Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lider Polski 2050 się kompletnie zużył. Musiałby być ktoś nowy. A Hołownia by się wtedy chyba zapłakał na śmierć. Oni znikają z planszy wg mnie. Są kompletnie bez wyrazu, nie wypracowali sobie żadnej renomy.

PSL ma turbo bogate doświadczenie w byciu klejącym się stolcem. P2050 tego też brak.

Opublikowano
27 minut temu, adashi napisał(a):

Tu chyba nawet nie potrzeba badań. Prawdopodobieństwo utrzymania koryta przez KO mniejsze niż 50% to się pozycjonują pod to większe.

Ja bym powiedział, że prawdopodobieństwo utrzymania obecnego ustroju demokratycznego jest mniejsze niż 50%. Coraz więcej ludzi ma dość, czują się zdradzeni i wielu na kolejne wybory nie pójdzie. PKW przyznaje wprost, że były znaczne nieprawidłowości, które mogły wpłynąć na wynik wyborów i nic, prokuratura nawet śledztwa nie wszczęła. PKW za to wysłała do ABW zapytanie z prośbą o informacje w sprawie finansowania tych reklam, które pewnie ledwo kto widział. Co z tzw. "aplikacją Mateckiego"? A kto by się przejmował...

• Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, Bono_UG napisał(a):

To jest ta różnica, którą pamiętam z lat 80. Wtedy na podłogach królowały wykładziny dywanowe, dywany, co doskonale tłumiło odgłosy chodzenia, upadku różnych przedmiotów.
Obecnie kładzie się panele, które są twarde i po prostu przenoszą dźwięk. Też nie ma już mody na kapcie, więc jak ktoś ma ciężki chód, to łupanie piętami dobrze słychać.

Inna sprawa, że różne dźwięki różnych ludzi inaczej drażnią. Nawet to samo chodzenie o innych porach potrafi irytować, a o innych jest tylko tłem.

Kijowej jakości bloki swoją drogą. Te nowo budowane to czasami słychać wszystko, niezależnie od kierunku. 
W starych blokach jest trochę lepiej i dźwięk nie przedostaje się aż tak bardzo. 

Opublikowano

Ciekawi mnie ta zorganizowana akcja protestacyjna, bo w spontaniczność przy takiej liczbie protestów nie da się uwierzyć. Nieprawidłowości są bardzo dalekie od możliwości przekręcenia 180k głosów, więc koniec jest wiadomy, nic się nie wydarzy, natomiast ciekawe w jaką opowieść to wszystko zostanie ubrane.

Giertych wg mnie pogrąża KO, aczkolwiek liczba protestów jest dość spektakularna.

Opublikowano
W dniu 13.06.2025 o 22:03, Winter napisał(a):

Skoro mi zarzuciłeś kłamstwo to zapraszam do siebie na Podkarpacie. Ostatni zakład istniejący u mnie w mieście niedawno padł po 30 latach przez koszty energii. Siedzisz pewnie w dużym mieście i widzisz to przez swój pryzmat.

Osiedlili się głównie w dużych miastach. Rozwalili rynek mieszkaniowy i wypchali jakąś część naszych z rynku pracy. Przecież jeszcze od czasów PiSu były zachęty robione pod ich przyjmowanie. Nagle udajecie, że tak nie jest?

Akurat Podkarpacie ma sporą ilość ośrodków przemysłowych - Mielec, Krosno, Dębica nawet Przemyśl - do tego jest tam utworzona strefa ekonomiczna wiec bardzo dużo firm się otwarło i nadal otwiera. Druga część, ta bardziej górska to zdecydowanie dominuje biznes turystyczny. Kilka osób które znam funkcjonują tam na własnym biznesie z tego 3 pracują zdalnie dla dużych firm. Od cholery jest działalności gospodarczych, które coś wytwarzają lub czymś handlują. Jak się chce to można bez względu na lokalizację. 

Opublikowano

959 głósów było w 30 w Bielsko Białej. Wynik oficjalny to 
Karol Nawrocki: 610 głosów 
Rafał Trzaskowski: 349 głosów 

Po przeliczeniu wychodzi 
Karol Nawrocki: 450 głosów 
Rafał Trzaskowski: 499 głosów

Jesli będzie więcej takich komisji to nieźle. Zrozumiałbym ten błąd w 5-10 komisji, ale nie prawdopobnie w 2000…

• Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, kubikolos napisał(a):

no zostalo zweryfikowane i co? trzasnelo u ciebie

:dj:

Niby gdzie? To ty się odpalasz na każdą oznakę weryfikacji. 

I wmawiasz innym, że są jakimiś fanatykami podczas gdy to ty jesteś tutaj fanatykiem i to u ciebie trzaska na myśl, że mogłoby dojść do nieprawidłowości przy wyborach, które zostaną wykryte i ukarane.

• Upvote 5
Opublikowano
3 godziny temu, blabla123 napisał(a):

Z tą wsią i spokojem to nie jeden tak myślał, a teraz mu śmierdzi i krowy głośno muczą :lol2:

Często gęsto o tym słyszę jak się właśnie wyprowadzili na wieś bo myśleli że będą mieli ciszę i święty spokój, a tu jest w ręcz odwrotnie. Naoglądali się w necie czy w telewizji tych propagandowych filmików (czyli nie pokazujących wszystkiego) i teraz zdziwienie że nie jest tak jak na tych filmikach.

Opublikowano
3 godziny temu, michaelius33 napisał(a):

W mieszkaniu to krzywa akcja , ale u mnie w bloku naprzeciwko wypuszczają dzieciaki do ogródka i spraszają całe tabuny kolegów z ich dziećmi tak, że latem godzinami słychać drące japę bezstresowo wychowywane bąbelki.

Więc nie zakładałbym od razu, że to sąsiad jest tym złym bo to tak 50/50.

tutaj należy pamiętać że to właśnie dzieci i czasami trudno jest je uspokoić żeby siedziały cały czas cicho. gościu powinien wiedzieć o tym. a im więcej tym głośniej. chyba rzadko kiedy się zdarzy żeby było cicho cały czas.

Opublikowano
3 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

Często gęsto o tym słyszę jak się właśnie wyprowadzili na wieś bo myśleli że będą mieli ciszę i święty spokój, a tu jest w ręcz odwrotnie. Naoglądali się w necie czy w telewizji tych propagandowych filmików (czyli nie pokazujących wszystkiego) i teraz zdziwienie że nie jest tak jak na tych filmikach.

Coś jak ludzie co kupują dom na trasie lądujących samolotów bo tanio a potem protestują i chcą zamykać Okęcie bo hałas :E 

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, kubikolos napisał(a):

niezla historie sobie dopowiedziales, widocznie przekaz tuska trafil i do ciebie XDDDDDD

Nic sobie nie dopowiedziałem. Komentujesz każdy post dot. Nieprawidłowości wyborów i próbujesz wyśmiewać ten temat, a nie potrafisz zrozumieć, że nie ma znaczenia czy on zmieni wynik wyborów czy nie. Nieprawidłowości należy wyjaśnić, a tych którzy umyślnie kombinowali pozbawić możliwości pracy przy wyborach w przyszłości. 

Cala reszta to już twoje urojenia które wynikają z twojego fanatyzmu i innych cech personalnych. No, delikatnie mówiąc w żadnym piórniku nie należysz do najostrzejszych, ale to inna para kaloszy :) 

• Like 3
  • Upvote 7
Opublikowano
2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@Bono_UG przede wszystkim były parkiety i mozaiki, które były klejone do podłogi, co też sprawiało że dźwięki się mniej przenosiły.

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Kijowej jakości bloki swoją drogą. Te nowo budowane to czasami słychać wszystko, niezależnie od kierunku. 
W starych blokach jest trochę lepiej i dźwięk nie przedostaje się aż tak bardzo. 

W obu przypadkach kwestia okresu budowy.
Moje rodzinne osiedle wielkopłytowe z przełomu 70'-80' to raczej ta wykładzina i taka sobie izolacja akustyczna. Mieszkania dziadków z połowy 60' (chyba?) to faktycznie parkiety i lepsza izolacja.

Moje oddane w 2015 niby normy dużo wyższe ale jednak też słychać choć mocno stłumione. Najwięcej i tak idzie przez piony. Z kolei z boku, to albo bardzo cicha sąsiadka i spokojne wnuki albo ściana mega dobrze tłumi.

• Upvote 1