Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

ciach bzdury

Wtedy nagle PiS i Konfa będą za likwidacją, a Marsik potulnie będzie kiwał głową i powtarzał :This is the way! :) 

Szczerze to mam to w dupie  :E 

https://www.national-geographic.pl/nauka/glowna-nagroda-dla-mlodego-polskiego-badacza-18-latek-najlepszym-matematykiem-europy/

To są rzeczy które powinny być na pierwszych stronach, w to się powinno inwestować. Zamiast tego wydajemy miliony na bzdety, a te miliony przeradzają się w miliardy zanim się obejrzysz. Politycy przepalają miliony na samo swoje istnienie, a nie wnoszą kompletnie nic poza sianiem fermentu.

Mamy potencjał, ale zamiast go wykorzystywać to dajemy się wkręcić w teatrzyk przygotowany przez starych dziadów na potrzeby półgłówków, których jedyną umiejętnością jest postawienie krzyżyka w kratce raz na 4 lata.

Hough.  :E 

• Upvote 1
Opublikowano

@Mar_s Ale w co inwestować?

Jeśli chłopak zdecyduje się iść w stronę biznesu to pewnie USA i stan California, możliwe że już uczelnię będzie kończył zagraniczną.

Jak kariera naukowa, to jeśli tylko da rade pod względem finansowym to też któraś z topowych zagranicznych uczelni.

Więc z polskiego pkt widzenia to tylko ciekawostki. Jak wielu najzdolniejszych corocznie.

I co miałoby być na pierwszych stronach? To ciekawostka, a i to interesująca raczej tylko dla inteligencji. Pewnie jest na pierwszej stornie jakichś portali dla studentów matematyki ;) 

Opublikowano

@GordonLameman Ale skąd wiesz po co oni się spotkali? Bo uwierzyłeś w tłumaczenie post factum które na chybcika sprokurowali, czyli niczym się nie różnisz od elektoratu pisowskiego który też łyka wszystko bez popity, jedynie czerpiesz to z innego źródła.   :E

Jedni i drudzy są siebie warci, i jedni i drudzy mają swoich sędziów na krótkiej smyczy.

@Badalamann Nie mówię konkretnie o tym, miałem na myśli rozwój i innowacyjność zamiast teatru dla pospólstwa.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman Ale skąd wiesz po co oni się spotkali? Bo uwierzyłeś w tłumaczenie post factum które na chybcika sprokurowali, czyli niczym się nie różnisz od elektoratu pisowskiego który też łyka wszystko bez popity, jedynie czerpiesz to z innego źródła.   :E

Jedni i drudzy są siebie warci, i jedni i drudzy mają swoich sędziów na krótkiej smyczy.

@Badalamann Nie mówię konkretnie o tym, miałem na myśli rozwój i innowacyjność zamiast teatru dla pospólstwa.

Po co ty w ogóle zabierasz głos, skoro nie masz o temacie pojęcia? I powtarzasz tylko debilny pisowski spin? 

to było to wysłUchanie ze screena. 
I faktycznie wtedy Kuchcinski odmawiał wstępu. 

No, ale nie przyznasz się do błędu. Będziesz powtarzał pisowskie kłamstwa, bo już w nie uwierzyłeś. 

I wlansie na tym cały czas PiS jedzie. Na kłamstwach i symetrycznie. A tacy jak ty łykają to niczym Sasha Grey.

IMG_3776.jpeg

• Upvote 2
Opublikowano
43 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Czyli teraz rozliczamy rządy na podstawie beki a nie tego co zrobił :E Tak czysto obiektywnie, wolę słabe fuck upy Koalicji niż poprawianie nowego ładu trzy razy i 3 różne metody rozliczania podatków :) 

Na szczęście KO to naprawia oraz dowozi. Miała być likwidacja podatku Belki albo chociaż obniżenie, za to będzie konto OKI czyli kolejny instrument który skomplikuje rozliczenie PIT.

Błagam Cię, jedni i drudzy do rynsztoka się nadają. Mniejsze zło mnie nie interesuje. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Po co ty w ogóle zabierasz głos, skoro nie masz o temacie pojęcia? I powtarzasz tylko debilny pisowski spin?

Bo mnie polityka nie interesuje, ale lubię Ciebie wkurzać.  :E 

A co do likwidacji TK to ja jestem za, od zawsze jest to instrument walki politycznej i tak naprawdę niczego więcej, wywalić i będzie spokój.  :P 

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Bo mnie polityka nie interesuje, ale lubię Ciebie wkurzać.  :E 

A co do likwidacji TK to ja jestem za, od zawsze jest to instrument walki politycznej i tak naprawdę niczego więcej, wywalić i będzie spokój.  :P 

Ale mnie nie wkurzasz. :) 

Po prostu dowodzisz sobą, że kłamstwa są skuteczniejsze niż prawda. I, że ludzi inteligentnych potrafiący przejrzeć partyjną propagandę jest zdecydowana mniejszość w tym kraju :) 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale mnie nie wkurzasz. :) 

Po prostu dowodzisz sobą, że kłamstwa są skuteczniejsze niż prawda. I, że ludzi inteligentnych potrafiący przejrzeć partyjną propagandę jest zdecydowana mniejszość w tym kraju :) 

O przepraszam, tak to jest jak się nie przywiązuje do dyskusji najmniejszej wagi, powinienem użyć określenia "podkręcam" :E 

I niech zgadnę, należysz do tego wąskiego i elitarnego grona "WIEDZĄCYCH"!  ;D 

Dobra, żeby to zakończyć, zarówno SN jak i TK są od lat narzędziem walki politycznej, obie strony wyrywają go sobie jak dwa psy starego kapcia, i taka jest mniej więcej przydatność tych instytucji. I nie, PO nie chce przywrócić "praworządności" tylko obsadzić te instytucje swoimi ludźmi, tak jak zrobił to PiS.

Koniec.

Ps. też płakałeś nad konstytucją? :hihot:

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

O przepraszam, tak to jest jak się nie przywiązuje do dyskusji najmniejszej wagi, powinienem użyć określenia "podkręcam" :E 

Dobra, żeby to zakończyć, zarówno SN jak i TK są od lat narzędziem walki politycznej, obie strony wyrywają go sobie jak dwa psy starego kapcia, i taka jest mniej więcej przydatność tych instytucji. I nie, PO nie chce przywrócić "praworządności" tylko obsadzić te instytucje swoimi ludźmi, tak jak zrobił to PiS.

Koniec.

17593907923412834385798272488838.jpg.ea9545f9fd048068d14b058d45080535.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Na PL2050 :) 

No widzisz, ja rowniez poniekad, bo na Trzecia Droge.

Dlatego Twoje stwierdzenie "że ludzi inteligentnych potrafiący przejrzeć partyjną propagandę jest zdecydowana mniejszość w tym kraju" swietnie sie do nas odnosi. Tyle sie spieramy, a jak widac cos nas laczy. 

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Na PL2050 :) 

No to teorie spiskowe nie są dla Ciebie jak dałeś sobie wcisnąć płaczącego Szymka. Kurde nawet moja żona chciała na niego głosować ale sama stwierdziła, że facet jest jak sprzedajna chorągiewka i coś jej w nim nie gra. Co do Hołowni to szury pokazały, że mają rację. Zobaczycie, że jeszcze skończy na ciepłej posadce w UE.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
38 minut temu, Mar_s napisał(a):

Koniec.

Powiedz mi, że jesteś symetrystą, nie mówiąc wprost. 
Dodatkowo robisz z siebie pajaca swoimi wypowiedziami na przestrzeni ostatnich stron. Wdajesz się w polemike, po czym gdy zostajesz wypunktowany, szybciutko kończysz dyskusje podając jakiś symetrystyczny bełkot. A na koniec próbujesz żenująco śmieszkować dla odwrócenia uwagi, że zostałeś zgaszony. Przykre to jest tym bardziej widząc podpis 'moderator'.

30 minut temu, KiloKush napisał(a):

No to teorie spiskowe nie są dla Ciebie jak dałeś sobie wcisnąć płaczącego Szymka. Kurde nawet moja żona chciała na niego głosować ale sama stwierdziła, że facet jest jak sprzedajna chorągiewka i coś jej w nim nie gra. Co do Hołowni to szury pokazały, że mają rację. Zobaczycie, że jeszcze skończy na ciepłej posadce w UE.

No no, żona stwierdziła, że jest sprzedajną chorągiewką zanim go poznała jak zachowuje się w świecie polityki... Po co tak bujasz? 

• Upvote 3
Opublikowano

Ale ja nie śmieszkuję ani nie zostałem wypunktowany, trybunały i sądy jak były pod władzą PO to było dobrze, jak przejął PiS to jest źle.

Czego nie rozumiesz? Reszta to teatr dla frajerów, uważających że może nawet być złodziej i idiota ale byle był od nas.

Ja uważam że sędzia nie powinien mieć nic wspólnego z polityką i koniec, u nas tego nie ma i nie było, no i niestety nie będzie.

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Ale ja nie śmieszkuję ani nie zostałem wypunktowany, trybunały i sądy jak były pod władzą PO to było dobrze, jak przejął PiS to jest źle.

Najlepiej to jest z TVP. Za czasów PiS uuuuu nie oglądać propaganda, a teraz RZETELNE źródło informacji xD xD xD 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galakty napisał(a):

Najlepiej to jest z TVP. Za czasów PiS uuuuu nie oglądać propaganda, a teraz RZETELNE źródło informacji xD xD xD 

Polityka jest jak amelinium, tego nie pomalujesz ;) 

Jak się wejdzie w ten dział, to serio czasem  zawsze jest niezły 

boom-mind-blown.gif

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 2
Opublikowano

Tak, a debatę prezydencką prowadzi baba której większość komitetów nie akceptowała, a jej mąż czeka aż jedynie słuszny kandydat podpisze mu nominację na synekurkę.  :E 

Cała ta polityka krajowa, plus ta dyskusja na niesamowitym poziomie( połączona z zaglądaniem za zasłonę partyjnej propagandy!) w tym wątku, śmiech na sali.  ;D 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

No i takie rzeczy masz na pierwszych stronach portali tematycznych dotyczących nauki. 

Lub w czasopismach naukowych. 

W przypadku mediów "masowych" masz to jako jakąś ciekawostkę gdzieś w środku, bo mało kogo takie rzeczy interesują.

Wyjątek to jakieś faktycznie przełomowe tematy, ale takie pojawią się może kilka razy w roku czy rzadziej. 

To już częściej jest coś na portalach regionalnych, jak ktoś z danego obszaru wygra jakiś konkurs. Ale to też tylko ciekawostka, bo i co więcej?

Ktoś się czegoś uczy, wygrał olimpiadę czy inne zawody naukowe. No fajnie że z naszego miasta. Ale poza tym to emocje z takich newsów jak na rybach ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Koniec.

Jak widać - ja wiedziałem. :) 

Ty zaś powtarzałeś pisowski spin. 

Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

A na kogo Ty głosowałeś?

Godzinę temu, galakty napisał(a):

PL2050 powstało po to żeby opozycja pogoniła PiS, mieli być trzecią drogą, a są trzecią nogą PO :E 

To na kogo głosowałeś? :) 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jak widać - ja wiedziałem. :) 

Nie, nie wiedziałeś, po prostu uwierzyłeś bezkrytycznie w narrację jednej strony. A ja nie wierzę żadnej ze stron, i to nas różni  :) 

Obie strony chcą władzy i sądów na skinienie, bo po pierwsze to ugruntowuje ich władzę, a po drugie umożliwia bezkarność gdyby tą władzę utracili.

I dajmy spokój tej jałowej dyskusji bo nic z niej nie wyniknie i tak. Wrzuć lepiej jakieś fotki żarcia.  :P

• Upvote 2