Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Ale brednie, a te ponad 170 tysięcy mniej kobiet w wieku 18-39 to czym nadrobisz?, przydzielisz jedną kobietę na kilku samców czy jak?. 

To może nie być problemem jak wyrastają tacy 'idole' jak Schreiber :E

Ależ te małżeństwo trwało krótko :E

Cytat

Możliwe, że Elon dostaje więcej subsydiów, niż jakikolwiek inny człowiek w historii, a bez nich musiałby zapewne zamknąć podwoje i wrócić do Afryki Południowej. Gdyby nie było więcej wystrzeliwania rakiet, satelitów czy produkcji samochodów elektrycznych, nasz kraj zaoszczędziłby fortunę. Może DOGE powinno się temu dobrze i ostro przyjrzeć? ZAOSZCZĘDZILIBYŚMY DUŻO PIENIĘDZY!!!” – napisał Trump na swojej platformie Truth Social

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Musk-ofiara-wlasnego-DOGE-Trump-chce-kontroli-subsydiow-8970649.html

Opublikowano
8 minut temu, Camis napisał(a):

Przecież było wiadomo że się nie nabiorą, wcześniej latał z flagami LGBT i chodził na marsze a teraz udaje że jest prawakiem.

Sztab Trzaskowskiego i chyba ogólnie KO jako ugrupowanie też, uważali inaczej. Byli pewni że cały elektorat lewicowy zagłosuje na Trzaskowskiego, a dodatkowo elektorat PSL-Hołowni i może niezdecydowani centrowi też.

Ciężko mi ocenić czy faktycznie jakiś lewicowy wyborca, zdecydował się z tego powodu nie głosować. Nie ma to sensu. Trzaskowski to i tak najbardziej lewicowy kandydat na jakiego mogli liczyć. I całkiem możliwe że ktoś aż tak "na lewo" już długo nie wejdzie do drugiej tury, nie mówiąc o zwycięstwie. Więc świadome nie głosowanie to nie tylko odmrożenie sobie na złość KO i samemu Trzaskowskiemu uszu, ale też dłoni i stóp.

Niestety musimy się teraz liczyć tak z dwoma kadencjami Batyra, jak może nawet powrotem PiSu, dodatkowo w koalicji z konfederuskimi, do większości sejmowej.

Opublikowano
10 minut temu, Camis napisał(a):

Ale brednie, a te ponad 170 tysięcy mniej kobiet w wieku 18-39 to czym nadrobisz?, przydzielisz jedną kobietę na kilku samców czy jak?. 

Ten cytowany chłop już stary, więc trochę nie ogarnia obecnej rzeczywistości.

Tak TBH, to teraz może być nawet problem, jak jesteś przystojny xD

Dziewczyna rzuciła kolegę dla innego po 3 latach. Typ trochę przed 30, wzrost 185, ogólnie uważany za atrakcyjnego, kierownik w jednej firmie.

No i ogólnie wcale lekko nie miał. W sumie chyba wszystkie mu odmówiły XD

Współcześnie to naprawdę nie jest proste. Bab jest mniej, a sporo z nich po prostu nie szuka niczego na stałe. Sporo też zeszło do piwnicy, bo ogólnie młodsze roczniki coraz częściej siedzą w Internecie, a coraz rzadziej na dworze. To nie jest tak jak kiedyś, że sobie można zagadywać do kogoś w kolejce i nie wyjść na creepa %-)

26 minut temu, Camis napisał(a):

W poprzednich wyborach z tego co pamiętam było 50/50 dla Dudy i Trzaska od wyborców konforuskich a teraz ile było... 

Dużo więcej stracił głosów po swojej stronie olewając swoich niż zyskał od prawicy. Ja sam znam kilka osób którzy olali wybory m.in przez totalny skręt na prawo Trzaska. 

Przecież było wiadomo że się nie nabiorą, wcześniej latał z flagami LGBT i chodził na marsze a teraz udaje że jest prawakiem.

Jak to się stało nie wiem  :rotfl2:

Ja ci mogę prosto to wytłumaczyć, de facto powtarzając za profesorem Dudkiem.

To jest wina sztabu, który nie ogarnął w ogóle, jak Trzaskowski miałby tego prawaka udawać. On się nie miał pokazywać z jakimś pseudo śpiewakiem od disco polo, tylko konsekwentnie odwiedzać firmy i pokazywać, co on by tutaj nie zrobił. Ba, mieli prosty sposób na pozyskane przedsiębiorców głosujących na Mentzena – wystarczyło zrobić Trzaskowskiego twarzą projektów deregulacji (żeby to on stał obok Brzoski zamiast Tuska).

No i ostatnia kwestia, której nie ogarnia też Hołownia. On się musiał po prostu wyraźnie odciąć od premiera. Pokazać, czym się różni od Tuska. Mógł wyjść z KO, żeby nie słuchać na debacie o "wiceprzewodniczącym". Nic takiego nie zostało zrobione.

Żenujący sztab i postawa KO.

• Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Camis napisał(a):

Może chodzi takie dużo starsze? :E 

W końcu napisał tylko o znalezieniu kobiety, o tym żeby mieć z nią dzieci już nie ;) 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Tak samo jak Komorowski przegrał z wyciągniętym z kapelusza Dudą. I co z tego? Trzaskowski przegrał bo 40% ludzi w Polsce wierzy że dinozaury walczyły z ludźmi, a 30% nie potrafi czytać tekstu. I tyle. Każdy zdrowo myślący człowiek odsuwając politykę na bok to miał dwa wyjścia, albo olać wybory albo zagłosować za Trzaskowskim - mimo jego poglądów bo na prezydenta akurat się nadaje. Woleli zagłosować za kimś z pół świata. Teraz to prezydentem może zostać nawet Masa. 

Wy jesteście w stanie kompletnej zapaści intelektualnej. 

Opublikowano
55 minut temu, skypan napisał(a):

Bo butą i pychą nie wygrywa się wyborów. Od 2015 PO tego nie ogarnia a właściwie oni to mają we krwi i zawsze to z nich wyłazi.

Jak widać większość zdecydowała, że jednak się nie nadaje.

Rozumiem że buta i pycha to moment w którym skończone mamy podstawówki, potrafimy czytać i się kształcić? PO nie ogarnia czy ludzie to zwykli debile? :E 

Bo jak PO próbuje zniżyć poziom, to tracą jeszcze więcej poparcia. 

No niestety, dopóki osoba która ledwo skończyła podstawówkę będzie miała taki sam głos jak osoba wykształcona tak będziemy mieć dupe a nie prezydenta :) W tym momencie chciałbym widzieć na fotelu prezydenta alkoholika, ćpuna, przydałby się też dyplom z organizacji przestępczej, prawomocnie skazanego, i do kompletu warto byłoby mieć 3 rozwody, 2 dzieci z różnych małżeństw ale nosić katolicyzm na piersi :)  Nawrocki może śmiało to ogarnąć w ostatniej kadencji :E 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

A to jedynym celem życia mężczyzny jest się rozmnożyć i brak kobiety oznacza, że nie umiał? :E

Gdzie mogę zrobić sobie operację mózgu aby widzieć świat tak prosto jak niektórzy?

A w jakimś plemieniu w Afryce jak nie masz długiej szyi wydłużanej pierścieniami to jesteś przegrywem. 

W wielu miejscach jak nie umiesz kraść i oszukiwać to jesteś biedny więc jesteś przegrywem.

W innych jak nie jesteś wierzący w pana z brodą w chmurach to jesteś przegrywem i podczłowiekiem.

Na terapię wszystkich co żyją inaczej niż Ty! I do więzienia! Bo każdy pijak to złodzie... a nie, to nie ten temat. Każdy kawaler to złodziej!

A 30 lat temu jak byłeś dorosły i grałeś w jakieś "gierki na komputerze" to byłeś przegrywem.

Na siłowni jak jesteś chudy i wątły to w oczach karków na sterydach jesteś przegrywem.

Ale nie Ty. Ty 

Te nasze normy społeczne są na serio ostro popierd..one. Znam mnóstwo ludzi którzy są moralnie gównem, odpadem, odczłowieczonym złem. Ale mają dzieci. Kradną, oszukują, nawet w temacie tego czy kochali kiedykolwiek żonę. Rodzą i wychowują pasożyty dla społeczeństwa. Złodziei, oszustów, w najlepszym wypadku tylko dręczycieli innych w szkołach do których chodzą. Potem będziemy na nich płacić fundując pobyty w poprawczakach i więzieniu.

Znam też z racji wieku sporo rozwodników, którzy też podobnie kiedyś myśleli, a teraz wolą święty spokój i życie samemu albo w związku bez zobowiązań. 

No ale co ja tam wiem. Przecież to takie proste - żonaty/dzieciaty = dobry. Sam = przegryw. 

Produkujesz się że aż pot z ciebie leci a nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem krótkiego posta. Nie mówiąc już o tym, że cytat uciąłeś przed dalszą częścią zdania, która całkowicie zmienia wydźwięk tego co napisałem i zamienia twoje wypociny w bzdurę. Napisałem, że wg mnie jest przegrywem ten kto chce znaleźć kobietę i mu to nie wychodzi. Nie napisałem, że jedynym celem życia faceta jest mieć kobietę czy się rozmnażać, nikogo do niczego nie zmuszam, jak ktoś jest singlem z wyboru to droga wolna, mi nic do tego. Ale to ciebie ubodło, że się tak odpaliłeś. Jeśli serio chcesz zrobić sobie operację mózgu to polecam szukać takiej, która poprawi umiejętność czytania. 

A dlaczego to napisałem? Bo na forach internetowych, reddicie,wykopie itd jest mnóstwo dorosłych chłopów które chcą i nie mogą sobie nikogo znaleźć i żalą się w internecie. To są wg mnie przegrywy - trzeba się za siebie wziąć, może iść na terapię (żaden wstyd), zacząć coś sobą reprezentować zamiast płakać, że żadna kobieta ich nie chce. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, GordonLameman napisał(a):

LGBT rozwiązaniem naszych problemów :E 

Musimy tylko pokazywać samotnym mężczyznom dużo tęczy. 

W 60+ jest spora nadwyżka, to się zateguje :hihot:

Opublikowano
59 minut temu, Camis napisał(a):

QiiadlV.png

https://ciekaweliczby.pl/kobiety_mezczyzni_2022/

Brednie? Różnica jest stosunkowo niewielka wiec przy tym ile osób obecnie wybiera bycie singlem z wyboru liczba takich którzy nie mogą sobie nikogo znaleźć będzie niewielka. Poza tym przyjechało mnóstwo Ukrainek. 

Niech zgadnę, jesteś singlem i zapiekło 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Brednie? Różnica jest stosunkowo niewielka wiec przy tym ile osób obecnie wybiera bycie singlem z wyboru liczba takich którzy nie mogą sobie nikogo znaleźć będzie niewielka. Poza tym przyjechało mnóstwo Ukrainek. 

Niech zgadnę, jesteś singlem i zapiekło 😁

Ukrainka+, nowy program socjalny dla każdego polaka. 

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ten cytowany chłop już stary, więc trochę nie ogarnia obecnej rzeczywistości. (...)

Jak na to forum to jestem młodzieniaszkiem bo jestem po trzydziestce, nie napiszę ile mam dokładnie ale do 40 jeszcze mi sporo brakuje. Mam wielu znajomych i wiążą się bez problemu a jamesa Bonda wśród ich nie ma. Sam regularnie wychodzę w miejsca gdzie jest pełno ludzi i widzę jak jest, normalnie. Wyjdź z domu. 

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Ukrainka+, nowy program socjalny dla każdego polaka. 

Niektóre są naprawdę fajne więc nie wiem dlaczego nie miałyby być brane pod uwagę. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Niektóre są naprawdę fajne więc nie wiem dlaczego nie miałyby być brane pod uwagę. 

Bo może nie każdy chce być w mieszanym związku? Nie każdemu podobają się różnice językowe, kulturowe... Ja nie neguję związków Z nimi, tylko bardziej nabijam się z twojego chlopsko-rozumowego podejścia do życia. 

Kuuurłaaa, kiedyś to było, brało się pannę czy chciała czy nie, szło z flaszka do ojca i był ślub. A teraz? Teraz to mi ma czasów XD 

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Mam wielu znajomych i wiążą się bez problemu a jamesa Bonda wśród ich nie ma

A ja mam znajomych, co od dekady z nikim nie byli, a są w podobnym wieku. Ludzie wykształceni, zaradni, majętni, a szczęścia w miłości nie ma. 

Ktoś to dobrze podsumował, że z partnerami/kami to jak z używanym autem - to co fajne to z miejsca zaklepane, a na rynku zostają same dojechane egzemplarze bądź z poważnymi wadami. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jak na to forum to jestem młodzieniaszkiem bo jestem po trzydziestce, nie napiszę ile mam dokładnie ale do 40 jeszcze mi sporo brakuje. Mam wielu znajomych i wiążą się bez problemu a jamesa Bonda wśród ich nie ma. Sam regularnie wychodzę w miejsca gdzie jest pełno ludzi i widzę jak jest, normalnie. Wyjdź z domu. 

No i wszystko super, ale jakoś statystyka tego nie potwierdza, ponieważ...?

I też nie wiem, czy te 170 tysięcy to taka mała różnica. Przeważnie facet jest starszy, co poszerza to okienko. W statystykach jest też chyba to, że konfiguracja Polka + obcokrajowiec jest dużo częstsza niż na odwrót.

Pytanie brzmi, ile to realnie wychodzi. I już nie chce mi się szukać tej symulacji, ale wychodziło sporo więcej niż 170 tys. I ogólnie % singlów jest sporo więcej niż singielek.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Bo może nie każdy chce być w mieszanym związku? Nie każdemu podobają się różnice językowe, kulturowe... Ja nie neguję związków Z nimi, tylko bardziej nabijam się z twojego chlopsko-rozumowego podejścia do życia. 

Kuuurłaaa, kiedyś to było, brało się pannę czy chciała czy nie, szło z flaszka do ojca i był ślub. A teraz? Teraz to mi ma czasów XD 

Nigdy niczego takiego nie napisałem. Co do Ukrainek to napisałem, że można brać je pod uwagę. Wiadomo, że nie każdy musi, to jest oczywiste. 

Co do dalszej części twojej wypowiedzi to widzę stek bredni. Gdzie napisałem, że kiedyś to było a teraz nie? Gdzie napisałem, że brało się kobietę czy chciała czy nie? Na moje oko jesteś singlem, wkurza ciebie to co napisałem i dorabiasz sobie brednie do tego co pisałem a napisałem jedynie, że jak ktoś chce znaleźć kobietę i nie może to jest przegrywem. 

Jestem po 30stce czyli wg ciebie stary. Ok, a mimo tego wciąż kobiety mnie podrywają w różnych miejscach, bo wychodzę z domu, jestem zadbany i tyle. Daleko mi do Brada pitta ale nie jestem misiem z brzuszkiem, uprawiam jakieś sporty, dbam o cerę, uzębienie czy ubiór a jednocześnie widzę jak wielu młodych mężczyzn o siebie nie dba. Jak nie chce się im dbać to niech narzekają na siebie. 

1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

No i wszystko super, ale jakoś statystyka tego nie potwierdza, ponieważ...?

Ponieważ ludzie tracą umiejętności społeczne. Dlatego piszę, żeby chodzić na terapię, to nie wstyd. 

Opublikowano
21 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Napisałem, że wg mnie jest przegrywem ten kto chce znaleźć kobietę i mu to nie wychodzi.

Piszcie tak dalej a populacja mężczyzn którzy popełnią samobójstwo jeszcze się zwiększy, bo te ponad 4 tysiące rocznie to chyba za mało...