Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, adashi napisał(a):

In vitro to jest po prostu skutek postępu technologicznego. Podobnie jak to, że nie musisz chodzić piechotą. Tak należy to rozpatrywać.

no ale GRZECH CIENSZKI!

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Mar_s napisał(a):

Gordon, taka sugestia, zluzuj trochę z tym traktowaniem wszystkich z którymi się nie zgadzasz z wyższością, bo każdy może pisać co chce, dopóki nie łamie regulaminu.

A ja już mam trochę dosyć raportów z tego powodu.

Nie łamiesz może regulaminu ale jest to z lekka irytujące...

Bycie irytującym nie jest zakazane. Podobnie jak pisanie kłamstw, bzdur i skrajnie głupia ignorancja - o czym wielokrotnie mnie informowałeś. I co sobie przyswoiłem. Dlatego bardzo grzecznie poprosiłem kolegę, żeby się wylogował, bo bardzo się myli i nie ma zielonego pojęcia o temacie. Z podcastu nic się o tym nie dowie.

Wolność słowa :) 

23 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Na Gordona też leci masa raportów, ale 90% bezpodstawnych bo nie łamie on regulaminu.

Wprowadźcie kary za bezpodstawne raporty, a nie mnie się czepiacie :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Na Gordona też leci masa raportów, ale 90% bezpodstawnych bo nie łamie on regulaminu.

Wprowadźcie kary za bezpodstawne składanie raportów  :E

Gordon mnie ubiegł :P

Edytowane przez r@dek
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Z tego programu JUŻ urodziło się 13 tysięcy dzieci.

13 tysięcy ciąż. Do końca kwietnia urodziło się ~950 żywych dzieciaczków, gdzie pierwsze dziecko z tego programu urodziło się końcem lutego. Więc jak na początek programu wydaje się wynikiem dobrym, który z czasem powinien być zwiększany.

5 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Jeśli zrobiliby to tak, że najpierw muszą spróbować rozwiązań o niskim koszcie to niech będzie...

Program jest skonstruowany tak, że musisz leczyć się na niepłodność przez rok. Więc tak, jak najbardziej zaczynasz od rozwiązań o niskim koszcie.

Serio, ten program to jest chyba jedyna rzecz co obecny rząd zrobił z sensem.

Edytowane przez trepek
Poprawka miesiąca
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, trepek napisał(a):

Program jest skonstruowany tak, że musisz leczyć się na niepłodność przez rok. Więc tak, jak najbardziej zaczynasz od rozwiązań o niskim koszcie.

Załapałem już za poprzednim razem, ale meritum tego niedoprecyzowanego twierdzenia dotyczyło czego innego i już jasno powiedziałem w ostatnim komentarzu.
Ale dobrze słyszeć, że chociaż to mam podstawy przemyślane, ale nie chce mi się dłubać w zalecanych metodach, aby potwierdzić moje domysły odnośnie niestosowania niektórych metod które mogłyby pomóc, bo burzyłyby oficjalny przekaz w innych sprawach...

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 3
Opublikowano
4 godziny temu, ryba napisał(a):

Ale tez sa piekielnie trudne przypadki u kobiet, ze ginekolog moze stwierdzic ze tylko invitro - fachowo teraz nazwy nie podam, bo nie pamietam, chodzi o brak fizycznej mozliwosci zaplodnienia i jakies kosmiczne dalsze badania sa generalnie zbedne.

Czasem immunologia płata figle i przeciwciała kobiety nie lubią się z DNA mężczyzny ;-) Co prawda są teraz możliwości aby oszukać immunologię i zrobić bezpieczne "okienko" na 2-3 miesiące.

4 godziny temu, ryba napisał(a):

odkryl nowy sposob na problem plodnosci - dieta

Jak kobieta ma problemy z tarczycą to dieta jest jak najbardziej zalecana. Piszę to z autopsji jako ojciec 3 miesięcznej córki :)

Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

Czasem immunologia płata figle i przeciwciała kobiety nie lubią się z DNA mężczyzny ;-) Co prawda są teraz możliwości aby oszukać immunologię i zrobić bezpieczne "okienko" na 2-3 miesiące.

Rowniez, ale to inny case niz ja opisalem, a tych jest znacznie wiecej. Chodzilo mi o zruganie glupot pt: jedz zdrowiej, bedzie mniej invitro.

5 minut temu, trepek napisał(a):

Jak kobieta ma problemy z tarczycą to dieta jest jak najbardziej zalecana. Piszę to z autopsji jako ojciec 3 miesięcznej córki :)

Ale teraz tarczyce chcesz podpiac pod: styl zycia i niezdrowia diete? ;) Mimo ze racja, to wydzwiek postu odwrotny od zakladanego.

Gratulacje, oby zdrowe roslo :) a ironizujac, za 15 lat bedziesz calego osiedla pilnowal :E

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, ryba napisał(a):

Ale teraz tarczyce chcesz podpiac pod: styl zycia i niezdrowia diete?

Nie ;-) Nieprawidłowo działająca tarczyca, szczególnie w przypadku Hashimoto u kobiet, jest spowodowana permanentnym stanem zapalnym w organizmie. Ogólnie temat rzeka i myślę, że to nie miejsce aby dłużej się nad tym rozwodzić :) 

30 minut temu, ryba napisał(a):

Gratulacje, oby zdrowe roslo :)

Dziękuję! Kawał dziewczyny się urodził, 4.3kg, rośnie jak na drożdżach :D 

30 minut temu, ryba napisał(a):

a ironizujac, za 15 lat bedziesz calego osiedla pilnowal :E

Hmm, a jakby tak pozwolenie na broń sobie zrobić? :heu:

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

Nie ;-) Nieprawidłowo działająca tarczyca, szczególnie w przypadku Hashimoto u kobiet, jest spowodowana permanentnym stanem zapalnym w organizmie. Ogólnie temat rzeka i myślę, że to nie miejsce aby dłużej się nad tym rozwodzić :) 

Ja to rozumiem doskonale i nie neguje. Lekarzami nie jestesmy zeby dywagowac, ale w kontekscie wczesniejszych wypowiedzi "znachora" kontekst zle sie zlepil. Hashimoto to skomplikowana choroba i nie z powodw ktore wymienial znachor.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

nie, KO wlacznie z tuskiem,

Tak - odciąć się.

nie maja wiarygodnosci w tej kwestii, wszyscy wiedza ze to byloby klamstwo, to oni biegali z reklamowkami na granice wspierac wojne hybrydowa Putina

Widzisz i to jest właśnie efekt oddania pola - wytworzenie fałszywej narracji, która się spopularyzowałą i funkcjonuje jako prawda. Humanitaryzm wobec uchodźców nie oznacza przyjmowania Putina, tak samo pastwienie się nad nimi ku uciesze gawiedzi gdy dziesiątki tysięcy przekroczyły granicę bokiem nie jest żadną walką z Wołodią. Tak samo jak puste straszenie że nagle przyjmiemy miliony czarnych migrantów którzy zaczną siać terror, zamkniemy ich w ośrodkach integracyjnych które rząd buduje, prawda? I nikogo nie obchodzi że te ośrodki zostały wybudowane za czasów PiSu.

to sa udawanymi? to nie ma sensu na nich glosowac XD

Udawanymi są konfederaci.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Oglądałem rozmowę na Polsacie i KO dalej ma wyparcie, że wszystko było git XD

To identycznie jak ich wyznawcy w tym temacie :P

Wszystko wina PISu!

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano

@Kamiyanx akurat głosowanie na RAZEM do parlamentu to jedynie co przyniesie to wypadnięcie za burtę całej grupy demokratycznej bo tam jest ordynacja większościowa. Chyba, że również prawica się podzieli na PiS, konfę i brauna ale jeśli pójdzie zwarta to jak każdy będzie głosował a to na RAZEM, a to na 3D, a to na Lewicę a to na KO to prawa strona w całości przejmie władzę. Zasady do sejmu i senatu są inne niż na Prezydenta.

Szczerze mówiąc zawsze popierałem PO,  a teraz KO ale też już mam trochę dość tego duopolu. Wolałbym zamiast Kaczyńskiego Mentzena a po naszej stronie Hołownię. Pewno ktoś inny Zanderga. Ale wszyscy chyba już mają serdecznie dość Kaczyńskiego i Tuska i tak od dekad. Ci ludzie się odkleili - każdy w inny sposób.

• Upvote 1