Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

Można jednak dać naszym benefitom i bezrobotnym dopłaty do takich prac.

Ale wiesz że nawet jak oni pójdą do pracy to raptem zapełnia ubytek tylko w bardzo małym procencie?. 

Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Napiszę wprost. Kolejny filmik mający siać podziały. Dlaczego? Bo znów za krótki by wyciągać jakiekolwiek wnioski.

1. Dlaczego policjanci próbują niektórych z tych ludzi zatrzymać? Nie mówię o zatrzymaniu w sensie aresztowania, tylko widać jak kilku policjantów wobec kilku osób próbuje spowodować by te osoby się zatrzymały np. by coś z nimi wyjaśnić lub wylegitymować, a oni się nie zatrzymują, idą dalej, odmachują się rękoma. 3 sekunda widzimy na drugim planie gościa w czarnej koszulce, w 5 sekundzie gościa w białej koszulce. Obydwaj starają się uciec od funkcjonariuszy, nie wiemy dlaczego.

2. Akcja dzieje się w tym miejscu

https://www.google.pl/maps/@53.9213047,14.219197,3a,75y,121.9h,84.96t/data=!3m7!1e1!3m5!1sM0sZh3RyXk7BJ27flfVgYg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D5.039581389455421%26panoid%3DM0sZh3RyXk7BJ27flfVgYg%26yaw%3D121.90041215787878!7i16384!8i8192?hl=pl&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYyMy4yIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Niedaleko granicy, tłum wraca od strony granicy. Nie ma żadnych informacji na temat tego co się działo wcześniej i dlaczego została wezwana policja. 

Wiadomo jedynie że zgrupowanie nie zostało nigdzie zgłoszone, więc jest jako zgromadzenie spontaniczne, a takie w myśl ustawy może rozwiązać nawet policja poprzez głosowe upomnienie uczestników. Jaki był przebieg wydarzeń przed nagraniem? Nie wiemy.

3. Wiemy szczątkowo, że uczestnikami zgromadzenia byli kibice jednego z lokalnych klubów i że już wcześniej zgromadzenie nie przebiegało spokojnie. 

Ok, chcą stać przy granicy i pilnować? Niech to robią, ale takie nagrania bez pełnego kontekstu nic nie wnoszą prócz budowania narracji na emocjach. 

Jakie podziały spowodowane przez filmik? Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok? Poważny Ty jesteś? 

I co z tego że kibice? Kibice to ludzie gorszego sortu? Sam coś na początku posta piszesz o podziałach. I czy masz gwarancje że wszyscy to kibice?

Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

Ale wiesz że nawet jak oni pójdą do pracy to raptem zapełnia ubytek tylko w bardzo małym procencie?. 

Wiem. Już nawet wyedytowałem przed Twoim postem, bo wiedziałem, że ktoś podejmie ten temat :)

Jak pisałem - bezpiecznej imigracji nie mówię nie. Ale niestety aby to weryfikować i mieć pewność, że metoda odsiewu działa, trzebaby radykalnych kroków. Niestety źle to widzę, bo konwencje, bo prawa człowieka i blablabla. A potem za 40 lat będzie zakaz nauki dla kobiet i morderstwa honorowe na nastolatce którą zgłałcono, a prawo shariatu w dupie będzie miało jakiekolwiek konwencje i prawa człowieka.

Obecna sytuacja to jak gangrena. Tu się nie da wyleczyć. Tu trzeba sobie odciąć nogę i cierpieć, bo inaczej się zginie (jako naród, jako cywilizacja)

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Jakie podziały spowodowane przez filmik? Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok? Poważny Ty jesteś? 

I co z tego że kibice? Kibice to ludzie gorszego sortu? Sam coś na początku posta piszesz o podziałach. I czy masz gwarancje że wszyscy to kibice?

Tak, kibole to ludzie gorszego, a w zasadzie głupszego sortu. Dużo głupszego. Ot, wioskowe głupki. I bardzo często przestępcy :) 

• Upvote 3
Opublikowano

ficD1Oo.png

YUjCMZm.png

Cytat

Tymczasem wg Daniela Persa PSL uznał ze porażka Trzaskowskiego oznacza że trzeba się rozstać z P2050 i iść samemu bardziej na prawo bo tylko to daje im możliwość poprawienia swojej sytuacji. No to szykuje się ciekawa sytuacja w rządzie

• Upvote 1
Opublikowano

Co do wydarzeń z Limanowej to powiem tak. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla wszystkich służb zaangażowanych w jego ściganie.

Mieszkam w Małopolsce a więc całkiem niedaleko miejsca zdarzenia. Chłop podobno wrócił w miejsce zamieszkania dwukrotnie i strzelał do policjantów którzy byli w okolicy, i naprawdę w dzisiejszych czasach gdy mamy helikoptery, drony, kamery na podczerwień nie da się chłopa złapać czy choćby ustalić jego przybliżonego położenia? 

Myślałem że sytuacje jak te z próby zatrzymania gościa z Lexusa pod sklepem gdzie policjant postrzelił policjanta to po prostu jednostkowy przypadek nieudolności służb tyle że głośny ale u nas chyba naprawdę wszystko funkcjonuje nie tak jak trzeba :mad:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

To w sumie bez znaczenia. Dzięki tym ich wszystkim "patrolom" temat pilnowania granicy będzie cały czas na tapecie, a chyba o to chodzi?

Debil też się czasem przydaje. Co nie zmienia faktu, że jest debilem.

Edytowane przez crush
Opublikowano
4 godziny temu, adashi napisał(a):

Należy przynajmniej próbować znaleźć sposób, aby te ***** stąd wywalić, zatrzymać ich dalszy wwóz. Wina PiS, że ich nasprowadzali, wina PO że tego nie próbują naprawić.

Ja wiem jak! Trzeba pisać dużo płomiennych postów w internecie!

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Kwiat polskiej młodzieży. Tym malpiszonom spuściłbym manto.

Powinni walić gumowymi kulami w to bydło i to dla mojego dobra. Dlaczego? Bo wychodzą sobie takie tępe karki, stoją w grupie, obrażają policję, są agresywni i uchodzi to im na sucho przez co czują się bezkarni., Jak będę iść po ulicy i się im nie spodobam, to też mogą czuć się bezkarnie i mnie zlać. Oni tam powinni co najmniej robić fotki i potem każdego z tych tępych młotów dojechać za obrażanie funkcjonariuszy, to jest minimum. Do pełniej satysfakcji wymagałbym ostrzelania tego intelektualnego cmentarza gumowymi kulami a następnie zabrania na dołek i ukarania za obrażanie funkcjonariuszy. 

• Upvote 5
Opublikowano
2 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Jakie podziały spowodowane przez filmik?

A chociażby takie jakie sam zaprezentowałeś w dalszej części wypowiedzi, czyli:

2 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Psiarnia używa gazu na losowych ludziach na chodniku. Bo co? Bo cześć z nich odmawia wylegitymowania? Prewencyjnie psiarnia użyła gazu na ludziach WRACJĄCYCH z demonstracji i to ma być niby ok?

Sam w tym momencie policję postawiłeś za gorszych, tylko dlatego że zobaczyłeś jakiś kilkunastosekundowy filmik, z którego nie wynikają przyczyny ani zachowania ludzi którzy tam byli, ani służb. 

• Upvote 5
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

To są troglodyci. To trzeba tępić 24/7. Z tego już nic nie będzie, a jedynie stanowi zagrożenie dla otoczenia. Z nich tacy patrioci, jak ze mnie baletnica. Zdania bez k i ch nie potrafią wypowiedzieć.

Oczywiście. To nie jest tak, że oni chcą pomóc Polsce, oni po prostu szukają okazji do rozróby. Idąc na granicę i drąc mordy na policję mają o tyle dobrze, że wiedzą, że w social mediach popiera ich dużo osób. Oczywiście te osoby, które popierają ruchy ochrony granic wyobrażają je sobie zupełnie inaczej. 

Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

To są troglodyci. To trzeba tępić 24/7. Z tego już nic nie będzie, a jedynie stanowi zagrożenie dla otoczenia. Z nich tacy patrioci, jak ze mnie baletnica. Zdania bez k i ch nie potrafią wypowiedzieć.

Pobudki i forma są nieistotne. Ważne, że stanowczo przeciwko wpuszczaniu dzikusów.

16 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Powinni walić gumowymi kulami w to bydło

W tych murzynów co nam ich podrzucają? Racja. 👍🏻

Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Nie no chyba tam odklejka mała jest. Jakby to miało byc legalnie, to by najpierw szły papiery potem akceptacja badz nie, nastepnie byłby by punkty umówionego "zrzutu". To co sie dzieje to jest podrzucanie migrantów. Wywalanie ich w nocy czasem gdzies konkretnie czasem gdziekolwiek.

Opublikowano
8 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie no chyba tam odklejka mała jest. Jakby to miało byc legalnie, to by najpierw szły papiery potem akceptacja badz nie, nastepnie byłby by punkty umówionego "zrzutu".

Akceptacja bądź nie? A co my mamy do akceptowania skoro oni u nas dostali wizę?

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Akceptacja bądź nie? A co my mamy do akceptowania skoro oni u nas dostali wizę?

Jaka wize, tam masz karte A4 badz A5 wymietoloną, 1/3 z nich to 01.01. i jakis tam rok . Daj spokój wierzysz w te kocopoły. Niemcy naprzyjmowali migrantów bo taka była polityka Merkel. Dopiero od niedawna kurs jest inny. Wiec dlatego juz ich nie chca i sie ich pozbywaja, albo po prostu taki zrobili pretekst aby zamknac granice. Wierzysz komus na słowo? Tak mieli wize podrzucilismy ich w nocy do lasu. Prosze Cie. Ja tam jestem za ogolnie wolnoscia poruszania sie, tylko problem z tym, że Ci ludzie nie znaja jezyka w ogole, czesto niewiedza gdzie sa, oni sa w pewnym sensie ofiarami systemu i wojen czy tez destabilizacji rejonu, czesc z nich (pewna grupa ludzi) moze wygladac tak samo, ale byc lepiej wykształcona i infiltrowac spoleczenstwo dla jakiejs lewackiej organizacji z zagranicy. 

Możliwosci jest tyle ile jest ludzi. Przecież nie przyjmiesz tutaj wszystkich, ba nawet nie dał bys rady przyjąć jednego kraju z Afryki np Nigerii, tam sie w ciagu 30lat namnożyło ich 2x jest ich ponad 200milionow, bo tam jest praktycznie wszystko mozna, wiec ludzie sie mnożą. Tutaj system w ciagu ostatnich 30 lat namnożył tak ludzi że jest ich mniej. I to nie dlatego, że jest bogactwo tylko wlasnie dlatego, że jest bieda i podprogowy przekaz "nie da sie" i cała masa negatywnych oddziaływań. Efektem tego jest poteżny spadek dzietnosci. 

Jak juz KO wpusci z 5-10mln ludzi to trudno, ale niestety widac, na przykładzie Niemiec i Francji, że niekoniecznie chcą miłości i uczciwosci oraz rozsiewać czar. Wiadomo jezeli ktos w potrzebie trzeba pomóc, problem w tym, ze ta pomoc jest troche jak wychowywanie cudzego dziecka, nie okaze Ci ono wdziecznosci niestety.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Środowisko kibolskie do niczego nie jest potrzebne. Jedynie do utylizacji się nadają. Mnóstwo takich półgłówków jest na Zachodzie i robią nam opinię Polaka buraka.

Nie interesuje mnie opinia ludzi którzy nawpuszczali do siebie tony szarańczy.

Każdy sprzeciw jest na plus. Nieistotne z jakich środowisk.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Asag napisał(a):

Co do wydarzeń z Limanowej to powiem tak. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla wszystkich służb zaangażowanych w jego ściganie.

Mieszkam w Małopolsce a więc całkiem niedaleko miejsca zdarzenia. Chłop podobno wrócił w miejsce zamieszkania dwukrotnie i strzelał do policjantów którzy byli w okolicy, i naprawdę w dzisiejszych czasach gdy mamy helikoptery, drony, kamery na podczerwień nie da się chłopa złapać czy choćby ustalić jego przybliżonego położenia? 

Myślałem że sytuacje jak te z próby zatrzymania gościa z Lexusa pod sklepem gdzie policjant postrzelił policjanta to po prostu jednostkowy przypadek nieudolności służb tyle że głośny ale u nas chyba naprawdę wszystko funkcjonuje nie tak jak trzeba :mad:

Obejrzyj Rambo Pierwsza Krew i się zastanów co napisałeś.

Jak ktoś zna swoje lasy to ma ogromną przewagę.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 3
  • Confused 1