Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Umpero napisał(a):

To chyba totalny wstyd przegrać gdy ma się za sobą większość medialnych machin, celebrytów, finansowanie z zagranicy i wsparcie innych lewackich elit?

wstyd to jest kraść albo popierać neonazistów, czemu miałbym się wstydzić głosu ludu. Mogę się z nim nie zgadzać, mogę krzyczeć na to jak niskie są standardy w Polsce, ale tutaj nie ma żadnego wstydu u mnie.

Ja na przykład nie jestem zły na wyborców PiS, tylko na sam PiS, co zrobił z ludźmi, jak spolaryzował społeczeństwo od 2010 roku.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 6
Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał(a):
8 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Dobrze to będzie jak go ktoś w ogóle będzie traktował jak prezydenta. Może Orban :lol2:

W krajach sąsiednich masz innych prezydentów. Możesz sobie wybrać i tam zmigrować.

Może i tak zrobię... zobaczymy... ale i tak będę miał bekę z tego co tu będzie się działo.

A patol zostanie patolem bez względu na piastowane stanowisko.

Wielu tak hejtowało Zełenskiego, że nie powinien być prezydentem UA bo to komik... no to teraz mamy patusa i kto się teraz z kogo śmieje....

Można już tylko się śmiać nic innego nie pozostało.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, huudyy napisał(a):

wstyd to jest kraść albo popierać neonazistów, czemu miałbym się wstydzić głosu ludu. Mogę się z nim nie zgadzać, mogę krzyczeć na to jak niskie są standardy w Polsce, ale tutaj nie ma żadnego wstydu u mnie.

Ja na przykład nie jestem zły na wyborców PiS, tylko na sam PiS, co zrobił z ludźmi, jak spolaryzował społeczeństwo od 2010 roku.

Tak, a obelgi kierowane we wszystkich nawet w strone małego dziecka ze strony tuskostanu do cna świadczą  o tym, że ta strona to rzeczywiście chce sie odpolaryzowac. Zresztą dokładnie tak jak kilka godzin przed tymi kwikami zapowiadali :lol2:

Im szybciej zrozumiecie, że to nie PIS spolaryzował społeczeństwo, tylko obie te durne partie tym szybciej może uda się te społeczeństwo pogodzić

Ale chyba i tak to przypomina bardziej walenie grochem o ściane

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, huudyy napisał(a):

Gdzie żeś znalazł tych neonazistów? 
Której nocy ci się to przyśniło?

Edit:

Wiem już do czego pijesz

Edytowane przez Umpero
Opublikowano

Taki eksperyment myślowy, biorąc pod uwagę skuteczność wygrywania kampanii prezydenckiej bez znaczenia na kandydata przez Pis.

Jak sądzicie, gdyby Jarosław Kaczyński wyznaczył Donalda Tuska na kandydata Pisu na prezydenta, czy byliby w stanie wygrać wybory? :E

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, aerial napisał(a):

Taki eksperyment myślowy, biorąc pod uwagę skuteczność wygrywania kampanii prezydenckiej bez znaczenia na kandydata przez Pis.

Jak sądzicie, gdyby Jarosław Kaczyński wyznaczył Donalda Tuska na kandydata Pisu na prezydenta, czy byliby w stanie wygrać wybory? :E

Matrix by się wykrzaczyłl i wszyscy musielibyśmyz zaczynać życie na 1lvlu

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kris194 napisał(a):

I tyle jesteście w stanie na niego "znaleźć" - jest tolerancyjny. Brawo, chłop ze wsi wyjdzie ale wieś z chłopa faktycznie nie.

Tolerancja to cecha ludzi bez przekonań. 
I tutaj się zgadza w 100%.

Znam kilka wykształconych i inteligentnych osób ze wsi. 
Masz jakiś kompleks chyba co do ludzi ze wsi...

12 minut temu, Norrberrto napisał(a):

Może i tak zrobię... zobaczymy... ale i tak będę miał bekę z tego co tu będzie się działo.

A patol zostanie patolem bez względu na piastowane stanowisko.

Po drugiej stronie był cyniczny patol, który przykrywał swoje niecne plany białymi rękawiczkami.

Co do wyjazdu to zabierz przynajmniej kilku uśmiechniętych ze sobą to jeszcze wam pomacham na pożegnanie.

Edytowane przez Umpero
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Tolerancja to cecha ludzi bez przekonań. 
I tutaj się zgadza w 100%.

Znam kilka wykształconych i inteligentnych osób ze wsi. 

Nie tylko on. Muszą mieć bardzo smutne życie, żeby podbudowywać swoje ego takimi porównaniami :)

Jakbym słyszał takiego typowego życiowego przegrywa, który jedyne co potrafi to naśmiewać się z "prostszych" niekoniecznie głupszych ludzi :)

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

że to nie PIS spolaryzował społeczeństwo,

To wszystko zaczęło się od PiSu, od Jarka, wtedy kiedy Tusk nie chciał wejść do rządu z PiSem. Jarek wylał hejt na niego, potem TVPiS, Republika, Kościół, Radio Maryja itd, to wszystko zwróciło się przeciwko drugiej stronie- Lepszy i gorszy sort itp(nikt z PO nie wyzywał, nie używał takich epitetów jak to robią po dzień dzisiejszy politycy pisu), hejt, nienawiść przy okazji można wspomnieć zamordowanego przez pisowski hejt w TV Jacka Kurskiego polityka PiSu, widać jak PiS betonował wszystko od PKW po KRRiT, jak nie sądy to i wsadzili polityków do TK, gdzie nigdy czegoś takiego nie miało miejsca, pal licho prokurator(stanu wojennego) sędzią, to pokazuje że mają zapędy komunistyczne, mnie to nie dziwi, bo dawno o tym wiedziałem, już za PC Jarek robił machlojki, stąd zlikwidował partię i założył z bratem PiS, gdzie z nazwy partii można wynieść jedno" Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie".

• Upvote 5
Opublikowano
4 minuty temu, aerial napisał(a):

Myślę, że i to by przeszło. Tylko musieli by znaleźć innego na kim by wieszali wszystko, może wtedy wszystko to by była wina jednak Trzaska?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, aerial napisał(a):

Jak sądzicie, gdyby Jarosław Kaczyński wyznaczył Donalda Tuska na kandydata Pisu na prezydenta, czy byliby w stanie wygrać wybory?

Nie, ale jakby wystawił Tuska jako bezpartyjnego obywatelskiego, to wtedy tak ;D 

Edytowane przez krukkpl
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

To wszystko zaczęło się od PiSu, od Jarka, wtedy kiedy Tusk nie chciał wejść do rządu z PiSem. Jarek wylał hejt na niego, potem TVPiS, Republika, Kościół, Radio Maryja itd, to wszystko zwróciło się przeciwko drugiej stronie- Lepszy i gorszy sort itp(nikt z PO nie wyzywał, nie używał takich epitetów jak to robią po dzień dzisiejszy politycy pisu), hejt, nienawiść przy okazji można wspomnieć zamordowanego przez pisowski hejt w TV Jacka Kurskiego polityka PiSu, widać jak PiS betonował wszystko od PKW po KRRiT, jak nie sądy to i wsadzili polityków do TK, gdzie nigdy czegoś takiego nie miało miejsca, pal licho prokurator(stanu wojennego) sędzią, to pokazuje że mają zapędy komunistyczne, mnie to nie dziwi, bo dawno o tym wiedziałem, już za PC Jarek robił machlojki, stąd zlikwidował partię i założył z bratem PiS, gdzie z nazwy partii można wynieść jedno" Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie".

Jesteś właśnie dowodem na to, co powiedziałem, a wyciełes z cytatu :)

Uzyles w tej argumentacji slowa pis 9 razy, gdzie nawet nie raczyles podac jednej rzeczy anty PO

Piękny beton :)

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Piękny beton :)

Sam jesteś beton jak nic nie dociera, widać po twoim zachowaniu. Pajemajesz? Może mam zmienić język na ten bardziej wschodni, najwyżej google pomoże? :smiech:Może wtedy coś pomoże raz lepiej raz gorzej. 

Nic dziwnego, już wszystko wiem. Dziękuję za potwierdzenie.:salut:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tak, a obelgi kierowane we wszystkich nawet w strone małego dziecka ze strony tuskostanu do cna świadczą  o tym, że ta strona to rzeczywiście chce sie odpolaryzowac. Zresztą dokładnie tak jak kilka godzin przed tymi kwikami zapowiadali :lol2:

Im szybciej zrozumiecie, że to nie PIS spolaryzował społeczeństwo, tylko obie te durne partie tym szybciej może uda się te społeczeństwo pogodzić

Ale chyba i tak to przypomina bardziej walenie grochem o ściane

Wiesz, może i dokładnie nie pamiętam tamtych lat, ale Donalda w TV przepraszającego za moherowe berety będę pamiętał długo, to była bodajże kampania w 2005 roku ;) Usprawiedliwianie się  na zasadzie "ale to on zaczął" - nie jesteśmy dziećmi w piaskownicy, nie popieram tego i przyznaję Ci rację, że obie partie nakręciły całe to szaleństwo. Mimo wszystko poziom debaty, schamienia społeczeństwa na dobre rozkręcił się w latach 2015. PiS szczuł na lekarzy, sędziów, nauczycieli. PO lekceważyło tzw. niższą klasę społeczną. Kulminację - mam nadzieję, że to była kulminacja - obserwowaliśmy w ostatnich tygodniach. Niedobrze mi się robi na myśl, do jakich chwytów mogą się jeszcze obie strony posunąć. Jedno jest pewne: Tusk i Kaczyński na śmietnik historii, bez tego wojna polsko-polska będzie trwać. Obaj są cholernie uparci, po trupach do celu, władzy nie oddadzą po dobroci. 

Edytowane przez Kaczkofan
  • Like 1
  • Upvote 7
Opublikowano
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale zandber zaoral tuska na posiedzeniu, az mi sie go szkoda zrobilo

no i milo widziec jak kolejny dzien nadal trzaska

:dj:

Zandberg dostał lekkiego wiatru w żagle i gra na niezależność.
Niestety ludzie łykają jego komunistyczną wizję Polski i jest jakaś szansa, że zrobią taki burdel jak w innych krajach europejskich.

Opublikowano
12 minut temu, Ludojad napisał(a):

Sensownie gada. Ja w ogóle chciałbym wcześniejsze wybory, ale nie tak blisko wyborów prezydenckich. 

W tym momencie wszystkie partie poza duopolem są w plecy. 

Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Sam jesteś beton jak nic nie dociera, widać po twoim zachowaniu. Pajemajesz? Może mam zmienić język na ten bardziej wschodni, najwyżej google pomoże? :smiech:Może wtedy coś pomoże raz lepiej raz gorzej. 

Nic dziwnego, już wszystko wiem. Dziękuję za potwierdzenie.:salut:

Latarnia twojego umysłu chyba nie świeci zbyt jasno

• Haha 2
Opublikowano

@Umpero

Po drugiej stronie był cyniczny patol, który przykrywał swoje niecne plany białymi rękawiczkami.

To chyba mówisz o Kaczym.

Po drugiej stronie był nijaki kandydat, bez charyzmy może i czasem cyniczny ale przynajmniej nie był właśnie patusem jak batyr. 

Weź sobie definicje poczytaj.

A co do niecnych planów to jakie to były? przejęcie kawalerki Nawrockiego, a czekaj przecież to nie jego kawalerka tylko batyra... :D

To może wspieranie nazioli, a nie przecież to znów batyra działka...

a jak już jesteśmy przy działkach, to najlepsze działki ma batyr no i oczywiście dziewczyny też.

Jak chcesz komuś wpierdziel spuścić to do batyra

Batyr lekiem na całe zło :lol2:

3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Niestety ludzie łykają jego komunistyczną wizję Polski i jest jakaś szansa, że zrobią taki burdel jak w innych krajach europejskich.

burdel to też działka batyra...

• Upvote 3
Opublikowano
19 minut temu, Umpero napisał(a):

ZAGADKA NA DZIŚ: 
jak jestem ze wsi i wybudowałem się też na wsi, ale skończyłem inżyniera + mam dwa kierunki podyplomowe, to oznacza, że głosowałem w II turze na Trzaskowskiego czy Nawrockiego? :E 

Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał(a):

Co?