Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nazywać Tuska debilem, to takie masło maślane :) 

jeżeli on jest debilem, to kim są ludzie, którzy na niego głosują? :E 

żeby nie było że go bronię - on jest koniunkturalistą, jak każdy polityk - a jedynymi debilami są Ci, którzy łykają takie brednie.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
36 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

tylko pytam. Chyba wolno, czy już nie?

Nieładne tak odpowiadać pytaniem na pytanie.

25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jedyny wspólny mianownik całej prawicy to: hipokryzja. Powtarzam to od lat :) 

i to taka pięknie owinięta w przaśne hasła o bogu i konserwatyzmie :E

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Nieładne tak odpowiadać pytaniem na pytanie.

"tylko pytam" było odpowiedzią na jakieś insynuacje. Ty wcale na pytania nie odpowiadasz. 

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

i to taka pięknie owinięta w przaśne hasła o bogu i konserwatyzmie :E

przypisywanie hipokryzji na podstawie ideologii jest równie głupie co ekstrapolowanie jakiegoś procenta zachowań Polek na całą populację. Z tą różnicą, że ja świadomie wchodzę w rolę trolla, a Wy się macie za jakichś wyedukowanych i inteligentnych (x D!) ludzi. 

Dlatego zawsze z Wami wygrywam. Wielu tu już puściło kierownicę i wrzuciło mnie na listę ignorowanych. Płatki śniegu. Yntelygenty! 

Opublikowano
23 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

przypisywanie hipokryzji na podstawie ideologii

No tutaj to wyłącznie na podstawie czynów. Wielokrotnie środowiska zarówno prawicowe, lewicowe, ultra konserwatywne, albo ultra liberalne pokazywały swoimi działaniami, że są przepełnieni hipokryzją. Wielokrotnie głoszą i chcieliby nakazywać jedno, a robią zupełnie coś innego. 

Opublikowano
4 godziny temu, Camis napisał(a):

ROSJA JUZ TU JEST

No ładny shift wśród wyborców PiS-u. "Nie straszcie tym PiS-em" :E 
Chociaż faktycznie, szczęście w nieszczęściu, że sami sobie zrobili kuku i szur Braun im teraz podbiera sporo elektoratu. Pytanie, co szalonego wymyślą, by go odzyskać. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

"tylko pytam" było odpowiedzią na jakieś insynuacje. Ty wcale na pytania nie odpowiadasz. 

kto pierwszy zaczął insynuować?

przypisywanie hipokryzji na podstawie ideologii jest równie głupie co ekstrapolowanie jakiegoś procenta zachowań Polek na całą populację.

absolutne pierdolety i żenujące odwracanie kota ogonem. Czemu najbardziej gardłują Ci, którzy mają najwięcej za uszami? Rzygam tymi świętojebliwymi, co sami nie potrafią żyć wg zasad, które narzucają innym.

Z tą różnicą, że ja świadomie wchodzę w rolę trolla, a Wy się macie za jakichś wyedukowanych i inteligentnych (x D!) ludzi. 

Ładnie nam się Pan przedstawił, przynajmniej mam pewność z czym mam doczynienia. 

PS nigdy nie twierdziłem, że jestem wyedukowany, inteligentniejszy czy lepszy. Po prostu komentuję zachowania, które mnie w jakiś sposób uwierają.

Dlatego zawsze z Wami wygrywam.

tymczasem tak Cię widzimy

image.png.c931a710e4cb33d548d3dfd6526e8951.png

Wielu tu już puściło kierownicę i wrzuciło mnie na listę ignorowanych.

ja nikogo nie wrzuciłem, ani voltka, ani crusha, ani Ciebie.

Wolę obserwować odklejki niż ich unikać.

10 godzin temu, LeBomB napisał(a):

No tutaj to wyłącznie na podstawie czynów. Wielokrotnie środowiska zarówno prawicowe, lewicowe, ultra konserwatywne, albo ultra liberalne pokazywały swoimi działaniami, że są przepełnieni hipokryzją. Wielokrotnie głoszą i chcieliby nakazywać jedno, a robią zupełnie coś innego. 

+1, w pełni zgoda. Świątojebliwi, "miłosierni" katolicy, co pederastów by odsyłali do obozów czy liberalni lewicowcy, co obrzucają gównem każdego, kto się z nimi nie zgadza.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

+1, w pełni zgoda. Świątojebliwi, "miłosierni" katolicy, co pederastów by odsyłali do obozów czy liberalni lewicowcy, co obrzucają gównem każdego, kto się z nimi nie zgadza.

I to jest chyba to co nozownik chcial tez przekazac ;)
Nie wazne czy glosujesz na lewo czy prawo, Twoje/moje/jego/jej mniemanie ze ma racje mozna sobie wrzucic w buty, bo obie strony graja w ta sama gre. 

Jedni popieraja egzekucje robione przez ICE patoprawice, drudzy egzekucje 'biologii' serwowana przez lewa strone. My jako male zuczki tylko sobie tylko skaczemy do gardel, gdzie epsteiny i inne jednostki 'planuja' sobie bezczelenie swiat na gmailu. ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Nie wazne czy glosujesz na lewo czy prawo, Twoje/moje/jego/jej mniemanie ze ma racje mozna sobie wrzucic w buty, bo obie strony graja w ta sama gre. 

Jedni popieraja egzekucje robione przez ICE patoprawice, drudzy egzekucje 'biologii' serwowana przez lewa strone. My jako male zuczki tylko sobie tylko skaczemy do gardel, gdzie epsteiny i inne jednostki 'planuja' sobie bezczelenie swiat na gmailu. ;) 

Jaki kraj taka poczta na wp.pl :E 

Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Twoje/moje/jego/jej mniemanie ze ma racje mozna sobie wrzucic w buty

ale ja nikomu nie narzucam jak ma żyć, w porównaniu do tęczowej hałastry czy prawackich kościółkowców.

Żyj i daj żyć innym.

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Jedni popieraja egzekucje robione przez ICE patoprawice, drudzy egzekucje 'biologii' serwowana przez lewa strone.

a co jeśli ja nie popieram ani jednej, ani drugiej strony?

Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

kto pierwszy zaczął insynuować?

ale co insynuować? zadałem tylko pytanie dlaczego jest desync głosu, to jest fakt, bo jest. To Ty nadinterpretujesz, a teraz jeszcze zrzucasz na mnie odpowiedzialność. Za to Twoje pytanie już było bezpardonową insynuacją. 

2 godziny temu, huudyy napisał(a):

absolutne pierdolety i żenujące odwracanie kota ogonem. Czemu najbardziej gardłują Ci, którzy mają najwięcej za uszami? Rzygam tymi świętojebliwymi, co sami nie potrafią żyć wg zasad, które narzucają innym.

dobra już się uspokój

Ładnie nam się Pan przedstawił, przynajmniej mam pewność z czym mam doczynienia. 

no tak, często trollowałem. W zasadzie Gordon mnie do tego zachęcił. Aż mnie wrzucił na ignore, pokonałem go jego własną bronią.

tymczasem tak Cię widzimy

image.png.c931a710e4cb33d548d3dfd6526e8951.png

jestem w stanie z tym żyć

1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

dokładnie tak 

Opublikowano

image.png.e862a728236983fc7914b6ca8c97ef47.png

Cytat

PiS kusi PSL. Za propozycją ma stać administracja Donalda Trumpa

Politycy Polskiego Stronnictwa Ludowego mieli znów otrzymać propozycję, by stworzyć rząd techniczny z premierem Kosiniakiem-Kamyszem na czele. Według PiS za tą ofertą mają stać Amerykanie — podaje w czwartek "Rzeczpospolita".

To już co najmniej "trzecie kuszenie" Władysława Kosiniaka-Kamysza przez PiS. Tym razem — jak czytamy w "Rz" — miał pojawić się argument, że "tego chcą Amerykanie", którzy grożą, że odetną szefa MON od kontaktów z Pentagonem i Białym Domem. Wcześniej PiS proponowało liderowi PSL tekę premiera po wyborach w 2023 r., a także latem 2025 r., tuż po zwycięstwie prezydenta Karola Nawrockiego.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-kusi-psl-za-propozycja-ma-stac-administracja-donalda-trumpa/es2xrf7

Jak to leciało?, SUWERENOSC?!!11

Opublikowano

Ale jak to czemu nie rośnie?, przecież Trump taki wspaniały 

:dj:

Cytat

"Niewybaczalny błąd". Donaldowi Trumpowi pali się grunt pod nogami. Zaskakująca porażka Republikanów może zwiastować kłopoty

W Partii Republikańskiej zapanowała panika. Mimo że sondaże od jakiegoś czasu nie są jej przychylne, ostatnia porażka w wyborach uzupełniających w Teksasie pokazała jej działaczom, że mają duże powody od obaw. Jeśli szybko nie zmienią strategii, w wyborach uzupełniających, które odbędą się w listopadzie 2026 r., czeka ich sromotna porażka — a jeśli tak się stanie, będzie to fatalny scenariusz dla Donalda Trumpa.

Chociaż Leigh Wambsganss miała poparcie liderów Partii Republikańskiej, znaczne fundusze na kampanię wyborczą i silne lokalne sieci kontaktów, to nie wystarczyło. Nawet osobiste poparcie Donalda Trumpa, który publicznie namawiał wyborców do poparcia jej, nie zdołało zapobiec miażdżącemu zwycięstwu kandydata Demokratów w Teksasie.

Ludzie Trumpa wpadają w panikę. "Powinno nam to otworzyć oczy". Zabrnęli za daleko i tracą kluczową bazę wyborców
W wyborach uzupełniających do Senatu tego stanu Taylor Rehmet zdobył 57 proc. głosów, zostawiając rywalkę z Partii Republikańskiej w tyle (poparło ją 43 proc. wyborców). Wambsganss przegrała mimo tego, że w wyborach prezydenckich z 2024 r. Trump wygrał w tym okręgu przewagą 17 pkt proc.

Porażka wyborcza Wambsganss jest o tyle zaskakująca, że okręg ten przez lata uznawany był za bastion Partii Republikańskiej.

Słabnący autorytet Trumpa
Chociaż Donald Trump nadal ma dominującą pozycję w partii, jego autorytet jest coraz bardziej kwestionowany. Spada też jego popularność — według sondażu AP-NORC obecnie popiera go poniżej 45 proc. Amerykanów. W kluczowych kwestiach, takich jak gospodarka i polityka zagraniczna, jego poparcie jest jeszcze niższe. Amerykanie zdawali się tolerować korupcję związaną z Trumpem, ale teraz uważają go za niekompetentnego. A w amerykańskiej polityce to niewybaczalny błąd — podkreśla magazyn The Atlantic.

Cytat

Wielu republikanów ostrzega, że partia musi zmienić kurs w kwestii imigracji, skupić się na podstawowych kwestiach gospodarczych i zacząć inwestować pieniądze w działania kampanijne — w przeciwnym razie może szykować się na porażkę.

— Powinno to otworzyć nam wszystkim oczy — powiedział Tony Gonzales, republikański kongresman z okręgu w południowym Teksasie, w rozmowie z POLITICO.

Senator Ted Cruz (republikanin z Teksasu) powiedział we wtorek dziennikarzom, że wybory uzupełniające w Teksasie skończyły się "bardzo niepokojącym wynikiem". Wicegubernator Teksasu Dan Patrick napisał w serwisie X, że wyniki powinny być "sygnałem alarmowym dla republikanów w całym Teksasie. Nasi wyborcy nie mogą niczego brać za pewnik". Gubernator Florydy Ron DeSantis powiedział, że "tak duża zmiana nie jest czymś, co można zlekceważyć".

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niewybaczalny-blad-trumpowi-pali-sie-grunt-pod-nogami-to-moze-zwiastowac-klopoty/pxmmnhn