Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, michasm napisał(a):

Nie dziwi Was, że konkurencja nie zarzuca Hołownii braku wykształcenia? Oni nie chcą jego głosów? 

Jakubiak i jeszcze któryś o tym wspominają, ale co z tego, jak jako były dziennikarz, prezenter i prowadzący różne programy, ma znacznie większą płynność języka niż większość kandydatów, co dodatkowo uzupełnił dość nieźle o wiedzę w tematach o które go pytają. 

• Like 1
Opublikowano

Wałęsa był po zawodówce co Michnik mu wypominał niemal codziennie :) Kukiz, który stworzył w 2015 ogromny ruch i sam miał wielomilionowe poparcie w wyborach prezydenckich też miał zawodówkę...

Opublikowano
10 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jakubiak i jeszcze któryś o tym wspominają

Jakubiak sam nic nie ma, liceum tylko, więc chyba nie on. Na pewno Woch mu to zarzucił, że sam zaczynał od zawodówki a teraz jest doktorem. 

Opublikowano (edytowane)

Fakt, że szermierka na wykształcenie jest ryzykowna. Bardzo łatwo można do siebie zrazić ludzi, bo każdy zna idiotów/tki, którzy się wywyższają, bo skończyli studia, a zachowują się często jak ostatni debile. 

Można i trzeba za to punktować jak ktoś w tym temacie kłamie i oszukuje, albo ma dyplom z kolegium tumanum.

Przeciwnicy prawicy na świecie nie zdają sobie sprawy, jak te bufoniarskie pierdzielenie, zawsze z wyższością i pogardą dla innych, odstrasza od nich ludzi po środku (ang. "normies")

Także brak "ale ty tumanie jeden nie masz nawet magistra, a ja mam!" to moim zdaniem akurat bardzo mądre podejście. 

W Ameryce może by Trump nie wygrał, gdyby nie grad wypowiedzi w lewicowych mediach o tym, jacy to wyborcy Trumpa są głupi i gorsi. U nas też to widać. Nienawidzę pisu, ale pogarda i wywyższanie się osób, które same niczego lepszego nie oferują, na pewno ma spory efekt. Odwrotny do zamierzonego. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Zawsze można samemu wystartować... :) I wtedy zobaczymy jaka by na ciebie spadła krytyka.

skoro polska służba zdrowia mi nie leży, to sam mam zostać lekarzem i się operować? co to jest w ogóle za argument :E

To co powiedział Trzasku do Zandebrga mi się bardzo podobało: krytykować zawsze jest o wiele milej i przyjemniej niż wziąć samemu odpowiedzialność. Zawsze znajdzie się coś do krytyki i taka natura ludzka żeby kzawsze krytykować.

Zgadzam się, zawsze łatwiej jest skrytykować, zwłaszcza przeciwnika politycznego, tyle, że nasze ostatnie lata pokazały, że naprawdę mamy co krytykować. To nie jest bezpodstawne zarzucanie jakichś dyrdymałów, tylko "namacalne" afery które regularnie wstrząsają naszą sceną polityczną.

Natomiast na zasadzie "nikt nie pasuje" to można zawsze wszystko kontestować więc weź się chłopie zbierz, startuj do wyborów, zbierz te wymagane podpisy i zaprezentuj swój program. To taka raczej uwaga w przenośni niż konkretnie do ciebie bo wyraziłeś popularny pogląd, że każdy kandydat jest zły...

Jeśli uważasz, że samodzielne startowanie jest jakimś realnym scenariuszem, zobacz jak skończył taki Stanowski mając taki fanbase :E za wąski w portfelu i znajomościach jestem na takie zabawy. A czy ja naprawdę tak wiele wymagam? Połowa konkretów Tuska była bliska mojemu sercu, a sam widzisz na jakim etapie są ich dopinania. Wybory są dla mnie trudne, a w tym roku szczególnie, zwłaszcza gdy na latarnikach dopasowanie do któregokolwiek z kandydatów ma problem przekroczyć 50%. 50%! Przecież ja się z ledwo połową zgadzam, ciężko to nawet nazwać kompromisem. Sam byłeś zwolennikiem PO i co Ci z tego zostało?

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

skoro polska służba zdrowia mi nie leży, to sam mam zostać lekarzem i się operować? co to jest w ogóle za argument :E

Zgadzam się, zawsze łatwiej jest skrytykować, zwłaszcza przeciwnika politycznego, tyle, że nasze ostatnie lata pokazały, że naprawdę mamy co krytykować. To nie jest bezpodstawne zarzucanie jakichś dyrdymałów, tylko "namacalne" afery które regularnie wstrząsają naszą sceną polityczną.

Jeśli uważasz, że samodzielne startowanie jest jakimś realnym scenariuszem, zobacz jak skończył taki Stanowski mając taki fanbase :E za wąski w portfelu i znajomościach jestem na takie zabawy. A czy ja naprawdę tak wiele wymagam? Połowa konkretów Tuska była bliska mojemu sercu, a sam widzisz na jakim etapie są ich dopinania. Wybory są dla mnie trudne, a w tym roku szczególnie, zwłaszcza gdy na latarnikach dopasowanie do któregokolwiek z kandydatów ma problem przekroczyć 50%. 50%! Przecież ja się z ledwo połową zgadzam, ciężko to nawet nazwać kompromisem. Sam byłeś zwolennikiem PO i co Ci z tego zostało?

Jak skończył stanowski ? Ty już znasz wyniki wyborów które będą dopiero w niedzielę jesteś jasnowidzem? 

Opublikowano
3 minuty temu, voltq napisał(a):

Jak skończył stanowski ? Ty już znasz wyniki wyborów które będą dopiero w niedzielę jesteś jasnowidzem? 

Wróżbita Maciej mi powiedział.

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Jak tam Batyrowcy i Trumpowcy? Gotowi na wysłanie wojska na Ukrainę? :) 

Wina Tuska.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

Sam byłeś zwolennikiem PO i co Ci z tego zostało?

No zostało to, że nadal jestem... Rozbicie korpo o którym wiele razy piszę to rewolucja, która nadejdzie za 10-20 lat. To przyszłość. Ale i w teraźniejszości mamy partie jak RAZEM czy Lewica, które zaczynają powoli to dostrzegać co banksterzy, developerzy i korpo robią z nami.

Mnie generalnie chodziło tylko o to, że mamy pełny wybór poglądów więc nie przyjmuję argumentu, że nie ma na kogo głosować... A jakiś lakierników to ja sobie w d. mogę wsadzić... Kolejne korpo, które zarabia na reklamach dając stronkę pod wybory... 3,5 godziny uważnego wsłuchania się w debatę umożliwiło mi podjęcie wyboru.

Kandydaci prawicowi wypadli bardzo słabo. Mentzen przytył. Nawrocki nie umiał odpowiedzieć na proste pytanie - dlaczego dożywotnio nie opiekuje się Panem Jerzym. Braun jak katarynka o wiarygodności. Chyba wiarygodności w antysemityźmie i walce z UE. Reszta to dziwni ludzie choć część mówiła z sensem.

Generalnie widzę duży potencjał w Zandbergu i Biejat. Zarówno cechy osobiste jak i poglądy. Polacy w swoim DNA mają socjalizm więc partie lewicowe będą się miały coraz lepiej o ile zneutralizują tematy imigrantów i LGBT. Przy czym nowe pokolenia są coraz bardziej otwarte na obie kwestie więc to jest możliwe. Lewicy obecnie jedynie czego brakuje to męża stanu na miarę Tuska czy Millera czy Kwaśniewskiego, którzy swojego czasu wygrywali wybory za wyborami.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

@GordonLameman Tak samo Tuskowcy i Trzaskowcy ;)  O planowanej misji pokojowej wiadomo od wiosny zeszłego roku.

Od początku jesteśmy w tej koalicji i wyszło to od razu rok temu.

Każdy też wie że nie ma tu alternatywy. Jedyna opcja by kacapy, po zawarciu pokoju, go nie naruszyły, to silna europejska misja wojskowa na terenie rozgraniczenia.

Myślę że po to podpisujemy te nowe umowy dotyczące współpracy wojskowej z Francją i Anglią.

Opublikowano
Cytat

Nawrocki nie traci na kawalerce. Trzaskowski musi szukać głosów gdzie indziej [O SONDAŻACH NA SERIO]
Wg sondażowych trendów elektorat Nawrockiego po aferze z kawalerką nie wykrusza się, lecz umacnia w I turze, a notowania Trzaskowskiego są gorsze niż wcześniej. Sondaże pokazują, gdzie i jak kandydat KO może szukać poparcia. Chrobry w tym raczej nie pomoże

https://oko.press/nawrocki-nie-traci-na-kawalerce-trzaskowski-musi-szukac-glosow-gdzie-indziej-o-sondazach-na-serio

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Coś jeszcze?

4d18ujo.png

Opublikowano

No rzeczywiście... To my tu nawet na forum wszystko anonimizujemy... :) Niby powinni w sztabie Trzaska pracować ludzie po studiach, szkołach średnich, czasami studiach czy szkołach zagranicznych i nie umieć zanonimizować dokumentu? 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, huudyy napisał(a):

tak, dlatego wstyd głosować na Rafała w pierwszej.

Nie. Tzn póki ma to marginalny wymiar to nie ma znaczenia. Jednak gdyby zrobiło tak wielu wyborców Trzaskoskiego to mogłobyu się okazać że do drugiej tury wejdzie Nawrocki i Memecen.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Camis napisał(a):

4d18ujo.png

Rozumiem ale

Proponuję mnie zaskarżyć do UODO bo według definicji niektórych osób właśnie ujawniłem dane osobowe przytaczając ten materiał...

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Też trudno, żeby Trzasku odpowiadał za tysiące ludzi pracujących w jego sztabie. Po prostu błąd ludzki. Zdarza się w każdej pracy. Ważne, że jakoś chce pomóc Panu Jerzemu. Jeżeli wpłynie do niego jakieś 100 000 to może nie mieć Pan Jerzy większego problemu z RODO :) 

Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, hubio napisał(a):

Po prostu błąd ludzki. Zdarza się w każdej pracy.

Błąd ludzki?!, wiadomo jaka jest stawka wyborów więc każdy wpis i każde posuniecie sztabu powinno być 10 razy sprawdzane!.

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, Camis napisał(a):

Błąd ludzki?!, wiadomo jaka jest stawka wyborów więc każdy wpis i każde posuniecie sztabu powinno być 10 razy sprawdzane!.

No zgadzam się. I też ubolewam, ale za to Trzask nie odpowiada tak jak premier nie odpowiada za każdego policjanta czy urzędnika, który coś zrobi źle.

13 minut temu, voltq napisał(a):

i w drugiej tez :D

No to na kogo ty chcesz głosować w tych wyborach czy w ogóle nie iść? W II turze będziesz miał Nawrockiego i Trzaska.