Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.04.2025 o 11:12, Voodoo2 napisał(a):

Nawrockiego bardziej ośmieszył Holownia, niż sam Trzaskowski. Pytanie o prezydentów Lotwy, Estoni czy Litwy pokazało, że nie ma on pojęcia o polityce. Nie musiał odpowiadać, wystarczy że w swojej wypowiedzi, albo w następnej wymienił 2-3 nazwiska w locie. Z tym, że on ich nie znał, więc nie mógł. Nawrocki jest słabszy niż Duda, a to wyczyn.

Takie działania tylko pokazuje, że Nawrocki jako Prezydent RP będzie w tej roli jeszcze gorszy od Dudy, a co za tym idzie jeszcze większe ośmieszenie urzędu Prezydenta RP. To już jest wystarczający powód, żeby na tego człowieka nie oddać swojego głosu. Trzaskowski w tej roli gorszy od Dudy przynajmniej nie będzie. Duda w sposób wyczerpujący ośmieszył urząd Prezydenta RP.

17 godzin temu, Camis napisał(a):

Miliony pisowców przeszło w marszu :P

Tam było co najwyżej kilkadziesiąt tysięcy luda. Po raz kolejny udowadnia Kaczyński to, że marszów to jednak nie potrafi organizować :E.

11 godzin temu, leelooo napisał(a):

Po co rzucasz ten bełkot, ktory tylko wyglada na merytoryczny, a opiera sie głownie na subiektywnych wrazeniach, przeinaczeniach faktow i wybiorczej analizie + rzecz jasna pukniecie w ue, Tuska, lgbt i komfortowe warunki? 

On wrzuca co piszą na tym forum, gdyż jest członkiem tego forum, a żeby na tamtym forum cokolwiek zobaczyć co tam piszą, to trzeba mieć tam konto 8:E. Czyli dla niezarejestrowanych forum niedostępne do odczytu. Niejednokrotnie popatrzyłem to co Camis wrzucał tu z tego forum i wielokrotnie doszedłem do wniosku, jacy tam są za dziwni ludzie xD. M.in. to, że z błahych powodów nie chcą podjąć wysiłku, żeby zagłosować w wyborach (także tych, które będą w maju) tak, żeby nie sprawić psikusa, że kandydat z PiS-u czy z Konfederacji wygra te wybory, a nie np. Trzaskowski. W ostatnich wypowiedziach z tamtego forum jakiś gościu pisał, że jego kobieta nie chce pójść na najbliższe wybory, bo... się nic nie zmienia, nic nie jest dowiezione. Wszyscy głosujący na aktualną koalicję wiedzieli, że jak władza się zmieni, to będzie przez 1,5 roku blokada ze strony Prezydenta, gdyż jest z innego ugrupowania i realizuje polecenia Kaczyńskiego nawet, jeśli ze sobą od dawna nie rozmawiają. Jest to niezależne czy najważniejsze sprawy zostałyby przepchnięte przez Sejm czy nic nie byłoby zrobione w tych sprawach i jest póki co czekanie, aż w sierpniu będzie Prezydent, który nie będzie z PiS-u ani z Konfederacji. A układ aktualnego Sejmu, który wygląda tak, a nie inaczej i koalicja rządząca nie ma większości pozwalającej odrzucić prezydenckie weto, to wynika z tego, że pomimo wtedy rekordowej frekwencji było za dużo głosujących na PiS oraz na Konfę. To jak miało się zmienić, póki nie ma prezydenta po stronie rządu? Oni w ten sposób to tylko pokazują swoją słabość, którą wyborcy PiS-u oraz Konfederacji bezlitośnie wykorzystają, bo tylko na to czekają. PiS-owski oraz konfiarski elektorat tłumnie pójdą głosować, bo Kaczyński tak mówi i oni słowa Kaczego traktują jak świętość tak samo jak słowa księdza w kościele podczas mszy świętej co niedzielę wypowiedziane z ambony. PiS i Konfę można pokonać tylko ich własną bronią - tłumnie pójść do wyborów głosując przeciwko PiS-owi oraz Konfederacji czy teraz przeciwko Nawrockiemu, Mentzenowi czy innym kandydatom prawicowym. Tak PiS przegrał wybory w 2023 roku i to była tylko wygrana bitwa, ale nie wojna.  Ci z PiS-u oraz z Konfy na kolanach pójdą wykonać swoją powinność. To samo my musimy wypełnić swoją powinność niezależnie czy komuś się to podoba czy też nie.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wszyscy głosujący na aktualną koalicję wiedzieli, że jak władza się zmieni, to będzie przez 1,5 roku blokada ze strony Prezydenta, gdyż jest z innego ugrupowania i realizuje polecenia Kaczyńskiego nawet, jeśli ze sobą od dawna nie rozmawiają. Jest to niezależne czy najważniejsze sprawy zostałyby przepchnięte przez Sejm czy nic nie byłoby zrobione w tych sprawach i jest póki co czekanie, aż w sierpniu będzie Prezydent, który nie będzie z PiS-u ani z Konfederacji.

Farmazony, oni nawet nie wysłali tego do rezydenta bo nie mają większości w sejmie. Sam Tusk przyznał że w tej kadencji SEJMU nie ma żadnych szans na przepchniecie tych obietnic bo nie mają większości i tutaj Trzaskowski nie pomoże bo nawet nie dostanie nic do podpisu. A w 2027 albo jeszcze wcześniej już stracą władze przez swoją głupotę. Widać z resztą że te postulaty Tuskowi zwisają i powiewają, olał całkowicie kobiety i dostanie za to łupnia. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Tylko w sprawach związanych z aborcją oraz związkami partnerskimi jest weto ze strony PSL, bo tym się włączył jakiś ultra tryb konserwatywny rodem z PiS-u czy Konfy.

A gdyby był Prezydent po stronie rządu, to może udałoby zmusić PSL do współpracy.

Poza tym były już mniejsze bądź większe zgrzyty ze strony innych koalicjantów PL2050 czy Lewicy, choćby z tą obniżką składki zdrowotnej dla przedsiębiorców poszkodowanych przez zmiany wprowadzone w ramach Polskiego Wału vel Polski Ład, gdzie przy sprzeciwie Lewicy Sejm to przepchnął.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, leelooo napisał(a):

Po co rzucasz ten bełkot, ktory tylko wyglada na merytoryczny, a opiera sie głownie na subiektywnych wrazeniach, przeinaczeniach faktow i wybiorczej analizie + rzecz jasna pukniecie w ue, Tuska, lgbt i komfortowe warunki? 

ladnie sie obronca rafalka obsral, az milo patrzyc jak nie radzi sobie z krytyka rafalka XD

przykro mi ale oceny i konsensus jest taki ze debata to byla kpina z ludzi w wykonaniu PO

14 godzin temu, leelooo napisał(a):

W fajnej bance zyjesz :E Widze, ze dla ciebie flaga lgbt jest wiekszym zagrozeniem niz 300 mld poza budzetem xd 

Poza tym, Rafał, a nie rafałek w 2020 wygral w I turze z duda i zgarnal ponad 10 mln głowsów w drugiej bez przygotowania. Wiec zanim cos palniesz o kołach ratunowych i wstydzie zobacz wyniki twoich kandydatow i to wszystkich razem. :E 

I dalej nie czaje, czemu tak wszyscy czepiaja sie tej flagi lgbt???? Naprawde? To jest wasz argument? Bo jeden kandydat z centrum ma odwage nie udawac, ze ludzi o innej orientacji nie ma? Moze pogadamy o fladze rasiji, ktora zawisla nad weglem falenty i nad wasza wizowa jak mowil kaczek "aferka"? :boink:

Poza tym nie ujmujac pani profesor, ale cytowanie joanny vel lewica z zacieciem do pisdowskich narracji, to jak cytowanie na powaznie brauna.. xd 

I pozostajac przy kolach ratunkowych, to przypomne, ze najwiekszy polityczny titanic ostatnich lat, to zjednoczona prawica. Tonie od obajtka, wiz, pegazusa, willi plus i respiratorow z albanii... :heu:

ale to rafalek wstydzil sie flagi, nie ja

ja nic do niej nie mam, nawet szacunku XD

a co do reszty to chyba szkoda klawiatury na komentarz, nie radzisz sobie z polityka, po prostu okopales sie przy rafalku ktory toba gardzi, przykry widok

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano

Cytat

Jeżeli prawdą są informacje, które podały dzisiaj media, czyli informacje o tym, że tę ustawkę finansują wspólnie sztab wyborczy Rafała Trzaskowskiego i TVP w likwidacji, to oznacza bezczelne złamanie prawa o finansowaniu kampanii wyborczej. Jeśli to jest prawdą, to oczywiście mój komitet wyboczy złoży w tej sprawie zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez TVP w likwidacji i sztab Rafała Trzaskowskiego – stwierdził Adrian Zandberg na briefingu prasowym.

Zobaczymy jak było na prawdę?. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Straszna pycha ze strony tego posła koalicji obywatelskiej jakbym widział pisowców którzy myśleli ze będą robili co chcą i nic im się nie stanie a teraz uciekają na Węgry itd

3 godziny temu, Camis napisał(a):

Wspólną to mogli sobie zrobić w prywatnej TV a nie publicznej, to jest mega błąd i mówią o tym wszyscy nawet eksperci od tych spraw. 

Zaraz przyleci @TheMr. i @Kris194 którzy są zakochani w koalicji obywatelskiej i będą ci tłumaczyć ze białe jest czarne , to jest właśnie fanatyzm ci ludzie nie różnią się niczym od fanatyków pisu tylko jedno kochają KO a drudzy PIS

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano

Na prawdę KO to są totalni kretyni, rozwalają wszystko przez swoja totalną głupotę. Wiedzą że w II będzie na styk to robią takie szarże i dziwne akcje z TVP. 

Jeszcze 2 dzbanów z KO wrzuciło z automatu fotki na X że Trzaskowski wygrał jak jeszcze debata nawet się nie zaczęła bo zaliczyła opóźnienie  :rotfl2:

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Camis jak przegrają to wyłącznie na własne życzenie. Dawno powinni usuwać z partii tych, którzy robią jakieś głupoty i podkopują im wizerunek i plany.

Ogólnie z debatą to wystarczyło żeby sztab Trzaskowskiego za wszystko zapłacił a TVP dała informację, że jest to materiał wyborczy jego sztabu i w zasadzie tematu by mogło nie być. Tak to ktoś czegoś nie dopilnował i sami sobie mogą być winni.

Edit: ci co są niezdecydowani albo zamierzali nie iść mają przynajmniej teraz na kogo głosować, bo mogą iść, zwiększyć frekwencję oddając głos na Stanowiskiego lub na Senyszyn :E 

Edytowane przez LeBomB
  • Confused 1
Opublikowano
55 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wami Mentzen również gardzi ;).

Tylko tego nie widzicie :E.

A ten mentzen to jest teraz z Tobą w pokoju? O ołtarzyk Trzaskowskiego nie pytam, bo na pewno jest

7 minut temu, LeBomB napisał(a):

@Camis jak przegrają to wyłącznie na własne życzenie. Dawno powinni usuwać z partii tych, którzy robią jakieś głupoty i podkopują im wizerunek i plany.

Ogólnie z debatą to wystarczyło żeby sztab Trzaskowskiego za wszystko zapłacił a TVP dała informację, że jest to materiał wyborczy jego sztabu i w zasadzie tematu by mogło nie być. Tak to ktoś czegoś nie dopilnował i sami sobie mogą być winni.

Edit: ci co są niezdecydowani albo zamierzali nie iść mają przynajmniej teraz na kogo głosować, bo mogą iść, zwiększyć frekwencję oddając głos na Stanowiskiego lub na Senyszyn :E 

To chyba musieliby usunąć większość swojej koailcji

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Tylko w sprawach związanych z aborcją oraz związkami partnerskimi jest weto ze strony PSL, bo tym się włączył jakiś ultra tryb konserwatywny rodem z PiS-u czy Konfy.

A gdyby był Prezydent po stronie rządu, to może udałoby zmusić PSL do współpracy.

Problem polega na tym, że PSL zgodziłby się na powrót do kompromisu aborcyjnego (to jest w umowie koalicyjnej), ale Lewica i KO chce przeforsować dekryminalizację, co wcale nie jest kompromisem (dekryminalizuje się aborcję do 12. tyg. zdrowych płodów).
Jak ta sprawa jest dla kogoś czynnikiem decydującym, czy pójdzie na kolejne wybory, to kobiety co najwyżej powinny obrazić się na PSL/TD, a nie na partię Tuska. Tym bardziej powinna na tym korzystać Lewica/KO, a tracić TD. Dziwna jednak jest logika niektórych kobiet: nie dowieźli z powodu PSL, to już na wybory nie pójdą, a może jeszcze poprą konfederację.
Mi akurat sprawa aborcji na życzenie do 12. tyg. zwisa, tak samo związki partnerskie. (to znaczy jestem za, ale to nie jest coś arcyważnego)

Edytowane przez wamak
Opublikowano

Szmata miała swoją partię, potem przyłączyć się z PSL-em, następnie układać się z Kaczyńskim i całym PiS-em, a teraz jedną nogą jest w Konfie 8:E. Takimi tylko akcjami może ratować swój tyłek, gdyż dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że jak jemu w polityce nie pyknie, to czeka powrót do robienia muzyki, a przez "karierę" polityczną niemal całkowicie spalił za sobą mosty.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/media-pawel-kukiz-rozmawia-z-konfederacja-ma-trzy-warunki/mpjjtm0,79cfc278

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Wami Mentzen również gardzi ;).

Tylko tego nie widzicie :E.

Każdy polityk gardzi plebsem.

36 minut temu, wamak napisał(a):

Mi akurat sprawa aborcji na życzenie do 12. tyg. zwisa, tak samo związki partnerskie. (to znaczy jestem za, ale to nie jest coś arcyważnego)

O Ty faszysto! :o

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, wamak napisał(a):

Jak ta sprawa jest dla kogoś czynnikiem decydującym, czy pójdzie na kolejne wybory, to kobiety co najwyżej powinny obrazić się na PSL/TD, a nie na partię Tuska. Tym bardziej powinna na tym korzystać Lewica/KO, a tracić TD. Dziwna jednak jest logika niektórych kobiet: nie dowieźli z powodu PSL, to już na wybory nie pójdą, a może jeszcze poprą konfederację.

Akurat tak powinno być, tyle, że to co wyprawia PSL w tych sprawach sprawia, że to leci na konto nie tylko PSL-u, ale też całej koalicji rządzącej. Dlatego jest taka pokrętna logika w wykonaniu niektórych kobiet i co najciekawsze to nie jest domeną tylko niektórych kobiet, lecz widać, że również niektórych mężczyzn. Tegoroczne wybory są zbyt ważne, żeby je ot tak odpuścić. Taki może być chichot losu, że tacy nie pójdą na wybory głosować, sprawią psikusa takiego, że wybory wygrywa kandydat z PiS-u bądź z Konfederacji, nadal będzie ujowo, a do narzekania to będą pierwsi :hahaha::hahaha::hahaha:. Takim to pasuje jak ulał wprost powiedzieć, że mieli wcześniej szansę i jej nie wykorzystali.

Co do aborcji, mnie tam obchodzi jak zeszłoroczny śnieg, niech se mają, tylko nie traktować tego jako kolejną metodę antykoncepcji. Jedyne zdanie to takie, że lepiej byłoby w tej sprawie zorganizować referendum, gdyż ten kraj to nadal dość konserwatywny kraj i ta zmiana byłaby szokiem dla wielu. Natomiast związki partnerskie, to zdecydowanie jestem za, żeby je wprowadzić, gdyż to ułatwi wielu osobom życie, szczególnie tym, którzy nie chcą brać specjalnie ślubu.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Nie do końca , jak PIS robił tak samo to miałeś pretensje i "wyzywałeś ich" ze zrobili TVP PIS jak teraz KO robi TVPKO co zauważył @Camis to nie są moje słowa , to już piszesz ze wystarczy ze napisali by ze to jest materiał wyborczy sztabu Trzaskowskiego , słabo kryjesz tą miłość do KO

Najlepiej jakby rządził Tusk z 2007 roku sprywatyzował by TVP i nie było by dziś tego problemu , ale niestety jakiś jego socjalistyczny sobowtór został wstawiony na miejsce tego mądrego człowieka

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Co do aborcji, mnie tam obchodzi jak zeszłoroczny śnieg, niech se mają, tylko nie traktować tego jako kolejną metodę antykoncepcji.

Powiedz, że nigdy nie miałeś kontaktu z kobietą bez otwartego mówienia, że się nie miało z nią kontaktu. 

Czy ludzie naprawdę myślą, że aborcja to jest wzięcie magicznych tabletek i rozwiązanie problemu w 5 minut? 

Każda aborcja, czy chemiczna, czy chirurgiczna robią masakryczne wręcz spustoszenie w ciele kobiety, a ludzie powielają bzdury jakby baby robiły to nagminnie bo im się gumek nie chciało kupić czy tabletek wziąć. 

8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Jedyne zdanie to takie, że lepiej byłoby w tej sprawie zorganizować referendum, gdyż ten kraj to nadal dość konserwatywny kraj i ta zmiana byłaby szokiem dla wielu.

Tak jak z prohibicją czy niedzielami wolnymi od handlu, rzeczy wpływające na ludzi bezpośrednio powinny być regularnie sprawdzane w referendum. 

2 minuty temu, voltq napisał(a):

Najlepiej jakby rządził Tusk z 2007 roku sprywatyzował by TVP i nie było by dziś tego problemu

Dlatego trzeba cisnąć dalej KO by dowieźli temat likwidacji TVP. 

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1