DjXbeat 503 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 11 minut temu, VRman napisał(a): A jak wygląda trwałość każdego z elementów? A ile tych elementów masz ? Panele, przewody sieciowe i falownik. 14 minut temu, VRman napisał(a): Ceny wymiany uszkodzonego sprzętu też mogę "zachorować" w przyszłości. Zakładając, że rynek OZE się nie rozwija to może miało by to sens ale ten rynek prze bardzo mocno do przodu i ceny lecą mocno w dół. W 2023r kupiłem falownik SofarSolar 10KTL-GX za prawie 9tys zł. Dzisiaj ten falownik kosztuje 3tys zł. 1 1
trepek 1 363 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W dniu 29.11.2025 o 10:01, Mar_s napisał(a): Skoro nie potraficie ze sobą normalnie dyskutować to nie będziecie dyskutować wcale. @nozownikzberlina @GordonLameman Kto się czubi ten się lubi. Chłopaki ewidentnie powinni się umówić na kawkę i przyjść z kwiatami 19 godzin temu, Dimazz napisał(a): Czemu hybrydy spalinowo elektryczne są uważane za dobre samochody? Nic nie robisz, jedziesz jak zwykle a spalanie o 20-50% niższe. 19 godzin temu, Dimazz napisał(a): Bo to są 2 napędy, mała bateria. Dzięki temu, że są dwa napędy to najbardziej skomplikowana rzecz w samochodzie czyli silnik spalinowy, może być znacznie uproszczony. Jednostka spalinowa może być wolnossąca, bez turbin, bez rozbudowanej ekologii, bez całego dookólnego szmelcu. 19 godzin temu, Dimazz napisał(a): Ogólnie duże koszta naprawy jeżeli nie ma już gwarancji. Wręcz przeciwnie, co napisałem wyżej.
GordonLameman 8 508 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, trepek napisał(a): Kto się czubi ten się lubi. Chłopaki ewidentnie powinni się umówić na kawkę i przyjść z kwiatami Ja jestem Tuskiem, dibs! 3
galakty 3 382 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, areczek1987 napisał(a): To już tyle czasu.... :O
DjXbeat 503 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 27 minut temu, galakty napisał(a): To już tyle czasu.... :O Ahhh wspomnienia… i kontrola drogowa w nocy jak ze znajomymi po piwie jechaliśmy na jedzenie. Co Panowie tu robią? Przecież jest zakaz przemieszczania się! My po kebaby bo u Nas pozamykane 😅 Chciał nam mandat wlepić za „przemieszczanie się” ale nie miał podstawy więc zaczął auto sprawdzać i na tym się skończyło. Pojechaliśmy tylko do sąsiedniego miasta oddalonego o 30km. 2 1
galakty 3 382 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie wiem na ile to była prawda, ale ludzie za mycie auta dostawali mandaty, albo zaglądali do siatek czy zakupy były potrzebne. Chore czasy. I jeszcze bzdury typu na ulicy maseczka, a w lesie nie. Wszyscy do lasu chodzili i brak odstępów
huudyy 2 867 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu do tej pory pamiętam jak kryminalki w nieoznakowanym Hyundaiu zatrzymali mnie i moją kobietę na spacerze po pustym mieście - ona nie miała maseczki i dostała 20zł mandatu XDD chust z tym, że sami w CZTERECH BEZ MASECZEK jechali jednym autem, najwięksi przestępcy szli chodnikiem bez szmaty na ryju policyjne kundle, hatfu. 2
galakty 3 382 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale wtedy ludzie nie wyszli na ulicę, trzeba było zabrać TVN do tego
oldfashioned 482 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To tylko pokazalo, ze jakby problem byl prawdziwy to by nas zmiotlo z planszy. 0 procedur, 0 logiki 1
DjXbeat 503 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Nam też chciał mandat wlepić więc od razu mu zakomunikowałem, że żadnego mandatu nie przyjmujemy i jak chce niech od razu kieruje na drogę sądową. Dopytywał się o powód przemieszczania - to mu powiedziałem- wilczy apetyt Kiedyś ze znajomymi staliśmy przed kamienica tylko po drugiej stronie. Do sklepu na rogu budynku wszedł pan w potrzebie i jak wchodził to z przejeżdżającego radiowozu widzieli że szedł bez maseczki. Zaparkowali przed sklepem i czekali. Jak wyszedł to Policjant uchylił szybę i do tego gościa „ Proszę Pana gdzie mam Pan maseczkę? a gościu z pełną torbą browarów do Policjanta „spie…” i poszedł 10m dalej, wszedł przez brame na podwórko kamienicy gdzie Policja zawsze bała się tam wejść. Nawet za nim nie ruszyli a my z nich beka 😅 Edytowane 1 godzinę temu przez DjXbeat 1
Suchy211 1 271 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Ja jestem Tuskiem, dibs! Krótkie te wasze ZPP. Ciekawe czy nożownik też już funkcjonuje.
GordonLameman 8 508 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Piękne to było, nie zapomnę nigdy. A jak mnie dzieci zapytają "czemu" to będę musiał powiedzieć prawdę: Bo Morawiecki to przygłup, a cały pisowski rząd to była katastrofa i debile. 1 2
DjXbeat 503 Opublikowano 56 minut temu Opublikowano 56 minut temu @GordonLameman Pięknie to było jak Polacy mieli zakaz wejścia na cmentarze 1 listopada a nad człowiek „Kaczyński” sobie na taki cmentarz limuzyną wkechał… to był przejaw hipokryzji. Ha tfu mu w mordę! 1 2
Grolshek 526 Opublikowano 47 minut temu Opublikowano 47 minut temu 8 minut temu, DjXbeat napisał(a): @GordonLameman Pięknie to było jak Polacy mieli zakaz wejścia na cmentarze 1 listopada a nad człowiek „Kaczyński” sobie na taki cmentarz limuzyną wkechał… to był przejaw hipokryzji. Ha tfu mu w mordę! Lepszy sort.
Avitr 5 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu Na forum komputerowym temat polityczny mający 1319 stron? Robi się tu drugi PCLab, gdzie rozmowy o komputerach były praktycznie tylko dodatkiem do lewackiej / komunistycznej propagandy, tylu było tam troli. 2
nozownikzberlina 503 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 40 minut temu, huudyy napisał(a): do tej pory pamiętam jak kryminalki w nieoznakowanym Hyundaiu zatrzymali mnie i moją kobietę na spacerze po pustym mieście - ona nie miała maseczki i dostała 20zł mandatu XDD chust z tym, że sami w CZTERECH BEZ MASECZEK jechali jednym autem, najwięksi przestępcy szli chodnikiem bez szmaty na ryju policyjne kundle, hatfu. Policjanci to w większości patologiczny element i to główny powód Kiedyś się przekonałem, że oni naprawdę nie potrafią czytać - mimo że nie trzeba, to czasem mam przy sobie dokumenty od pojazdu którym się poruszam, no i kiedyś przy "rutynowej kontroli" im dałem te dokumenty, a był to ogromny błąd. Zaczęli wmawiać mi, że ubezpieczenie samochodu wygasło i dostanę mandat 5000. Lekko mnie zagotowało, bo pojazdów mam kilka i pomyślałem, że to prawdopodobne i zapomniałem czegoś opłacić. Zaczął coś coś straszyć, totalnie agresywna postawa, oddaje mi ten świstek z ubezpieczalni - ja patrzę - debil w mundurze spośród wszystkich możliwych dat wypisanych na nim, to wybrał sobie akurat datę spłaty raty. Za to podczas pandemii na sylwestra woziłem znajomych busem bo jeden robił domówkę. Wysadzam ludzi pod domem, niektórzy jakieś fajki sobie poodpalali, odjeżdżam ale w lusterku już widzę niebieskie błyski. Śmietniki podjechały i chciały im mandaty trzaskać za jakieś zgromadzenie, czy za co oni tam wtedy nabijali statystyki.
Rekomendowane odpowiedzi