Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy prawi podejmują obecnie decyzje zbrojeniowe? Dlaczego takowe rozmowy z Ukraińcami nie są prowadzone przez Kamysza i koalicję od roku?

Czy prawi przepchnęli teraz upamiętnienie ofiar UPA?

Mam Ci powyciągać posty jak za PiSu wyłeś, że takie ruchy działają na niekorzyść naszych stosunków?

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Pierwszy wywiad zagraniczny Karola Nawrockiego. Zapowiedział wzmacnianie V4

- Węgry są dla Polski bardzo ważnym sojusznikiem - te słowa padły podczas pierwszego zagranicznego wywiadu Karola Nawrockiego po wygranych wyborach. Prezydent elekt udzielił go węgierskiemu tygodnikowi "Mandiner". Nawrocki podkreślił także konieczność wzmacniania Grupy Wyszehradzkiej (V4) i wschodniej flanki NATO.

000L5KDL6D966B2D-C124.webp

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-pierwszy-wywiad-zagraniczny-karola-nawrockiego-zapowiedzial,nId,21825455

A koalicja go jeszcze przyjęła do KO, no ale tych debili już nie ma  %-)

Zero zrozumienia dlaczego przewalili :rotfl2:

• Haha 1
Opublikowano

@Camis To nie kwestia zrozumienia, tylko pieniędzy od przemysłu deweloperskiego i powiązanych z nim sektorów. Patrząc na to jak uparcie politycy bronią dopłat dla deweloperów, mimo oporu społeczeństwa, w tym własnego elektoratu, to tam muszą iść łapówki idące łącznie w dziesiątki milionów.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

On ma go grać w jakimś filmie:hmm:

Kręcą film o wyborach prezydenckich '95 i Will Smith ma grać Daniel Osafo Oware, wokalistę zespołu Top One, autorów piosenki "Olek, Olek!", która wygrała Kwachowi wybory. 

W głównej, podwójnej roli Wałęsy i Kwaśniewskiego, Rafał Zawierucha, reżyseruje wskrzeszony Andrzej Wajda (podobno cała dopłata z PISF na to poszła), a scenariusz napisało WSI.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
Opublikowano
23 godziny temu, kubikolos napisał(a):

no co by sie dzialo? pis do tej pory nigdy nie oddal wladzy?

dzialoby sie dokladnie to co zawsze czyli nic

jedynie promil odklejencow szczekalby o sfalszowanych wyborach, oczywiscie ten promil bylby karmiony przez niektorych politykow tej strony

Ten promil po prawej stronie jest znacznie większy, włącznie z czołowymi politykami na czele. Czy to nie Kaczyński wielokrotnie mówił o fałszowaniu wyborów? To nie on nakręcał mężów stanu itp. akcje?

Nie, gdyby wygrał Trzaskowski, to kwik prawicy byłby dużo większy niż obecny KO z przystawkami.

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galakty napisał(a):

Wiadomo że byłby kwik, ale u nich to normalne bo ośmieszali się wielokrotnie.

Taki kwik ze strony KO gdzie się potem okazuje że bezpodstawnie jest dużo gorszy wizerunkowo :E 

No i tu mam pewien problem.

Czemu standardy są tak diametralnie różne wobec obu stron konfliktu? :) 

Jak PiS tańcuje na grobach poległych, kłamie o sfałszowanych wyborach, kradnie i rozdaje swoim to... nic. Tzw. strażnicy środka, centryści czy ludzie nieposiadający kręgosłupa moralnego na tyle, aby obiektywnie ocenić rzeczywistość wobec czego zawsze zajmują pozycję na środku, stosują skrajnie różne standardy wobec stron konfliktu politycznego.

Np. Zandberg to komunista bo miał koszulkę z Che za młodu. Ale już Berkowicz nie jest nazistą, mimo że hailował za młodu. ;) 

Albo tak jak tu --> pis kłamał o sfałszowaniu wyborów przez wiele lat - nic. KO pokazuje nieprawidłowości w wyborach - krytyka. :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bo to KO ciągle się szczyci że są lepsi, bardziej inteligentni, równi, tolerancyjni? A potem wychodzi szydło z worka.

PiS i to co odwalał od 10 lat każdy wie i się z nich śmieje, KO powinna być ponad to. A nie jest. I jeszcze atakowali 7 letnie dziecko, super renoma, brawo tolerancja.

Edytowane przez galakty
Opublikowano
8 godzin temu, crush napisał(a):

Czy prawi podejmują obecnie decyzje zbrojeniowe? Dlaczego takowe rozmowy z Ukraińcami nie są prowadzone przez Kamysza i koalicję od roku?

A przypomnij mi która strona używała ekshumacji ofiar na Wołyniu jako młotka? W tym klimacie chciałbyś żeby głośno mówiono o jakiejś współpracy militarnej? Wybacz ale jesteście bardzo podatni na propagandę i manipulacje bo jak już powiedziałem nie weryfikujecie informacji albo sprawdzacie jedynie to co jest dla was wygodne.

9 godzin temu, crush napisał(a):

Czy prawi przepchnęli teraz upamiętnienie ofiar UPA?

Teraz to pojawiła się jedynie ustawa, którą oczywiście pochwalam ale już lata temu pojawiła się uchwała Sejmu.

https://orka.sejm.gov.pl/Druki10ka.nsf/dok?OpenAgent&10-RPW-14244-2025

Tak się właśnie interesujecie faktami.

9 godzin temu, crush napisał(a):

Mam Ci powyciągać posty jak za PiSu wyłeś, że takie ruchy działają na niekorzyść naszych stosunków?

Jedyne o czym mówiłem to używanie ekshumacji ofiar na Wołyniu jako młotka i stawianiu sprawy na ostrzu noża. Ile zajęło obecnej ekipie uzyskanie decyzji o zniesieniu moratorium obowiązującego od 2017r.? Mało, nawet bardzo mało. Różnica tkwi w tym czy ktoś chce faktycznie coś załatwić czy "bić pianę".

Opublikowano
10 minut temu, galakty napisał(a):

Bo to KO ciągle się szczyci że są lepsi, bardziej inteligentni, równi, tolerancyjni? A potem wychodzi szydło z worka.

PiS i to co odwalał od 10 lat każdy wie i się z nich śmieje, KO powinna być ponad to. A nie jest. I jeszcze atakowali 7 letnie dziecko, super renoma, brawo tolerancja.

Nie da się wygrać będąc ponad to.

Jeśli cheater w grze oszukuje to musisz go zbanować, a jeśli tego nie zrobisz to przegrasz. :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

A nie jest. I jeszcze atakowali 7 letnie dziecko, super renoma, brawo tolerancja.

Znajdź mi jednego, jednego posła/posłankę z KO, który/która atakowała córkę Nawrockiego. Akurat środowisko KO na własnym przykładzie rozumie, że dzieci trzeba szczególnie chronić.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie da się wygrać będąc ponad to.

Jeśli cheater w grze oszukuje to musisz go zbanować, a jeśli tego nie zrobisz to przegrasz. :) 

Albo też odpalić aimbota. 

Generalnie jeśli ktoś regularnie nawala, to przechodzi się z tym do porządku dziennego i łatwo wybacza.

Sytuacja zmienia się kiedy ktoś raczej nie nawala, a nawali. 

Stąd się biorą podwójne standardy między innymi.

Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jak PiS tańcuje na grobach poległych, kłamie o sfałszowanych wyborach, kradnie i rozdaje swoim to... nic.

Fanatyzm. Po tej jednej stronie to z krzyżem w ręku możesz nawet gwałcić i mordować, ważne, że jesteś "swój". Po drugiej stronie tego nie ma bo moralność to moralność, nie ma lepszych niemoralnych i gorszych niemoralnych.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

No cóż, mieli półtora roku na rozliczenie, teraz to już po ptokach ;) 

Jak w półtora roku mieli zebrać dowody, świadków, przejść przez zeznania, rozprawy i skazanie w wałach tej wielkości? XDD jak wy sobie to wyobrażacie? 

Inna sprawa, że jak ktoś nie widzi, że rozliczenia się zaczęły, to albo jest ślepy, albo ma gumowy kręgosłup symetrysty. Albo życzy sobie wprowadzenia białoruskich standardów. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2