Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Zdzisiu napisał(a):

Jak się dostaje środki z funduszy woke i DEI to trzeba takie bzdury później gadać. A jak te bzdury są wygadywane w trakcie kampanii to po wyborach będzie tylko gorzej. 

Dlatego w drugiej turze każdy tylko nie to.

Przecież ty już w pierwszej zagłosujesz na Nawrockiego :rotfl2:

Opublikowano

Komu nie pasowała konstytucja te ponad 200 lat temu? Targowicy i jej mocodawcom.

Komu "z zewnątrz" nie pasowało odejście od zasady liberum veto? Rosji

Komu nie pasowało żeby polskie wojsko było dobrze uzbrojone? Rosji

Kto rozwalił polską armię? Pisiory a jeszcze dokładniej Macierewicz.

Kto ujawnił dane agentów ABW? Pisiory a tak dokładniej to Macierewicz.

Kolejny raz należy powtórzyć, po czynach ich poznacie!

• Upvote 6
Opublikowano
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Błagam, niech ten sztab Trzaskowskiego się ogarnie, bo już dziś mnie autentycznie wnerwił.

Akurat do obiadu mi leciało jego spotkanie i o ile to spermiarstwo do kobiet było dla mnie akceptowalne, to połączenie tego z jechaniem po mężczyznach zaczęło mnie denerwować. Słucham jakiegoś bełkotu o prawach kobiet, ich pracowitości, w ogóle kobieta super, nie to co mężczyzna xD

ale czego ty sie spodziewales po tak bezjajecznym kandydacie?

trzask i nawrocki to sa takie wzorcowe produkty naszych dwoch wspanialych partii, powiedza wszystko co potrzeba zgodnie ze schematem i lud sobie wybierze jednego, to sa kandydaci ktorzy w zasadzie nie reprezentuja jakiejs osoby tylko domyslny szablon partii

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Bez kobiet nie wygramy tych wyborów a przez 8 lat ich prawa zostały mocno zaniedbane a czasem wręcz były łamane ;)

Czyli konkretnie jakie prawa (nie licząc aborcji)? Bo o ile się nie mylę, to ja muszę dłużej pracować i w razie poboru to ja ginę w jakimś okopie, a nie nasze witaminki.

Sry, ale to dla mnie jest wierutny bullshit, że kobiety mają zaniedbane prawa w tym kraju.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale czego ty sie spodziewales po tak bezjajecznym kandydacie?

Że chociaż nie będzie mnie obrażał. Nasłuchałem się dziś, że ja jestem furiackim nierobem, a biedne cudowne kobiety wszystko muszą robić.

Ja głosuję racjonalnie, ale większość chłopów musi nieźle wkurzać taki głupi przekaz.

W ogóle KO się chyba nie zorientowała, że trwa teraz niejako wojna płci i warto trochę się zastanowić nad tym, co się mówi.

Aaa, i jeszcze usłyszałem, że ja to zawsze muszę coś udowadniać, a kobieta nie xD

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Akurat do obiadu mi leciało jego spotkanie i o ile to spermiarstwo do kobiet było dla mnie akceptowalne, to połączenie tego z jechaniem po mężczyznach zaczęło mnie denerwować. Słucham jakiegoś bełkotu o prawach kobiet, ich pracowitości, w ogóle kobieta super, nie to co mężczyzna xD

Ja tam zdecydowanie wolę kobiety. O wiele lepiej się z nimi dogaduję. I też uważam, że są dokładniejsze i pracowitsze ale "prawa kobiet" co miała na sztandarach Kamala Harris to akurat są dla mnie wydumanym tematem. Kobiety rządzą w korpo, zajmują wiele stanowisk średniego szczebla zarządzania, w wymiarze sprawiedliwości to chyba jest ich większość. Kiedyś rzeczywiście były dyskryminowane, ale nie w 2025r w Polsce. Natomiast prawa mężczyzn szczególnie w przypadku opieki nad dzieckiem po rozwodzie - o tu można by rzeczywiście dużo napisać o dyskryminacji.

To jest właśnie problem elit liberalnych co też piszę w wątku o wojnie, że jadą na patentach rodem z końcówki XXw i przełomu, które wtedy miały rację bytu, a dzisiaj są jakimiś ikonami. Jak Trzasku taki odważny niech powie otwarcie, żeby osoby LGBT mogły adoptować dzieci bo owszem to jest dyskryminacja, a badania holenderskie czy skandynawskie potwierdzają, że już dzisiaj dorosłe dzieci z takich małżeństw nie mają absolutnie żadnych deficytów i są szczęśliwymi ludźmi. Jest w Polsce bardzo wiele zła wyrządzanego dzieciom przez rodziny hetero z problemem alkoholowym, a odbiera się prawo do adopcji przez rodziny LGBT. Choć oczywiście jak to w Polsce to tylko "formalnie" bo dziewczyna ma swoje dziecko i tak je wychowuje z partnerką. Gorzej z gejami, którzy nie mogą być ojcami. Więc tam gdzie to ma sens to można poruszać takie tematy, ale nie jak nie ma sensu. Choć akurat obecnie w Polsce ludzie mają 1000 razy poważniejsze problemy niż zastępcze LGBT. Trzasku odważny - niech może zajmie się losem ludzi po magazynach narażonych na pracę w systemie 3zmianowym, która jest szkodliwa dla zdrowia, może niech zajmie się ludźmi w spiralach zadłużenia przez chciwe banki i korporacje. Może niech zajmie się mikro przedsiębiorcami czekającymi już za chwilę 2 lata na powrót składki zdrowotnej... Może niech zajmie się poziomem obsługi pacjentów w przychodniach POZ, za co płacimy grube pieniądze. Jak niemili potrafią być tacy lekarze i jakie są kolejki do specjalistów. A może poziomem arogancji polciji co pokazuje kanał Audyt Obywatelki. Oj tematów jest bardzo dużo...

Bez względu na to czy zgadzamy się z poglądami konfederacji czy nie, niewątpliwie ta partia jest bliżej ludzkich spraw, a elity liberalne żyją w swojej bańce. Kamala Harris już przez to przegrała... Czy Kraśko czy Tusk czy Brzoska - TO WSZYSTKO JEST JEDNO WIELKIE TOWARZYSTWO WSPIERANIA WIELKICH KORPO, używania języka elit i nie robienia nic dla ludzi na dole lub samym dole. Tusk jest tak dobrym politykiem, że w sensie retoryki też umiał się zbliżyć do ludzi na dole, ale niestety tylko w sensie retoryki. Taka różnica pomiędzy PiS a KO. PiS jak coś zrobił to dla wszystkich - mam na myśli 500+. KO jak coś robi to zawsze z widełkami, haczykami i robią wszystko aby jak najmniej pomóc. Każdy kto pracował w 1999 ma dzisiaj jako emeryt dostać 3600zł... Tzn nie każdy, a tylko ci co mają minimalne. To tylko przykład, ale tak jest ze wszystkim. KO miała być partią przedsiębiorców. A gdzie jakieś zniżki ZUS? Człowiek ma przychodu 5000zł, ale płaci ZUS 2000zł bo debile celowo nie odróżniają w przypadku ryczałtu przychodu od dochodu. Drobni przedsiębiorcy są zarzynani. Cała ta "deregulacja" to śmiech na sali bo ma pomóc chyba jedynie w tym aby jeszcze bardziej korpo i ich zarządy się bogaciły na krzywdzie pracowników. Taki Brzoska cwaniakuje, żeby można było Ukraińców zatrudniać za grosze. Za chwilę Polaków i znów może wrócić do minimalnej na poziomie 2000zł? To ma być deregulacja? Ale wiadomo wziął Tusk jednego z najbogatszych ludzi do tej deregulacji... A nie lepiej było losowo zrobić grupę 50 wylosowanych mikro przedsiębiorców: fryzjerów, drobnych sprzedawców, ludzi zajmujących się usługami - bo oni najlepiej wiedzą z czym się męczą codziennie? Dla kogo ma być ta deregulacja? Dla najsłabszych przedsiębiorców czy wielkich korporacji?

Jak tak dalej pójdzie to całe to KO nie wygra kolejnych wyborów. Bo ja mocno wspierałem wszędzie gdzie się da KO przed wyborami coraz bardziej się rozczarowuję... Oczekiwałem konkretów, a nie płacenia po 450zł miesięcznie (gdzie przed polskim ładem płaciłem 40zł) na składkę zdrowotną gdzie właśnie ostatnio lekarka z POZ bardzo była dla mnie niemiła. Muszę oddawać ciężko zarobione swoje pieniądze, żeby być narażonym na kolejki i niemiłą obłsugę u lekarzy NFZ. Zabiera mi państwo ostatnie pieniądze na kogoś kto jest niemiły! Szkoda słów.... Oczekiwałem niższego ZUSu... Nic nie zrobili...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Błagam, niech ten sztab Trzaskowskiego się ogarnie, bo już dziś mnie autentycznie wnerwił.

Albo ten sztab jest taki do kitu, albo naprawdę chcą oddać wszystkich mężczyzn w wieku 25-34 lata do Memcena.

Aż mnie kusi napisać na jakiegoś oficjalnego maila, że przepraszam za bycie białym heteroseksualnym facetem po 30 :hmm:

Ale PO gra sprytanie, windują Mentzena, bo wiedzą że bedzie łatwiej go pokonać. Trzaskowski juz 2 razy przegrał z kandydatem PiS, wiec dobra rozkminkę zrobili.

A jesli chodzi o Ideologię itp, i to co teraz w rzadzie gadaja na temat homo sapiens i homo nie wiadomo itp to troche bieda, cofniecie sie w rozwoju. 

Nie mniej jednak widac przy okazji wyskoków Ministra sprawdz zagranicznych ze kolicja KO sie w miare trzyma jednym głosem. Po tym jak sobie Pan Radek skomentowal inny komentarz wycinając z kontekstu i przeinaczajac sens wypowiedzi całkowicie, został uciszony dosc niegrzecznie ale no pewnie dlatego ze z premedytacją przinaczył fakty, cała koalicja była za nim. 

Podobnie ze sztabami Trzaskowskiego Nawrockiego Memcena jak i cała partią. Wszyscy raczej wspierają sie. Odosobnionym elementem w tej szopce jest Hołownia i Braun. Ale maja oni niskie sondaże 1-2%, wiec raczej bez szans na zwyciestwo.

Opublikowano

Teraz pewno jeszcze Trzasku wygra, ale za kolejne 3 lata jak KO natychmiast nie wyciągnie wniosków to nie będzie co zbierać bo PiS z konfederacją zdobędą większość konstytucyjną. A ja sam osobiście za te 3 lata zagłosuję przeciwko KO jeśli nie pomogą pracownikom na samym dole i mikro przedsiębiorcom i nie wezmą za mordę chciwych korporacji, menagerków i dyrektorków co uważają, że im wszystko wolno. Jakim cudem do pracownika fizycznego w magazynie jakiś kierowniczyna ma prawo krzyczeć i mówić na "ty" a nie per Pan? Jakim cudem można żądać wyrabiania takich norm wydajnościowych, że ludzie nie wyrabiają? Pieniądze to naprawdę nie wszystko choć i tu mamy 3x mniej niż w Holandii czy Niemczech i zresztą 3x mniejszy szacunek do pracowników... A ci znów o prawach kobiet... Mówię wam - jak nic nie zmienią to za 3 lata nie będzie czego zbierać po elitach liberalnych i to na długie lata...

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubio napisał(a):

[bełkot]

Znasz kompetencje Prezydenta RP?

Trzasku odważny - niech może zajmie się losem ludzi po magazynach narażonych na pracę w systemie 3zmianowym, która jest szkodliwa dla zdrowia,

Będziesz pierwszy krzyczał, że to odstraszy inwestorów z Polski.

może niech zajmie się ludźmi w spiralach zadłużenia przez chciwe banki i korporacje.

To zawsze wina banku. Zawsze :E 

Może niech zajmie się mikro przedsiębiorcami czekającymi już za chwilę 2 lata na powrót składki zdrowotnej...

Jaki powrót? :) 

Może niech zajmie się poziomem obsługi pacjentów w przychodniach POZ, za co płacimy grube pieniądze. Jak niemili potrafią być tacy lekarze i jakie są kolejki do specjalistów. A może poziomem arogancji polciji co pokazuje kanał Audyt Obywatelki. Oj tematów jest bardzo dużo...

Zdecydowanie! Prezydent RP powinien zająć się tym, że twój lekarz jest dla Ciebie niemiły...

Bez względu na to czy zgadzamy się z poglądami konfederacji czy nie, niewątpliwie ta partia jest bliżej ludzkich spraw,

:rotfl2:

Kpisz, czy o drogę pytasz?

Konfa zrobi dobrze korposom, a nie ludziom. 

A gdzie jakieś zniżki ZUS?

A czemu przedsiębiorca miałby płacić ZUS mniejszy niż pracownik? 

Człowiek ma przychodu 5000zł, ale płaci ZUS 2000zł bo debile celowo nie odróżniają w przypadku ryczałtu przychodu od dochodu.

Odróżniają, ale chodzi o to żeby przedsiębiorcy nie oszukiwali. Wiesz jak wielu nie nabija pragonów, nie ewidencjonuje przychodów etc?

Poza tym nie płacz. Od 5000 zł przychodu masz 420 zł składki zdrowotnej. Bu hu. 

Drobni przedsiębiorcy są zarzynani.

Śmiem się nie zgodzić. 

Dla wielu z nich opłacało się działać bo nie płacili podatków i to była największa wada tego systemu.

Cała ta "deregulacja" to śmiech na sali bo ma pomóc chyba jedynie w tym aby jeszcze bardziej korpo i ich zarządy się bogaciły na krzywdzie pracowników.

Znowu bełkot. 

Taki Brzoska cwaniakuje, żeby można było Ukraińców zatrudniać za grosze.

Bzdura. Zaproponował utrudnienie w zatrudnianiu obcokrajowców. Nie zajrzaleś w ogóle na jego stronę, nie? 

Za chwilę Polaków i znów może wrócić do minimalnej na poziomie 2000zł? To ma być deregulacja?

Fajne urojenia, 2/10. Nie rób takich więcej.

Ale wiadomo wziął Tusk jednego z najbogatszych ludzi do tej deregulacji... A nie lepiej było losowo zrobić grupę 50 wylosowanych mikro przedsiębiorców: fryzjerów, drobnych sprzedawców, ludzi zajmujących się usługami - bo oni najlepiej wiedzą z czym się męczą codziennie? Dla kogo ma być ta deregulacja? Dla najsłabszych przedsiębiorców czy wielkich korporacji?

Bo większość z tych 50 losowo wybranych mikro przedsiębiorców to młoty co ledwie PIT potrafią wypełnić. A jedyne czym by się zajęili to WŁASNY INTERES. 

Deregulacja ma być dla ludzi, a nie tylko dla mikro-oszustów ;) 

Jak tak dalej pójdzie to całe to KO nie wygra kolejnych wyborów. Bo ja mocno wspierałem wszędzie gdzie się da KO przed wyborami coraz bardziej się rozczarowuję... Oczekiwałem konkretów, a nie płacenia po 450zł miesięcznie (gdzie przed polskim ładem płaciłem 40zł) na składkę zdrowotną gdzie właśnie ostatnio lekarka z POZ bardzo była dla mnie niemiła. Muszę oddawać ciężko zarobione swoje pieniądze, żeby być narażonym na kolejki i niemiłą obłsugę u lekarzy NFZ. Zabiera mi państwo ostatnie pieniądze na kogoś kto jest niemiły! Szkoda słów.... Oczekiwałem niższego ZUSu... Nic nie zrobili...

Czemu miałbyś otrzymywać świadczenia zdrowotne na NFZ za 40 zł miesięcznie? My mamy do CIebie dokładać? Do twojego biznesiku? 

Żartujesz sobie prawda? 

Zamiast pisać te pierdoły weź się do roboty i przestań oczekiwać, że państwo będzie ci fundować twój biznesik. Emeryci płacili na twoje ubezpeiczenie zdrowotne. Nie wstyd Ci?

Ja płacę składki zdrowotnej ok. 2 tys. zł miesięcznie. Teoretycznie to ja mógłbym się pluć o to.

Ale nie Ty, gdzie ty tak naprawdę oczekujesz SOCJALU. Tego, ze Państwo ci zafunduje składkę zdrowotną. 

Czy widzisz jakie to żałosne? 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
4 godziny temu, Camis napisał(a):

Kto zaczął pierwszy?, czyli najlepiej opuścić spodnie?. 

Ten NAJWIEKSZY sojusz legł w gruzach. 

Nie wiemy na ile to psy ops. Już przywrócono dostawy broni dla Ukrainy oraz dane wywiadowcze.

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman przez takie podejście jakie zaprezentowałeś w USA wygrał Trump, a w Polsce wygrają populiści. Nie chce mi się tracić czasu na dokładne odpowiedzi więc skrótowo: powrót do składki zdrowotnej przed polskim ładem co obiecała zarówno KO jak i 3D, obniżony ZUS co obiecywała 3D... Reszty tego ataku nie ma nawet co komentować o moim biznesiku itp. Życzę ci tylko, żeby cię ta spółka IT dla której pracujesz kiedyś tak wydymała, że nie będziesz wiedział gdzie jest wschód a gdzie zachód... Bo system jest tak urządzony, że i podwykonawcy jak np. dostawcy do Biedronki są całkowicie uzależnieni. Nie tylko pracownicy. I nie obrażaj mikro przedsiębiorców bo oni ciężko pracują i płacą uczciwie, a nie uciekają do rajów podatkowych i optymalizacji podatkowych jak np. Spółki Solorza. Jak śmiesz z taką pogardą pisać o fryzjerach, drobnych usługodawcach i sprzedawcach jak to oni na swoich barkach utrzymują ciężar całego państwa? Jak śmiesz zarzucać, że nie umieją wypełnić PIT? Jesteś tak dobrze obeznany to wiesz, że najwięcej podatków płacą mikro i mali przedsiębiorcy. I tak - przed polskim ładem płaciłem 40zł na składkę zdrowotną. Tzn ponieważ można ją było odliczyć od podatku to tyle płaciłem razem. Sama składka była wyższa. Rozumiem więc, że popierasz PiS z tym co zrobił? KO obiecała w kampanii powrót do tego co był przed polskim ładem. I tylko o to mi chodzi. Co do nie wydawania paragonów to mówimy już o wykroczeniach skarbowych - nie wiem ile przedsiębiorców nie wydaje. Ja wydaję. Sam pracowałem na etacie w kontroli (ale nie skarbowej :) ). No i czemu przedsiębiorca miałby płacić niższy ZUS niż pracownik? Ano może dlatego, że to są jego ciężko zarobione własne pieniądze i dlatego, że państwo powinno wspierać ludzi mających coś swojego a nie niewolnictwo na etatach zapier... dla panów z korpo rozbijających się po wyspach i jachtach. Z kolei co do banków - tak wiem ludzie sami nabrali kredyty, ale skoro państwo rozdaje podatki na matki 800+ to może i pomóc tej grupie - ludzie czasami z tego powodu popełniają samobójstwa. Co do lekarza to pisałem ogólnie w sensie na co płaci się składki i co dostaje się za to.

Ile czasu prowadzisz to doradztwo? Bo ja swoją DG prowadzę już prawie 20 lat więc przez 2 dekady sporo widziałem i konkluzja jest taka: polskie państwo chce aby ludzie zapier.... za miskę ryżu na etatach i pracowali nie dla siebie tylko panów z korpo. W czasach PO to nawet nie była miska ryżu tylko pomyje na 2000zł minimalnej. PiS co zrobił źle to zrobił, ale akurat podniesienie minimalnej było dobre. Z tym, że od kiedy prowadzę biznes, a pewno jeszcze wcześniej składka ZUS jest skorelowana z minimalną i tego żaden rząd nie ruszył od dekad! I jak pracownik ma lepiej to ja płacę większy ZUS. Konkluzja jest taka, że dla mikro przedsiębiorców w Polsce żaden rząd nie zrobił czegoś na taką skalę jak 800+ dla obywateli. Ja bym dziękował Bogu za model brytyjski gdzie bym płacił niemal 0. Ale niech nawet będzie coś po środku. Na przestrzeni tych lat powiem tak: PO nie zrobiło NIC. Nie pogorszyli, ale też nie polepszyli. PiS wprowadził mały ZUS i mały ZUS+ co pomogło, ale potem dowalił Polski Ład, który znów nas przygniótł. Teraz KO dała wakacje od ZUS, ale wszystko to to są prawie żadne działania dla dobra mikro przedsiębiorców. Od dekad nic się po prostu nie zmienia. Polska jest rajem dla korpo.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W punkt:

Cytat

Emigrant zabierający pracę Amerykanom jako najważniejszego doradcy prezydenta USA pomaga mu walczyć z emigrantami zabierającymi miejsca pracy Amerykanom.

Dodatkowo jako ojciec 14 dzieci z 4 kobietemi, z czego większość z in vitro o dziwnych imionach, pomaga walczyć o konserwatywne wartości i walczy z woke.

Jest także również multimiliarderem, najbogatszym człowiekiem na świecie, który w imieniu szarego Amerykanina walczy z establishmentem.

Czy możemy już mówić o Orwellu 1984?

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie-to-nie-czat-polskie-php-obok.1476941/post-192455135

4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Bez kobiet nie wygramy tych wyborów a przez 8 lat ich prawa zostały mocno zaniedbane a czasem wręcz były łamane

A przez ostatnie ~ 15 miesięcy ich postulaty zostały olane i one teraz oleją wybory. To dzięki mobilizacji kobiet i młodzieży koalicja w ogóle może teraz "rządzić". 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

I jeszcze jedno: Panie @GordonLameman po tym bezprecedensowym ataku na mnie i obrażaniu mnie i mikro przedsiębiorców + farmazony w temacie o Ukrainie, niejako jako aksjomat miałem głosowanie na Trzaska w II turze, natomiast jeśli do II tury wejdzie Mentzen to zapoznam się dokładnie z jego programem i rozważę przesunięcie mojego głosu. Jeśli tak się stanie to Trzaskowski może Panu podziękować... Wiem... to tylko jeden głos... Ale ile może być takich jednych głosów? Może dlatego, że jeszcze nikt nigdy w necie z mojego własnego obozu politycznego tak mnie nie zaatakował jak ty.

Jak taka pogarda nie wysławiona, ale rzeczywista jest w głowach polityków KO, Kraśko, TVN, Giertychów, Owsiaków itp -czyli całej tej korporacyjno-liberalnej zgrai to w tym momencie muszę się zacząć mocno zastanowić na kogo zagłosować. Dziękuję @GordonLameman za otworzenie mi oczu. Długo to zapamiętam.

Edytowane przez hubio
  • Haha 4