Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@indexinfio każdemu to wisi i powiewa co te konfy mówią. One dają wyłącznie pretekst żeby mieć "mądre" uzasadnienie. Ludzie mają serdecznie dość tego, że Ukrainiec jest ich kierownikiem albo zarabia tyle samo i jeszcze bardziej się stara. Wiem, że słabe motywy, ale kto twierdzi, że ludzie kierują się dobrymi intencjami? Natura ludzka jest dokładnie po części dobra, ale i zła. Ludzi maksymalnie wku....a to, że np. ktoś nie chce robić nocek, ale przyjdzie ci Ukrainiec i oczywiście się zgodzi. Albo zgodzi się na gorsze warunki pracy. No i ludzie mają dość tego, że nie są w żaden sposób dowartościowani przez państwo. Ale tego nie powiedzą głośno. Nawet w rodzinie bo kto chce się przyznać do słabych intencji? Nikt. Ale oficjalnie mogą powiedzieć uzasadnienie "mądre?Ale przy urnie za to wszystko oddadzą głos na brauna, który powie, żeby zrobić porządek z Ukraińcami. Pomijam fakt, że obiektywnie może razić fakt, że młody Ukrainiec rozbija się BMV po ulicach Warszawy zamiast bronić swojego kraju. To cały sekret tych 20% z obu konf. Są też przypadki (potwierdzam, że tak było) jak Polka w 2022 wzięła Ukrainką do swojego zakładu kosmetycznego, żeby jej pomóc bo przyjechała bez niczego. A ta w 2024 otworzyła na przeciwko własny salon z niższymi cenami i zabrała Polce klientów. I znów - słaba motywacja bo jak kogoś można karać za przedsiębiorczość, ale ta Polka z tego zakładu stała się największą orędowniczką brauna (wcześniej za KO). I jak pytasz jak temu zaradzić to odpisywałem już wiele razy w tym wątku - Tusk musi pomyśleć jak dowartościować POLSKICH obywateli. No i kwestia 800+ gdzie dzieci dostają ukraińskie rodziny nie mające polskiego obywatelstwa. Wiem, że mi tu gordon za chwile wyjedzie z dyskryminacją ale może można mocniej opodatkować Ukraińców? Niech płacą więcej? Natomiast jest też 2 strona medalu, że brakuje rąk do pracy, a Niemcy czy Holandia z otwartymi rękami ich przyjmą albo zamienią za swój narybek z krajów muzułmańskich i może o tym też wie władza.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jakiś kontekst? 

Z Palade coraz gorzej, zaczyna zjeżdżać coraz niżej w szurstwie bo pisiorom nie idzie a za ich kadencji dostawał przelewy. Teraz musi żebrzeć  na swoim kanale YT, gdzie jak twierdzi że przez  fundacje niemiecki wywiad BND ucina mu w Google zasięgi :boink:

Cenzura be, ale TVN odebrać licencję!!111

image.png.9f76e1a9f005253074d666e227e1690f.png

image.png.a80de3433a1011df11f4797164404d59.png

:rotfl2:

Edytowane przez Camis
  • Haha 2