Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tym ruchem obrony granic nie ma co się kompletnie zajmować. Skończą się wakacje, skończy się lato i jesienią i zimą ruchu już tam nie będzie :) To pisowska wrzutka, nic więcej. Nawet Bąk przecież mówił, żeby śpiewać "Jeszcze Polska nie zginęła" i że będzie mln wyświetleń... :rotfl: Ruch nie obrony granic tylko poparcia PiS i robienia zasięgów. Zresztą na jakiej w ogóle podstawie prawnej oni kogokolwiek mogą legitymować albo zatrzymywać?

Jak ten ruch by rzeczywiście chciał coś podziałać to niech sypną kasą i jadą do Aryki i Azji i powęszą czy aby znów jacyś korupcyjni urzędnicy nie sprzedają wiz na straganach. 

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano

ruch obrony granic osiagnal juz bardzo duzo bo zrobil temat medialnym a nawet niemieckie media narzekaly na niego

przywrocenie kontroli na granicy przez rzad w ogole pomijam, bo to duzy sukces jak na taki "ruch"

widac ze to strasznie boli zwolennikow sciagania przestepcow takich jak hubio ze ludzie mieli czelnosc protestowac XD

i jeszcze te glupiutkie teksty o wakacjach jakby ci ludzie juz mieli cale zycie oddac staniu na granicy XD

:dj:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kubikolos napisał(a):

ruch obrony granic osiagnal juz bardzo duzo bo zrobil temat medialnym a nawet niemieckie media narzekaly na niego

przywrocenie kontroli na granicy przez rzad w ogole pomijam, bo to duzy sukces jak na taki "ruch"

Zgadzam się

21 minut temu, kubikolos napisał(a):

widac ze to strasznie boli zwolennikow sciagania przestepcow takich jak hubio ze ludzie mieli czelnosc protestowac XD

i jeszcze te glupiutkie teksty o wakacjach jakby ci ludzie juz mieli cale zycie oddac staniu na granicy XD

Kolejny raz w stosunku do mojej osoby wyciągasz niewłaściwe wnioski. Kolejny raz piszesz jakieś bzdury, że chcę ściągania przestępców podczas gdy ja chcę budowania dla nich twardych więzień. Mamy wolny kraj. Każdy może protestować przeciwko komu chce. A jeśli ktoś w coś bardzo wierzy, a oni przecież tak mówią to powinni "pilnować" cały rok. Tym nie mniej jeśli ten ruch choć spowodował, że jeden przestępca nie został wpuszczony to już sukces i brawo.

Natomiast po wypowiedziach samego Bąka widać, że chodziło im głównie o zasięgi i fame. Jak już tu pisano. Trzeba rozwiązań kompleksowych i to na poziomie całej UE. Ograniczenie do prawa azylu to bardzo dużo co zrobił Tusk w tej sprawie. I to jest działanie skuteczne, mądre i sensowne. Bo na tej podstawie można nie wpuszczać nikogo.

21 minut temu, Winter napisał(a):

3. Bierzemy głównie kobiety, żeby wykluczyć p0lki z puli genowej. Nie chcemy tu mixów z subsaharyjskim IQ.

Hahahaha... Tzn jak facet zwiążę się z jakąś imigrantką i będą mieli dziecko to już nie będzie mieszania puli genowej? :rotfl: Ojcowie tylko przekazują geny?

Pomijam fakt, że to bardzo mocno rasistowskie co napisałeś w pkt 3.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale kto kłamie? Macie jakieś dowody chociaż, że tam jest więcej niż kilkaset ludzi?

No błagam, znów ten słynny chłopski rozum XD

:hahaha:

No to korupcji i łapówkarstwa też nie ma! Skoro np. ktoś dał pod stołem milion Euro łapówki, ale służby się nie dowiedziały, nikt tego nie udokumentował, to znaczy, że nic się nie stało!

Powiedzcie mi JAK mamy wiedzieć o liczbie ludzi, których wejśćia nikt z naszej strony nie widział? 

Tyle tu słusznego narzekania na pisowski beton łykający propagandę na Republice, a niektórzy łykają dokładnie tak samo tylko z drugiej strony. 

Mamy potwierdzone przypadki gdy Niemiecka policja się "chowa" i wywozi tam, żeby ich nie było widać. Widać, że np. gdy widzą że ktoś z naszych filmuje to sobie stoją. I co? I niektórzy łykają te narracje, które im pasują. Masakra.

Żeby jeszcze przez LATA w innych krajach nie przerabiano tego samego. Gdyby tam nie było akcji okłamywania obywateli, zamiatania pod dywan, ukrywania informacji "z obawy o to, że to nasili rasizm!" i tak dalej.

Ale to już przerabiali w Niemczech. Przerabiali w Anglii. Przerabiali w innych krajach. 

I co?

I nic. Bo w TVN powiedzili, że 

image.png.c155ea0d8857d9b3fefc811be65fc645.png

Ale jak w TVPis mówili, że żadnego wyciągania łap po sądy i trybunał nie było, to się śmialiście, że pisowski beton łyka nawet takie kłamstwa.

- czy nasz rząd kłamie, że problemu nie ma? Oczywiście.

- czy pisowskie guano wykorzysta okazję, aby kłamać w drugą stronę? Oczywiście

Problem jest. I będzie gorszy, bo rząd Niemiec balansuje na bardzo cienkiej linie i żeby się nie spierdzielić z hukiem musi swoim obywatelom pokazać, że coś robi z nachodźcami.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, kubikolos napisał(a):

sciaganie samych mezczyzn jest dla nas niekorzystne ale jednoczesnie zupelnie "przypadkowo" wlasnie tak sie dzieje

To raczej nie ściąganie tylko pewien schemat: na kolesia z państwa afrykańskiego składa się niemal cała rodzina, a nawet wioska, żeby miał kasę na podróż do raju w Europie. Ma zarobić kasę i wysyłać do domu. A z czasem sprowadzić rodzinę do Europy.

Podobny schemat mieliśmy my sami w PRL. Facet jechał do Niemiec albo Francji, a potem ściągał rodzinę.

No i czy to niekorzystne? Dyskutowałbym. Kobieta z dziećmi niemal natychmiast pójdzie na socjal. Facet jednak popracuje. Więc nie wiem czy takie niekorzystne. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Nie będzie głębszego spadku na razie raczej. On nastąpi dopiero jak się okaże, że rekonstrukcja niewiele wniosła.

25% to jest poziom koalicyjnego betonu już. Jesteście chwilowo na twardej podłodze.

No chyba że będziecie kontynuować bohaterską walkę z żołnierzami i z rog, to może jeszcze ze 2% ubędzie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, adashi napisał(a):

Nie będzie głębszego spadku na razie raczej. On nastąpi dopiero jak się okaże, że rekonstrukcja niewiele wniosła.

25% to jest poziom koalicyjnego betonu już. Jesteście chwilowo na twardej podłodze.

Oj będzie, widać to po nastrojach właśnie wśród najaktywniejszych zwolenników. Jeśli nic się nie zmieni to osiągnięcie poziomu 20% za długo nie zajmie. Przypomnę, że w pewnym momencie było już chyba prawie 40.

Obecny wynik jak najbardziej zasłużony bo cała koalicja 15X zawiodła.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

https://www.rp.pl/polityka/art42763201-ue-i-usa-osiagnely-porozumienie-w-sprawie-cel-unia-bedzie-musiala-zwiekszyc-inwestycje

Trump osiągnął tyle co nic. Energię UE musi kupować z USA, i zwiększenie nakładów to była kwestia czasu bez żadnych negocjacji. Inwestycje kapitałowe i zależność Europy od USA już mamy, i nic tego nie zmieni w najbliższej przyszłości, a suma to wzrost zapotrzebowania i globalnego GDP. 

Opublikowano (edytowane)

@adashi

Co masz na myśli? Ja na żadną prawicową partię nie mam zamiaru głosować. Jeśli bym musiał na kogoś teraz oddać głos to na Lewicę mimo, że za lewicowca się nie uważam ale jeśli odpada KO to innego wyboru w zasadzie nie mam.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Ty twierdzisz, że gorzej nie będzie a ja twierdzę, że może.

Czegoś takiego nie usłyszy ani Kaczyński ani Mentzen od swoich wyznawców. Ta Pani wczoraj powiedziała coś co czują miliony obywateli.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

No cóż. Widocznie Polacy chcą cofnięcia. Za dobrze nam :) Zawsze tak było... Jak było dobrze to wybierali sobie debili, aż w końcu zniknęli z mapy świata... Piszę w 3 os żeby była jasność, że ja na populistów nie głosuję, a jak w następnych wyborach wygrają, a kraj pogrąży się w kryzysie to żeby było wiadomo kto na nich głosował. My jesteśmy tylko mocni jak dostajemy w d jak w PRL. Jak wszystko się układa to przychodzą populiści z tematami zastępczymi, a ludzie im wierzą... Jak 8 lat nie starczyło żeby przejrzeć na oczy to już nie nie pomoże... To już wolę, żeby konfa miała te 35% a PiS z 10% i żeby konfa dyktowała warunki. Bo przynajmniej są tam ludzie młodsi co bardziej ogarniają.

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Pytałem o konkretne dowody na to, że jest na granicy więcej niż kilkaset pajeetów, a dostałem jakieś teorie spiskowe XD

A wy się potem dziwicie, że wybieramy kiepskich polityków, jak się sami dajecie robić na jakieś niskiej jakości wrzutki. Dajcie dowody, nie teorie spiskowe i wklejanie jednych i tych samych zdjęć, bo nic więcej nie ma.

W ogóle całe to robienie polityki na imigrantach jest szkodliwe dla kraju, bo i tak nie unikniemy ściągania ich na rynek pracy. Po cholerę jeszcze bardziej to komplikować?

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, hubio napisał(a):

No cóż. Widocznie Polacy chcą cofnięcia. Za dobrze nam :) Zawsze tak było... Jak było dobrze to wybierali sobie debili, aż w końcu zniknęli z mapy świata...

Kiedyś chociaż debil wiedział, że jest debilem i się nie wychylał a teraz Jarek ośmielił to lumpiarstwo i się im wydaje, że są najmądrzejsi.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Kiedyś chociaż debil wiedział, że jest debilem i się nie wychylał a teraz Jarek ośmielił to lumpiarstwo i się im wydaje, że są najmądrzejsi.

"Debil się  nie wychylał", "hołota na wczasy nie jeździła", "szambo z rynsztoka zagłosowalo" itp, itd.

Wy macie tak nawalone w głowach że sami się zaoracie i nawet PIS nie za bardzo musi się starać aby KO przewaliło wybory. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Mów co chcesz ale

1751661108_fjqpaf_600.jpg

Przypomnę, że mniej niż 50 lat temu nasz rodak, Zbigniew Brzeziński był doradcą prezydenta USA ds. bezpieczeństwa narodowego. Gdzie teraz jesteśmy? Tam gdzie kończy się szlachetna część pleców.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 4