Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Fajnie gada, kiedy gada. Facet znika wtedy kiedy powinien budować swój kapitał polityczny. Pewnie kolejny raz obudzi się przed następnymi wyborami. 

Niby teraz budują struktury, więc coś z tego może będzie.

Może jakby On rządził kto ktoś by się zajął tym, że to co zostało obniżone jeśli chodzi o stopy procentowe zostało dołożone w postaci marż bankowych... szkoda, że nikt o tym nie trąbi.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

jednak i Braun się sprzedał, co za frajer. 

Oficjalnie? 

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Fajnie gada, kiedy gada. Facet znika wtedy kiedy powinien budować swój kapitał polityczny. Pewnie kolejny raz obudzi się przed następnymi wyborami. 

Za pozno. Glosowalem na 3D w ostatnich wyborach, nigdy wiecej nie dam zlapac sie na ich tania propagande. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Trend się zmienił, buki teraz po tygodniu dają wieksza szanse Trzaskowskiemu.  To trochę odwrotnie niż tutaj :hmm:

Trend jest widoczny, więcej ludzi twierdzi, stawiając pieniądze, że Trzaskowski wygra, lecz mam takie przekonanie, że to potencjalne zwycięstwo obecnego faworyta może się nie udać.

Na Polymarket ponad 70% szans na wygraną dają Trzaskowskiemu i też zauważam, że coraz większe szanse są na to, że się tam przekręci w drugą stronę, szczególnie w dniu wyborów, powtórka z Rumunii, tylko role się odwrócą.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Niby teraz budują struktury, więc coś z tego może będzie.

Jak Nawrocki wygra, to nic z tego nie będzie. Nawet nie wiadomo, czy w 2031 będą normalne wybory.

I proszę mi nie pierdzielić, że straszę, bo już Czarnek zapowiedział, co zamierza zrobić z niepokornym Onetem xD

• Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Jak Nawrocki wygra, to nic z tego nie będzie. Nawet nie wiadomo, czy w 2031 będą normalne wybory.

I proszę mi nie pierdzielić, że straszę, bo już Czarnek zapowiedział, co zamierza zrobić z niepokornym Onetem xD

Może tak będzie, może nie.

Tak wygląda demokracja... wychodzi, że jesteśmy w mniejszości. Już tego nie zmienimy.

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

na tego dajcie 900 XD

ciekawe dlaczego te wybory sie odbyly, no i te poprzednie, przeciez pis mial wszystko

ale teraz to juz na pewno uda sie odwolanie wyborow, zaufaj mi i uratuj Polske i planete z trzaskiem XDDDDDDD

• Like 1
Opublikowano

No ja właśnie nie mam przekonania, czy tak wygląda demokracja. W ostatnich latach wypluło nam tyle populizmów i baniek informacyjnych, że system jest po prostu kiepski.

Koronny przykład to Rumunia, gdzie dało się wybrać prezydenta-randoma przez miesięczną ofensywę rosyjskich botów na TikToku %-)

No tylko tam mają chociaż działający SN... @Szambo

1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

ciekawe dlaczego te wybory sie odbyly, no i te poprzednie, przeciez pis mial wszystko

Bo nie domknęli tego systemu i byli zbyt pewni siebie. Ziobro już jakiś czas temu zapowiadał, że drugi raz tego błędu nie zrobią XD

• Upvote 1
Opublikowano

Braun oficjalnie poparł Nawrockiego.

I podobno nowi wyborcy częściej wybiorą Nawrockiego.

Także pozamiatane i będziemy mieli okazję zobaczyć czy te najczarniejsze przewidywania odnośnie prezydentury Nawrockiego się spełnią.

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, huudyy napisał(a):

jednak i Braun się sprzedał, co za frajer. 

Miałem go za szura, ale chociaż z minimum godności.

Na 100% nie AI ? , bo teraz tyle fałszywych informacji w Internecie...

5 minut temu, Szambo napisał(a):

Także pozamiatane i będziemy mieli okazję zobaczyć czy te najczarniejsze przewidywania odnośnie prezydentury Nawrockiego się spełnią.

Spełnią się, trzeba było atakować Nawrockiego logicznie i opierać się na faktach a nie bzdury publikować 

Opublikowano
13 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No ja właśnie nie mam przekonania, czy tak wygląda demokracja. W ostatnich latach wypluło nam tyle populizmów i baniek informacyjnych, że system jest po prostu kiepski.

Koronny przykład to Rumunia, gdzie dało się wybrać prezydenta-randoma przez miesięczną ofensywę rosyjskich botów na TikToku %-)

No tylko tam mają chociaż działający SN... @Szambo

Bo nie domknęli tego systemu i byli zbyt pewni siebie. Ziobro już jakiś czas temu zapowiadał, że drugi raz tego błędu nie zrobią XD

Na razie to Tusk domyka system próbując odebrać koncesję Republice bo to jedyna stacja nie obstawiona jego poplecznikami. Potem jeszcze tylko Unijny zakaz mowy nienawiści by dało się wsadzić każdego kto skrytykuje przyjmowanie imigrantów i problem z wyborami się rozwiąże.

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Wtedy zdobytej władzy już nie oddadzą, Konfa w tym jeszcze pomoże. Przynajmniej nie tak łatwo.

Narazie to Braun poparł oficjalnie Nawrockiego a mentzen i Bosak tego nie zrobili , bosak mówił żeby nie głosować na Trzaskowskiego ale można też nie przyjść albo wrzucić głos nieważny, mentzen oprócz kompromitacji wizerunkowej na piwie nie poparł nikogo 

Opublikowano
6 minut temu, Szambo napisał(a):

jak to pozamiatane?

to ze Braun powiedzial na kogo zaglosuje nie ma wplywu na wyboru z dwoch powodow:

• nie ma mozliwosci zeby Braun poparl trzaska
  • nie ma mozliwosci zeby wyborcy Brauna glosowali na trzaska
Opublikowano
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

Co masz na myśli świat idealny? Bo w idealnym świecie w teorii nie powinni istnieć, skoro nie ma przestępstw, tyle, że nie żyjemy w utopii i taki dyskurs filozoficzny w temacie politycznym nie ma żadnego sensu :E 

Można próbować dążyć, ale ideału NIGDY nie osiągniesz. 

Dlatego polaryzujmy dalej społeczeństwo na prawako-katolo-dziadów i lewako-homo-dzieciaków :E 

image.png.77d575fd7691460c05fd0b722f1925a3.png

Wiesz, to jest tak:
Zapytasz sie osoby ze sredniej klasy przecietnej i drugiej inteligentnej urodzonej w XV jak wyglada idealny świat, opiszą Ci dwa podobne ale nieco rozne społeczenstwa państwa ogole to przez co rozumiemy świat
Zrobisz to samo, ale do osob urodzonych w XIX w jak wyglada idealny swiat, tak samo opisza Ci podobnie ale nieco rozne spoleczenistwa panstwa. Ale juz diametralnie inne niz te wczesniejsze, natomiast jakies tam wartosci moga pozostac niezmienione.
Zrobisz to samo teraz dla osob urodzonych w XX i XXI wieku, rowniez otrzymasz 2 rozne ale podobne w jakims stopniu opisy idealnego spoleczenstwa. 

Rozwój technologiczny wpływa w duzym stopniu na to co rozumiemy poprzez pojecie swiata idealnego. Czy my w ogole mamy mozliwosc miec takowy na plancie w ktorej zyjemy. 

Czym jest swiat idealny? Czy jest to wielkie mlode słońce, z 14 duzymi planetami orbitujacym w około, na ktorych np 4-5 z nich jest mozliwosc życia, jest woda, nieco rozna grawitacja? Ciezko powiedziec. Myśle, że tak. Różnorodnosc i mnogosc w tym przypadku daje olbrzymie możliwosci.

Pojęcie idealnego świata zatem pytajac osobe w XXI wieku bedzie sie bardzo roznic od tych wczsniejszych. 

Jest to świat, który ma system planetarny bardzo bogaty, dajacy duze mozliwosci. Planety są nieduże wielkosci Marsa lub nieco wieksze. Majace grawitacje od 0.3 do 0.5G. Istoty maja 3-4metry są bardzo inteligentne maja nieco mniejsza gęstosc, ale z racji rozmiaru sa zwyczajnie inteligentniejsi poniewaz maja wieksze mozgi. Pozwala im to opanowac system słoneczny i reszte planet bardzo szybko. Lepiej tez znosza stan niewazkosci przy podrozach miedzyplanetarnych poniewaz pochodza z planety o nizszej grawitacji. Z racji wiekszych umysłów mimo nieco nizszej gestosci połączenia neuronowa sa dzisiatki razy wieksze niz u osob np. zyjacych na planetach 1G. Dlatego sa w stanie opanowac nietylko system sloneczny ale i podroze w dalsze rejony wszechswiata. Są długowieczni z racji nizszej grawitacji ich przemiana materii jest mniejsza zyja po 30-50tys lat.

Rozumiejac opis idealny swiata wiemy jak bardzo nasz świat, nasz system odbiega od niego. 

Możemy zatem opisac swiat zły beznadziejny. To życie na wielkiej planecie, w ktorej grawitacja jest np 3-4G, istoty tam zyjace sa małe, maja 30-40cm wysokosci. Są przystosowane do zycia w grawitacji sporo wiekszej niz nasza. Wolno sie rozwijaja i krotko zyja. Maja rozniez nizsza inteligencje, i nie sa zdolne pojac technologie ktora pozwolilaby im oposcic rodzimą planete. 

Zatem wiedzac to możesz sprobowac zrozumiec czym jest nasz idealny swiat. To swiat w ktorym, wiekszosc osob jest szczescliwa i moze sie realizowac. Polegajacy na tym, żeby rozwój był czyms normalnym, a podział był czyms irracjonalnym. To spoleczenstwo, ktore potrafi zrozumiec w jakim punkcie sie znajduje i co powinno zrobic, aby polepszyc swoj byt. Ktore zdaje sobie sprawe ze swoich ograniczen. Ktore potrafi wspolnie stworzyc duze projekty lub budowle. Ktore rozumie, czym jest zło a czym jest dobro. 

Ciezo nakreslic idealny swiat, dla nas zyjacych tutaj. Poniewaz ludzie maja rozne pragnienia. Ale jest faktem, że w swiecie o duzych mozliwosciach gdzie ludzie maja szacunek do innych prawo nie istnieje, i jest zwykłym reliktem przeszlosci jakims symbolem rozwoju spoleczenstwa, ktory ma swoja wartosc historyczna.

Opublikowano
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

jak to pozamiatane?

to ze Braun powiedzial na kogo zaglosuje nie ma wplywu na wyboru z dwoch powodow:

Bardziej chodzi o preferencje osób, które nie głosowały w I turze.

Ci częściej wybierają Nawrockiego.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, kubikolos napisał(a):

jak to pozamiatane?

Ja kiedyś głosowałem na kobietę z partii Brauna i nie wyobrażam sobie oddania głosu na Nawrockiemu który popierał zamordyzm covidowy, segregację sanitarna i szczepienia na covid 

Przecież Braun z tym walczył kolejny hipokryta ? Powinien to wyjaśnić 

Tak jak mentzen wyjaśnił 🍻 z Sikorskim i ekipą od trzaskowskiego gdzie jego tłumaczenia są idiotyczne i tak samo zareagował bym na piwo z morawieckim czy Sasinem , mógł iść na  🍻 tylko z Trzaskowskim 1 na 1 i tylko z Nawrockim 1 na 1 wtedy było by ok

Edit bosak też poparł Nawrockiego...

Edytowane przez voltq
Opublikowano
13 minut temu, Szambo napisał(a):

Zapytaj profesora Dudka.

Aczkolwiek buki twardo stawiają na Trzaskowskiego ;D

6 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Na razie to Tusk domyka system próbując odebrać koncesję Republice

Gdzie wady? Zaorać tę szczujnie.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Na razie to Tusk domyka system próbując odebrać koncesję Republice bo to jedyna stacja nie obstawiona jego poplecznikami. Potem jeszcze tylko Unijny zakaz mowy nienawiści by dało się wsadzić każdego kto skrytykuje przyjmowanie imigrantów i problem z wyborami się rozwiąże.

Czy wyborcy anty-KO potrafią weryfikować informację? Kto w 2021 roku przyklepał Centra Integracji?

Powstaną Centra Integracji Cudzoziemców - Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej - Portal Gov.pl

I tutaj dane z zachwalanego portalu Demagog:

Migracje za rządów Tuska i PiS. Statystyki

Edit: jak linki można wklejać? Może za stary jestem i nie umiem już :D  

Edytowane przez Kaczkofan
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Czy wyborcy anty-KO potrafią weryfikować informację? Kto w 2021 roku przyklepał Centra Integracji?

Powstaną Centra Integracji Cudzoziemców - Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej - Portal Gov.pl

I tutaj dane z zachwalanego portalu Demagog:

Migracje za rządów Tuska i PiS. Statystyki

Edit: jak linki można wklejać? Może za stary jestem i nie umiem już :D  

images?q=tbn:ANd9GcSs4UUcCnLjv7xSgj6LoGf

• Like 1