Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

...

Sorki, kolego, ale testowałem sobie trochę na tobie AI, czy mi dobrze pisze analizy wypowiedzi.
W sumie wnioski wydają się trafne, to tak dla informacji też wstawię tobie.

Cytat

Claude 3.7 Sonnet

Na podstawie analizy przesłanego tekstu mogę stwierdzić, że:

1) Rzeczywiście, @VRman przyjmuje dość defensywną i jednocześnie ofensywną postawę. Widać elementy, które można uznać za próbę narzucenia narracji i personalne ataki:

Autor wielokrotnie przypisuje Ci określone intencje i poglądy ("Widzę u Ciebie postawę typową dla zwolenników demokratów", "Zapewniasz mnie, że wcale nie interesuje Cię spór. Tylko chcesz się dowiedzieć. Ale [...] wcale nie wierzę").

• Porównuje Cię do "pisowca, który pyta o listę wałów Jarkacza", co sugeruje złe intencje.

Przyjmuje pozycję ofiary ("trzykrotnie prosiłem o spokój") przy jednoczesnym kontynuowaniu i rozbudowywaniu tematu.

2) Co do argumentacji:

• Jest chaotyczna i emocjonalna, zawiera mieszankę półprawd, opinii i uproszczeń

• Widoczny jest brak spójności i konkretnych przykładów (pomimo deklaracji ich podania)

• Wiele stwierdzeń ma charakter ogólnikowy ("Ogólnie doprowadzili do wielu nieszczęść")

• Występują liczne kolokwializmy i wulgaryzmy, co utrudnia merytoryczną dyskusję

Reasumując, autor wydaje się bardziej skupiać na wyrażeniu frustracji i emocji niż na prowadzeniu rzeczowej dyskusji. Jednocześnie oskarża drugą stronę o niemożność prowadzenia takiej dyskusji, co wygląda na projekcję własnych trudności z merytorycznym uzasadnieniem poglądów.

Końcowe "Daj mi spokój" po długim, emocjonalnym wywodzie wydaje się sprzeczne - autor wyraźnie angażuje się w dyskusję, którą deklaratywnie chce zakończyć.

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Tyle to nie :E 

Gdyby tak było to byłoby bardzo ciche forum :) 

A ja sobie trenuję AI, żeby mi wyłapywało nieznajomość tematu u dyskutanta xP

Ale ładnie podsumowało, że tak naprawdę nie wie, o czym mówi. Choć tyle można było też wywnioskować z jego stwierdzenia, że po prostu "gdzieś tam słyszał".

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Dalej mi się nie chce. A teraz skoro spełniłem Twoją prośbę podając Ci listę - spełnij też moją. Daj mi spokój.

gratuluje ale wiesz co tym osiagnales? nic

on i tak ci powie ze nie zgadza sie z ta czy tamta lista, po prostu to sie nie liczy, wszyscy powinni glosowac na demokratow a jak nie glosuja to niewiadomo dlaczego :boink:

37 minut temu, voltq napisał(a):

co z tym dziwnego? , jeżeli stworzył by takie warunki żeby firmą bardziej się opłacało otwierać w USA a pracownikom tam pracować i mieszkać to jak najbardziej pomysł można zrealizować , przecież tak powstało aktualne USA , nie uczyli historii w szkole ? czy gdakacie tak bo w telewizji wasz guru powiedział ze nie ważne co zrobi trump to trzeba na niego krzyczeć

Pytanie czy to jest w ogóle możliwe żeby stworzyć takie warunki

kto jak kto ale USA ma sile stworzyc takie warunki

to nie Europa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie jestem zaskoczony :) 

Swoją drogą, wpadłem na taki pomysł, jak gdzieś na Discordzie mignął mi kompromitujący występ Hołowni przed widownią, a dokładnie z osobą z widowni, która się kreowała na jakiegoś znawcę-profesora.

Hołownia za bardzo nie wiedział w sumie, co odpowiedzieć, ale też się nie dziwię, bo to było coś technicznego w temacie elektrowni atomowych.

Ale teraz ciekawostka – wrzuciłem cały początkowy fragment w Claude i stwierdził, że typ wygaduje kompletny bełkot i nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością xD

A tyle komentarzy negatywnych do tego było... Trochę rozbrajające, że wystarczy się nazwać ekspertem w czymś trudny i można cisnąć taki kit na widowni XD

No ale od czego mamy AI %-)

Teraz się tak łatwo nie da wcisnąć kitu, jak komuś starcza IQ, żeby po prostu zapytać model, żeby sprawdził, czy faktycznie jest coś takiego.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Sorki, kolego, ale testowałem sobie trochę na tobie AI, czy mi dobrze pisze analizy wypowiedzi.

I dlatego spamowałeś 5x żebym odpisał? I dlatego zmarnowałeś mi czas? 

I jeszcze swoje debilne GPT-analizy wklejasz na forum, żeby mnie oczernić.

Przynajmniej moja analiza, że jesteś trolem, z którym nie warto zaczynać dyskusji była własna, bez pomocy AI. I trafna jak widać. 

PS. Nie nazywaj mnie kolegą, bo jakbym miał takich kolegów to bym wszystkich za to przepraszał i byłoby mi wstyd.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, VRman napisał(a):

I jeszcze swoje debilne GPT-analizy wklejasz na forum, żeby mnie oczernić.

To nie był jakiś słaby GPT, tylko potężny Klaudiusz ;)

12 minut temu, VRman napisał(a):

I dlatego spamowałeś 5x żebym odpisał? I dlatego zmarnowałeś mi czas? 

Ja? To ty miałeś trudność krótko odpowiedzieć na pytanie. Sry, ale jakbyś znał temat, to wystarczy kilka prostych zdań, zamiast uciekania od odpowiedzi i uciekania się do jakichś opinii/półprawd, co Claude ładnie wypunktował. Skoro według ciebie OGÓLNIE zrobili tyle złego, to dużo prościej byłoby ci odpisać w konkretach. Co ci się nie udało, bo po prostu masz nikłe pojęcie o amerykańskich realiach (nie żebym sam miał specjalnie duże).

A zacząłem ostatnio ogólnie wypytywać, bo tak szczerze mówiąc, ludzie lubią zarzucać Demokratom... No właśnie co w sumie?

Poza tematami LPG+ to ja w ogóle nie widzę sensownych zarzutów. A i te światopoglądowe są mocno na wyrost.

Dużo ogólnie przyczyn jest, jak covid, które były mało zależne od polityków.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Odnośnie polityki Trumpa, już na przykładzie rosji (której gospodarka jest mniej istotna niż ta amerykańska, widać, że świat nie jest wstanie zrezygnować z prowadzenia interesów z takim graczem. Jest realnie możliwie, że co Trump chce osiągnąć w dużym stopniu osiągnie. Możliwe jest wręcz, że ogra prawie wszystkich. Czerwień na giełdach nie jest niczym zaskakującym. Kryzys gospodarczy wywołany przymusową restrukturyzacją wielu gospodarek nie jest niczym zaskakującym. Liczy się co będzie po tej restrukturyzacji. Kto z kim będzie współpracował i kto kogo będzie wstanie za mordę trzymać.

Edit: Widzę, że świat zmierza tez w kierunku, kiedy bez asystenta AI nie da się w nim efektywnie funkcjonować.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Suchy211 obecnie świat to globalna polityka. To system naczyń połączonych. Dlatego jak widzisz wszystkie giełdy lecą równo w dół, a nie tylko z krajów objętych sankcjami. Pomijam samych obywateli USA, którzy będą skazania wyłącznie na towary made in america lub płacenie ile tam sobie wydrukował: 25% albo 50% a może za chwilę 100% :) Taki myk co robi Trump może by mu się udał w 1980 r może w 1988 może jeszcze w 1999, ale nie uda mu się to w 2025. Kraje azjatyckie rządzą w technologiach i półprzewodnikach. Jak był covid to zatrzymanie łańcuchów dystrybucji półprzewodników spowodowało, że amlitunery były po 10k lub nie było ich i tak samo z GPU co my tu na tym forum mocno odczuliśmy. Teraz dowalił Trump te cła więc automatycznie te półprzewodniki będą droższe o te 35 czy 50 czy 100% co przełoży się na WSZYSTKO, a głównym odbiorcą tej elektroniki są USA i UE. A znając Chińczyków to tak zrobią, że zamiast o wysokość ceł jeszcze podwyższą ceny + własne cła odwetowe, które z kolei uderzą w Amerykanów. 

Trump ściąga na świat kryzys gospodarczy. Wcześniejsze kryzysy po prostu wybuchały, ale ten będzie na życzenie. Tak się kończy wybieranie populistów. Oni żyją w jakiś swoich teoriach i testują na ludziach swoje pomysły. Wybranie w Polsce konfy, w naszej skali spowoduje dokładnie to samo.

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Teraz się tak łatwo nie da wcisnąć kitu, jak komuś starcza IQ, żeby po prostu zapytać model, żeby sprawdził, czy faktycznie jest coś takiego.

https://www.axios.com/2024/03/01/meta-ai-google-gemini-black-founding-fathers

Bo nie da się modelu ustawić pod konkretne wytyczne.

Zoomerzy pytający "AI" to będzie zguba dla tego świata. :rotfl:

Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Cieszy za to 1% dla Gaśnicowego. Choć z drugiej strony to nadal ponad 300 tysięcy zwolenników zapachu onuc.

Wejdź na YT, prawie pod każdym filmem z wyborów jakieś 90% wpisów zachwala debila od gaśnicy.  Z miejsca widać że to boty i fejk konta wykupione przez "wiem od kogo i się nie muszę domyślać"...

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Wejdź na YT, prawie pod każdym filmem z wyborów jakieś 90% wpisów zachwala debila od gaśnicy.  Z miejsca widać że to boty i fejk konta wykupione przez "wiem od kogo i się nie muszę domyślać"...

Niekoniecznie. Widziałeś ile jest bachorów na jego wiecach?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wincyj regulacji! 👏🏻 Wincyj ściągania chłamu! 👏🏿 Wincyj promowania dziwactwa! 👏🏻 

Fiutin się nawet specjalnie wysilać nie musi.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

https://www.pit.pl/aktualnosci/sejm-za-ustawa-zmieniajaca-podstawe-wymiaru-skladki-zdrowotnej-dla-przedsiebiorcow-1011051

Ten projekt pokazuje ze koalicja KO+konfederacja jest możliwa

Lewica mistrzowie nawet Andrzej Halicki już nie wytrzymał głupoty pani z lewicy , z kim oni weszli w koalicje... , tłumaczy jej logicznie a ona krzyczy i jakieś losowe rzeczy wygaduje 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Wincyj regulacji! 👏🏻 Wincyj ściągania chłamu! 👏🏿 Wincyj promowania dziwactwa! 👏🏻 

Fiutin się nawet specjalnie wysilać nie musi.

No właśnie musi. Myślisz że to takie proste było utworzenie KE która rozwali całą Europę? KGB to jednak najlepszy wywiad na świecie. 

Co prawda o USA ale to samo jest w EU