Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To co prezentuje grok to mowa nienawiści i mnóstwo wulgaryzmów. 

Już i tak tematy polityczne są w Polsce bardzo wulgarne, a weź pod uwagę, że do X dostep mają również dzieciaki. Trzeba walczyć z mową nienawiści i wulgaryzmami, jak będzie się powtarzać to co było wczoraj, to najpierw ban na miesiąc a jeśli grok zacznie tak odwalać to już ban na zawsze. 

Mam dzieci, nie chce, żeby z kolegami po szkole czytali sobie te wszystkie wulgarne wpisy. To nie jest bycie snowflakiem tylko kultura. 

Masz to jest to TWÓJ problem a nie całe społeczeństwo ma stawać na rzęsach.

Do sklepu mogą wejść i kupić sobie sztućce i w tym nóż. Zbanować sprzedać sztucców!

To. Jest. Twój. Problem.

Nie całej reszty społeczeństwa i banuj sobie co chcesz, ale na ich telefonach.

Takie pomysły potem zostają wykozrystywane przez śmiejących się polityków i ich "lobbystów" do tego, abyś musiał nosić na sobie opaskę wiezienną chodząc po internecie, bo już gołej dupy nie wolno obejrzeć bez specjalnej przepustki, która przypadkiem pozwala rządowi (żeby tylko) wiedzieć gdzie sobie wchodzisz i czy lubisz blonde, brunetki czy może jak wali spod pachy.

image.png.162e1f60f7c660131500bd2e8e4ca804.png

(Obrazek prawie pasujący)

Grok gada tak samo jak GPT. Tyle, że GPT zasysa opinie lewaków, a Grok gada językiem typowym dla internetowych wypowiedzi patoli z prawej strony. 

I to tylko bot. To, że powtarza bzdury powinno być ważniejsze niż to, że mówi niecenzuralnie.

Petycja pod zbanowaniem tiktoków i telefonów w szkołach podpisana i złożona?

Pod zbanowaniem ulubionych piosenek dzieciarni typu "PiS da nad głową" albo "głos ludzi ulicy" z hiptopem Sebixa śpiewającym o ćpaniu, ruchaniu i byciu cwaniakiem?

Weź od tego zacznij. Tego nikt nie będzie żałował. Ale ostrożniej z banowaniem, bo to się może okazać równią pochyłą i jak się zorientujemy, że lecimy, to już może nie dać się zatrzymać.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Proszę was, zróbmy coś i udawajmy, że ten koleś nigdy nie był prezydentem, bo po prostu wstyd.

Abstrahując od samej osoby prezydenta nie zastanowiło cię nigdy jakie wyroki zapadają za ciężkie przestępstwa w naszym kraju? Szczególnie jeżeli są to osoby publiczne, celebryci, itd. Ja akurat uważam że w tej sprawie ma sporo racji, oczywiście nie mam na myśli wieszania, chociaż przy niektórych potwornych morderstwach pewnie bym się zaczął i nad tym zastanawiać.

Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Jakie to ma znaczenie, skoro Duduś nawet handlarkę narkotyków ułaskawił? Hipokryzja tego kolesia wybija się w sam kosmos.

A jak Ci człowiek który notorycznie kłamie powie, że jak wsadzisz łapę w ogień to się poparzysz, to nie uwierzysz mu dla zasady?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Winter napisał(a):

Duduś nawet handlarkę narkotyków ułaskawił?

Nie żebym go jakoś strasznie bronił, ale tak można z każdym ( politykiem ). Trzaskowski finansował pedofila, Nawrocki wiadomo - kawalerka, Tusk - Murański, itd.

Idąc tym tropem jakakolwiek dyskusja polityczna staje się niemożliwa.

To nie jest argument do dyskusji nad tym co powiedział.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
34 minuty temu, Winter napisał(a):

Zatem powinniśmy też zbanować YT, który latami nie blokował patostreamów lub Twitcha lub Kicka, które puszczały roznegliżowane dziewczynki. Zasady te same dla wszystkich.

Oczywiście, jestem jak najbardziej za. Jestem bardzo rozczarowany, że nikt niczego nie robi z patostreamingiem, to jest działanie na szkodę Polskiej młodzieży. Zamiast czepiać się mnie czepiaj się ustawodawców. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

A czy jakiś polityk jest czysty? 

NIE i dlatego mamy co mamy, tamten na haki na tego, tamten na tamtego, i koło się kreci... 

Póki asteroida nie pierdzielnie i świat nie zacznie się na nowo, nic się nie zmieni, a nawet jak pierdzielnie to po jakimś czasie zrobi się ten sam syf... 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, VRman napisał(a):

Grok gada tak samo jak GPT. Tyle, że GPT zasysa opinie lewaków, a Grok gada językiem typowym dla internetowych wypowiedzi patoli z prawej strony. 

Eee chyba nie... On nie ma wbudowanych algorytmów na obrażanie tylko lewej strony. Poczytaj co pisał o Nawrockim :) 

Opublikowano
35 minut temu, VRman napisał(a):

Masz to jest to TWÓJ problem a nie całe społeczeństwo ma stawać na rzęsach.

(...)

Idź bym chamem i prostakiem gdzie indziej. Dzieci mają dostęp do internetu, wielu rodziców nie umie tego ograniczać a naszym obowiązkiem jako ludzi dorosłych i odpowiedzialnych jest o te dzieci dbać. Nikt nie ma stawać na rzęsach, wystarczy być cywilizowanym człowiekiem i nie rzucać wulgaryzmami na lewo i prawo tak jak grok wczoraj. Jak tego nie rozumiesz to nie powinieneś mieć dzieci, chyba, że marzysz o stereotypowym sebolu. Wolność słowa ma swoje granice. Co do telefonów w szkole, to ja się nie zgadam, powinno się uczyć jak z nich korzystać w celach naukowych a nie je banować. Chamstwo w innych środkach przekazu nie oznacza, że X z grokiem nie powinno dostać bana w obecnej postaci. Nie usprawiedliwiaj jednego zła innym złem, bo to jest po prostu głupie. 

Opublikowano
5 minut temu, Winter napisał(a):

Czemu miałbym się ciebie czepiać? Po prostu uważam, że skoro w koalicji jest m.in. Lewica to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zabrać się za praktyki zachodnich korporacji. TikTok też jest do zbanowania, jak dla mnie. Wiesz, jakbyście się świat polepszył bez całego tego syfu? :)

Przepraszam, źle to odebrałem. Wiem, że tiktok to syf, wiem jak zmienia się sposób odbierania bodźców u dzieci nagminnie oglądających krótkie, dynamiczne filmiki. Wiem czym jest przebodźcowanie i dlaczego to jest taki ogromny problem. 

Zgadzam się, że tiktok powinien być zbanowany w trosce o dzieci, ale nie piszę takich rzeczy bo zaraz zleci się banda idiotów z zarzutami ala vrman. Za dużo osób widzi tylko czubek swojego nosa i dlatego jest jak jest. Szkoda, że nie rozumieją, że żeby mieć zdrowe społeczeństwo trzeba zacząć od dbania o dzieci, teraz jest to cholernie trudne i jak pokolenie lat 20 dorośnie to na pewno będzie więcej patoli niż jest teraz. 

Ludzie w internecie zachowują się inaczej niż na żywo, obrażają, kozaczą, są wulgarni, chamscy itp. a dzieciaki nie znają świata bez internetu, dla nich to jest normalne, zwyczajne zachowanie i tak też chcą się zachowywać w realnym świecie. 

Teraz jeden krzykacz z drugim pisze, że jak chcę sobie banować, to na telefonie u dzieciaka itp. a potem będzie zdziwiony jak za 10 lat będzie opluwany i popychany przez młodzież na ulicy. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ale się Andrzej odpalił :E

No to mamy pierwszego kandydata na szubienicę :E

Ogólnie te szmaciarze z pis zrobili się strasznie bezczelni bo pewni są, że alfons ich będzie po kolei ułaskawiał. 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

W 30 lat urosła realnie o 400%, więc w czym jest coś dziwnego że urosła o 100% w 10 lat? Polecam poczytać trochę książek na temat ekonomii, dobrze Ci zrobią. A jak lubisz AI: 

PPP: 70%. 

IMG_4880.jpeg

Jak nie idzie, to nie idzie. Kłopot jest tutaj taki, że ja nie muszę czytać, aby widzieć, że nie rozumiesz co cytujesz. 

Realnie w 10 lat urosło o około 30%. Nie o okolo 100%. I nie o około 70%. Nie szukam w danych z Googla, nie pytam ai. Więc może to faktycznie było 25%, a może 35%. Ale na pewno około 30%. To wiedza ogólna.

Nie rozumiejąc tego co czytasz lub co cytujesz (produkcja dóbr to tylko jeden ze składników i jeszcze musi być odpowiednio liczony, bo nie każda produkcja się wlicza) jesteś całkowicie bezradny wobec znalezisk z Google czy tego co wydali z siebie jakiś model językowy. Nie hejtuję Cię. Serio podajesz wartości oderwane od rzeczywistych. Jesteś podatny na propagandę.

Nie używaj wartości w USD, bo one zawierają w sobie różnice kursowe i nijak mają się do realnych wartości. Używa się ich do porównywania krajów że sobą i do manipulacji dla wyborców.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

To co prezentuje grok to mowa nienawiści i mnóstwo wulgaryzmów. 

Co do wulgaryzmów się zgadzam. Ale tak zwana "mowa nienawiści" to tylko nowa nazwa cenzury i jak każdą cenzurę należy zwalczać. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, ibizpl napisał(a):

temat do rozkminy: jakim cudem opłaca się danej firmie ponosić koszty sprowadzenia takich przykładowych Kolumbijczyków, skoro muszą ich zakwaterować i zgodnie z prawem dać im krajową minimalną, ciekawe, nie?

Mogę napisać jak to wygląda w Krakowie, bo mamy tu ostatnio sporo lokalnych mikro inwestycji infrastrukturalnych i pojawiło się sporo kolorowych. Zresztą to żadna nowość.

Są kwaterowani w hostelach w dużych pokojach, typu 7+ lub budowane są dla nich takie mini osiedla kontenerowe z piętrowo ustawionymi kontenerami mieszkalnymi w najbliższej okolicy miejsca pracy lub są im wynajmowane mieszkania o dużym zagęszczeniu osób na metr kwadratowy. Więc jest to robione budżetowo. Nie jestem też pewien czy nie da się realnie obejść wymogu minimalnej wprowadzając jakieś opłaty czy pseudoubezpieczenia.

Problem chyba rodzi się jak oni kończą kontrakty. Przypuszczalnie mówi się im, to na razie i tyle. Liczy się, że dobrowolnie wrócą do tych swoich Somalii czy pakostanów.

Opublikowano
16 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@TheMr. PKB sobie rośnie, PPP niech też sobie rośnie, a 2,5 mln Polaków żyje poniżej minimum egzystencjalnego dodajmy do tego 7,3 mln poniżej minimum socjalnego i tle są te wszystkie słupki warte. 

No to weź że mi no to pokaż palcem, gdzie jest ta głodująca biedota, bo mówisz o 25% społeczeństwa a ja tego nie widzę ani w miastach ani na wsiach, chyba że poniżej minimum egzystencjalnego to jest wtedy gdy nie ma na wódkę albo nowe ciuszki co dzień. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Co do wulgaryzmów się zgadzam. Ale tak zwana "mowa nienawiści" to tylko nowa nazwa cenzury i jak każdą cenzurę należy zwalczać. 

Masz rację ale nie do końca. Odczłowieczanie niektórych ludzi i wyzywanie od zdrajców tylko dlatego, że są z innej partii, mają inny pogląd na jakąś sprawę, w czymś się z nami nie zgadzają to jest często przesada. Poziom całej dyskusji politycznej ma na społeczeństwo bardzo zły wpływ. Trzeba tonować sposób wypowiedzi bo mnóstwo polaków, zarówno polityków jak i internautów już dawno zapomniało, że dzieci oglądają tv i korzystają z internetu. Cały ten kraj to patologia patologicznych, zepsutych idiotów, którzy całe życie z kimś "walczą". 

Najgorsze jest to, że wielu polaków nie widzi niczego złego w takim poziomie dyskusji. Nawet na tym forum mamy takich np. crush posługuje się już takim najbardziej śmieciowym polskim typowym dla sebixów czy zapitych meneli na dworcu a widziałem, że tylko kilka osób zwróciło mu uwagę i ogólnie tak jest, że coraz więcej osób przechodzi obok tego obojętnie. Po co w takim razie wychowywać dzieci by były kulturalne skoro i tak zaczną tak mówić jak tylko zaczną przebywać trochę więcej poza domem? Albo się ogarniemy albo będziemy żyć w totalnym syfie, znacznie gorszym niż teraz. 

Edytowane przez Henryk Nowak