Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Nie, nie pokłócili się o politykę tylko polityka była PRETEKSTEM, a podskórnie mieli już wcześniej coś do nich.

No nie, pozarli sie totalnie o wybory, bo moj tesc i zona jego przyjaciela sa betonem po obu stronach barykady. Jak temat wskoczyl na tapete to nawet do 2-ego drinka nie dotrwali a juz byla awantura... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Po etanolu to można się nawet pokłócić o kolor nieba :) Nie dziwię się :) 

Osobiście kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy się w ogóle kłócą o takie pierdoły typu: sport, polityka. Ja miałem kilka poważnych kłótni w swoim życiu, ale o rzeczy poważne, dotykające mnie lub mojej rodziny osobiście. Marnować sobie zdrowie, czas, komfort kłócąc się o politykę? Bardzo coś nie tak...

• Confused 1
Opublikowano

Sam jestes w temacie gdzie wiekszosc ludzi sie kloci. Na Labie w tym temacie byl 3x razy wiekszy gnoj. Widzisz co sie dzieje w mediach. To sie przenosi na zycie codzienne. Zaczynasz dyskusje, a po 5 minutach komus puszczaja nerwy i slyszysz o rudym zlodzieju Tusku, albo walnietym Kaczynskim. I wtedy nie ma zmiluj.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U nas jak się spotykamy z ciocią z wujkiem, i jak zaczęło się o polityce to zazwyczaj każdy ucieka, odchodzi od "stołu", przerywa i kończy gadkę, większej kłótni nigdy nie było, bo ta nasza strona przerywała rozmowę by nie poszło za daleko. 
Mama nie raz próbowała się dogadać z ciocią, pytała się czemu tak, a nie tak, ale dla cioci np jeden z powodów jakie miała że głosuje na PiS czy Konfę, bo sobie zmieniali, to że oni nie dopuszczą żeby w szkole pedalili nam dzieci, i to wykształcona osoba, a na starość daje się otumanić takimi bzdurami.  Czyli co tak o sobie można wmawiać komuś inną orientację? itd. Nie szło się dogadać, po kilku próbach przerwało się rozmowę, nie było sensu tego ciągnąć, tak jak piszę dopóki nie ma polityki to wszyscy są ok, mili uprzejmi ale jak wejdzie polityka to czasem potrafi być nie miło. Wtedy trzeba wprowadzić plan B, uciekać na te kilka minut, aż minie gadka o polityce.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Mama nie raz próbowała się dogadać z ciocią, pytała się czemu tak, a nie tak, ale dla cioci np jeden z powodów jakie miała że głosuje na PiS czy Konfę, bo sobie zmieniali, to że oni nie dopuszczą żeby w szkole pedalili nam dzieci, i to wykształcona osoba, a na starość daje się otumanić takimi bzdurami.

Podkreslam po raz kolejny, wedlug niej to Ty jestes otumaniony, i nie rozumiesz co sie dzieje. To Ty jestes problemem, bo nie dbasz o przyszlosc i dobro wlasnych dzieci. Bylem niedawno na jednym disco, gdzie ludzie pisali takie rzeczy, ze glowa opadala. I to nie jakies kibole, plebs, patole czy nie wiadomo kto - ludzie wyksztalceni, ludzie sukcesu, nawet wlasciciele malych firm. Oni szli o wiele dalej niz PiS, a nawet Mantzen, to byl poziom Brauna kolego. I byli wyjatkowo zgodni w swoich pogladach. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie przy okazji spotkań rodzinnych zasada jest jedna - zero dyskusji na temat polityki :)  TV służy do oglądania Youtube, VOD + podłączona pod niego jest konsola ;) Ani TVN, ani TVR czy też TVP. Żona jest bardziej na prawo, ja bliżej centrum, moja mama z PiS, ojciec KO, teściowa 24h/7 Radio Maryja. Unikam dyskusji, ciężko o obiektywizm niestety, sam się często niepotrzebnie wkurzam i daję upust emocjom, co trochę było widoczne w ostatnich dniach i za co przepraszam. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Żona jest bardziej na prawo, ja bliżej centrum, moja mama z PiS, ojciec KO, teściowa 24h/7 Radio Maryja

Co za mieszanka xD 

U mnie w rodzinie tak na szybko z glowy - PiS/Konfa/KO/KO/PiS/KO/KO/PiS...

Ja ostatnio 3 Droga, obecnie nikt, a zona polityke omija dalekim lukiem od wielu lat. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Nie trzeba nawet w to klikać.

Z ostatniego tylko tygodnia:

- żenująca opowiastka o "prawdziwym i szczerym Nawrockim podchodzącym do niego gdy już odjeżdżał z debaty"

- omówienie debaty i bardzo wyraźny wkurw gdy mówił o wtopie Nawrockiego z tym snusem. Jakby nie był po jego stronie to czemu miałby się tym tak wk..ić?

wystarczy stwierdzić, że jego opowiedzenie się po jednej ze stron jest oczywiste

A jeszcze jak gadał i nauczał naworckiego jak się wymigiwać od odpowiedzi i zmieniać temat - to jest jakbym słuchał PRowca uczącego polityka kłamać, a to powiedział "dzienikarz" który nie raz mówił, jak mu zależy żeby politykom nie dawać manipulować, że go brzydzi jak ktoś unika odpowiedzi na pytanie i tak dalej. 

To bardzo mądry i momentami zabawny gość, ten Stanowski. Ale moralnie jest.. tu się sam wycenzuruję, bo kulturalne słowa nie pasują.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

To kiedy przestaną się kryć i wjedzie poparcie od samego Putina?

Putin zdecydowanie popiera partię która wysłała tonę sprzętu i cisnęła na sankcje.

Czy jutro Onet wypuści BOMBĘ, że w Buczy to tak naprawdę był Batyr na ustawce?

1 minutę temu, VRman napisał(a):

Nie trzeba nawet w to klikać.

Ja myślę, że to AGENT KREMLA. 🤯

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Cieszę się, że nigdy nie poszedłem w politykę. W wieku 16 lat, raz, jeden jedyny raz w całym moim życiu, brałem udział w ustawce. Nie wiem nawet kto tam wtedy był i o co poszło, po prostu jedna z historyjek do pośmiania się przy piwie. Ale w obecnych realiach to bankowo znalazłoby się ze 20 świadków, i wszyscy by mnie pamiętali, jakby to było wczoraj. Byłbym winny. Przestępca. Kibol. Śmieć. 

Co za czasy. 

Widać sam fakt ustawki tobie imponuje, a reszta to już nieważna. 

Masz się do kogo porównywać, "gratuluję" wzoru.

Jak by chodziło tylko o te 16 lat to można zrzucić na głupotę młodości ale powyżej 18 to jest typowa bandyterka, a powyżej 25 to już debilizm i świadczy o niedorozwoju intelektualnym osobnika biorącego w tym udział. 

Co innego gdyby w wieku dojrzałym starł się z kimś jeden na jeden ale to już by nie było takie "szlachetne" jak napierdzielanie w kilku leżącego...

Jeszcze żeby to była zwykła spina kilku kiboli ale to była ustawka "elity" półświatka i żeby wziąć w niej udział i w tak "zacnym" otoczeniu, to trzeba było mieć mieć plecy, czyli nie tylko znać te osoby ale należeć do tego świata.

• Confused 1
Opublikowano
15 godzin temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Po kolei, podsumujmy:

1. Stwierdziłem fakt, który stwierdzi każdy trzeźwo myślący człowiek – Tusk obsrał zbroję i zezłomował się u Rymanowskiego

2. Bardzo Cię to zabolało, a że nie potrafiłeś odpowiedzieć niczego sensownego, zrobiłeś tępy najazd o uwielbienie Nawrockiego

3.Podsumowałem Cię króciutko, że ani razu nie nazwałem Nawrockiego dobrym kandydatem i znowu odbijasz piłeczkę jak beton

4. Na moją odpowiedź, że ani razu nie nazwałem Nawrockiego dobrym kandydatem, zrobiłeś kolejnego fikołka, że przecież powinienem nazwać go patusem tak jak jest tutaj bez przerwy nazywany przez tuskowy beton

5. Nie miałem nic przeciwko temu, więc powiedziałem, to co chciałeś usłyszeć

6. Wytknęles mi nagle, że atakuję Trzaskowskiego (!)

7. Poprosiłem Cię o dowód o te rzekome ataki

8. Znalazłeś mi jednego posta na którym nazwałem go tuskowym wycieruchem, to te straszne ataki i wytknęles że jest to  niemerytoryczne, gdzie sam jakąś totalną niemerytorycznością często nadajesz - hipokryzja bardzo fajna

9. Na moje skwitowanie, żebyś lepiej popatrzył co tutaj się dzieje w drugą stronę, zarzuciłeś mi bezpodstawne kłamstwo, bo nie znalazłeś nic więcej

10. Następnie kazałeś mi przedstawić dowody, że to ja nie kłamię, a ty mnie nie pomawiasz

11. Następnie wytknęłeś mi jakieś "powtarzasz pisowskie kłamstwa", gdzie to jest Twoja jakaś kolejna odklejka

12. O przypierdzielce, do mojej narracji ze snusem nawet nie skwituję 😅PANIE NIEOMYLNY

13. Na moją odpowiedź na to przywaliłeś się, że nie pokazałem kontrdowodów, na to, że ty mi zarzucasz to, że ja kłamię

14. Następnie na koniec napisałeś jakiś wymysł z czapy o mój jakiś zarzut do Trzaskowskiego i znowu paplałeś coś o braku argumentów

Także widzę dwie opcje:

1. Albo jesteś bardzo mądry inaczej :)

2. Albo wydaje Ci sie, że jesteś sprawnym manipulantem

Bo logiki to chyba musiałeś uczyć się razem z tymi rzekomymi pannami lekkich obyczajów od Nawrockiego :)

Fajne bzdury, nie pisz takich więcej.

Napisałem to do Ciebie bo wszystkim zarzucałeś "zabetonowanie" a sam ani słowa krytyki o Nawrockim nie napisałeś wcześniej, jedynie tamte ataki. Pokazałem Ci własnie taki atak i.... zażądałeś dowodów na to, że to nie prawda. Co jest oczywiście niezgodne z podstaowymi zasadami racjonalnego dyskursu. A potem zesrałeś się jak wyżej. Dwa razy nawet. Nie chce mi się więcej nawet odpisywać, bo to nie ma sensu, skoro ty nawet nie rozumiesz, że jak twierdzisz A to przedstawiasz dowody na A. Tego nie jesteśmy w stanie przeskoczyć. Dopóki nie nauczysz się odpowiedzialności za swoje słowa, tzn. tego żeby wykazywać swoje twierdzenia nie szukaj rozmowy ze mną. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

Widać sam fakt ustawki tobie imponuje, a reszta to już nieważna. 

Masz się do kogo porównywać, "gratuluję" wzoru.

Nie, nie imponuje mi. Dostalem w trabe, komus w trabe przywalilem, nie wiem nawet o co poszlo, temat zamkniety. Chodzilo mi tylko o to, ze ludzie maja rozne epizody, ktorych moga sie wstydzic na jakims tam pozniejszym etapie zycia, i to nie powinno z automatu robic z nich nie wiadomo kogo. Tylko i az tyle. 

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

No nie robie z Ciebie idioty. Każda społecznosc w jakims sensie dąży do ideału. Przynajmniej takie mozna odnieść wrażenie o co w tym wszystkim chodzi. W idealnym swiecie nie ma miejsca dla prawnikow chyba sie z tym zgodzisz, sa niepotrzebni. Natomiast im wiecej patologii tym wiecej potrzeby na usługi prawne itp. Nie chciałem Cie urazic tylko nakreślic obraz rzeczywistosci w ktorej sie znajdujemy. Cieszy mnie to, że poświeciłeś sporo czasu na nauke. Warto natomiast miec dystans do siebie i do innych. 

Nie, nie dążymy do ideału. :) 

W idealnym świecie nie byłoby miejsca dla żadnego zawodu, bo każdy potrafiłby wszystko. Ale wartość takich rozważań jest żadna. Szczególnie jeśli ma to być figura retoryczna.

Mam dystans do siebie. Krótki :E 

Opublikowano
18 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Niech idą walczyć w klatce, w dupie to mam. Chodzi mi o to że prawie każdy z nas może mieć jakąś przeszłość, której się może wstydzić na jakimś etapie życia. Może Cię to dyskwalifikować z zostania prezydentem, ale nie powinno Cię to dyskwalifikować jako człowieka. A to jest teraz robione z Nawrockim, te ataki to jest przesada. Jest winny przestępstw? No to prokurator, dowody, świadkowie i do paki go. A jeśli nie, to niech się odpier... 

No i nie widzisz różnicy miedzy przestępcą a skazanym. Wg Twojej teorii można nawet mordować jeżeli ciebie nie złapią...

• Confused 1