partie skrajne - AfD, ONR, Konfederacja, Zjednoczenie Narodowe, Wolnościowa Partia Austrii (FPO), Interes Flamandzki, Fidesz, Partia Wolności. 

• Upvote 3
Opublikowano
14 minut temu, LeBomB napisał(a):

Do tego ogarnięcia się potrzebne jest porozumienie. Prawicowcy, a szczególnie odłam narodowościowy nie stworzy spójnej Europy, bo każdy będzie ciągnął w swoją stronę kosztem poszczególnych społeczeństw. Natomiast skrajna lewica nie stworzy Europy odpowiednio silnej. Już to było przerabiane wielokrotnie w Europie, ale widzę, że niektórzy niczego się nie nauczyli. Potrzebny jest dialog ponad podziałami politycznymi, dlatego oddawanie całkowitej władzy jakiejkolwiek skrajności czy to prawicowej czy lewicowej nie służy niczemu i do niczego nie prowadzi. Europa musi stać się jak najbardziej centrowa, żeby cokolwiek wspólnie osiągnąć, bo tylko tam jest znane coś takiego jak kompromis. Niestety skrajna lewica i skrajna prawica mają z kompromisem i wyważeniem polityki bardzo duży problem. 

Zgadzam się z Tobą. Nie mniej jednak ciężko prowadzić dialog z kimś, kto kilka lat wcześniej nas uzależnił świadomie od Rosji. Mój brak wiary w europejską politykę wynika głównie z braku konsekwencji wobec pani Von Der Leyen za akcję z COVIDem oraz pana Schroedera, który jawnie lobbuje na rzecz Rosji i nawet mu włos z głowy nie spadł. Przypominam też, jak zachowywał się odchodzący kanclerz Niemiec po napaści Rosji na Ukrainę.

Opublikowano
Godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

a to jednak były takie osoby.

Było ich 12. Dowalenie 12 osobom w 350-milionowym kraju było na tyle ważne że wymagało executive order od samego prezydenta. Ale przecież chodzi o inflację, żeby zakupy był tańsze, prawda?

PS. Javier Milei właśnie wyruchał inwestor...idiotów na 4,5 dużej bańki, i to w dolarach. Promował memecoina który miał wspierać rozwój startupów i małych firm w Argentynie. Po zebraniu 4,5 mld $ najpierw ktoś sobie uszczknął 87 milionów by kilka godzin później zrobić rug pull i zniknąć z pieniędzmi. Całość trwała mniej niż 24h, Milei twierdzi że o niczym nie wiedział. Bóg ekonomii polskiego prawactwa.

• Upvote 2
Opublikowano

Nie Milei tylko typowa panika na giełdzie. W przypadku ziaren kakao, jest okres by cena miała ATH, tymczasem panika na giełdzie powoduje…spadek ceny. Nie jest to potwierdzone żadnymi danymi bo zbiór jest tragicznie niski, nie zapowiada się na poprawę a giełda… 

Co prawda udało mi się wyciągnąć 7k zł z tego, ale była szansa na 20-30k. 

Opublikowano

To już bardzo dawna historia, jeszcze z PClaba. Ale dobrze zapamiętałem gościa z wypowiedzi typu Polska dla Polaków, UK dla Polaków i Brytyjczyków. Później się przyznał co robił w UK. Wczesny etap I dużej migracji z Polski. 

Merz wygrywa sobie wybory. 

• Upvote 1