TheMr. 2 602 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 20 godzin temu, Spl97 napisał(a): Nie, porównując Kirka do Stanowskiego można zobaczyć, jak w swoich profesjach ci panowie niewiele od siebie się różnią pod względem działania swoich mediów, których stworzyli jak i swoich powiązań politycznych z prawicą, niewykluczone, że również finansowych z prawą stroną krajowej sceny politycznej. Jeden i drugi mogą (a w zasadzie mogli, gdyż jeden z nich nie żyje od niedawna) sobie deklarować, że są otwarci dla każdego, nawet dla takich, których nie darzą sympatią, ale przy tym poglądów bliższych prawej stronie w taki sposób nie da rady wymazać. Jedyna różnica, która gołym okiem jest widoczna, z oczywistych powodów, to zasięgi, Stanowski ze swoim "PiS-owskim" Kanałem Zero dopiero się aspiruje do tego, co osiągnął Kirk. Zacznijmy od tego że Kirk w debatach chciał zagłady lewicy w imię cel poświęca środki Taki to wolnościowiec. Tak samo jak cała ta zakłamana prawica. Słowo wolność równają do anarchii, a blokowanie propagandy uznają za komunizm 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Ale będzie kwik 🐽 jak im będzie brakować kasy (bieżącej) na utrzymanie kościołów i ich ośrodków. Nie mogę się doczekać. U mnie remont dachu parafia robi od 1991 roku. Jak widać dalej kasy nie starcza przy zerowych podatkach 1
VRman 2 635 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września (edytowane) Ale wrzucajcie cytaty jak o czymś piszecie jak tutaj "chciał zagłady lewicy" bo i nawiedzeni prawacy i lewacy bardzo lubią przeinaczać kontekst. Politycznej zagłady lewicy ja też bym chciał. Ale ludziom o lewicowych poglądach lub "chorych na ekstremistyczne lewactwo" nie życzę niczego złego. Tylko niech nie próbują terroryzować innych ludzi i przymusem narzucać swoje kretynizmy, a będę życzył im wszystkiego najlepszego. Prawakom tak samo. 4 minuty temu, TheMr. napisał(a): U mnie remont dachu parafia robi od 1991 roku. Jak widać dalej kasy nie starcza przy zerowych podatkach heh Typowy duszpasterz jest typowy Edytowane 21 Września przez VRman 2
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): No idiota. W pierwszym zdaniu pisze, że szkoła to nie jest miejsce na ideologię, by już w drugim napisać, że to miejsce na jego ideologię. Kolejny raz mamy rezydenta który będzie robił galę episkopatowi. Żałosne. Czy ktoś miał czas sprawdzić co jest w tym programie edukacji zdrowotnej że wzbudza takie kontrowersje? Jestem ciekawy a nie mam czasu tam grzebać. Na pierwszy rzut oka widziałem że są tam super istotne rzeczy które chciałbym aby były w programie jak ja byłem dzieckiem. Wyglądało mi to na jeden z bardzo niewielu przedmiotów które faktycznie mogą być przydatne w późniejszym życiu, a tu się okazuje że ludzie leją na to ciepłym moczem.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września @VRman Tu masz z niego trochę co głupszych cytatów: https://ca.news.yahoo.com/youre-wondering-charlie-kirk-believed-130017574.html Teraz, HappyLittleGamer napisał(a): Czy ktoś miał czas sprawdzić co jest w tym programie edukacji zdrowotnej że wzbudza takie kontrowersje? Jestem ciekawy a nie mam czasu tam grzebać. Na pierwszy rzut oka widziałem że są tam super istotne rzeczy które chciałbym aby były w programie jak ja byłem dzieckiem. Wyglądało mi to na jeden z bardzo niewielu przedmiotów które faktycznie mogą być przydatne w późniejszym życiu, a tu się okazuje że ludzie leją na to ciepłym moczem. W zasadzie nie ma nic kontrowersyjnego. Ale jest coś o płci czy seksualności, a to za dużo dla polskiej bigoterii. Takie rzeczy to może tylko ksiundz opowiadać dzieciom. 2
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 14 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ale jest coś o płci czy seksualności, a to za dużo dla polskiej bigoterii. Takie rzeczy to może tylko ksiundz opowiadać dzieciom. Właśnie domyślam się że musi chodzić o jakieś "ideologiczne pierdololo", bo jakby dyskusja toczyła się na sensowne argumenty to te argumenty by się pojawiały. A tu mamy szarpaninę z zakamuflowanym podtekstem, i zero merytorycznych argumentów. 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września bo w "edukacji zdrowotnej" (jak to pieknie brzmi!) nie ma niczego zlego w samej sobie i tym co sugeruje nazwa, roznica polega na tym ze zycie to nie idealny swiat i juz wiemy z zachodu co sie pod tym kryje i po co to jest robione i ze przypadkowo to akurat nasze lewicowe rzady sa przedluzeniem lewicowych programow zachodu jak ktos nie rozumie tego kontekstu to moze sobie teoretyzowac tak samo jak o matkach z dziecmi na polskiej granicy Godzinę temu, VRman napisał(a): Ale wrzucajcie cytaty jak o czymś piszecie jak tutaj "chciał zagłady lewicy" bo i nawiedzeni prawacy i lewacy bardzo lubią przeinaczać kontekst. jak wiadomo themry i gordony to sa eksperci od prawicy, jak oni cos mowia o prawicy to mozna w ciemno zakladac ze jest odwrotnie, szkoda czytac 1
GordonLameman 8 432 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 8 minut temu, kubikolos napisał(a): bo w "edukacji zdrowotnej" (jak to pieknie brzmi!) nie ma niczego zlego w samej sobie i tym co sugeruje nazwa, roznica polega na tym ze zycie to nie idealny swiat i juz wiemy z zachodu co sie pod tym kryje i po co to jest robione i ze przypadkowo to akurat nasze lewicowe rzady sa przedluzeniem lewicowych programow zachodu jak ktos nie rozumie tego kontekstu to moze sobie teoretyzowac tak samo jak o matkach z dziecmi na polskiej granicy jak wiadomo themry i gordony to sa eksperci od prawicy, jak oni cos mowia o prawicy to mozna w ciemno zakladac ze jest odwrotnie, szkoda czytac Fajne bzdury. Ale to typowe na prawicy - jak nie ma na coś dowodów to tym gorzej. Prawica sobie je zmyśli. 3
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września A jak za czas jakiś pojawią się doniesienia, że tłuką tym dzieciakom bzdury o wielu płciach to prawniczak pojedzie klasykiem: To brednie, nic takiego nie ma miejsca! > Ma miejsce, ale to pojedynczy czynnik ludzki który nie stosuje się do programu! > W sumie to dobrze, że o tym uczą! 1
VRman 2 635 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września A tu z czym masz znowu problem? Braun miał zamiast niej pojechać? 1
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 1 minutę temu, VRman napisał(a): A tu z czym masz znowu problem? Braun miał zamiast niej pojechać? Nie. Polak zamiast kontrowersyjnego ukra. 2
kubikolos 1 324 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września co za wstyd 40 minut temu, crush napisał(a): A jak za czas jakiś pojawią się doniesienia, że tłuką tym dzieciakom bzdury o wielu płciach to prawniczak pojedzie klasykiem: To brednie, nic takiego nie ma miejsca! > Ma miejsce, ale to pojedynczy czynnik ludzki który nie stosuje się do programu! > W sumie to dobrze, że o tym uczą! dokladnie tak bedzie i to jest w tym najzabawniejsze, to jest scenariusz ktory w 100% znamy z zachodu, wiemy kto, co i po co wprowadzi, wiemy jaka linia polityczna bedzie tego bronic i jak oraz ktore bojowki beda o to walczyc, u nas po prostu kopiujemy 1:1 z lekkim lagiem (zacofanie kraju XD)
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Sprawa jest prosta. Nie chcę w szkole zboczeńców w czarnych sukienkach i nie chcę zboczeńców z kolorowymi włosami i kolczykiem w nosie. Tudzież programów tworzonych przez takowych. Etyka prowadzona przez katechetów to też nie jest rozwiązanie. 1
ghostdog 900 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 3 godziny temu, HappyLittleGamer napisał(a): Czy ktoś miał czas sprawdzić co jest w tym programie edukacji zdrowotnej że wzbudza takie kontrowersje? Jestem ciekawy a nie mam czasu tam grzebać. Na pierwszy rzut oka widziałem że są tam super istotne rzeczy które chciałbym aby były w programie jak ja byłem dzieckiem. Wyglądało mi to na jeden z bardzo niewielu przedmiotów które faktycznie mogą być przydatne w późniejszym życiu, a tu się okazuje że ludzie leją na to ciepłym moczem. Prawaki na samo słowo seks mają alergię. Jakoś nikt nie potrafił wrzucić do netu tych kontrowersyjnych treści. Tak trudni zrobić skan lub wrzucić zdjęcie. 2
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września (edytowane) 11 minut temu, ghostdog napisał(a): Prawaki na samo słowo seks mają alergię. Jakoś nikt nie potrafił wrzucić do netu tych kontrowersyjnych treści. Tak trudni zrobić skan lub wrzucić zdjęcie. W Stanach były miejsca gdzie kontrowersyjnych treści nie było w programie, a były w klasach. I tak... Ja wiem, że z jednej strony Polska fuj, do tyłu, nic nie działa... Ale jednocześnie jest ta uroczo naiwna wiara, że ze wszystkim poradzimy sobie lepiej niż ten bardziej rozwinięty zachód. Nauczyliśmy się na błędach innych, bla, bla, bla... No nie. Edytowane 21 Września przez crush 1
ghostdog 900 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 4 minuty temu, crush napisał(a): W Stanach były miejsca gdzie kontrowersyjnych treści nie było w programie, a były w klasach. I tak... Ja wiem, że z jednej strony Polska fuj, do tyłu, nic nie działa... Ale jednocześnie jest ta uroczo naiwna wiara, że ze wszystkim poradzimy sobie lepiej niż ten bardziej rozwinięty zachód. Nauczyliśmy się na błędach innych, bla, bla, bla... No nie. Nauczyciel powinien trzymać się programu i podręcznika, jak będzie odlatywał to zawsze można ten fakt zgłosić. A sam przedmiot nie jest obowiązkowy. Przypomina mi się podręcznik propagandzistów PiS, Historia i teraźniejszość. Tam to dopiero były kwiatki. 3
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września (edytowane) 13 minut temu, ghostdog napisał(a): A sam przedmiot nie jest obowiązkowy. I tak powinno być. Również z religią. A z programem jest ten problem, że ewentualne skargi zależą od tego na kogo się natkniesz. I potem słyszysz bzdury o "pewnym stopniu elastyczności". Edytowane 21 Września przez crush
ghostdog 900 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Religia to już dawno powinna wylecieć ze szkoły. Niech KK organizuje msze połączone z pogadanką dla dzieci i młodzieży. 2
Camis 5 885 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/polacy-ocenili-karola-nawrockiego-w-roli-prezydenta-wiekszosc-jest-zgodna-sondaz/xxxx8pg,79cfc278 1
crush 3 575 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września A co mówiłem? Nie przykleiło się. Chwilowo jeździ i wypada poprawnie.
Spl97 1 291 Opublikowano 21 Września Autor Opublikowano 21 Września 7 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Kolejny raz mamy rezydenta który będzie robił galę episkopatowi. Żałosne. To było przed wyborami wiadome, że Batyr będzie realizować interesy lobby kościelnego. Mało tego, w wielu kościołach księża wprost z ambon podczas mszy świętych jak co niedzielę nawet grozili ludziom karami ekskomuniki, jeśli ludzie będą głosować na Trzaskowskiego. 11 minut temu, ghostdog napisał(a): Religia to już dawno powinna wylecieć ze szkoły. Dokładnie, powinny lekcje religii wracać do salek kościelnych, jak było to kiedyś. Kto chce, żeby dzieci na lekcje religii chodziły, to niech chodzą. 25 minut temu, ghostdog napisał(a): Tam to dopiero były kwiatki. Kwiatki jak cnoty niewieście za Czarnka jako ministra edukacji . 21 godzin temu, kalderon napisał(a): Nie Stanowskiego tylko Brauna ale młodszy i bez partii politycznej. Jak Braun Kirk to bardzo toksyczny ekstremista, z którego prawa strona robi teraz cnót wzór. Skoro twierdzisz, że Kirk był podobny do Brauna pod względem działania, to znajdź to, że Kirk w swoim medium czy na wystąpieniach jechał po Żydach, a z tego co dobrze pamiętam w USA większość konserwatystów oraz republikanów jest proizraelska.
GordonLameman 8 432 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września 49 minut temu, ghostdog napisał(a): Prawaki na samo słowo seks mają alergię. Jakoś nikt nie potrafił wrzucić do netu tych kontrowersyjnych treści. Tak trudni zrobić skan lub wrzucić zdjęcie. Bo prawactwo to nieuctwo Dla nich nie liczą się fakty, tylko zdanie sukienkowych pedofilów 4
Camis 5 885 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Cytat Gdybym był złośliwy, powiedziałbym, że taki styl, kolorystyka, podpisy, dobranie zdjęć a nawet mimika prowadzących są tutaj nieprzypadkowe i zrobione w celach propagandowych. Ale nie jestem złośliwy i pewnie to czysty przypadek. Poziom Korei Północnej, jak to kiedyś powiedział stanowski o obecnym TVP. Dosłownie brakuje tylko aureoli u nawrockiego i rogów u trzaskowskiego. https://wykop.pl/wpis/83153633/gdybym-byl-zlosliwy-powiedzialbym-ze-taki-styl-kol 2
Asag 284 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Bo prawactwo to nieuctwo Dla nich nie liczą się fakty, tylko zdanie sukienkowych pedofilów Lewactwo to z kolei jedno wielkie buractwo i ego rozdmuchane w kosmos. I jak widać jesteś tego świetnym przykładem. 1
Camis 5 885 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września I dzięki nieudolności koalicji ten dzban nawiał.
Rekomendowane odpowiedzi