Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiecie co. Zaczyna mnie to już niesamowicie wku......ć, że za samo spotkanie, a to przy piwie a to w domu ludzie tak jadą po "swoich" politykach. 

To może od razu wyjdźmy na ulicę i zacznijmy się napier...ć na serio jak w tym temacie tylko na pięści. Co to k. jest? Ja też PiSu i konfy nie lubię, ale nie życzę nikomu z nich śmierci, choroby i każdemu podałbym rękę! Ręki nie podaje się tylko i wyłącznie w czasie wojny jak ktoś kolaboruje z okupantem. W Polsce nie ma ani wojny ani okupanta i każda zarejestrowana partia polityczna i jej liderzy, członkowie i wyborcy zasługują na spotkania i rozmowy!

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, hubio napisał(a):

że za samo spotkanie

Spotkanie w domu u gościa co jest zamieszany w konkretne afery do tego w nocy po godzinie 1 porównujesz do piwa w lokalu przy kamerach?. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Spotkanie w domu u gościa co jest zamieszany w konkretne afery do tego w nocy po godzinie 1 porównujesz do piwa w lokalu przy kamerach?. 

Zamieszany nie oznacza skazany :) Wiesz taki mamy klimat, że w Polsce wybiera się nawet Prezydenta zamieszanego w afery :) Zresztą nie tylko w Polsce :) Jakby obecnie "zamieszanie w afery" miałoby być jakimkolwiek wyznacznikiem czegokolwiek to nikt nie powinien się spotykać także z Trumpem. Żeby była jasność - ubolewam nad takim stanem rzeczy, ale jak to się mówi: gra się kartami jakie się ma.

Lepiej zawsze spotykać się i rozmawiać niż się bić. Tak jest w rodzinach, tak jest w pracy i tak jest w polityce. Wszędzie tak jest.

Dobra ok - jeśli rzeczywiście była jakaś propozycja rządu PiS+Polska 2050 to jakby Hołownia załatwił kwestie praworządności to bym nie miał jakoś mu tego bardzo za złe. Tak na szybko taka myśl, ale jeszcze nie ostateczna...

Generalnie byłby game changer w Polsce jakby tak się stało :) A KO na samo dno.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, hubio napisał(a):

Dobra ok - jeśli rzeczywiście była jakaś propozycja rządu PiS+Polska 2050 to jakby Hołownia załatwił kwestie praworządności to bym nie miał jakoś mu tego bardzo za złe. Tak na szybko taka myśl, ale jeszcze nie ostateczna...

Jaką niektórzy mają krótką pamięć...

Opublikowano

@Kris194 pamięć mam dobrą, ale może szybciej jakoś Hołownia ucywilizuje PiS :) Po za tym paradoksalnie taki scenariusz dla KO może być ok bo za jednym zamachem pozbędzie się zarówno PiS jak i opozycji w postaci całj reszty swojego obozu.

Wiadomo co do Polaków o 2 sprawach: nienawidzą "zdrajców" i nienawidzą "władzy". Dla swoich elektoratów zarówno PiS jak i 3D razem to będzie zdrada... Skoro za jedno piwo omal nie powiesili Mentzena to co zrobią za koalicję? :) Polacy nie mają w sobie ani pragmatyzmu ani pewnego dążenia do konsensusu. Stąd zawsze były i są spory wewnętrzne. Nawet Łukaszenko i putler się z nas śmieją, że znów chcemy być wymazani z mapy świata. To tak na marginesie... W każdym razie taki scenariusz mógłby być dla KO wybawieniem. Obecnie idzie na dno.

Opublikowano (edytowane)

Wybawieniem? PiSowiec przyjemie każdy sojusz. I to nie część wyborców jak u Konfederacji, a praktycznie cały ~30% beton.

Wśród wyborców koalicji większość pewnie machnie ręką na wybory. Frekwencja będzie 50% i PiS wygra w cuglach.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, hubio napisał(a):

@Kris194 pamięć mam dobrą, ale może szybciej jakoś Hołownia ucywilizuje PiS :) Po za tym paradoksalnie taki scenariusz dla KO może być ok bo za jednym zamachem pozbędzie się zarówno PiS jak i opozycji w postaci całj reszty swojego obozu.

Wiadomo co do Polaków o 2 sprawach: nienawidzą "zdrajców" i nienawidzą "władzy". Dla swoich elektoratów zarówno PiS jak i 3D razem to będzie zdrada... Skoro za jedno piwo omal nie powiesili Mentzena to co zrobią za koalicję? :) Polacy nie mają w sobie ani pragmatyzmu ani pewnego dążenia do konsensusu. Stąd zawsze były i są spory wewnętrzne. Nawet Łukaszenko i putler się z nas śmieją, że znów chcemy być wymazani z mapy świata. To tak na marginesie... W każdym razie taki scenariusz mógłby być dla KO wybawieniem. Obecnie idzie na dno.

Tak samo ucywilizuje jak Kukiz. Nie ma na to żadnych szans. Wykorzystają Hołownię, doprowadzą do upadku jego ugrupowanie i zostawią go albo wciągną do swojego partyjnego bagna.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Kuszenie Kosiniaka to na pewno prawda. Inne nie wiem.

Wg mnie sytuację mamy taką i nie jest ona wcale wesoła: w razie przyspieszonych wyborów należy głosować na PiS oraz na Konfederację. A następnie próbować zmieniać, modyfikować, cywilizować te partie.

Kradną i uwłaszczają się w podobnym stopniu obie strony duopolu. Szeroka koalicja okazała się całkowicie impotentna. PiS i władzy przynajmniej będzie skuteczny. Kluczowe aby pozostawić poza Sejmem zamulacze typu PSL oraz braunistów. To sytuację mocno wyczyści.

Opublikowano
57 minut temu, adashi napisał(a):

PiS i władzy przynajmniej będzie skuteczny.

Skuteczny w czym? Bo poza rozdawnictwem pieniędzy i rekordami zadłużenia wszystkiego nic nie zrobili.

5 godzin temu, Ludojad napisał(a):

To są funkcjonariusze naszej Żandarmerii/Straży Granicznej. Kolejny ruski fejur. Widzisz jak łatwo dajesz się nabierać na fałszywą propagandę? Robią z ciebie debila, a ty im klaszczesz.

• Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, kalderon napisał(a):

Skuteczny w czym? Bo poza rozdawnictwem pieniędzy i rekordami zadłużenia wszystkiego nic nie zrobili

A te różne dobre wskaźniki gospodarcze to efekt 1.5 roku rządów DT?

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Ja już mam dużą podejrzliwość do Hołowni

Lepiej późno niż wcale.

9 godzin temu, Camis napisał(a):

GvCfs2nWAAEvrpM?format=png&name=large

:E

Niektóre nawet zabawne. 

image.thumb.png.d1f165163ca86510d4c6e2bca108b911.png

:hahaha:

Goebbels byłby dumny.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, kalderon napisał(a):

To są funkcjonariusze naszej Żandarmerii/Straży Granicznej. Kolejny ruski fejur.

A któryś tutaj pisał że Marszałek Bosak raczej nie będzie kłamał, problem z tym że ciągle wrzuca na swojego X fejki a później kasuje wpisy i nawet nie przeprosi. 

• Upvote 4
Opublikowano

ykSbxEE.png

https://wiadomosci.onet.pl/lublin/radykalny-ruch-szymona-holowni-wazny-dzialacz-mowi-o-sensacyjnym-scenariuszu/pwzs0ek

Poseł 2050:

GvBoNerXoAAcBUv?format=jpg&name=small

1000002037-png.9534512

1000002038-png.9534511

Cytat

Wymaga to lojalności. No jeżeli takie teksty idą w eter to znaczy ze Holownia jest już po drugiej stronie. Tusk może iść już na zasłużona emeryturę. Dawać tu Sikorskiego bo później już w ogóle się nie odbuduje sił demokratycznych.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193848227

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Spl97 napisał(a):

BOŻE, miej w opiece Polskę całą!

To samo pomyślałem jak PO przejęło władzę w ostatnich wyborach

Dlaczego jak są plotki o alternatywnym premierze z mniejszej parti to jest nim zawsze Kosiniak ps. Kamysz? Czy wszyscy mają go za jaką marionetkę czy jakiś autorytet? Ja stawiałbym jako pierwsze bo człowiek jest kompletnie nijaki od zawsze, zero charyzmy. To juz aspołeczny Mentzen jest bardziej charyzmatycznym politykiem a to coś mówi. 

Konfa jakby to rozegrała dobrze, to powinni trzymaćten rząd do końca kadencji - niech rządzą i się wykończą sami. Przejmą z czasem elektorat 3drogi + centrowy elektorat PO (PO straci centrowy elektorat, a lewicowy odpłynie do Razem i Lewicy), do tego część elektoratu PISU. Wtedy jest szansa na to, że konfa będzie mieć większość i utworzy jakiś rząd z mniejszością pisowską albo ze zlepkiem 3 drogi jaki został. Bo obecnie to rząd PIS+konfa+3 droga to nie prowadzi do niczego. PIS znowu się umocni i rozegra 2 małe partie

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie chce mi się wierzyć w 'zdradę' Hołowni, ale smrodzik który się rozszedł będzie ciężko wyprać. Kamysz to bardziej byłby do tego gotowy.

Pewnie to forma gierki o stołki i funkcje. No teoretycznie mieli coś odchudzać.

A 4,99 w pamięci siedzi i nie znika.

Opublikowano

@Crew 900

Chciałeś przykłady kłamstw. Nie chce mi się marnować czasu na szukanie w przeszłości, gdzie, jak i kiedy wp i onety manipulowały, co jest tożsame z kłamstwem.

Jeśli ktoś napisze "ci ludzie weszli do mojego domu i zalali mi cały pokój wodą, przez co pojawił się grzyb, a oni nie chcą pokryć kosztów odgrzybienia!" ale pominie fragment, że chodziło o strażaków gaszących pożar to będzie to spoko, bo nie skłamał?

Zresztą kłamstwa też się zdarzają, powrzucam jak będę widział. A na pewno będzie okazja. Na razie takie małe, drobne kłamstewko:

image.png.9ef43f96dc4c5ad67acf72dd7da1369c.png

z tego linka:

Godzinę temu, Winter napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/krzysztof-bosak-o-patrolach-obywatelskich-na-granicy-trzeba-nadawac-uprawnienia/tsc9rxf?utm_term=autor_15&utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=onetwiadomosci-page-post

Bóg Krzysia to wymyślił, czy tylko pozwolił mu to wymyślić? :E 

Przecież z tego zaraz zrobi się formacja na wzór Sturmabteilung, jak przy NSDAP.

"rzekomym"

:D

A apropo. @Winter

Rozpędziłeś się za bardzo. Agentura rosji? Zgoda. Kłamcy jak każda inna partia? Zgoda. 

Ale z tym faszyzmem to jest po prostu śmieszne. 

I tak. Jeśli się nie podoba że ludzie sami się organizują w samoobronę przed durną polityką imigracyjną, to wysłać tam służby, które takie uprawnienia mają/dostaną.

I powtórzę to po raz n-ty: jak "niedasizm" bo jakieś przepisy, umowy itp. to zrobić co się da, aby je natychmiast zmienić. Ale to by trzeba twardej i nastawionej na dobro Polaków polityki, a tego nie spodziewam się ani po obecnym ani po poprzednim rządzie. Po Konfie też nie, żeby nie było. To, że się z nimi zgadzam w tej kwestii nie zrobi ze mnie ich zwolennika. To, że wykorzystują sytuację do siania swojej własnej i ruskiej propagandy przy okazji - oczywiście. Co nie zmienia faktu, że KO i Pisuaria strzelają swoim podejściem Polakom w kolana i za cholerę nie uwierzę ludziom z obecnego rządu lub mediów typu onet/wp, bo jak ktoś na ten konkretny temat pierdzielił jak potłuczony i manipulował przez lata, to nawet jak mówi, że mu się odmieniło (jak KO teraz niby jest za tym by mieć mocną granicę na wschodzie) to i tak nie uwierzę.