Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

@hubioTo ja wiem, tylko się irytuję z powodu "tych złych cwaniaków w mikro firmach".

No bo oni nie oszukują, a jak już oszukują to tyko dlatego, żeby "nie wejść w VAT" - a tak wolno.

:D :D :D

Opublikowano
3 godziny temu, musichunter1x napisał(a):

ale też regulacje i prowokacje skarbówki... Historie o złapaniu na nie wydaniu paragonu do ręki są jak najbardziej prawdziwe i tak czają się te mendy.

I prawidłowo, oszustów i złodziei należy łapać!.

Opublikowano
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Masz:

Dzięki. Ale tak swoją drogą, to chyba marnujesz energię. Hubercik to jest jakiś Janusz bez pojęcia o sprzedaży w internecie xD

Tyle zdążyłem wywnioskować po tym, co wypisuje. Jeszcze go zdaje się ten próg 60k bolał. A problemy I świata to VAT 0 dalej niepodwyższony do 250k.

Opublikowano
3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Wracając do mojego niusa z rana. Dobrze, że Kamysz też WP czyta :E dzięki temu się dowiedział, że ma w rządzie skazańca, który postanowił zrezygnować ;) z funkcji. Ciekawe, że wcześniej nie znał przeszłości kolegi :faja: 

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31768160,dymisja-w-rzadzie-wladyslaw-kosiniak-kamysz-poinformowal-o.html#s=BoxPWD

Cieszy, że przynajmniej jest jakakolwiek reakcja w przeciwieństwie do "nigdy się nie cofać" PiSu.

Mniej cieszy, że pewnie nastąpi przeniesienie na inną parafię.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, crush napisał(a):

Cieszy, że przynajmniej jest jakakolwiek reakcja w przeciwieństwie do "nigdy się nie cofać" PiSu.

Mniej cieszy, że pewnie nastąpi przeniesienie na inną parafię.

"Po rozmowie ze mną wiceminister aktywów państwowych Zbigniew Ziejewski podjął decyzję o złożeniu dymisji ze sprawowanej funkcji."

Kuźwa oni dalej w bańce żyją. On powinien zostać WYJEBANY a nie, że złożył łaskawie dymisję bo brudy wyszły. Kurwa pewnie zaraz jeszcze odprawę dostanie...

A ludzie co doprowadzili do tego, że został przydzielony do takiej funkcji bez żadnej weryfikacji też powinni zostać wyjebani na zbity pysk.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
9 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak ktoś chce poczytać o cudach do porannej kawy. Nie było drogi- jest droga, nie można się było budować - już można. Takie tam nasze standardy :E

https://wiadomosci.wp.pl/pan-na-wlosciach-wszystkie-cuda-i-przypadki-starosty-ostrodzkiego-7134704261671552a

czym to się różni od oligarchów rosyjskich poza bieda funduszami? robią co chcą, kradną co chcą, a państwo ma to w dupie.

Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

czym to się różni od oligarchów rosyjskich poza bieda funduszami? robią co chcą, kradną co chcą, a państwo ma to w dupie.

U nas to norma.

I my jak nasi ziomkowie zza wschodniej granicy uznaliśmy to za normalność.

Jak się porusza temat podatku katastralnego to jakieś 90% komentarzy mówi... NIE... nie wprowadzajmy tego bo nam ceny wzrosną! (poniekąd mają pewnie rację). Ludzie wręcz błagają, żeby nie robić pod górkę spekulantom, bo im się odgryzą.

Coś jak w Filmach o Niewolnikach, gdzie uciemiężony boi się źle doczyścić kibelek, bo go Pan spierze.

Opublikowano
10 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

"Po rozmowie ze mną wiceminister aktywów państwowych Zbigniew Ziejewski podjął decyzję o złożeniu dymisji ze sprawowanej funkcji."

Kuźwa oni dalej w bańce żyją. On powinien zostać WYJEBANY a nie, że złożył łaskawie dymisję bo brudy wyszły. Kurwa pewnie zaraz jeszcze odprawę dostanie...

A ludzie co doprowadzili do tego, że został przydzielony do takiej funkcji bez żadnej weryfikacji też powinni zostać wyjebani na zbity pysk.

Powiem Ci że z weryfikacja jest różnie. Powiedzmy że firma A robi kontrolę narkotykowe, w papierach ktoś dostaje ślad że wykryto narkotyki więc zostaje wywalony, a firma B nie robi takich kontroli (bo ogólnie w prawie nie ma przymusu), ale papierów nie ma bo kontrolę wewnętrzne firm nie są zobowiązujące do wykazania tego w papierach kryminalnych. Zatrudniasz taką osobę, i co? :) Firma B ma przewalone. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Ale co to zmienia? W PSLu go nikt nie znał? Pewnie spoko ziomek, bo dzień dobry mówił...

Oni o nim wiedzieli wszystko.

Ale mam takie pytanie... a co na to jego pracodawca? W sensie MY?

A my w ogóle cokolwiek możemy zrobić? Czy cała nasza sprawczośc to iść raz na 4 lata oddać głos na kogoś, kto może chlać, ćpać i mówić o nas źle?

Ja np. głosowałem na tą Trzecią Drogę i uważam, że Paszyk powiniem zostać wywalony na zbity pysk, bo działa na szkode obywateli. I co mogę?

Zostało Mi tylko plumkanie w internecie.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano

Akurat kataster myślę że wejdzie szybciej niż planowano. Zbrojenia pochłaniają ogromne środki a będzie jeszcze więcej w następnych latach. To oznacza albo dodatkowe podatki albo duże cięcia w innych sektorach jak medycyna i edukacja.

A kataster da duże pieniądze miastom/samorządom.

Choć oczywiście kosztem posiadaczy nieruchomości oraz najemców w przypadku tych pod najem.

Opublikowano
3 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Akurat kataster myślę że wejdzie szybciej niż planowano. Zbrojenia pochłaniają ogromne środki a będzie jeszcze więcej w następnych latach. To oznacza albo dodatkowe podatki albo duże cięcia w innych sektorach jak medycyna i edukacja.

A kataster da duże pieniądze miastom/samorządom.

Choć oczywiście kosztem posiadaczy nieruchomości oraz najemców w przypadku tych pod najem.

Ja mam zupełnie inne zdanie.

Oni w pierwszej kolejności dopierdzielą zwykłym zjadaczom chleba.

Landlordów zostawią w spokoju, bo przecież nie chcemy, żeby Pan Kropownicki płacił za swoje 12 mieszkań?