GordonLameman 8 519 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 10 minut temu, DjXbeat napisał(a): Nie interesuje się polityką zagraniczną ale bardzo mocno kibicuje opozycji na Węgrzech. Mam nadzieję że wygrają i wtedy zrobię sobie popcorn, zimne piwo i będę oglądać w TV na żywo „deportacje” Pisowskich nominatów Marzy mi się taki scenariusz Na taką okazję to otworzę Macallana 15 1 1
huudyy 2 878 Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu 12 minut temu, DjXbeat napisał(a): Nie zgodzę się z tym. Policjanci są na szarym końcu w tym łańcuchu i ich obowiązkiem jest wykonywanie rozkazów przełożonego i tyle. Patologia zaczyna się na samej górze czyli od polityków i spływa na dół w drabince hierarchii. Jeśli na którymś etapie w drabince hierarchii ktoś się sprzeciwi to zwyczajnie dostanie komunikat, że na jego miejsce może wskoczyć ktoś inny, ktoś kto z zadaniem sobie poradzi. Czyli mają zgadzać się na największe patologie, bo ktoś może wejść w ich miejsce? No to sorry, ale oddaj mundur, przeproś matkę - ja będąc na ich miejscu nie mógłbym patrzeć na siebie w lustrze. 2
galakty 3 384 Opublikowano 37 minut temu Opublikowano 37 minut temu 16 minut temu, DjXbeat napisał(a): Nie zgodzę się z tym. Policjanci są na szarym końcu w tym łańcuchu i ich obowiązkiem jest wykonywanie rozkazów przełożonego i tyle. Patologia zaczyna się na samej górze czyli od polityków i spływa na dół w drabince hierarchii. Jeśli na którymś etapie w drabince hierarchii ktoś się sprzeciwi to zwyczajnie dostanie komunikat, że na jego miejsce może wskoczyć ktoś inny, ktoś kto z zadaniem sobie poradzi. "Ja tylko wykonywałem rozkazy" ojojoj... Słabe bardzo 1
LeBomB 2 062 Opublikowano 32 minuty temu Opublikowano 32 minuty temu (edytowane) 12 minut temu, huudyy napisał(a): ja będąc na ich miejscu nie mógłbym patrzeć na siebie w lustrze. A oni potem patrzą w wieku 45 lat na innych zapierniczających do pracy, bo jak jej nie będą mieli, to stracą dochód, a on jakiś dochód już ma zagwarantowany, bo mundurowy emeryt i sobie może dorabiać na bolcie, w agencji detektywistycznej czy gdziekolwiek. Edit: ponadto @galakty @huudyy no niestety tak to wygląda. Cytat Art. 58. [Podstawowe obowiązki policjanta] 1. Policjant jest obowiązany dochować obowiązków wynikających z roty złożonego ślubowania. 2. Policjant obowiązany jest odmówić wykonania rozkazu lub polecenia przełożonego, a także polecenia prokuratora, organu administracji państwowej lub samorządu terytorialnego, jeśli wykonanie rozkazu lub polecenia łączyłoby się z popełnieniem przestępstwa. 3. O odmowie wykonania rozkazu lub polecenia, o których mowa w ust. 2, policjant powinien zameldować Komendantowi Głównemu Policji z pominięciem drogi służbowej. https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/policja-16793593/art-58 Póki rozkaz nie łączy się z popełnieniem przestępstwa, to nawet jeżeli jest zdaniem policjanta głupi, to i tak trzeba go wykonać. Masz pilnować słupa, to go pilnujesz, masz patrolować odludzie, to je patrolujesz itd. W innych przypadkach odmówienie wykonania rozkazu musi znaleźć bardzo dobre uzasadnienie na komisji dyscyplinarnej. Edytowane 27 minut temu przez LeBomB
galakty 3 384 Opublikowano 27 minut temu Opublikowano 27 minut temu Wiadomo że idą po przywileje, raczej mało kto chciałby iść do Policji bo się tym interesuje...
huudyy 2 878 Opublikowano 25 minut temu Opublikowano 25 minut temu 5 minut temu, LeBomB napisał(a): A oni potem patrzą w wieku 45 lat na innych zapierniczających do pracy, bo jak jej nie będą mieli, to stracą dochód, a on jakiś dochód już ma zagwarantowany, bo mundurowy emeryt i sobie może dorabiać na bolcie, w agencji detektywistycznej czy gdziekolwiek. patologia robi patologie 5 minut temu, LeBomB napisał(a): W innych przypadkach odmówienie wykonania rozkazu musi znaleźć bardzo dobre uzasadnienie na komisji dyscyplinarnej. mi nie musisz tego tłumaczyć, mam kilku mundurowych w rodzinie. Dlatego też napisałem, że ja nie mógłbym tak, lubię swoje odbicie i nie chciałbym się go wstydzić. 1
GordonLameman 8 519 Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu 11 minut temu, galakty napisał(a): Wiadomo że idą po przywileje, raczej mało kto chciałby iść do Policji bo się tym interesuje... "- Czemu chce Pan pracować w Policji? - Interesuję się nocnymi interwencjami policyjnymi, przemocą domową oraz rozróbami na mieście" Był taki krótki, króciutki moment, że to rozważałem. Miałbym dziś już zagwarantowaną emeryturę w postaci 50% pensji
Grolshek 531 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): "- Czemu chce Pan pracować w Policji? - Interesuję się nocnymi interwencjami policyjnymi, przemocą domową oraz rozróbami na mieście" Był taki krótki, króciutki moment, że to rozważałem. Miałbym dziś już zagwarantowaną emeryturę w postaci 50% pensji Plus wrzody, nerwicę, alkoholizm, rozjebane małżeństwo i perspektywę życia kilka lat na tej emce. Nie warto uwierz mi. Praca tworząca zgorzkniałych, nieszczęśliwych alkoholików.
galakty 3 384 Opublikowano 5 minut temu Opublikowano 5 minut temu 6 minut temu, GordonLameman napisał(a): "- Czemu chce Pan pracować w Policji? - Interesuję się nocnymi interwencjami policyjnymi, przemocą domową oraz rozróbami na mieście" Był taki krótki, króciutki moment, że to rozważałem. Miałbym dziś już zagwarantowaną emeryturę w postaci 50% pensji Mnie jedynie drogówka interesowała, ale taka po tajniacku
GordonLameman 8 519 Opublikowano 2 minuty temu Opublikowano 2 minuty temu 4 minuty temu, Grolshek napisał(a): Plus wrzody, nerwicę, alkoholizm, rozjebane małżeństwo i perspektywę życia kilka lat na tej emce. Nie warto uwierz mi. Praca tworząca zgorzkniałych, nieszczęśliwych alkoholików. Ja to raczej patrzyłem na stanowiska oficerskie od startu, ale mniej wiecej to usłyszałem od znajomego ojca, który był szefem prewencji w jakiejś wojewódzkiej jednostce. Zrezygnowałem od razu 2 minuty temu, galakty napisał(a): Mnie jedynie drogówka interesowała, ale taka po tajniacku Grupa Speed?
Grolshek 531 Opublikowano 1 minutę temu Opublikowano 1 minutę temu (edytowane) 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Ja to raczej patrzyłem na stanowiska oficerskie od startu, ale mniej więcej to usłyszałem od znajomego ojca, który był szefem prewencji w jakiejś wojewódzkiej jednostce. Zrezygnowałem od razu Podziękuj grzecznie znajomemu ojca Edytowane teraz przez Grolshek
galakty 3 384 Opublikowano 1 minutę temu Opublikowano 1 minutę temu 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Grupa Speed? Wtedy tego nie było, ale dziś tak Ogólnie chciałem nieoznakowanym jeździć, a najlepiej na motocyklu, wtedy byłem totalnie zajarany moto
Rekomendowane odpowiedzi