kubikolos 1 409 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 17 godzin temu, Dimazz napisał(a): https://www.portalsamorzadowy.pl/praca/5-lat-platnego-urlopu-i-170-tys-zl-odprawy-teraz-podpis-prezydenta,640727.html Cytat Minister energii ma nadzieję, że prezydent Karol Nawrocki podpisze nowelizację ustawy, którą uchwalił Sejm. Podkreśla, że nowa ustawa ma szerokie poparcie strony społecznej, w tym górniczych związków zawodowych XDDDDDDDDD ci zlodzieje dzialaja calkowicie bez wstydu XD <szeroki_usmiech> oczywisicie jak zwykle przydaloby sie weto ale tym razem nie ma szans, zlodziej złodziejowi pomoze
Crew 900 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 No i pięknie https://www.fakt.pl/pieniadze/krystyna-pawlowicz-odeszla-z-trybunalu-konstytucyjnego-bez-pieniedzy-decyzja-premiera/kr21m9k
michasm Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 1 godzinę temu, kubikolos napisał(a): XDDDDDDDDD ci zlodzieje dzialaja calkowicie bez wstydu XD <szeroki_usmiech> oczywisicie jak zwykle przydaloby sie weto ale tym razem nie ma szans, zlodziej złodziejowi pomoze Smutne jest to, że my mamy dostęp online do konsultacji społecznych. Możemy wyrażać opinie na temat wielu zapowiadanych ustaw, ale mało kto to robi. Robią to głównie interesanci. Zakładam, że tysiące górników to zrobiło i stąd taki wynik konsultacji. Dlaczego ja nie mam możliwości otrzymania 170 tysięcy za dobrowolne odejście z pracy? Robiłbym to kilka razy rocznie.
huudyy Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 oho, zaczyna się grzanie tematu powrotu ZSW
blabla123 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) Skoro chcą to niech idą ci co chcą. Edytowane 12 Grudnia 2025 przez blabla123
Badalamann Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Zaczyna? Wojskowi mówia o tym od jakichś 2 lat jak nie 3. Natomiast Koalicja 15X raczej nie wprowadzi w tej kadencji. Straciliby kilka % w wyborach, a by urzymać większość będą potrzebowac każdego możliwego do utrzymania głosu.
huudyy Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 4 minuty temu, Badalamann napisał(a): Zaczyna ja mówię o grzaniu tematu przez Ruspublikę i paskowych. Czemu jak zwykle najgłośniej gardłują Ci, których to nie dotyczy?
kubikolos Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 badalaman i republika jednym glosem, jestesmy zgubieni
Badalamann Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 28 minut temu, huudyy napisał(a): ja mówię o grzaniu tematu przez Ruspublikę i paskowych. Czemu jak zwykle najgłośniej gardłują Ci, których to nie dotyczy? Myślę że to gra polityczna pisu, rękami Batyra, na osłabienie poparcia koalicji. Jeśli mam rację to sam PiS nie bedzie za zasadniczą, tylko Batyr z kancelarią. Gdyby sprawa była realna to dotyczyłaby wszystkich. Szkolenia nowych rezerwistów sa konieczne. Na większym poziomie niż obecne ochotnicze, do tego często bardzo krótkie.
nozownikzberlina Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 1 godzinę temu, huudyy napisał(a): oho, zaczyna się grzanie tematu powrotu ZSW "POLACY CHCĄ~" bawi mocno
Dimazz Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 5 godzin temu, Crew 900 napisał(a): No i pięknie https://www.fakt.pl/pieniadze/krystyna-pawlowicz-odeszla-z-trybunalu-konstytucyjnego-bez-pieniedzy-decyzja-premiera/kr21m9k no ja czytałem że Pawłowicz będzie miała jedną z najwyższych emerytur w Polsce. Ponad 40k zł miesięcznie. Sejm, uczelnia, TK
huudyy Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 mogli jeszcze dodać że imienia Jana Pawła II i Lecha Kaczyńskiego, żeby było bardziej narodowo. Miś.
209458 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Godzinę temu, huudyy napisał(a): mogli jeszcze dodać że imienia Jana Pawła II i Lecha Kaczyńskiego, żeby było bardziej narodowo. Miś. Przecież od dawna jest imienia "Solidarności". Pełna Nazwa to Centralny Port Komunikacyjny im. Solidarności Baranów.
huudyy Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 10 minut temu, 209458 napisał(a): Przecież od dawna jest imienia "Solidarności". Pełna Nazwa to Centralny Port Komunikacyjny im. Solidarności Baranów. No już chyba nie, skoro PDT twierdzi, że to (tylko) Port Polska.
TheMr. Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Ja wiem że do 1 kwietnia 2026 nadal daleko, ale chyba mamy zwycięzcę.
ptys Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) 3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a): "POLACY CHCĄ~" bawi mocno pewnie najbardziej chcą ci których to nie dotyczy, zrobić dobrowolną i za jakieś normalne pieniądze i każdy kto chce to idzie a z takich poborowych można wyłuskać najlepsze osobniki i zaproponowac im robotę w mon, ewentualnie jak chcą przeszkolić wszystkich to 3-4 miesiące ćwiczeń i tyle, jest też jeszcze inny sposób w szkołach zrobić przedmiot z obrony i tam niech jakiś trep robi szkolenia z taktyki, zabrać na strzelnicę, pabiegac w ramach wf po poligonie i z grubsza młodzież bedzie wiedziała o co chodzi ale do tego trzeba chęci i współpracy a tego w naszym pięknym kraju nie widać Edytowane 12 Grudnia 2025 przez ptys
GordonLameman Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Spróbuj jeszcze raz, tylko tym razem po polsku.
Crew 900 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 3 godziny temu, Dimazz napisał(a): no ja czytałem że Pawłowicz będzie miała jedną z najwyższych emerytur w Polsce. Ponad 40k zł miesięcznie. Sejm, uczelnia, TK Jak czytałem to ile by miała dostawać to mi ciśnienie podskoczyło. Ale, że gówno dostanie to się ucieszyłem. Idiotka wpadła we własne sidła bo głosowała za tym by sędziowie chyba powyżej 65 roku życia nie mogli być powoływani bo umysł już nie ten a ona została w wieku 67 lat.
Kadajo Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): Ja wiem że do 1 kwietnia 2026 nadal daleko, ale chyba mamy zwycięzcę. Jak to było z tymi szatami króla ?
Dimazz Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 ruszają wypłaty dodatków dla mundurówki https://www.bankier.pl/wiadomosc/Do-1800-zl-na-reke-i-wyrownanie-Ruszaja-wyplaty-swiadczen-mieszkaniowych-dla-policji-9053827.html
hubio Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 (edytowane) @Dimazz napisz tego posta lepiej w dziale "Polska policja" albo o audytorze... Camis i inni tam kochają polską policję... Edytowane 12 Grudnia 2025 przez hubio
8V32 PcLab Opublikowano 12 Grudnia 2025 Opublikowano 12 Grudnia 2025 Ciekawe jak jutro wypali demonstracja na Węgrzech
Rekomendowane odpowiedzi